vasnorth
Member
Ακριβώς greco όπως το περιγράφεις! Το Βερολίνο είναι η αύρα και η συγκλονιστική ιστορία που κουβαλά πίσω του, ξεκινώντας από το μεσοπόλεμο μέχρι και τις μέρες μας με την πτώση του Τείχους και όχι μόνο.Αν με ¨ταρακουνησε¨ κατι στο Βερολινο δεν ειναι η ομορφια του-ακομα και η Nikolaiviertel για σενα ας πουμε που αλωσες τις Ελβετικες πολεις δεν θα σου πει πολλα-ειναι η αυρα οτι σ αυτην την πολη γραφτηκε ενα μεγαλο κομματι της νεοτερης ιστοριας.Κατα τ αλλα,συμφωνω απολυτα και με τον giannismits και την echo2011.
Νομίζω όμως ότι το κάνει ελκυστικό και το γεγονός ότι ενώ σχεδόν ισοπεδώθηκε στο τέλος του 2ου Π.Π. κατόρθωσαν με μεράκι, αποφασιστικότητα και συνέπεια να πετύχουν να το ξαναφτιάξουν από τα θεμέλια του.
Θα συμφωνήσω και εγώ με την vegerazaros ότι κάπου και εμένα και τις τρείς φορές που το έχω επισκεφθεί με χάλασε λίγο τα πολλά έργα που γίνονται σχεδόν σε όλη την πόλη. Παρόλα αυτά δεν παύει να είναι κατ΄εμέ μία συναρπαστική πόλη με πολλά εντυπωσιακά μνημεία και αξιοθέατα και να την κατατάσω μέσα στις τρείς ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης, από αυτές τουλάχιστον που έχω επισκεφθεί, (εντάξει, ξέρω πολλοί ότι θα διαφωνήσετε! Αλλά είπαμε αυτή είναι προσωπική άποψη ).