Ναι Ερση μου επέστρεψα και προσπαθώ να σταθώ πάλι στα ποδια μου ..βλέπεις πέσαμε οικογενειακώς θύμα ίωσης στην αρχή ξεκίνησε απο μένα όταν βρισκόμασταν στη Ρώμη Στην αρχή νόμιζα οτι έπαθα δηλητηριαση αλλά τελικα αποδειχτηκε ίωση...Τρομερους εμμετους διαροιες και πυρετο ...μετα απο 3 μέρες και μάλιστα την μέρα που επιστρέφαμε εκδηλώθηκε με τον ίδιο τρόπο στην κόρη μου 3 μέρες μετά την επιστροφή μας επιασε τον γιο μου και το τελευταίο θύμα της είναι ο άντρας μου...Παιδιά τι έγινε η Miranda; Δεν έπρεπε να έχει πια γυρίσει; Να μας πει και πως πέρασε...
Αχ τωρα που εφυγα απο κει μου λέτε ολα τα ωραίαείμαι που είμαι έτοιμος να την κάνω για Τοσκάνη τον άλλο μήνα με σπρώχνεις και εσύ
Λοιπόν ναι ακολούθησα τη συμβουλή σου και έφαγα εκει οταν πήγα στη Σιένα ...καλή επιλογή εκει δοκίμασα και την ονομαστη μπριζόλα τους..μπιστέκα φιορεντίνα.Trattoria Papei, Piazza del Mercato 6 στη Σιέννα
Βρίσκεται πίσω από το Campo.
Πηγαίνουν κυρίως ντόπιοι και έχει πολλά ψητά
Σπεσιαλιτέ τους βέβαια η μπιστέκα φιορεντίνα αλλά και και η ταλιάτα την οποία και δοκιμάσαμε. Είναι ψητό χοιρινό κρέας κομμένο σαν παϊδάκια και από πάνω έχει ψιλοκομμένη ρόκα.
Μας είπαν ότι οι ντόπιοι βάζουν από πάνω και ωμό λάδι.
Επισης, έχουν και πολύ καλό χύμα ντόπιο κρασί.
Αχ προσπάθησα να φάω στο edy πράγματι μου άρεσε πολύ σαν χώρος και είναι σε ένα ήσυχο δρομάκο μακρυα απο τα σμήνη των τουριστών αλλά επειδη όπως είπα και πριν ηταν περιπου 3 το μεσημέρι μου ειπαν ευγενικα κιουζο σινιορα (καπως ετσι νομίζω )το ίδιο έπαθα και στη τρατορια armado στο Πάνθεον !Λοιπον αρχιζοντας από τη Ρωμη, εχοντας επισκεφθει την αιωνια πολη 4 φορες θα τολμησω να πω οτι εχω αποκτησει γαστρονομικες αδυναμιες
1)Αγαπημενη κλασσικη επιλογη το ciampini (στην κορυφη των spanish steps, 100 μετρα αριστερα προς borghese). Λειτουργει από Απριλ-Οκτ, υπεροχο αιθριο σε διαφορα επιπεδα,θεα μεχρι τον αγιο Πετρο (σε αποζημιωνει πληρως απο την αναβαση), δοκιμαστε tonareli (ειδος χοντρου μακαρονιου σερβιρεται με κοκκινη σαλτσα) για να διαπιστωσετε τη γοητεια της απλοτητας η απλα πηγαινετε απογευματακι νωρις για καφε η παγωτο για τη θεα.
2)Στα στενα γυρω απο τα ισπανικα σκαλια, στη via viccolo de babuino, ανακαλυψτε το Edy,μικρο αλλα κουκλιστικο, εκπληκτικες μακαροναδες θαλασσινων, παρα πολυ καλο vino de la casa και ενα απο τα καλυτερα home made tiramisu.
3) Στο λοφο τζανικολο για δειπνο στο Antico Arco, μινιμαλ διακομηση,ελαχιστοι τουριστες, μοντερνα αλλα νοστιμη ιταλικη κουζινα και καταπληκτικα πρωτοτυπα γλυκα (δικαια το κατατασσουν στα δεκα καλυτερα εστιατορια της Ρωμης)
4) Πισω απο το πανθεον, στην πλατεια Santa Maria Maddalena το εστιατοριο Clemente alla Maddalena παροτι λιγο ακριβο, διαθετει ωραιο κηπο με θεα την εκκλησια,αψογο σερβις και τα πιο νοστιμα και εκλεπτυσμενα παιδακια που εχω δοκιμασει (σε αντιθεση με τα γλυκα του τα οποια δεν θα συνιστουσα, τα θεωρω υπερτιμημενα)
Επεται συνεχεια ..