• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

BBC - Οι 6 πόλεις που χάνεται κανείς πιο εύκολα

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ετσι ακριβώς είναι και στη Λάρισα. Νομίζεις οτι ένας δρόμος είναι παράλληλος με τον επόμενο αλλά πάντα είναι διαγώνιος! Πως γίνεται αυτό βρε παιδί μου; Και πάντα θα πέσεις σε μονόδρομο.....

Κι εγώ στην Λάρισα άνετα μπορώ να χαθώ!
Λονδίνο και Κωνσταντινούπολη δεν χάθηκα, αλλά ακόμα απορώ πως γύρισα από την Βενετία:haha::haha:

skoumpi

Member

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
:haha::haha::haha:
Δε χρειαζεται να πατε τοσο μακρυα... Οσοι εχετε βρεθει στο Μενιδι και στη Φιλοθεη ξερετε γιατι μιλαω.

Στο πρωτο απλα δεν υπαρχει παραλληλος δρομος, οποτε ο δρομος στο "πηγαινε" παει στην Ανατολη και στο ¨ελα¨στη Δυση. Ισως ειναι το καλυτερο μερος για τεσταρει καποιος το GPS του.

Στη Φιλοθεη οι "εχοντες πολλα μηδενικα στο λογαριασμο τους" καραφεραν να "πεισουν" τον εκαστοτε Δημαρχο να αλλαξει τη φορα του δρομου εμπρος απο το σπιτι τους ωστε μην ανεβαινουν (κανοντας θορυβο), αλλα να κατεβαινουν τα αυτοκινητα. Σε αλλα σημεια καταφεραν να με τον ιδιο τροπο να αναγκασουν τα αυτοκινητα να γυριζουν γυρω γυρω ψαχνοντας να βρουν μια διεξοδο ωσε να μη περνανε πολλα αυτοκινητα εμπρος απο τα σπιτια τους και τους ενοχλουν. Αν βαλετε και καποιες επεμβασεις της τροχαιας (λογω των πολλων πρεσβειων που υπαρχουν γυρω) για λογους ασφαλειας, ο λαβυρινθος εγινε.

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Στη Φιλοθεη οι "εχοντες πολλα μηδενικα στο λογαριασμο τους" καραφεραν να "πεισουν" τον εκαστοτε Δημαρχο να αλλαξει τη φορα του δρομου εμπρος απο το σπιτι τους ωστε μην ανεβαινουν (κανοντας θορυβο), αλλα να κατεβαινουν τα αυτοκινητα. Σε αλλα σημεια καταφεραν να με τον ιδιο τροπο να αναγκασουν τα αυτοκινητα να γυριζουν γυρω γυρω ψαχνοντας να βρουν μια διεξοδο ωσε να μη περνανε πολλα αυτοκινητα εμπρος απο τα σπιτια τους και τους ενοχλουν. Αν βαλετε και καποιες επεμβασεις της τροχαιας (λογω των πολλων πρεσβειων που υπαρχουν γυρω) για λογους ασφαλειας, ο λαβυρινθος εγινε.
Δεν γνωρίζω τα όσα λες και δεν ξέρω αν είναι και δική σου εκτίμηση, γνώση ή απλώς ένα ακόμα πιασάρικο λιθάρι πάνω από τα κεφάλια των εχόντων. Αυτό που μπορώ πολύ απλά να υποθέσω εγώ είναι ότι η περιοχή αρχικά ρυμοτομήθηκε για να ακολουθεί το ανάγλυφο της περιοχής καθώς και για να αποτρέψει (πολύ επιτυχημένα) τις ορδές των αυτοκινητιστών που για να βγουν από την Καραϊσκάκη στην Κηφισίας, θα διαλέξουν την διέλευση από τη Φιλοθέη. Στην Καλλιθέα πχ που όλα είναι τετραγωνισμένα και προβλέψιμα, δεν υπάρχει λόγος να ξεροσταλιάζεις στη Θησέως ή τη Δαβάκη, μπες από τα στενά, επιβάρυνέ τα κι αυτά και βγαίνεις πιο εύκολα εκεί που θες. Από την δική μου λοιπόν οπτική, άψογα το έχουν χειριστεί στη Φιλοθέη και κανονικά αυτό έπρεπε να ίσχυε παντού. Οι συνοικίες να μην είναι βεβαρημένες με διαμπερής κίνηση. Στη Λευκωσία πχ το μοντέλο δουλεύει και όλη η κίνηση κρατιέται στους μεγάλους άξονες. Το πρόβλημα βέβαια με την Αθήνα έγκειται στις τομές των μεγάλων αξόνων όπου κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν ανισόπεδοι κόμβοι και όχι πάσης φύσεως φανάρια.

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Δεν γνωρίζω τα όσα λες και δεν ξέρω αν είναι και δική σου εκτίμηση, γνώση ή απλώς ένα ακόμα πιασάρικο λιθάρι πάνω από τα κεφάλια των εχόντων..
Λαθος εκτιμηση. Δεν εχω τιποτα εναντιον κανενος - ειτε εχοντες ειτε μη εχοντες. Ολοι τους να τα εχουν και να τα χαιρονται.

Απλα ετυχε να δουλευω καποτε εκει κοντα και ετυχε πολλες φορες να χαθω λογω κυκλικων δρομων που δεν βγαζανε πουθενα και μικρα στενα διπλα στους κεντρικους δρομους που αντι να συνεχιζεις την εμπρος πορεια να απαγορευεται και να πρεπει να κανεις κυκλους για να βρεις διεξοδο. Συβηθως σε παραλληλα στενα το ενε "παει" και το αλλο η το επομενο "ερχονται". Εκει ειναι παλαβο το συστημα. Επισης ξερω καποιους που μενουν στη περιοχη και επιβεβαιωσαν τα ολα γραφω. Μαλιστα κατι παρομοιο εγινε και οταν εμενε εκει και ο τεως προεδρος της Δημοκρατιας (Στεφανοπουλος).

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
αυτα τα 5,6,10, 15 καλυτερα, χειροτερα, ανοργασμικοτερα, οργασμικοτερα κλπ που γραφουν ειναι για να κοβεις φλεβες.Οταν οι δημοσιογραφοι στερευουν απο ιδεες το ριχνουν στη μακακια. Ενα ξουραφι παρακαλω

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom