Basketball

dik-7

Member
Μηνύματα
1.529
Likes
2.141
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Πολύ γκρίνια για τη διαιτησία.
Εγώ κρατάω ότι έχουμε δει 4 ωραία ματς, που δεν το περιμέναμε λογω της μεγάλης σεζόν και της συχνότητας των παιχνιδιών (ανά 2 ημερες)
Έχουν παει ολα πάνω από τους 80 πόντους .
Η διαιτησία σε ελληνικό και ευρωπαικο επίπεδο δεν είναι καλή και αν κάποιος θέλει να γκρινιάξει γκρινιάζει.
Για εμένα και στα 4 ματς κέρδισε η καλύτερη ομάδα.
Χθες αν οι διαιτητές ήταν στημένοι δεν θα έδιναν αντίαθλητικό στον Ολυμπιακό ούτε θα ακύρωναν το καλάθι του Ολυμπιακου στο τσαλενζ του Αταμαν.
Δεν λέω αν ήταν σωστές ή λάθος αποφάσεις αλλά την πρόθεση τους .
Θα μπορούσα και εγώ στο ΟΑΚΑ να πω για τα 3 δευτερόλεπτα στον Μιλουτινοφ σε πολύ κρίσιμο σημείο και τουλάχιστον αλλά 4 σφυρίγματα
Για αυτό λέω για εμένα σε όλα τα παιχνίδια στο τέλος κέρδισε ο καλύτερος.
Και το σημαντικότερο πάρα την μεγάλη τοξικότητα έχουμε δει ωραία ματς
Αύριο σίγουρα είναι πολύ μεγάλο φαβορί ο Παναθηναικός.
 

James

Member
Μηνύματα
1.015
Likes
5.433
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Χωρίς να αποτελούν ντεφάκτο κριτήριο αδικίας οι βολές, γιατί κάλλιστα μια ομάδα μπορεί πχ να παίζει πολύ στη ρακέτα, να επιδιώκει τις επαφές και πολλά άλλα, μετά από 4 τελικούς οι βολές είναι 107-56 (αν δεν κάνω λάθος) και μάλιστα υπέρ της πιο "αμυντικογενής" ομάδας. Ε όσο και να θες να το πας στο "ε αδικίες υπάρχουν εκατέρωθεν", ε δεν πάει. Όταν ένας παίκτης που έχει τόσο usage και είναι έτη φωτός καλύτερος από τους αντιπάλους του, εκτελεί 4-5 βολές ΣΥΝΟΛΙΚΑ σε σειρά παιχνιδιών (με αποτέλεσμα όσα είπα στο προηγούμενο σχόλιο, να κοιτάει απορημένος εν ώρα παιχνιδιού), ε αυτό δεν είναι "είναι γενικά κακοί οι διαιτητές".

Εδώ κυκλοφόρησε ανέκδοτο στο Τουίτερ: "Καλά, ο Ναν στην προθέρμανση γιατί εκτελεί βολές? Δεν τον έχει ενημερώσει κανείς?".

Οι διαιτητές προσπάθησαν πάρα πολύ χτες να γίνει "μοιρασιά" στους τίτλους. Να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Ε πήρατε οι μεν ευρωπαικό, ε θα πάρετε οι δε πρωτάθλημα. Και αν είχαν βάλει οι τρεμάμενοι παίκτες του ολυμπιακού 3-4 βολές, τώρα θα πανηγύριζαν πρωτάθλημα και θα κυριαρχούσε αυτό ακριβώς "ε γίναν κάποια λάθη, αλλά συμβαίνουν αυτά, refuse to lose, κακό γενικά το επίπεδο διαιτητών, 3-4 φάσεις ήταν κ.α.".
Όχι όμως. Χτες πήγε να γίνει μεγάλη αλλοίωση, απλά ο Πάο ήταν τόσο καλύτερος.

Πάμε στο επόμενο.
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.529
Likes
2.141
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Κώστας Σλούκας: Από το «οι πρόεδροι εμπνέουν απόλυτο σεβασμό» στην «αλαζονεία των Αγγελόπουλων»

Ακριβώς αυτό.
Ας μας πει ο Κώστας Σλουκας πότε δεν τον σεβάστηκαν οι Πρόεδροι.
Που τον έφεραν αμουστακο στον Πειραιά και πήρε 2 από τα 4 ευρωπαικα που έχει.
Που μετά τη Φενερ τον έφεραν πίσω με το μεγαλύτερο συμβόλαιο.
Που επί 6 ώρες πέρσι προσπάθησαν να γεφυρωσουν το χάσμα μεταξύ του ίδιου και του Μπαρτζωκα .
Και γιατί τους αποθέωσε μετά το διαζύγιο;
Πότε οι πρόεδροι (όχι οι οπαδοί ή ο κοουτς) έκαναν άμεση ή έμμεση αναφορά σε αυτόν φέτος.
Και βγήκε να τους ειρωνεύετει αδικαιολογητα όταν ήταν στα κάτω τους
Μπραβο μεγάλε Κώστα Σλουκα .

Κατά τα λοιπά συγχαρητήρια στον Παναθηναικό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος
Αλλά και ο Ολυμπιακός χωρίς τον καλύτερο αμυντικά ψηλό του ήταν άκρως ανταγωνιστικος.
Απλά η πίκρα είναι για το 3 2 από 2 0 .
 

gkalla

Member
Μηνύματα
1.440
Likes
7.908
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Άρχισε το Euro κι ασχολείστε ακόμα με αυτά τα αθλήματα;
 

gkalla

Member
Μηνύματα
1.440
Likes
7.908
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Γι αυτο ασχολουμαστε, να γλιτωσουμε .
Ύβρις!
Μετανοείτε, άπιστοι κι αμαρτωλοί!!!
Ο θεός των σπορ είναι εδώ.
Προσκυνήστε κι θα συγχωρεθείτε…
Όχι στις ψεύτοθρησκείες και τις πάσης φύσεως χειροτεχνείες.
 
Last edited:

James

Member
Μηνύματα
1.015
Likes
5.433
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Υπάρχει όντως μία εύλογη απορία περί "απαξίωσης".

Αν μια ομάδα, ας την πούμε "Λιμάνι BC", φέρει έναν παίκτη στη θέση της μεγαλύτερης φίρμας του, ας πούμε την φίρμα "Μποτοξάκια", μετά με τη βοήθεια ενός Υπουργού, ας τον πούμε "τσεκουράτο", ελληνοποιεί έναν ακόμα που παίζει στη θέση του Μποτοξάκια, θα μπορούσε κανείς να πει ότι η Λιμάνι BC έχει πλέον αρκετά διαπραγματευτικά χαρτιά στα χέρια της ώστε να πει στον Μποτοξάκια: "εμείς είμαστε κομπλέ, αν θες να μείνεις θα μείνεις με τους όρους μας. Εμείς εμπιστευόμαστε τον προπονητή (ας τον πούμε "νταμιστή") μας περισσότερο από εσένα, σιγά μη σου δώσουμε τα κλειδιά. Αλλιώς την βόλτα σου..."

Αυτό λοιπόν θα μπορούσε να θεωρηθεί από τον Μποτοξάκια ως απαξίωση. Ότι δεν τον εμπιστεύτηκαν ότι μπορεί να οδηγήσει στην κορυφή την ομάδα τους, και να γίνει, τηρουμένων των αναλογιών, η φυσική συνέχεια μιας παλιάς φίρμας της ομάδας, ας την πούμε "Λαρισαίο".

Οι κακές γλώσσες βέβαια λένε ότι η Λιμάνι BC πίστευε ότι ο πιο πιθανός προορισμός του Μποτοξάκια θα ήταν μια άλλη ομάδα, ας την πούμε Βοσποριακός BC. Έτσι, μέσα σε αυτό το καλό κλίμα και ουσιαστικά σπρώχνοντας τον Μποτοξάκια εκεί, θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να πάρει έναν άλλο παίκτη, με το υπερχρήσιμο ελλ. διαβατήριο που τόσο έλειπε στην ομάδα, ας τον πούμε "Τάιλεριδη".

Αλλά ξέρετε τι λένε. Η ζωή είναι αυτό που συμβαίνει όσο εσύ κάνεις σχέδια. Ο ιδιοκτήτης του αιώνιου αντιπάλου (ας τον πούμε "Ψέκα") μπαίνει σφήνα και δίνει στον μποτοξάκια αυτό ακριβώς που ήθελε. Να είναι ο γενικός κουμανταδόρος της ομάδας (ας την πούμε "Πολυάστερος"), να παίζει παραπάνω, και γενικά να αντιμετωπίζεται ως μια ηγετική φυσιογνωμία. Και πολλά λεφτά προφανώς.

Ε μη σας κουράζω, η χρονιά εξελίχθηκε στην απόλυτη ιστορία εκδίκησης, με τον Μποτοξάκια να στρέφεται εναντίον της παλιάς του "οικογένειας" και να παίρνει σβάρνα ότι βρήκε στο διάβα του κάνοντας ίσως την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Και με τον Πολυάστερο να σαρώνει. Θα έλεγε κανείς ότι υπήρχε τρόπος να είναι πιο αποδοτικός ο Μποτοξάκιας, αλλά ο μόνος που κατάφερε να το βρει ήταν ο νέος του προπονητής (ας τον πούμε "Σουλτάνο").

Και αφού δώθηκαν οι απαντήσεις (εκκωφαντικές κιόλας) μέσα στο γήπεδο, είχε έρθει η ώρα να δωθούν και κάποιες εκτός γηπέδου. Οπότε τι πιο αναμενόμενο, να τα "ακούσουν" οι ιδιοκτήτες της Λιμάνι BC (ας τους πούμε "Αφούς") που δεν τον πίστεψαν όσο ο ίδιος θα περίμενε, και τον ώθησαν στην έξοδο, ο νταμιστής που σχολίαζε μέχρι και τον τρόπο που μεγάλωσε ο Μποτοξάκιας με "κάποιες προσλαμβάνουσες από την παιδική ηλικία του, από την εφηβεία του, τον κύκλο των ανθρώπων που τον περιτριγυρίζουν και συχνά θέλουν να του λένε μόνο αυτά που θέλει να ακούσει", αλλά και όλοι οι υπόλοιποι που τον αποκαλούσαν "μικροτσούτσουνο, σακάτη, γέρο, τελειωμένο, υπερεκτιμημένο", και πολλά άλλα.

«Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα, τα ονόματα και οι καταστάσεις είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Μπορεί και όχι.
 

pepakos

Member
Μηνύματα
210
Likes
516
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή 🇦🇷
@James Αν και Ολυμπιακός συμφωνώ στα περισσότερα που γράφεις, αλλά είναι λίγο κουτός ο συσχετισμός με την ελληνοποίηση του Γουόκαπ, καθώς ο Ολυμπιακός με αυτόν τον τρόπο θα έπαιρνε έναν επιπλέον ξένο χειριστή (Γκος), γιατί με 2,5 Γκαρντ που ειχε ο Ολυμπιακός την περσινή σεζόν δεν γίνεται να κάνεις πρωταθλητισμό. Και εννοώ τους Γουόκαπ, Σλούκα και... τον Κάναν που τη μιση σεζον ήταν εξαφανισμένος. Δεν υπολογίζω καν τον Λαρετζάκη γιατι ο άνθρωπος μετά την ανανέωση του αγνοείται.
Σκέψου απλά οτι ο ο ΠΑΟ του χρόνου θα έχει Σλούκα, Lorenzo Brown, Ναν, Γκραντ να μοιράζονται 2 θέσεις. ;);)
Θα ήταν εξίσου κουτό αν ένας από τους 4 θεωρούσε απαξίωση προς τον εαυτό του μια τέτοια ενίσχυση.
Επίσης το οτι παίζουν την ίδια θέση (Γουόκαπ / Σλούκας) δεν μπορεί να συνεπάγεται ότι συγκρίνονται κι όλας αγωνιστικά. Ο Γουόκαπ έχει δηλώσει ανοιχτά οτι θέλει έναν σκόρερ δίπλα του.

Και επιπλέον το ελληνικό διαβατήριο του Γουόκαπ θα είχε ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στο να αντικαταστήσεις τον Βεζένκοφ με έναν ξένο, καθώς όλοι γνωρίζαμε οτι θα έφευγε για ΝΒΑ.

Συμφωνώ παρόλα αυτά πως κανείς από το λιμάνι δεν πίστευε οτι θα πήγαινε στον ΠΑΟ, και οτι το σύμπαν φέτος τιμώρησε τον Μπαρτζώκα τόσο για την αποχώρηση του Σλούκα όσο και για το οτι δεν περίμενε τον Ναν (ή δεν του έδωσε τελος πάντων αυτά που ζήτησε).
Πράγματι ο Σλούκας έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του φέτος, καλύτερο και από αυτό που έπαιζε στη Φενερ επί ομπράντοβιτς, και ασφαλώς αυτό το πιστώνεται ο κόουτς Αταμάν.
Τεράστιος παίχτης αγωνιστικά, θεωρώ όμως πως οι δηλώσεις του ήταν αχρείαστες - τουλάχιστον για τους Αγγελόπουλους - γιατί στο κάτω κάτω αυτοί τον ανέδειξαν, και υποτίθεται πως για αυτούς ο σεβασμός του ήταν "απεριόριστος" (όπως ο ίδιος έγραψε οταν αποχώρησε από τον Ολυμπιακό)

Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την τρελή χρονιά!
 

James

Member
Μηνύματα
1.015
Likes
5.433
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν βλέπω τίποτα κουτό. Τα διαβατήρια είναι πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας στο να στήσεις την ομάδα. Και ο Ολυμπιακός με την ελληνοποίηση του Γουόκαπ δεν πέτυχε να φέρει ξένο χειριστή, αλλά να πιέσει τον Σλούκα δείχνοντάς του ότι ούτε το ότι είναι Έλληνας τους ενδιαφέρει γιατί και από αυτό έχει η ομάδα.
Δηλαδή: 1) φέραμε Γκος, έχουμε πλέον ήδη δύο χειριστές. 2) Έλληνας ο Γουόκαπ, άρα και να φύγεις (και να χαθεί ένα διαβατήριο), το έχουμε ήδη αντικαταστήσει. Οπότε Κώστα δεν έχεις και πολλά διαπραγματευτικά χαρτιά. Τουλάχιστον έτσι πίστευαν.

Και έφτασαν να ξεκινούν τη χρονιά με τα εξής διαβατήρια: Λούτζης, Γουοκαπ, Πάπας, Λαρετζάκης, Παπανικολάου, Τανούλης. Ο οποισδήποτε αντιλαμβάνεται την κομβική σημασία του διαβατηρίου του...Θωμά. Και τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα παραπάνω, μιας και δεν έβγαιναν τα κουκιά, και έσπευσε να πάρει και άλλο διαβατήριο (Μήτρου Λονγκ) που τον περισσότερο καιρό καθόταν.

Οπότε συμπερασματικά, ο Ολυμπιακός έκανε τον σχεδιασμό του χωρίς τον Σλούκα, παίρνοντας γκαρντ και κάνοντας Έλληνες ήδη παίκτες του.

Όσον αφορά το άλλο κουτό

Θα ήταν εξίσου κουτό αν ένας από τους 4 θεωρούσε απαξίωση προς τον εαυτό του μια τέτοια ενίσχυση.
Ο Σλούκας δεν πιστεύω ότι θεώρησε απαξίωση το γεγονός ότι η ομάδα ενισχύθηκε. Αλλά το γεγονός ότι η ομάδα δεν του εμπιστεύτηκε τα κλειδιά και δεν τον θεώρησε νούμερο 1, δεν του έδωσε το ρόλο που ο ίδιος πίστευε ότι έπρεπε να είχε.
Και οκ, απόψεις είναι αυτές. Ο κάθε Σλούκας μπορεί να πιστεύει ότι έπρεπε να είναι ο κουμανταδόρος και ότι τον απαξιώνουν, ο κόουτς και οι ιδιοκτήτες ότι το μοναστήρι να είναι καλά, και πήραν όλοι τις αποφάσεις τους. Ε μετά από ούτε 12 μήνες αποδείχτηκε ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο. Δεν υπήρχε ιδανικότερο σενάριο για τον Σλούκα. MVP στο Φ4, και mvp στον τελευταίο τελικό βάζοντας 29 πόντους σε αυτούς που δεν τον ήθελαν.

Όντως το ψιλοχόντρυνε στο τέλος ο παίκτης, αλλά πραγματικά φέτος άκουσε ΠΑΡΑ πολλά και κυρίως υποτιμητικά. Άρθρα για το ότι "με τέτοιο Λούτζη ο Μπαρτζώκας έχει ήδη ξεχάσει τον σλούκα" και φυσικά μέχρι και για την οικογένεια του.
 

pepakos

Member
Μηνύματα
210
Likes
516
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή 🇦🇷
Μα το ιδιο λεμε για τα διαβατήρια, ειναι υπερ-πολύτιμα για τον Ολυμπιακό, και θα είχε πρόβλημα με τους Έλληνες είτε έμενε ο Σλούκας είτε όχι. Γιατι με το ένα διαβατήριο του Γουόκαπ αποκτήθηκε ο Γκος, και τελικά χρειάστηκε να αποκτηθούν ακόμη 3 ξένοι. Κουτό εννοώ θα ήταν να θεωρηθεί αυτό διαπραγματευτικό χαρτί για τον Σλούκα είτε από την πλευρά του παίχτη είτε από την πλευρά του Ολυμπιακού.

Το βασίκο πρόβλημα ήταν ο ρόλος του οπως σωστά είπες.
Ήθελε να είναι το Νο.1 και να παιρνει ολες τις πρωτοβουλίες τη στιγμή που ο κόουτς Μπαρτζώκας δεν θελει να έχει Νο.1 γενικά στην ομάδα.
Το αγωνιστικό του πλάνο ειναι αλλαγές με το ρολόι, ρόλοι συγκεκριμένοι για κάθε παίχτη, συνεχής κυκλοφορία της μπάλας και όλα τα plays by the book ή όπως τα έχει ο ίδιος σκεφτεί.
Σαφώς και ο Σλούκας τον εξέθεσε από την μία, και από την άλλη ο Ολυμπιακός δεν στελέχωσε το ρόστερ του επαρκώς για να παίξει το μπάσκετ που ο προπονητής του ήθελε.

Όντως το ψιλοχόντρυνε στο τέλος ο παίκτης, αλλά πραγματικά φέτος άκουσε ΠΑΡΑ πολλά και κυρίως υποτιμητικά. Άρθρα για το ότι "με τέτοιο Λούτζη ο Μπαρτζώκας έχει ήδη ξεχάσει τον σλούκα" και φυσικά μέχρι και για την οικογένεια του.
Όντως άκουσε πολλά, αλλά εδώ που τα λέμε, τι περίμενε να μην ακούσει τίποτα διαλέγοντας αυτό το δρομολόγιο? Στην Ελλάδα είμαστε καλώς ή κακώς.
Ο Σπανούλης δεν άκουσε τόσα και χειρότερα? Εποχές μάλιστα που δεν υπήρχε ο νόμος για υβριστικά συνθήματα εναντίον φυσικών προσώπων (ή τουλάχιστον δεν εφαρμοζόταν) και του βρίζανε εν χορώ την μάνα και τη γυναίκα.
Πέρασαν 5 χρόνια για να δείξει τα αυτιά του στο ΟΑΚΑ και να γίνει ο χαμός που έγινε.
Και ούτε βγήκε να πει ποτέ τίποτα για τους Γιαννακόπουλους ή για την κόντρα του με τον Ζέλικο.
Και ήταν αξιοσημείωτο που η ΚΑΕ Παναθηναικός τον τίμησε κιολας κατα την απόσυρσή του.
Αμφιβάλλω αν θα γίνει κάτι αντίστοιχο πλέον για τον Σλούκα.

Τώρα για τα άθρα για τον Λούτζη που λες το καλοκαίρι και εγώ ο ίδιος γελούσα προφανώς. Δεν πιστεύω οτι υπήρξε σοβαρός άνθρωπος του μπασκετ να δώσει σημασία σε αυτά. Πόσο μάλλον ο Σλούκας.
Γενικά η αθλητική δημοσιογραφία στην Ελλάδα είναι οτι χειρότερο θεωρω από όποια πλευρά και αν προέρχεται.

Φιλικά πάντα - τις γνώμες μας λέμε !
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.538
Μηνύματα
900.008
Μέλη
39.266
Νεότερο μέλος
MariaChara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom