• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Booking. com

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ναι σου το είπε γιατί προφανώς θα χρειαστεί να πληρώσεις έξτρα χρήματα για το ΤΑΚΚ αν η κράτηση σου είναι για τη θερινή σεζόν.
Τώρα το είδα αυτό. Η συγκεκριμένη κράτηση που έχω δεν επηρεάζεται, είναι στη χειμερινή περίοδο. Θέλω όμως τη θερινή περίοδο του 2025 να ταξιδέψω Ελλάδα πάλι :rolleyes-80:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Τώρα το είδα αυτό. Η συγκεκριμένη κράτηση που έχω δεν επηρεάζεται, είναι στη χειμερινή περίοδο. Θέλω όμως τη θερινή περίοδο του 2025 να ταξιδέψω Ελλάδα πάλι :rolleyes-80:
Φυσικα και επηρεαζεται. Η αυξηση ισχυει απο 1/1/25. Το τακκ ειναι ο φορος διαμονης που θεσπιστηκε το 2016 και σε αλλες χωρες λεγεται tourist tax, φορος διαμονης κλπ. Καλα ποτέ δεν σας εχει ζητηθει τα τελευταια χρονια στην Ελλαδα;

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Φυσικα και επηρεαζεται. Η αυξηση ισχυει απο 1/1/25. Το τακκ ειναι ο φορος διαμονης που θεσπιστηκε το 2016 και σε αλλες χωρες λεγεται tourist tax, φορος διαμονης κλπ. Καλα ποτέ δεν σας εχει ζητηθει τα τελευταια χρονια στην Ελλαδα;
Ναι υπήρχε αυτός ο φόρος, τον έχω ξαναδεί και τον βλέπω και στην κράτηση που έχω αυτή τη στιγμή. Υπάρχει και σε άλλες χώρες. Αλλά το 2025 αυξάνεται στην Ελλάδα και στις βραχυχρόνιες μισθώσεις θα έλεγα οτι αυξάνεται σημαντικά! Τα περιβαλλοντικά τέλη χρεώνονται ανα διανυκτέρευση! Τα διαμερίσματα κτλ που ψάχναμε για πιο φθηνά θα φτάσουν και αυτά στο θεό πλέον.... Και ο μόνος που πληρώνει τη νύφη είναι τελικός καταναλωτής!...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ναι υπήρχε αυτός ο φόρος, τον έχω ξαναδεί και τον βλέπω και στην κράτηση που έχω αυτή τη στιγμή. Υπάρχει και σε άλλες χώρες. Αλλά το 2025 αυξάνεται στην Ελλάδα και στις βραχυχρόνιες μισθώσεις θα έλεγα οτι αυξάνεται σημαντικά! Τα περιβαλλοντικά τέλη χρεώνονται ανα διανυκτέρευση! Τα διαμερίσματα κτλ που ψάχναμε για πιο φθηνά θα φτάσουν και αυτά στο θεό πλέον.... Και ο μόνος που πληρώνει τη νύφη είναι τελικός καταναλωτής!...
Δεν ξερω τι ψαχνατε, αλλα αξιζει να προσεξετε τις τιμες του τακκ. Πριμοδοτειται εμμεσα σαφως η επαγγελματικη δραστηριοτητα στο τουρισμο. 2€/ βραδυ σε ενοικιαζομενο δωματιο ή διαμερισμα ασχετα απο αριθμο ατομων (και 8 να ειναι μεσα παλι 2€ δινουν ολοι) ειναι ασημαντο ποσο, απο 1,5€ που ηταν. Βραχυχρονια απο 1,5€ στα 8€ ειναι πολυ βεβαιως αλλα ανηκει στα μετρα περιορισμου και ελεγχου αυτης. Παλι στα μεγαλα διαμερισματα, βιλες 8€ ειναι λιγο. Αν δειτε φορο διαμονης Ιταλια/Ισπανια θα πειτε οτι εδω ειναι τσαμπα.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Δεν ξερω τι ψαχνατε, αλλα αξιζει να προσεξετε τις τιμες του τακκ. Πριμοδοτειται εμμεσα σαφως η επαγγελματικη δραστηριοτητα στο τουρισμο. 2€/ βραδυ σε ενοικιαζομενο δωματιο ή διαμερισμα ασχετα απο αριθμο ατομων (και 8 να ειναι μεσα παλι 2€ δινουν ολοι) ειναι ασημαντο ποσο, απο 1,5€ που ηταν. Βραχυχρονια απο 1,5€ στα 8€ ειναι πολυ βεβαιως αλλα ανηκει στα μετρα περιορισμου και ελεγχου αυτης. Παλι στα μεγαλα διαμερισματα, βιλες 8€ ειναι λιγο. Αν δειτε φορο διαμονης Ιταλια/Ισπανια θα πειτε οτι εδω ειναι τσαμπα.
Πλάκα μου κάνεις! Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτό που μόλις διάβασα...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εξηγείται, αν είσαι στην κοσμάρα σου γράφεις ό,τι θες. Αν και έχει δίκιο πως σε πολλές περιπτώσεις Ιταλία/Ισπανία και αλλού είναι παραπάνω. Μόνο που έχουν και μικρότερο ΦΠΑ στον τουρισμό

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δεν το είπα για να κάνω πολιτική αντιπαράθεση για το ποια είναι καλύτερη ή χειρότερη κυβέρνηση από τις έτσι κι αλλιώς σκατά που είναι όλες. Και το 2016 είχα πει για τον Τσίπρα. Τώρα κυβερνάει άλλος και την αύξηση την έκανε άλλος. Σε περίοδο ακρίβειας θα μπορούσε να μην κάνει αύξηση από 300 μέχρι 1500% μέσα σε 2 χρόνια. Ή τουλάχιστον θα μπορούσε να εξαιρέσει τους φορολογούμενους στην Ελλάδα. Δεν μπορούν που δεν μπορούν να πάνε διακοπές οι άνθρωποι τους φορτώνει έξοδα παραπάνω.
Ειπες για κανονες κ μια και ξερεις επαγγελματικα παραπανω θα επρεπε να αποφευγονται οι εξυπναδες. Οι κανονες οπως τους ανεφερες θεσπιστηκαν το 2016.
Οι δε αυξησεις, ασχετα αν μ αρεσουν ή οχι, ειναι σωστες, να μην πω μικρες, ηθελα μεγαλυτερες. 2€/βραδυ/ανα δωματιο ειναι αστειο ποσο. Ποσο ειναι στη Γαλλια; Γιατι στην Ιταλια μιλαμε απο 10€ και βαλε. Για τη βραχυχρονια και τα προβληματα που εφερε η ανεξελεγκτη αναπτυξη της σε αλλο θεμα.
Μπορουμε να συζηταμε επ απειρον για το σωστο προβλημα: τη διαχειριση των ποσων προς το σκοπο που θεσπιστηκε ο φορος: τις επιπτωσεις του τουρισμου, το νερο, αποχετευσεις, μεταφορες κλπ κλπ. Αλλα και αυτα ανηκουν σε αλλο θεμα.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Εξηγείται, αν είσαι στην κοσμάρα σου γράφεις ό,τι θες. Αν και έχει δίκιο πως σε πολλές περιπτώσεις Ιταλία/Ισπανία και αλλού είναι παραπάνω. Μόνο που έχουν και μικρότερο ΦΠΑ στον τουρισμό
Θα μπορούσες να είσαι πιο ευγενικός.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ε ναι. 2€ ανα δωματιο/ βραδυ ακουγεται αστειο. Οι ιταλοι φιλοι μου δεν το πιστευουν κ νομιζουν και αυτοι οτι τους κανω πλακα καθε καλοκαιρι. 4μελης οικογενεια απο 1,5€ θα δινει 2€. (18€ στην Ιταλια).

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ε ναι. 2€ ανα δωματιο/ βραδυ ακουγεται αστειο. Οι ιταλοι φιλοι μου δεν το πιστευουν κ νομιζουν και αυτοι οτι τους κανω πλακα καθε καλοκαιρι. 4μελης οικογενεια απο 1,5€ θα δινει 2€. (18€ στην Ιταλια).
Τότε ο κάθε αναξιόπιστος και ανάξιος σε αυτή τη χώρα να τα παίρνει απο τους Ιταλούς φίλους σου που γελάνε και μπορούν να τα δώσουν, γιατί σε εμάς εδώ στην Ελλάδα μας το έχουν κόψει το γέλιο προ πολλού!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Τότε ο κάθε αναξιόπιστος και ανάξιος σε αυτή τη χώρα να τα παίρνει απο τους Ιταλούς φίλους σου που γελάνε και μπορούν να τα δώσουν,
Τους γαλλους μην ξεχνας. Κι αυτοι γελανε. Και οι γερμανοι, σκανδιναβοι κλπ. Μην το ξεχναμε την πρωτοχρονια οποιος παει παρισι να γελασει μολις προσεξει το tourist tax του Παρισιου (17-25+€) στην κρατηση του booking. Το ελληνικο μας πικραινει ομως.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ειπες για κανονες κ μια και ξερεις επαγγελματικα παραπανω θα επρεπε να αποφευγονται οι εξυπναδες. Οι κανονες οπως τους ανεφερες θεσπιστηκαν το 2016.
Οι δε αυξησεις, ασχετα αν μ αρεσουν ή οχι, ειναι σωστες, να μην πω μικρες, ηθελα μεγαλυτερες. 2€/βραδυ/ανα δωματιο ειναι αστειο ποσο. Ποσο ειναι στη Γαλλια; Γιατι στην Ιταλια μιλαμε απο 10€ και βαλε. Για τη βραχυχρονια και τα προβληματα που εφερε η ανεξελεγκτη αναπτυξη της σε αλλο θεμα.
Μπορουμε να συζηταμε επ απειρον για το σωστο προβλημα: τη διαχειριση των ποσων προς το σκοπο που θεσπιστηκε ο φορος: τις επιπτωσεις του τουρισμου, το νερο, αποχετευσεις, μεταφορες κλπ κλπ. Αλλα και αυτα ανηκουν σε αλλο θεμα.
Στη Γαλλία ξεκινάει απο 0,25€ έως 5,75€ για τα palace το άτομο. Τα 5στερα είναι 4,13€ , τα 4στερα 3,13€, 3στερα 2€, 2στερα 1,25€ κ.ο.κ. Σε κάποια διαμερίσματα είναι λίγο αυξημένος ο περιφερειακός φόρος και μπορεί να είναι 5-25 λεπτά του ευρώ παραπάνω οι τιμές. Μόνο στο IDF είναι πιο ακριβά γιατι ο περιφερειακός φόρος για τη μητροπολιτική περιοχή του Παρισιού είναι πολύ υψηλός. Έτσι ξεκινάει από 0,65€ για camping και φτάνει για τα palace στο 14,95€ το άτομο. 5στερα 10,73€, 4στερα 8,13€, 3στερα 5,20€, 2στερα 3,25€ κ.ο.κ

Στη Γαλλία όμως απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει έξτρα φόρος παρεπιδημουντων για τις επιχειρήσεις που στην Ελλάδα πλέον είναι 0,75% του τζίρου και το ΦΠΑ στον τουρισμό 10% και όχι 13%. Σε μία χώρα με διπλάσια+ εισοδήματα και με βαριά φορολογία. Το άντρο της φιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.728
Μέλη
39.468
Νεότερο μέλος
polmyt

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom