• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

help επειγοντως!ταξιδι με αεροπλανο..

nomercy

Member
καλησπερα παιδια,θελω να ταξιδεψω σε περιπου 2,5 εβδομαδες για Αγγλια και χρειαζομαι επειγοντως βοηθεια!λοιπον δεν εχω βγαλει ακομα εισητηριο μιας κ δε γνωριζω ακομα την ακριβη ημερομηνια που θα ταξιδεψω,επισης δεν εχω πιστοτικη καρτα για να βγαλω το εισητηριο on-line και δεν ξερω τι να κανω.αν βγαλω μια χρεωστικη καρτα(προπληρωμενη) μπορω να πληρωσω το εισητηριο on-line?τελος θελω να βρω σε εισητηριο οτι πιο φθηνο υπαρχει(με οποιαδηποτε αεροπορικη εταιρια).αν παω σε ταξιδιωτικο γραφειο θα εχω επιπλεων χρεωση στο εισητηριο?

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Με προπληρωμένη κάρτα μπορείς να κλείσεις εισητήριο από οποιοδήποτε σάιτ χωρίς πρόβλημα.
Αν πας σε πρακτορείο για να κλείσεις με low cost εταιρεία που δέχεται κρατήσεις μόνο από ίντερνετ(πχ easyjet) λογικά θα σου κλείσουν αυτοί το εισητήριο και θα κρατήσουν μια προμήθεια. Για τις υπόλοιπες εταιρείες δεν υπάρχει διαφορά στην τιμή εκτός αν πέσεις σε προσφορά που είναι μόνο για on-line κρατήσεις.
Η γνώμη μου είναι: Ψάξε στο ίντερνετ, βρες αυτό που σε ενδιαφέρει και πήγαινε σε πρακτορείο να δεις τι τιμή έχει και βλέπεις αν σε συμφέρει ή όχι.

sephi

Member
Κράτηση μπορείς να κάνεις και με κάρτα ανάληψης αρκεί να είναι βίζα ή μαέστρο (αρκεί να υπάρχει το ανάλογο ποσό μέσα). Από τουρίστικο ή από το αεροδρόμιο αν κλείσεις σίγουρα θα σου κρατήσουν μια μικρή προμήθεια...

nomercy

Member
Με προπληρωμένη κάρτα μπορείς να κλείσεις εισητήριο από οποιοδήποτε σάιτ χωρίς πρόβλημα.
Αν πας σε πρακτορείο για να κλείσεις με low cost εταιρεία που δέχεται κρατήσεις μόνο από ίντερνετ(πχ easyjet) λογικά θα σου κλείσουν αυτοί το εισητήριο και θα κρατήσουν μια προμήθεια. Για τις υπόλοιπες εταιρείες δεν υπάρχει διαφορά στην τιμή εκτός αν πέσεις σε προσφορά που είναι μόνο για on-line κρατήσεις.
Η γνώμη μου είναι: Ψάξε στο ίντερνετ, βρες αυτό που σε ενδιαφέρει και πήγαινε σε πρακτορείο να δεις τι τιμή έχει και βλέπεις αν σε συμφέρει ή όχι.
σε ευχαριστω πολυ mariath για την απαντηση,η προπληρωμενη καρτα πρεπει να ειναι απο καποιες συγκεκριμενες τραπεζες ή απο αποιαδηποτε? και μια ακομα ερωτηση, αν π.χ. το εισητηριο κοστιζει συνολικα 100 ευρω ποσα χρηματα πρεπει να βαλω στη καρτα?γνωριζω οτι απο τις πιστοτικες κρατανε καποια επιπλεων τελη(αν δε κανω λαθος 4-5 ευρω).

skoumpi

Member
σε ευχαριστω πολυ mariath για την απαντηση,η προπληρωμενη καρτα πρεπει να ειναι απο καποιες συγκεκριμενες τραπεζες ή απο αποιαδηποτε? και μια ακομα ερωτηση, αν π.χ. το εισητηριο κοστιζει συνολικα 100 ευρω ποσα χρηματα πρεπει να βαλω στη καρτα?γνωριζω οτι απο τις πιστοτικες κρατανε καποια επιπλεων τελη(αν δε κανω λαθος 4-5 ευρω).
Καλησπέρα!!! Ανάλογα απο ποιά τραπεζα θα βγάλεις προπληρωμένη την πρώτη φορα που θα τη "φορτώσεις" με χρήματα θα σου κρατήσουν μια προμήθεια (eurobank 10 ευρω, Agrotiki 3 ευρω αν θυμάμαι καλα)...Οταν θα κάνεις την κρατηση καποια site χρε'ωνουν ενα ποσο 5-6 ευρώ για την κράτηση, οποτε θα πρέπει να έχει ενα περιθώριο η κάρτα σου.... τελος να ξερεις οτι στις low cost εταιρίες υπαρχουν extra χρεώσεις για τις αποσκευές (11 ευρω) ωστε να το υπολογίσεις και αυτο! Καλο ταξίδι σου εύχομαι:cool:

skoumpi

Member
Για να μην σε κουράζω και σε προβληματίζω περισσοτερο θα εδινα στην τράπεζα τόσα ωστε να εχω ενα περίσσευμα στην καρτα 15-20 ευρω.. (απο την τελική τιμή του εισιτηρίου που εχω υπολογίσει σωστα ομως....)ετσι κι αλλιως δεν χάνονται τα χρησιμοποιείς την επόμενη φορά

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Προπληρωμένη δεν βγάζουν όλες οι τράπεζες, πχ η Εθνική δεν έχει. Σίγουρα έχουν η Κύπρου, η Πειραιώς, η Αττικής. Πιθανότατα και κάποιες άλλες, ας μας πουν όσοι ξέρουν. Τέλη δεν θα σου κρατήσει η αεροπορική εταιρεία, ρώτα την τράπεζα αν έχει κάποια προμήθεια για την έκδοση της κάρτας ή άλλες χρεώσεις.

nomercy

Member
σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας και την πολυτιμη βοηθεια σας..στο site της easyjet λεει οτι αν πληρωσεις με Visa Electron εχεις την χαμηλοτερη χρεωση..ξερετε τι ειναι η Visa Electron και απο που μπορω να την βγαλω?

EvNick

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
USA - JAPAN - AUS
Λοπόν η Visa Electron που έβγαλα από την Eurobank, μου την έδωσαν σε 10 λεπτά. Απλά πήγαινε με την ταυτότητά σου και το ΑΦΜ σου, και θα βγει σε 5 λεπτά. Μετά στο ταμείο θα ζητήσεις να την φορτώσεις με ότι ποσό θέλεις εσύ. Βάλε 130 ευρώ στην κάρτα σου, πήγαινε σπίτι, ψάξε στα site των αεροπορικών εταιριών ή και στα ταξιδιωτικά γραφεία π.χ airtickets, skyscanner, pamediakopes.gr κ.α και κλείσε το εισητήριό σου. Μετά θα σου στείλουν ένα mail, με την ''απόδειξη'' του αεροπορικού σου εισητηρίου και εκτύπωσέ το! Μετά ταξιδεύεις... ;)

argiro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδια με το νου...
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ, ΗΠΑ, Αίγυπτο
η easyjet πουλάει εισιτήρια μόνο από το επίσημο site της.....στο λέω γιατί κι εγώ είχα πρόβλημα με την κάρτα μου και μου είπαν στα πρακτορεία ότι δεν μπορούν να μου δώσουν εισιτήριο, μόνο on-line!
σου κρατάει +4 ευρώ......σαν booking fee
όπως είπε η skoumpi βάλε 20 ευρώ παραπάνω για να είσαι σίγουρος

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος