• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Δανία Νορβηγία Σουηδία Φινλανδία Interrail Σκανδιναβία

rosinante

Member
Επόμενο Ταξίδι
αλπική τρενογραμμή
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ
Οργανώνουμε ταξίδι για Σκανδιναβία ένα μήνα με τρένο (ιντερέιλ) τον Αύγουστο με μια φίλη.
Σχεδιάζουμε, μάλλον κλείσαμε αεροπορικά εισιτήρια για Goteborg με επιστροφή, έτσι ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο στην διάθεσή μας για τις χώρες που θέλουμε να επισκεφτούμε.
Το πλάνο μας περιλαμβάνει: Νορβηγία: Goteborg-Oslo-Bergen-Trondheim-Bodoe-(ship)Moskenes-Narvik

Σουηδία: Kiruna-Lulea

Φιλανδία:Rovaniemi-Oulou-Jyvaskyla-Tampere-Helsinki-Turku
Σουηδία:Stockholm κι αν έχουμε χρόνο συνεχίζουμε για Malmo να κάνουμε ένα πέρασμα από Δανία(χλωμό): Copenhagen-Odense-Frederikshavn-Goteborg
...αν δεν έχουμε χρόνο από Stockholm επιστρέφουμε Goteborg για αναχώρηση...:(

Θα θέλαμε πληροφορίες από άτομα που έχουν πάει Σκανδιναβία αλλά και από άτομα που έχουν κάνει γενικά ιντερέιλ είτε Σκανδιναβία είτε αλλού.

sfakhania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ινδια , ρωσσια
super

θα περασετε τελεια . τα μερη που λετε ειναι εξαιρετικα . εχω παει σχεδον σε ολα .αν θελετε λεπτομερεις ρωτηστε πιο αναλυτικα .....

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Με ιντερειλ εχουμε ταξιδεψει. Μια χαρα ολα μονο προγραμματισμο για να μη χασετε καποιο τρενο και βγητε εκτος χρονου. Καλα να περασετε!

rosinante

Member
Επόμενο Ταξίδι
αλπική τρενογραμμή
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ
Καταρχή ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα σας ζαλίσω λίγο :haha:
Πολλές ερωτήσεις, απορίες Και προκύπτουν κι άλλες κι άλλες...

θα περασετε τελεια . τα μερη που λετε ειναι εξαιρετικα . εχω παει σχεδον σε ολα .αν θελετε λεπτομερεις ρωτηστε πιο αναλυτικα .....
για να ανέβουμε προς Narvik επιλέγουμε τις ακτές της Νορβηγίας και όχι την "μέσα" Σουηδία αν και έμαθα ότι τουλάχιστον με τρένο είναι πολύ καλή και η διαδρομή από Trondheim Ostersund Gallivare, την έχεις κάνει αυτή τη διαδρομή; Επίσης θέλω να ρωτήσω για την Φιλανδία ποιές πόλεις θεωρείς όμορφες εκεί στο σύμπλεγμα με τις λίμνες για να επισκεφτούμε. Α και το Goteborg τι λέει; Μένεις Σκανδιναβία; Ξέρεις πως μπορούμε να έχουμε ιντερνετ στο λαπτοπ αγοράζοντας μια sim εκεί που να ισχύει και για τις 3 χώρες; Μάθαμε ότι είναι χαλαροί με τους φρι κάμπερς, ισχύει;

Με ιντερειλ εχουμε ταξιδεψει. Μια χαρα ολα μονο προγραμματισμο για να μη χασετε καποιο τρενο και βγητε εκτος χρονου. Καλα να περασετε!
Ναι το φαντάζομαι για τον προγραμματισμό... με αγχώνει αρκετά αυτό γιατί είμαι λίγο "χύμα". Πες μου για τα χόστελς... κλείνω online πριν 2-3 μέρες ναι.. δίνω προκαταβολή ναι ένα 10% με την πιστωτική μου... όμως σε κάποια βλέπω πολύ χαμηλές τιμές ας πούμε 15 ευρώ κι όταν πας να δοκιμάσεις να κλείσεις σου βγαίνει ένα τριαντάρι...:( Κλείνεις δωμάτιο ή κρεβάτι (στα dorms αναφέρομαι) Εχω μπερδευτεί!
Σε ποιές χώρες έχεις πάει;

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Στη Νορβηγία δεν ξέρω αν συμφέρει το Interail... τρία τραίνα θα πάρετε συνολικά, τα οποία αν κλειστούν νωρίτερα βρίσκεις εισιτήρια με 25e το άτομο η διαδρομή...

Επίσης, στο πρόγραμμά σου κάνεις κάποια backtrack και κάποιες παρακάμψεις χωρίς λόγο... πχ Μπέργκεν-Τροντχάιμ πας πάλι πίσω Όσλο, αντί να πάρεις μια φτηνή πτήση DY (~50e) απευθείας να τελειώνεις...

Tη Jyvaskyla τι τη θες? Από το Όουλου πρέπει να αλλάξεις δυο-τρία τραίνα για να πας εκεί και μετά Τάμπερε. To Tούρκου δεν είναι κάτι φοβερό, κάποιοι λένε ότι είναι η πιο σουηδική πόλη της Φινλανδίας, οπότε αφού θα πας Στοκχόλμη ίσως είναι περιττό.

sfakhania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ινδια , ρωσσια
προτασεις

απο φιλανδια , εκτος απο ελσινκι που πανε ολοι σαν βαση, προτεινω απο τη νοτια φιλανδια ταμπερε και τουρκου . στο τουρκου εχει ενα παλιο ωραιο καστρο και γενικα η πολη ειναι ομορφη . στο ταμπερε εχει μια πιο βιομηχανικη οψη και αναμεσα σε αλλα εχει και μουσειο λενιν!! μην περιμενεις παντως τα φοβερα αξιοθεατα ...απλα ωραια ατμοσφαιρα και ωραια τοπια μεσα στις πολεις . η φυση ειναι αλλο πραγμα . Γκετεμποργκ και Μαλμε το πολυ για μονοημερες ...λιγο βαρετες πολεις . Στοκχολμη κουκλα οπως και Κοπεγχαγη αν προλαβαινεις . Το Οσλο ειναι λιγο βαρυ θυμιζει λιγο σοσιαλιστικες πολεις... αλλα εχει ωραια ζωη .Μπεργκεν ειναι πολυ ατμοσφαιρικο.

rosinante

Member
Επόμενο Ταξίδι
αλπική τρενογραμμή
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ
ας το πάρουμε ένα ένα...
Νορβηγία:
Μενουμε στο Γκετεμπόρι 1 μερα και παιρνουμε την card για τα μουσεια συγκοινωνιες κλπ Βρήκα και χόστελ
μετά
σκέφτομαι
να πάμε σίγουρα μπέργκεν αφου κανουμε μια παρακαμψη για flaam απο εκει να συνεχίσουμε με το φερι για μπεργκεν -είναι τσιμπημένο λίγο αλλά έχω έκπτωση με το ιντερειλ ετσι ωστε να δουμε το φιορδ
και μετα μήπως από μπέργκεν ή στην επιστροφή από όσλο πάρουμε αεροπλάνο για νάρβικ να αποφυγουμε την διαδρομη με το τρενο για πάνω κλπ κλπ
το εισιτήριο το βρίσκω γυρω στα 120 ευρά, ακριβούλι...
Για το Οσλο λέω να μεινουμε 3 νυχτες να βγάλω και την κάρτα για τις 72 ωρες που έχει δωρεαν συγκοινωνιες και μουσεια και περιπατους κι μια ξεναγηση με το πλοιαρακι
Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα στο αν κάνουμε την διαδρομή με το τρένο μεχρι το Μποντο, την έχει κάνει κάποιος; λέει;
κανένα καλό χόστελ στο Οσλο έχετε να προτείνετε;
κάμπιγκ στα φιορδ επιτρέπεται;

και πάλι ευχαριστώ πολλά για τις πληροφορίες σας!!!!!

**** για τον φίλο που έστειλε πμ
δυστυχως δεν μπορω να σου απαντησω
δεν μου επιτρέπεται δεν εχω 20 ποστς :(
αν θελεις στειλε μου το μειλ σου

rosinante

Member
Επόμενο Ταξίδι
αλπική τρενογραμμή
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ
North66 δεν βρίσκω τόσο φθηνά εισιτήρια για Bodo
εσύ που τα βρίσκεις;

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Aπό το site των Νορβηγικών Σιδηροδρόμων... περίμενε λίγο καιρό και θα ανοίξουν θέσεις για Αύγουστο.

Eνδεικτικά, για αρχές Ιουλίου έχει διαθέσιμα δρομολόγια με 25e και πρωί και βράδυ.

aimg641.imageshack.us_img641_1285_unledsg.jpg

Για το Όσλο δε νομίζω ότι συμφέρει η τριήμερη κάρτα... βγάλε μια 24ωρη για τα μουσεία και μετά αν θες μονοήμερη για τα ΜΜΜ που κοστίζει 70NOK και περιλαμβάνει αρκετά δρομολόγια στα νησάκια ή κάρτα μόνο για τα νησάκια που κοστίζει 45NOK.

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Καταρχή ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα σας ζαλίσω λίγο :haha:
Πολλές ερωτήσεις, απορίες Και προκύπτουν κι άλλες κι άλλες...

για να ανέβουμε προς Narvik επιλέγουμε τις ακτές της Νορβηγίας και όχι την "μέσα" Σουηδία αν και έμαθα ότι τουλάχιστον με τρένο είναι πολύ καλή και η διαδρομή από Trondheim Ostersund Gallivare, την έχεις κάνει αυτή τη διαδρομή; Επίσης θέλω να ρωτήσω για την Φιλανδία ποιές πόλεις θεωρείς όμορφες εκεί στο σύμπλεγμα με τις λίμνες για να επισκεφτούμε. Α και το Goteborg τι λέει; Μένεις Σκανδιναβία; Ξέρεις πως μπορούμε να έχουμε ιντερνετ στο λαπτοπ αγοράζοντας μια sim εκεί που να ισχύει και για τις 3 χώρες; Μάθαμε ότι είναι χαλαροί με τους φρι κάμπερς, ισχύει;

Ναι το φαντάζομαι για τον προγραμματισμό... με αγχώνει αρκετά αυτό γιατί είμαι λίγο "χύμα". Πες μου για τα χόστελς... κλείνω online πριν 2-3 μέρες ναι.. δίνω προκαταβολή ναι ένα 10% με την πιστωτική μου... όμως σε κάποια βλέπω πολύ χαμηλές τιμές ας πούμε 15 ευρώ κι όταν πας να δοκιμάσεις να κλείσεις σου βγαίνει ένα τριαντάρι...:( Κλείνεις δωμάτιο ή κρεβάτι (στα dorms αναφέρομαι) Εχω μπερδευτεί!
Σε ποιές χώρες έχεις πάει;
Εμεις ξενοδοχεια ειχαμε κλεισει απο εδω και γι αυτο δεν θελαμε να βγουμε εκτος προγραμματος. Ειχαμε παει Βουδαπεστη Πραγα Παρισι Μοναχο Αμστερνταμ και επιστροφη.

Panagiota^

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Interrail Σκανδιναβία προτείνετε μόνο καλοκαίρι φαντάζομαι; Τι παίζει Απρίλη από καιρό; Η διαδρομή στο Flaam είναι όντως τόσο μοναδική;
Rosinante, τι budget υπολογίζετε για τον μήνα all included;

rosinante

Member
Επόμενο Ταξίδι
αλπική τρενογραμμή
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ
@NOrth66 ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Νόμιζα ότι αναφέρεσαι σε πτήσεις για Bodo και Trondheim και με παραπέμπεις στο σαιτ των σιδηροδρόμων, κατάλαβα κάτι λάθος;
Θα το δούμε για την κάρτα την τριήμερη... απο μέρα σε μέρα ψάχνοντας ανακαλύπτοντας τροποποιούμε...
Από Flaam έχετε κάνει την διαδρομή για Bergen με το φέρι;
@Panagiota^ νομίζω πως για να πας Απρίλη θαναι δύσκολα... διαβάζω για Ιούλιο Αύγουστο με χαμηλές θερμοκρασίες βροχές κλπ, οπότε φαντάσου τον Απρίλη...
Η διαδρομή προς το Flaam από ότι έχω διαβάσει είναι όντως μοναδική.
Σε ότι αφορά το κόστος...
200 ευρω το αεροπορικο για Γκετεμπόρι
620 το ιντερειλ γιατί είμαστε adults χεχε
ε και βλέπουμε... ότι μαζέψουμε μέχρι τότε κι όπως τη βγάλουμε
υπολογίζω μέχρι 50 ευρώ τη μέρα...
βλέπουμε...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.657