Samion
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Παλέρμο
νομίζω δικαιούμαι να απαντήσω μιας και εξαιτίας αυτής της ιστοριας βρισκομαι στο φορουμ. η αναζητηση πληροφοριων για τον προορισμο με εφερε εδω, ειχα την ευκαιρια να παω και να συγκρινω κιολας τις εμπειριες μου με του συγγραφεα. δεν απαντώ προσωπικά αλλά σε όλους που διαβαζουν και δεν εχω καμμια διαθεση πολιτικοποιησης των γραφομενων.ιστορίες σαν αφηγήσεις-παραμυθια...
Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη δόση υπερβολής στην ιστορία και ειρωνείας για το σύστημα που υπάρχει εκεί. Δηλαδή σε χώρες όπου επικρατεί ο άκρατος καπιταλισμός είναι παράδεισοι?? ...
λοιπον, η ιστορία, πέρα από οτι ειναι απο τις κορυφαιες του σαιτ, ειναι εως και μετριοφρων για την κατασταση που επικρατει.
δε λεει τπτ για τα υποχρεωτικά κουρεματα ολων, ανδρων-γυναικών, για την τρελλή στρατοκρατία παντου, για τα 6 (!!!) μπλόκα ως την Kaesong, όπου δεν υπάρχει ηλεκτρικό-όπως σε όλη τη χώρα- μετά τις 20.00, για την απαγόρευση καπνίσματος από γυναικες και αλλα φαλλοκρατικά τρελλά.
και βεβαια οι εμπειριες ειναι σχεδόν ιδιες αφου πανομοιοτυπα ειναι και τα επιτρεπομενα τουρ. ειδα λιγο παραπανω, λογω περισσοτερου χρονου, αλλα οτι ειδαμε ηταν απολυτως ιδιο παρολο που μεσολαβησαν καποια χρονια. οι ιδιες στασεις του μετρό (κανεις στον πλανητη δεν εχει δει αλλες εκτος τις γνωστες 2 και 1 ενδιαμεση..), το ιδιο σοου στο Μεγαρο του λαου, με το ιδιο σιντι (!!!!) που μπαινει στο ιδιο κασετοφωνο, τα ιδια (!!!) αγγλικα βιβλια, όλα ενα σοου κ μαλιστα με συμμετοχη παιδιων που "ασχολουνται" σε δραστηριοτητες "εθελοντικά" κ μονο φυσικα για τους τουριστες.
δεν εχω τη συγγραφική δεινοτητα του Traveller αλλα αν μπορουσα θα εγραφα πανω κατω τα ιδια αφου τα λεει αντικειμενικα και επαναλαμβανω με μετριοφροσυνη σε σχεση με την πραγματικοτητα..
μια άριστη ιστορία.