BUDAPEST - a short story

varioAthens

Member
Μηνύματα
6.417
Likes
12.575
Που πας όταν θες το ταξίδι σου να μην ξεπερνάει τις 3-4 μέρες σε διάρκεια και τα αεροπορικά εισιτήρια να μην ξεπερνάνε τα δύο ψηφία σε κόστος? Θέτεις αντίστροφα την ερώτηση: “Πού ΔΕΝ πας” και αρχίζεις να σβήνεις προορισμούς. Ας πούμε δεν πας Ανδαλουσία ενώ το θες πολύ γιατί με τόσο λίγες μέρες θα “κάψεις” τον προορισμό, επίσης δεν πας π.χ. Στοκχόλμη αν και σε ψήνει, γιατί τα αεροπορικά βρίσκονται σε ιλιγγιώδη ανοδική τροχιά... και κάπως έτσι αρχίζεις και σβήνεις προορισμούς μέχρι που καταλήγεις σε μια πόλη που θεωρητικά γυρίζεται σε λίγες μέρες, τα αεροπορικά τα βρίσκεις σε λογικά πλαίσια και ταυτόχρονα παριστάνεις και την καλή σύζυγο στον husband ο οποίος από χρόνια προσπαθεί να σε πείσει να επισκεφθείτε τη συγκεκριμένη πόλη αλλά εσύ όλο πας και βρίσκεις δικαιολογίες για να προωθήσεις με επιδεξιότητα κάποια άλλη επιλογή που είναι περισσότερο της αρεσκείας σου.
Για να μην τα πολυλογώ, λοιπόν, κάπως έτσι βρέθηκα στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη, τικάροντας και την τρίτη πόλη του κλασσικού τρίπτυχου Πράγα-Βιέννη-Βουδαπέστη που κάποτε αποτελούσε βαρύ πυροβολικό για τα διάφορα ταξιδιωτικά πρακτορεία. Βέβαια από το κόβε-ράβε-ξήλωνε για να έρθει ακριβώς στα μέτρα μας, τελικά το ταξίδι κατέληξε να γίνει 2ήμερο αλλά δε βαριέσαι... Και θα ρωτήσει κανείς εύλογα: μα καλά φτάνουν 48 μόνο ώρες για να δεις τη Βουδαπέστη? Κι όμως φτάνουν για να δεις πολλά πράγματα. Όχι ότι θα με χάλαγε φυσικά να είχα και καμιά μέρα παραπάνω, αλλά ακόμα κι έτσι κάναμε πολλά πράγματα και την ευχαριστηθήκαμε την πόλη.

Η σύντομη ιστορία που θα γράψω δεν είναι ακριβώς ταξιδιωτική ιστορία αλλά πιο πολύ σκέψεις, εντυπώσεις και κάποιες προτάσεις για μελλοντικούς ταξιδιώτες.
Πάμε...

IMG_0422.jpeg
 
Last edited:

paefstra

Member
Μηνύματα
14.356
Likes
46.553
Φτανουν 48 ωρες. Η Aegean αλλαξε τις πτησεις, εκανε 55 τις ωρες για το δικο μας ταξιδι και δεν ξερω που θα φαμε τις εξτρα.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
6.417
Likes
12.575
Πτήσεις
Οι πτήσεις που κλείσαμε ήταν με Ryanair γαλατάδικες 5.50 στο πήγαινε και 6.15 στο έλα, ο πιο φθηνός ναύλος, οπότε είχαμε μόνο από ένα μικρό σχολικό σακίδιο ο καθένας. Κοινώς 2 βρακιά, ένα δεύτερο πουλόβερ και φυσικά μαγιό. Γιατί μπορεί να μην έχεις 3ο βρακί να φορέσεις αλλά ένα θερμό λουτρό στη Βουδαπέστη θα το κάνεις, δεν θα το κάνεις? Πάντως πλάκα-πλάκα πόσο απελευθερωτικό είναι να ταξιδεύεις με ενάμισι ντύσιμο και μην έχεις να απασχολείς το μυαλό σου με το τι θα φορέσεις, τι συνδυασμούς θα κάνεις κ.λ.π.
Οι πτήσεις, παρεμπιπτόντως, ήταν τίγκα στα 20χρονα. Που πάνε άραγε όλα αυτά τα πιτσιρίκια? Κάνουν τουρισμό λόγω φθηνών αεροπορικών? Erasmus? Ή μήπως ακόμα η Βουδαπέστη βρίσκεται στις τοπ επιλογές για σπουδές στην ιατρική όπως κάποτε, στην εποχή μου? Για όποιο λόγο και αν ταξίδευαν πάντως, έδωσαν στο ταξίδι μια νότα πενταήμερης, με βαβούρα, γέλια, ανεμελιά σαν να είμαστε καλοκαίρι στο κατάστρωμα του πλοίου με προορισμό τις Κυκλάδες. Βέβαια υπήρξαν και φασαρίες περί υπερφορτωμένων σακιδίων, κλασικά κάποιοι άδειαζαν σακίδια και φόραγαν το ένα ρούχο πάνω από το άλλο, πρόστιμα έπεσαν, βρισίδια έπεσαν, σεκιουριτάδες κατέφτασαν να μαζέψουν τους αρνητές προστίμων, γενικά δε βαρεθήκαμε καθόλου.

Καιρός
Όσον αφορά στον καιρό, υποτίθεται ήμασταν τυχεροί γιατί πετύχαμε τη Βουδαπέστη με σχετικά καλό καιρό... Βέβαια, με το που κατεβήκαμε από το αεροπλάνο 7 η ώρα το πρωί φάγαμε ένα ψυχρό χαστούκι αφού το θερμόμετρο έδειχνε -4 και γενικά αυτές τις 2 μέρες η θερμοκρασία κυμαινόταν από -7 μέχρι το πολύ 5 βαθμούς. Ωστόσο, το κρύο είναι πιο ξηρό απ’ ότι στην Ελλάδα που λόγω υγρασίας σε περονιάζει μέχρι το κόκκαλο, οπότε αν είσαι σωστά ντυμένος την παλεύεις μια χαρά. Εγώ ήμουν αρματωμένη με ισοθερμικά από την κορφή ως τα νύχια, με διπλές κάλτσες και διπλά σκουφιά. Οι φωτογραφίες που έβγαλα σε αυτό το ταξίδι δεν είναι και πολύ fashionable αφού σε όλες μοιάζω περισσότερο με διπλό πιτόγυρο με τόσα layers αλλά τουλάχιστον δεν την ξαναπάτησα όπως κάποτε στην Πράγα που πήγα με μοδάτα μεν αλλά εντελώς ακατάλληλα ρούχα και κόντεψα να γυρίσω με ακρωτηριασμένα, από το πολικό ψύχος, δάχτυλα και αυτιά.

IMG_0736.jpeg
 
Last edited:

underwater

Member
Μηνύματα
2.891
Likes
13.370
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Η Βουδαπέστη είναι από τις αγαπημένες μου ευρωπαϊκές πόλεις, θυμάμαι με μεγάλη νοσταλγία το υπέροχο ταξίδι που έκανα εκεί το 2013 και με ευχαρίστηση θα επέστρεφα αν με κάποιο τρόπο προέκυπτε.

Έχω πολύ ενδιαφέρον να δω τη δική σου ματιά για τον συγκεκριμένο τόπο! 🙂
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.763
Likes
6.562
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Πάνω στην ώρα για τον ίδιο λόγο. Τα εισιτήρια για Τυνησία πήγαν στα 650!!! και σκέφτομαι τη Βουδαπέστη για τέλη του Μάρτη. Νομίζω 6ήμερο μπορώ να πεταχτώ μέχρι Βιέννη
 
Last edited:

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.873
Likes
23.421
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.873
Likes
23.421
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
οπότε είχαμε μόνο από ένα μικρό σχολικό σακίδιο ο καθένας. Κοινώς 2 βρακιά, ένα δεύτερο πουλόβερ και φυσικά μαγιό.
Αυτές οι διήμερες αποδράσεις με δύο βρακιά είναι απο τα καλύτερα μου! Με μία τσαντούλα στη πλάτη και τα πόδια παίρνουν φωτιά!

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εγώ έμεινα μία βδομάδα στη Βουδαπέστη και δεν ήθελα να φύγω κιόλας....:innocent: Εννοείται ξανα πάω άνετα!
 

Vicks

Member
Μηνύματα
733
Likes
2.512
Επόμενο Ταξίδι
Εντός Ευρώπης
Ταξίδι-Όνειρο
?
Αναμένω με αγωνία το υπόλοιπο των εντυπώσεων. Λατρεύω τη Βουδαπέστη, έχω πάει τρεις φορές, έχουν περάσει πια αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά κι ευχαρίστως θα ξαναπήγαινα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.902
Μηνύματα
917.167
Μέλη
39.600
Νεότερο μέλος
chrisdi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom