Κατ αρχάς Surabgia σε καλωσορίζω και πάλιν στο γκρουπ. Σχετικά για το GPS που ρωτάς, θα σου πω μερικά γενικά για να κατατοπιστείς. Υπάρχουν γενικά τρείς κατηγορίες GPS, τα PNA, τα PDA και τα κινητά τηλέφωνα που περιλαμβάνουν και δέκτη GPS. Όλα δέχονται χάρτες, αλλά τα τελευταία δεν νομίζω ότι προσφέρονται για χρήση στο αυτοκίνητο, ίσως να είναι προτιμότερα για πεζούς. Για χρήση στο αυτοκίνητο ενδείκνυται ένα PNA ή ένα PDA. Τα PNA είναι βασικά συσκευές GPS μόνο για πλοήγηση αν και μερικές διαθέτουν και κάποιες βοηθητικές λειτουργίες. Το λειτουργικό σύστημα καθώς και το λογισμικό πλοήγησης είναι καθορισμένα από τον κατασκευαστή τους και ή δεν δέχονται αναβάθμιση ή αναβαθμίζονται μόνον από την εταιρία που τα διαθέτει. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί υπʼ όψιν εάν επιλεγεί συσκευή PNA. Ένα δεύτερο που πρέπει να ελεγχθεί κατά την αγορά, είναι το εάν η αναβάθμιση των χαρτών μπορεί να γίνει από τον χρήστη, με την αγορά τους σε κάρτα μνήμης (ή σε DVD), ή με κατέβασμά τους από το internet. Οι συσκευές αυτές προσφέρονται και με μεγαλύτερες οθόνες, μέχρι και 7 ιντσών.θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με το GPS,με ενδιαφερη περισοτερο για την ευρωπη και πιο πολυ οι πολεις.Ακουω πολλα και διαφορα,πιο προτινετε ως ιδανικο
Marya το Mio Moov 360 είναι συσκευή PNA με νέο λογισμικό πλοήγησης και πρόσφατη σωστή χαρτογράφηση. Έχω ακούσει ότι είναι καλό και δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη έκδοση λογισμικού και χαρτογράφησης. Εγώ έχω και το Mio Map v3 γιαΔεν είμαι πολύ ειδική στο θέμα, εμπειρικά και μετά από μία μίνι έρευνα αγοράς κατέληξα και αγόρασα πριν λίγους μήνες το mio moov 360 με mio map 2008 με χάρτες Ελλάδας, Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης.. όσο το έχω χρησιμοποιήσει εντός Ελλάδας είμαι πολύ ευχαριστημένη (για Ευρώπη θα το χρησιμοποιήσω την άλλη εβδομάδα, ελπίζω να με ικανοποιήσει)
Mary a Ευχαριστώ. Θα περιμένω γιατί με ενδιαφέρει καθ’ ότι είναι από τα λίγα που περιλαμβάνουν στους χάρτες και την Τουρκία.Θα σε ενημερώσω, μόλις επιστρέψω από την Ιταλία. ..................
giotamike θα σε παρακαλούσα αν μπορείς να με πληροφορήσεις για δύο πράγματα. Πρώτον, εάν το λογισμικό iGO, το οποίο δεν γνωρίζω καθόλου, προσφέρεται για λειτουργικό Windows Mobile και δεύτερον, εάν οι χάρτες που προσφέρονται για αυτό το λογισμικό περιλαμβάνουν και την Τουρκία...............Αυτή τη στιγμή δύο είναι τα προγράμματα που θεωρώ καλύτερα, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Το Destinator και το iGO...........
giotamike θα σε παρακαλούσα αν μπορείς να με πληροφορήσεις για δύο πράγματα. Πρώτον, εάν το λογισμικό iGO, το οποίο δεν γνωρίζω καθόλου, προσφέρεται για λειτουργικό Windows Mobile και δεύτερον, εάν οι χάρτες που προσφέρονται για αυτό το λογισμικό περιλαμβάνουν και την Τουρκία.
Δυστυχώς για το Destinator, το οποίο χρησιμοποιώ κατά 98 % (από το 3 έως το 7 σήμερα), δεν κατάφερα να βρω χάρτη της Τουρκίας._
giotamike Ευχαριστώ. Θα περιμένω. Παράλληλα θα το ψάξω και εγώ όσο μπορώ, γιατί αυτή τη στιγμή δεν ξέρω καν ποιος διαθέτει το iGO και τουςΚανονικά, το iGo παίζει με τα Windows Mobile. Για ψάξε πάλι. Νομίζω ότι υπάρχουν χάρτες και για τη Τουρκία. Θυμάμαι ότι χρησιμοποιούσα το Desti στην Κωνσταντινούπολη. Θα κοιτάξω και θα σου πω.