• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ταϊλάνδη Koh Samui . Mια μικρή κουκίδα στην Ασία

AMAGINI

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΛΔΙΒΕΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΘΙΒΕΤ
4X4

Τρίτη ημέρα στο Σαμούι και για σήμερα το πρόγραμμα εχει ημερήσια εκδρομη με 4X4.

Eυτυχώς σηκωθήκαμε νωρίς και ετσι προλάβαμε να πάρουμε πρωινό και μετα να πάρουμε των οματιών μας. Μια κατά τα άλλα συμπαθητική κόρνα , ολίγον γκάριζε, μας ειδοποίησε ότι το οχημα περισυλογής ειχε φτάσει για να μας μεταφέρει στο σημείο εκκίνησης , οπου μας περίμεναν τα 4Χ4.

Συγκέντωση και καβάλα στις οροφές και στις καρότσες. Το σύνολον 5 αυτοκινητα 4Χ4 όπως στην φωτό. ( Ελπίζω να ανέβει η φωτογραφία ). Εγω ο ατρόμητος, κάθισα στην οροφή, δέθηκα με τις ειδικές πορτοκαλί ζώνες, μέχρι που ο αέρας μου πήρε το καπέλο και το πάτησε το πίσω αυτοκίνητο. Σταμάτησαν, μου το έφεραν αλλα πλέον εκανε μονο για……..φρίζμπι !!

Πρώτη στάση στο ΗΙΝ-ΤΑ και της κυράς . Το ποιο πολυφωτογραφημένο μέρος στο Σαμούι. Αυτοι οι άνθρωποι εχουν το σεξ μέσα τους. Αφού ενημερωθήκαμε για το μεγεθος και όλα τα σχετικά φύγαμε για να φάμε καραμελίστες !!!!

Δεύτερη στάση σε κάτι πεθαμένους. Λογικόν το άσμα μου μου ηρθε στο μυαλό. ΄΄ Ανέστησες τον πεθαμένο ΄΄. Αφου θαυμάσαμε την μούμια και τους κατά τα άλλα καταπληκτικούς τάφους ( τάφοι τρόπος του λέγειν διότι στην Ταυλάνδη η κάυσης των νεκρών είναι ιδιον της χώρας ), αντικρήσαμε ένα δένδρο 400 ετών !!!! Με πολύ καμάρι η ξεναγός μας εξηγούσε πόσο παλιό ήταν .
Α ρε κατακαημένα . Ελάτε στο Πήλιο να σας δείξω το πλατάνι στην Τσανγκαράδα, 1000 ετών. Όταν ενημέρωσα για κάτι τέτοιο τους υπολοίπους, με άκουσε η ξεναγός και με έστειλε να δώ εάν……..ερχομαι. Τhis is impossible !! 1000 years !!!
Eντάξει μανταμίτσα !! For now.
Όταν επέστρεψα Ελλάδα τους εστειλα φωτο από Τσαγκαράδα και ετσι ολοκλήρωσα την αποστολή, γράφοντας, ΄΄ Χαιρέτα μου τον πλάτανο ΄΄

Ξαναμανατανά στα 4Χ4 και δρόμο για τους καταράκτες. Ωραίο τοπίο, πολλά νερά . Μα γιατι εχω φαγούρα. Αμαν !! Δεν ήταν συνεφάκι αυτό εκεί δίπλα. Κουνούπια ήταν. Ολοι μαζί αρχίσαμε να τρέχουμε ξύνωντας ολο το σώμα μας, ενώ οι οδηγοί ειχαν σκάσει στα γέλια. Τωρα καταλαβαμε τι ηταν αυτό το μεταλικό κουτάκι με μια μπιάχ κρέμα που μας έδωσαν όταν ανεβήκαμε πρώτη φορά στα 4Χ4. Δεν ήταν τελικά σουβενίρ για το σπίτι όπως εσφαλμένα θεωρήσαμε, αλλα αλοιφή για τα κουνούπια.

Η συνέχεια ειχε elephant trekking. Κοινώς βόλτα με ελεφαντες. Μολις με αντίκρισε αυτός που θα ανέβαινα γύρισε το κεφάλι του.
Βρε παιδιά ειμαι 1,96 και 95 κιλά. Αφήστε το ζωντανό. Πριν προλάβω να πώ κάτι άλλο, βρισκόμουν καθισμένος σε μια…..πολυθρόνα στην ράχη του και με ταχύτητα αστραπής ξεκινήσαμε την βόλτα στο δάσος. Ο συνοδός καθόταν στον αυχένα του και μετά από λίγο κατέβηκε και μου ζήτησε να ανέβω εγώ εκεί, εξηγώντας μου ότι με τα γόνατα, σπρωχνοντας τα αυτιά του ανάλογα, αυτός θα εστριβε. Δεν ξέρω τι δεν εκανα σωστα και αυτός πήγαινε μόνιμα για τα καταράχια. Αφήστε που ξαφνικά σηκώνει την προβοσκίδα του την γυρίζει προς τα πίσω, μου σκάει ένα σμάκ στο κεφάλι και ο ξενδιάντροπος μου αρπάζει ένα τσαμπί μπανάνες που μας ειχαν δώσει και ειχα αφήσει στην πολυθρόνα. Η βόλτα κράτησε μία ώρα και στην συνέχεια αφού τους ρίξαμε το νερό της αρκούδας, πήγαμε για φαγητό σε ένα ,πείτε το σαλέ , στο δάσος
Η συνέχεια ειχε show με ελέφαντες, με μαιμούδες, με προκόδειλους.
Δρόμο πήραμε, δρόμο αφήσαμε και αρχισαν τα δύσκολα. Οι οδηγοί ηταν θεότρελοι, κάπνιζαν αβέρτα κουβέρτα χορταράκια του θεού, ειχαν κοπανήσει και κατι ξεγυρισμένες….βενζίνες, μας έδεσαν σφιχτα και ποιος ειδε τον Βούδα και δεν τον φοβήθηκε. Φοβερή εμπειρία οδήγησης off road, μέσα από ποτάμια, από λάσπες, αναρριχήσεις σε κλίση 50 μοιρών και βάλε……….σκύψε λεβέντηηηηηηηηηη .
Βζιννννννν το κλαδί πέρασε δίπλα μου αδιάφορα.
Μετα το πέρας αυτης της εμπειρίας ( κράτησε τουλάχιστον 50 λεπτά ), φτάσαμε στο ψηλότερο σημείο στο Σαμούι, κοντα στο Buda Park ( δεν μπορώ να περιγράψω αυτά τα αγάλματα που υπάρχουν μέσα σε αυτό το πάρκο, πνιγμένο στο πράσινο και στα τρεχούμενα νερά ) . Υπάρχουν όμως στο μυαλό και στις εικόνες.
Μας κέρασαν αναψυκτικά και μας εδειξαν κατι τεράστιες αράχνες για να τις κρατήσουμε στα χέρια μας.
Εγώ όπως ήταν φυσικό……..απομακρύνθηκα διακριτικά να μαξέψω ανθη !!!

Ετσι τελείωσε και η τρίτη μας ημέρα στο Σαμούι. Επιστροφη στο ξενοδοχείο, ντουζάκι να φύγουν οι λάσπες από πάνω μας, και βουρρρρρρ για την ΜΑΜΑ ΜΟΟΝ.
Μασάζ , καλό φαγητό, και εκπαίδευση της mamma moon στις……πασιέντζες.

Αυριο θα ξημερώσει μια άλλη ημέρα. Η ημέρα των γενεθλίων μου και εχω σκοπό να το……κάψω !!!!

Attachments

AMAGINI

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΛΔΙΒΕΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΘΙΒΕΤ
Γενέθλια

4η ημέρα στο Σαμούι και σήμερα ηταν ημέρα ξεκούρασης, απόλαυσης της θάλασσας, εξερεύνηση της γύρω περιοχής με τα πόδια, χωρίς τους γρήγορους ρυθμούς των εκδρομών.

Αφού πήραμε το πρωινό μας και συζητήσαμε με το προσωπικό για το βραδινό τραπέζι των γενεθλίων μου, περπατήσαμε για αρκετη ώρα στους χωματόδρομους της περιοχής δίπλα στην θάλασσα, χαζεύοντας του χιλιάδες φοίνικες και τις επίσης δεκάδες σαύρες !!
Ηχοι πουλιών περίεργοι για τα δικά μας αυτιά , αλλα ταυτόχρονα και ηχοι οικείοι από τα χιλιάδες χελιδόνια. Παντού λουλούδια. Παντού Ορχιδέες και Ιβίσκοι. Παντού αυτή η μυρωδια της υγρής γής και των υγρών φυτών. Όχι αυτή η απαίσια σαπίλα των τροπικών δασών. Καθίσαμε στην αμμουδιά, κάτω από έναν λυγισμένο φοίνικα και αφήσαμε το μυαλό μας να ταξιδέψει στην ιστορία αυτού του τόπου , αγναντεύοντας στο βάθος τα ψαράδικα γαρίδας , βλέποντας ταυτόχρονα βουβάλια να παίρνουν το μπάνιο τους και μακρυμούτσουνες βαρκες με τις περίεργες μηχανές να ταξιδεύουν κόντρα στο κύμα.

Επιστροφη στο ξενοδοχείο, πήραμε το αυτοκίνητο και ξεκινήσαμε για το Big-C , ένα πολυκαταστημα επάνω στον κεντρικό δρόμο, πριν την στροφή για το αεροδρόμιο.
Εάν και ειχαμε ακούσει καλά σχόλια, δεν βρήκαμε κάτι το ενδιαφέρον. Ρουχα και παπούτσια μιάς άλλης εποχής. Μου θύμησαν την εποχή του 70 στην Ελλάδα.
Σε όλα γενικώς τα μαγαζιά στο Σαμούι, εκτός από καθαρά τουριστικά διακοσμητικά και μετάξια, δεν βρήκα κατι της αρεσκείας μου σε ότι αφορά ένδυση και υπόδηση. Ισως δεν ηξερα που να πάω. Ισως να μην ειχα πολύ χρόνο κάθε φορά. Αυτα που σίγουρα ηταν φτηνά συγκριτικα με την Ελλάδα, ηταν τα επώνυμα γυναικεία καλλυντικά. Εγω όμως δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ ……ακόμη.

Επιστροφη στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα και ετοιμασίες για το τραπέζι.
Ειχαμε ζητησει μεσογειακή κουζίνα της οποίας η σχέση τελικα με την μεσόγειο ήταν στην σφαίρα της επιστιμονικής φαντασίας.
Σαν πιάτα ηταν πολύ γευστικα. Όχι όμως μεσογειακά.
Αφου ηπιαμε και τα κρασάκια μας , μας εφεραν την τούρτα και μια χατζάρα ισα με το μπόι μου για να την κόψω. Επρεπε λέει με την μία να κοπεί στην μέση και…..χραπ, εκοψα και λίγο από το τραπεζομάντηλο μαζί με το τραπέζι.
Γέλια , πειράγματα και ένα τρίτο μπουκάλι κρασί κερασμένο αυτή την φορά από το ξενοδοχείο, εκανε την εμφάνιση του, μαζί με ένα απρο αερόστατο μπαλόνι. Αυτά που βάζεις φωτιά στο κάτω μέρος , φουσκώνουν με τον ζεστό αέρα και ανεβαίνουν ψηλά.

Εγραψα με μαρκαδόρο την ευχή μου και αφου ανάψαμε την φωτιά, μετα από λίγο εφυγε για τον ουρανό μεσα σε ζητωκραυγές οι οποίες στην συνέχεια εγιναν κραυγές αγωνίας, καθώς κατευθύνθηκε επάνω στην οροφή ενός μπανγκαλόου. Μια οροφή φτιαγμένη από ξερά άχυρα ( φοινικόφυλλα).
Το τι εγένετο δεν μπορώ να περιγράψω. Το προσωπικό να τρέχει πανικόβλητο, εγώ να εχω σκάσει στα γέλια ( τρία μπουκάλια κρασί ηταν αυτά. Το ετερον ημιση επίνε χυμούς), στο ουρανό δεκάδες σπιθίτσες. Ουτε βεγγαλικά της Ανάστασης.

Ευτυχώς σβήστηκε γρήγορα. Η ωρα ηταν ηδη πολύ αργά.
Ευχαριστησαμε το προσωπικό για το show και αναχωρήσαμε για Chaweng.
Το ξημέρωμα μας βρήκε να χαζεύουμε την ανατολή, παρέα με δυο ζευγάρια Δανούς που γνωρίσαμε εκεί.
Οι μέρες όμως τελειώνουν. Μια διανυκτέρευση ακόμη και επιστροφη στην Αθήνα.

Στο επόμενο και τελευταίο επεισόδιο, οι τελευταίες ωρες στο Σαμούι, ο δρόμος της επιστροφής, καθώς και πληροφορίες τιμών κ.λ.π.

AMAGINI

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΛΔΙΒΕΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΘΙΒΕΤ
Οι μέρες πέρασαν πολύ γρήγορα. Ετσι γίνεται πάντα άλωστε οταν περνάμε καλά .
Πρωινό ξύπνημα και παράδοση του αυτοκινήτου στην εταιρεία ενοικιάσεων.
Οι ποιό άχαρες στιγμές ειναι οταν αρχίζεις να πακετάρεις βαλίστες επιστροφής προσπαθώντας να χωρέσουν ολα αυτά που θα θυμίζουν για μια ζωή αυτο το ταξίδι
Η πτήση μας απο Σαμούι για Μπανκονγκ ηταν το απόγευμα, και ετσι ειχαμε λίγο χρόνο στην διάθεσή σας για μια τελευταία βόλτα στην παραλία και γεύμα, αυτη την φορά στο Μουαι Ται, ενα μικρό μαγαζάκι κοντά στο ξενοδοχείο.
Ηταν η πρωτη φορά στην ζωή μου που μαζί με τον λογαριασμό πήρα και το τραπεζομάντηλο.
Ενα καταπληκτό ολομέταξο χειροποίητο τραπεζομάντηλο με μπλέ με χρυσαφί, το οποίο ζήτησα να αγοράσω και βεβαίως δεν το αρνήθηκαν. Οτι ομορφότερο εφερα απο εκεί.

Το βανάκι του ξενοδοχείου μας μετέφερε το απόγευμα στο αεροδρόμιο και σε λίγο πετούσαμε πάνω απο το Σαμούι, με τα χρώματα του δειλινού να το λούζουν σε μια πανδεσία χρωμάτων.

Φτάσαμε στην Μπανκονγκ, και έπρεπε να περιμένουμε 6 ωρες για την πτηση μας προς Αθήνα. Το Σουβαρναμπούμι ομως ειναι τόσο μεγάλο , και οι ωρες πέρασαν γρήγορα. Ειναι ηδη 12.30 το βράδι οταν επιβιβαζόμαστε στο αεροπλάνο για Αθήνα.
Αυτη την φορά ολα λειτουργούσαν στα καθίσματά μας αλλα ήταν τέτοια η κούραση, που ουτε οι αναταράξεις πάνω απο τον Ινδικό, ουτε οι Πειρατές της Καραιβικής στην οθόνη, δεν μπόρεσαν να με κρατήσουν ξύπνιο. Ξύπνησα οταν πετούσαμε πάνω απο το Κουβέιτ και οι φλόγες απο τα διυλιστήρια ηταν σαν κεράκια σε τούρτα μαύρης σοκολάτας. Σαουδική Αραβία, Αιγυπτο, Ισραήλ, Κύπρο, Ρόδο και με την ανατολή του ήλιου βρισκόμαστε πάνω απο το Αιγαίο. Η προσγείωση ηταν ομαλή και το πρώτο μου ταξίδι στην Ασία ειχε φτάσει στο τέλος του.

Πληροφορίες ταξιδιού

Το ταξίδι ηταν ενα πρόγραμμα 8 ημερών, με 5 διανυκτερεύσεις στο Σαμούι.
Δύο εισητηρια οικονομικής θέσης με την ΤΗΑΙ, ( εκδόθηκαν τρείς μήνες πριν το ταξίδι) και ξενοδοχείο με πρωινό κόστισαν 1850 Ευρώ.
Το ξενοδοχείο ηταν στην ΜΑΕΝΑΜ, στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού και σε απόσταση 30 λεπων με το αυτοκίνητο απο το αεροδρόμιο , διέθετε double Jacuzzi και ιδιωτική παραλία, πολύ ησυχη , με φοίνικες μέχρι την άμμο.
To Big Fishing κόστισε 40 Ευρώ το άτομο και άλλα τόσο κόστισε το 4Χ4. Πραγματικά όμως, άξιζαν τα χρήματα αυτες οι δύο αποδράσεις. Το κόστος για το αυτοκίνητο ηταν περίπου 23 Ευρώ την ημέρα . Αυτο που μου εκανε εντύπωση ειναι οτι ολα τα σκέτα ποτά ( Ουίσκι κ.λ.π),σερβίρονται με μεζούρες τόσο μικρές, που ενα ποτό στην Ελλάδα, ποσοτικά, αναλογει σε 4 δικά τους. Kαλύτερη περιοχή για φαγητό ( πάντα με τα δικά μου κριτήρια ( Lamai Beach )
Ολα και ολοι ειναι χαρούμενοι και δεν αποκαλείται τυχαία η χώρα του χαμόγελου.
Ολα ειναι happy. Happy Elephant, Happy Coconut, Happy Fish, Happy Soup.

Hταν ενα ονειρο που εγινε πραγματικότητα. Καταγοητεύθηκα απο τον τόπο και τους ανθρώπους και ακόμη και σήμερα, ενα χρόνο μετά συνεχίζω να μιλάω για το Σαμούι.
Το επόμενο ταξίδι μου στο τέλος του χρόνου θα ειναι στο Λανγκάουι αλλά τον Μαίο, και συγκεκριμένα στις 10 Μαιου, λίγο μετα το Πάσχα, ΤΑΥΛΑΝΔΗ ΕΡΧΟΜΑΙ.
Επόμενη στάση εκεί .......Phuket.

Ελπίζω να σας ταξίδεψα εστω και νοερά στην μικρή αυτή κουκίδα , σας ευχαριστω για τον χρόνο που διαθέσατε και ευχομαι σε όλους σας ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ
:clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:

Last edited by a moderator:

nicole.g.<3

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Εμείς ευχαριστούμε που μας ταξίδεψες νοερά στο εξωτικό Koh Samui :cool: !!!
Εύχομαι να περάσεις τόσο όμορφα και μοναδικά... και στο Phuket :clap:

alex23

Member
Ταξίδι-Όνειρο
N.Y,ΙΝΔΙΑ,ΚΙΝΑ,ΜΑΛΔΙΒΕΣ
πολύ ωραία η ιστορία σου και αναλυτικότατη!
σ΄ευχαριστώ

PS: τα εισητήρια για το σαμουι απ' οταν εφυγε η thai από την αθήνα είναι πανάκριβα...δύσκολα μπορεί να βρει κανείς κάτω από 800.

alex23

Member
Ταξίδι-Όνειρο
N.Y,ΙΝΔΙΑ,ΚΙΝΑ,ΜΑΛΔΙΒΕΣ
αν μπορείς πες μας και το ξενοδοχείο που έμεινες γιατί αν είδα καλά δεν το αναφέρεις!;)

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
πολύ ωραία η ιστορία σου,ταξίδεψα και εγώ μαζί σου και σ'ευχαριστώ.

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και από μένα! :D

AMAGINI

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΛΔΙΒΕΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΘΙΒΕΤ

maxoula

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά και ξανά
Ευχαριστούμε για την ιστορία σου αλλά και το χιούμορ σου! Ήταν πολύ ευχάριστη η ανάγνωσή της :D

tassos1

Member
amagini μη ξεχασεις να πας και στο παρκο με τους ελεφαντες και στα waterfalls που ειναι εκει κοντα , να χωθεις λιγο στη ζουγκλα να απολαυσεις φυση, δε λεω καλη η θαλασσα αλλα κανε και μια βολτα προς τα κει 10 λεπτα απο λαμαι ειναι . συνεχισε τα γουστα σου και φτιαξε μας !!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom