Περιεχόμενα
Προετοιμασία ταξιδιού:Mέσα Νοεμβρίου 2014 λοιπόν και αρχίζει να τριγυρίζει στο μυαλό μου η ιδέα να πραγματοποιήσω το όνειρο της κυρίας κάποια στιγμή!!!Ένα ταξιδι στα cinqueterre πάντα ακουγόταν λίγο παράξενο αλλά ταυτόχρονα τόσο εύκολα πραγματοποιήσιμο στο μυαλό μου λόγω του έρωτα μου με την γείτονα χώρα!!!!Ψάχνοντας λοιπόν λίγο περισσότερο κατάλαβα οτι ήταν και πολύ πιο οικονομικό απ οτι φανταζόμουνα!!!Χωρίς δεύτερη σκέψη λοιπόν έκλεισα τα αεροπορικά για Πίζα για 8 μήνες αργότερα!!!Και για τους 2 μας περίπου 110 ευρώ μαζί με την επιστροφή!!!Ας τα χάναμε στο κάτω κάτω....Λίγο ψάξιμο και για τα ξενοδοχεία και κατέληξα στο banchi στο χωριό riomaggiore μόνο για 150 ευρώ για 3 βράδια και στο casa san tomasso για 60 ευρώ το ένα βραδυ που θα διανυκτερεύαμε στην Πίζα!!!Τι έμεινε λοιπόν??Μόνο να περάσει το 8μηνο!!!Για ενημέρωση γενικά αν δεν γνωρίζει κάποιος τα cinqueterre(5 γαίες) είναι 5 πολύχρωμα χωριουδάκια βορειοδυτικά στην ιταλία λιγο κάτω απο την Γένοβα και λίγο πιο ψηλά απ την Πίζα!!!Κρεμασμένα κυριολεκτικά στους βράχους και προστατευμένα απ την unesco,χωρίς αυτοκίνητα να κυκλοφορούν!!!Πολύ ψάξιμο λοιπόν,που θα φάμε,που θα τριγυρίσουμε,αν μας φτάσουν οι μέρες,απορίες εδώ....Πέρασε λοιπόν το 8μηνο και .....δημοψήφισμα και capital control!!!Δεν γινόταν να ακυρώσουμε όμως..... τόσο απλά!!!Το είχα τόσο καλά στο μυαλό μου!!!
6/7:Hρθε λοιπόν η μέρα που περιμέναμε,λίγο άγχος λόγω capital control...και ξεκινάμε!!!Πτήση από Θεσσαλονίκη στις 2:30 το μεσημέρι και άφιξη στο μικρό αεροδρόμιο της Πίζας στις 3:30 περίπου τοπική ώρα!!!Λεωφορείο από εκεί με κατεύθυνση τον σταθμό των τρένων pisa centrale!!!!Αφού λοιπόν βγάλαμε τα εισητήρια μας 30 ευρώ περίπου για La spezia επιβιβαστηκαμε στην freccabianca!!!Απίστευτο τρένο,είναι το πολύ καλό τους και περίπου σε μια ωρα ήμασταν στην la spezia!!!Γενικά τα τρένα της Ιταλίας είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!!!!Καμία σχέση με Ελλάδα,δυστυχώς!!!Αφού λοιπόν φτάσαμε la spezia,πήραμε ένα άλλο τρένο απο εκεί και σε πολύ μικρό χρόνο ήμασταν στο χωριό μας το riomaggiore γύρω στις 6!!
Αφού λοιπόν περάσαμε ένα τούνελ,βρεθήκαμε στη είσοδο του χωριού!!!!Πολύχρωμα σπιτάκια,ένα τοπιο που σε χόρταινε με εικόνες και ενώ υπήρχαν τόσοι τουρίστες όλα κυλούσαν τόσο ήρεμα και χαλαρά!!!!Βρήκαμε πανεύκολα το ξενοδοχείο μας,εξάλλου το χωριό όπως και τα άλλα τεσσερα ειναι πολύ μικρά!!Αφήσαμε τις βαλίτσες και είπαμε να περπατήσουμε στο χωριό...Κατευθυνθήκαμε λοιπόν στην via de l amore,που είναι ακριβώς αυτό που λέει!!!Ο μύθος έλεγε οτι είναι ένα μονοπάτι που στην μέση του βρισκόταν τα ερωτευμένα ζευγάρια των δύο κοντινών χωριών!!!Τέλοςπαντων εμένα μου φάνηκε πολύ καλη τουριστική εξυπνάδα....Δυστυχώς ήταν κλειστός για να τον περπατήσουμε,οπότε μείναμε με τη εικόνα του ηλιοβασιλέματος καθώς τα μάτια μας έβλεπαν μόνο θαλασσα...θάλασσα...θαλασσα!!!!!Πραγματικά φανταστική εικόνα που δεν θα την αντάλλαζα με πολλές άλλες απο ταξίδια μου...είναι σαν μια ζωντανή caste postale στο μυαλό μου!!!Επιστρέψαμε στο κέντρο του χωριού και αφού πήραμε από ένα παγωτό στο χέρι καθήσαμε στο λιμανάκι βλέποντας όλο το χωριό από κάτω προς τα πάνω καθώς νύχτωνε όλο και περισσότερο!!!!
Γεμάτοι λοιπόν από την πρώτη μέρα μας και τις φανταστικές εικόνες που μας έδωσε γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση!!!
6/7:Hρθε λοιπόν η μέρα που περιμέναμε,λίγο άγχος λόγω capital control...και ξεκινάμε!!!Πτήση από Θεσσαλονίκη στις 2:30 το μεσημέρι και άφιξη στο μικρό αεροδρόμιο της Πίζας στις 3:30 περίπου τοπική ώρα!!!Λεωφορείο από εκεί με κατεύθυνση τον σταθμό των τρένων pisa centrale!!!!Αφού λοιπόν βγάλαμε τα εισητήρια μας 30 ευρώ περίπου για La spezia επιβιβαστηκαμε στην freccabianca!!!Απίστευτο τρένο,είναι το πολύ καλό τους και περίπου σε μια ωρα ήμασταν στην la spezia!!!Γενικά τα τρένα της Ιταλίας είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!!!!Καμία σχέση με Ελλάδα,δυστυχώς!!!Αφού λοιπόν φτάσαμε la spezia,πήραμε ένα άλλο τρένο απο εκεί και σε πολύ μικρό χρόνο ήμασταν στο χωριό μας το riomaggiore γύρω στις 6!!
Last edited: