• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Iberia:Χρέωση αποσκευών

fotast

Member
Την καταβολή χρηματικού ποσού για την παράδοση των αποσκευών των επιβατών της σχεδιάζει η ισπανική αεροπορική εταιρεία Iberia, μία πρακτική που ακολουθείται συχνά από τις εταιρείες χαμηλού κόστους.
«Είναι υπό μελέτη αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα επηρεάζει όλους τους επιβάτες ή πότε θα τεθεί σε εφαρμογή», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Η εφημερίδα El Mundo, επικαλούμενη κείμενο της Iberia, αναφέρει ότι η αεροπορική εταιρεία θα πρέπει να λαμβάνει από τους επιβάτες τουλάχιστον 15 ευρώ για τον έλεγχο κάθε βαλίτσας τους από τις 20 Οκτωβρίου.
«Πολλοί επιβάτες θέλουν να ταξιδεύουν με πολύ χαμηλές τιμές και ένα από τα μέσα για να επιτευχθεί αυτό είναι να διαχωρίσουμε το εμπορευματοποιημένο προϊόν», πρόσθεσε η εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι η εξέλιξη της Iberia τείνει να επικρατήσει σε ολόκληρο τον τομέα.
Σημειώνεται ότι η αμερικανική αεροπορική εταιρεία American Airlines ακολουθεί την τακτική οι επιβάτες να καταβάλλουν ορισμένο ποσό για τη μεταφορά της δεύτερης αποσκευής τους.
Το σχέδιο της Iberia έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις. Δύο ισπανικές ενώσεις καταναλωτών -η Facua και η UCE- διαδήλωσαν σήμερα εναντίον της απόφασης της εταιρείας, χαρακτηρίζοντας την «παράνομη», αφού οι νόμοι που ισχύουν στην Ισπανία για τις αερομεταφορές ορίζουν ότι η τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνει τον επιβάτη και τις αποσκευές του, μέχρι ένα ορισμένο βάρος.

Πηγή:ΑΠΕ

_antonis_

Member
Ε βέβαια, αφού στις 27 του μήνα ταξιδεύει ο γκαντέμης (εγώ) για Κούβα, είναι να μη πληρώσω αποσκευές; Μην αγχώνεστε, στις 3/11 επιστρέφω και τότε σίγουρα δε θα ισχύει η χρέωση!!! Όλα για μένα γίνονται!!! :evil:

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Και πώς δηλαδή θα γίνεται αν δεν θέλει κάποιος να πληρώσει? θα φορτώνει μόνος του τις βαλίτσες του στο αεροπλάνο?!!!!!!

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Ε βέβαια, αφού στις 27 του μήνα ταξιδεύει ο γκαντέμης (εγώ) για Κούβα, είναι να μη πληρώσω αποσκευές; Μην αγχώνεστε, στις 3/11 επιστρέφω και τότε σίγουρα δε θα ισχύει η χρέωση!!! Όλα για μένα γίνονται!!! :evil:
Μα...δεν νομίζω να σε αγγίζει εσένα αφού έχεις εκδώσει το εισιτήριό σου! Λογικά θα αγγίξει (αν ισχύσει τελικά) όσους κάνουν από εδώ και πέρα την κράτησή σου, αφού η δική σου κράτηση περιλαμβάνει ήδη την αποσκευή μέσα στην τιμή...δεν αναγράφεται στους όρους;

_antonis_

Member
Μα...δεν νομίζω να σε αγγίζει εσένα αφού έχεις εκδώσει το εισιτήριό σου! Λογικά θα αγγίξει (αν ισχύσει τελικά) όσους κάνουν από εδώ και πέρα την κράτησή σου, αφού η δική σου κράτηση περιλαμβάνει ήδη την αποσκευή μέσα στην τιμή...δεν αναγράφεται στους όρους;
Χαχα, άκου με που σου λέω, είμαι εγγύηση εγώ!!! Αφού ταξιδεύω, έχω-δεν έχω εκδόσει, σε μένα θα ισχύσει!!! Ήδη χθες μου τηλεφώνησε αυτή που οργανώνει την εκδρομή και μου είπε πως αλλάζουμε ημερομηνίες, αλλά δεν ξέρω πόσο πρίν ή μετά, σήμερα θα μάθω..............

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Πω πω, βρε Αντώνη, τι συμβαίνει με σένα?

_antonis_

Member
Πω πω, βρε Αντώνη, τι συμβαίνει με σένα?
Θέλετε κι άλλα; Μόλις μίλησα και αλλάζουμε αναχώρηση για ενα μήνα μετά!!!!! Δε το γλιτώνω, θα πληρώσω, αν τελικά ισχύσει αυτό και επειδή έχουμε βγεί εκτός θέματος, όποιος ακούσει αν τελικά μπαίνει χρέος στις αποσκευές, ενημερώνει!

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Μητσοτάααααααααακη!!!! :haha:

Με τουριστικό γραφείο έκλεισες; Γιατί εάν έκλεισες με τουριστικό, πως θα σου χρεώσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφωνήσατε;

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Σημειώνεται ότι η αμερικανική αεροπορική εταιρεία American Airlines ακολουθεί την τακτική οι επιβάτες να καταβάλλουν ορισμένο ποσό για τη μεταφορά της δεύτερης αποσκευής τους.
Δεν είναι μόνο η American. Το 90% των αμερικάνικων αεροπορικών εταιριών χρεώνει τις αποσκευές (ακόμα και την πρώτη) στις πτήσεις εντός ΗΠΑ, ενώ συνήθως είναι δωρεάν (η πρώτη) στις πτήσεις εξωτερικού (με κάποιες εξαιρέσεις). Μάλιστα τα κέρδη των εταιριών με την τακτική αυτή εκτοξεύτηκαν. Πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου μέχρι να το εφαρμόσουν και οι Ευρωπαϊκές εταιρίες. Ήδη έχουν αρχίσει να κόβουν κιλά και αριθμό αποσκευών που είναι δωρεάν. Η British για παράδειγμα έκοψε τη δωρεάν 2η αποσκευή.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα