george diver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Στούς βυθούς ολης της γης
Η διάρκεια των μαθημάτων για το open water της padi είναι 4 Σ.Κ η μια βδομάδα καθημερινές. Είναι η θεωρία και 8 βουτιές αν θυμάμαι καλά. Πρέπει όταν διαλέξεις εκπαιδευτή-σχολή να δόσεις βάση πολύ στην σοβαρότητα τους. υπάρχουν πολλοί καγκουρες στον χώρο μας. Το θέμα δεν είναι να πάρεις το πτυχίο μόνο, αλλά γνώσεις. Η εμπειρία έρχεται με την επαφή με την θάλασσα και φυσικά από την σοβαρότητα της καταδυτικής σου παρέας. Τα πτυχία εμένα προσωπικά δεν μου δηλώνουν καμία εμπειρία. έχω βουτήξει με εκπαιδευτή με 130 βουτιές και με open water με 600. Η διαφορά τεράστια μέσα στο νερό.η τιμη σε οσα μερη εχω καταδυθει ειναι 45 ευρω η βουτια με τον εξοπλισμο μαζι..
Οσο για τα μαθηματα 300 ευρω με τις εξετασεις , για ενα μηνα περιπου διαρκειας μαθηματων..
αυτοι που λενε οτι σε 4-5 μαθηματα σου δινουν διπλωμα λενε μεγαλα λογια, το μονο που δινουν ειναι μια καλη σπρωξια στο πατο!!!!!!!!!!!
Η σχολή απλώς θα σου δώσει τις γνώσεις για να αρχίσεις να βουτάς. Αν πραγματικά θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με αυτό το χόμπι αγοράζεις τον δικό σου εξοπλισμό ,κόλας με μια παρέα που θα είναι σοβαρή και βουρ για βουτιές . Εδώ στην Ελλάδα έχουμε την τύχη να έχουμε πολύ κοντά την θάλασσα και η θερμοκρασία της δεν είναι απαγορευτική να βουτάς όλο τον χειμώνα.