• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γερμανία Ελβετία Basel-Mulhouse-Freiburg ............ HELP ME

Επόμενο Ταξίδι
Δενν πάμε ...έχουμε μωρά.
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
Να ρωτήσω κάτι στα παιδιά που έχουν πάει και Βασιλεία και Στρασβούργο.... είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε..... και γενικά που πρέπει να έχουμε το νού μας?

Συνάλαγμα για Ελβετιά πρέπει να κάνουμε?
Μετακινήσεις για Στρασβουργο από Σαιντ Λουις και επιστροφή για Βασιλεία πιστεύω δεν θα έχουμε πρόβλημα στα εισητήρια του τρένου να βρούμε ετσι?

Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
Να ρωτήσω κάτι στα παιδιά που έχουν πάει και Βασιλεία και Στρασβούργο.... είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε..... και γενικά που πρέπει να έχουμε το νού μας?

Συνάλαγμα για Ελβετιά πρέπει να κάνουμε?
Μετακινήσεις για Στρασβουργο από Σαιντ Λουις και επιστροφή για Βασιλεία πιστεύω δεν θα έχουμε πρόβλημα στα εισητήρια του τρένου να βρούμε ετσι?
κάποιος να βοηθήσει.....?

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Κάτι που να πρέπει να προσέξεις δε μου έρχεται στο μυαλό..Εμείς συνάλλαγμα κάναμε σε τράπεζα στη Βασιλεία, με τιμές που μου φάνηκαν καλές. Έτυχε να βγάλω και από ΑΤΜ με μόνο 5 ευρώ προμήθεια και καλές τιμές. Αν τύχει να ξεμείνειτε τα καταστήματα δέχονται και ευρώ, αλλά θα σας γδύσουν στην ισοτιμία..Πολύ μεγάλη διαφορά.

Για μετακινήσεις δεν έχω πολλή εμπειρία, αλλά από αυτά που παρατήρησα πρέπει να υπάρχουν πυκνές και γρήγορες συνδέσεις για τα μέρη που αναφέρεις, οπότε με τα εισιτήρια δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Α! Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι στο αεροδρόμιο θα βρεις τουλάχιστον 5-6 διαφορετικά βιβλιαράκια για τη Βασιλεία, τα οποία είναι δωρεάν και πρέπει οπωσδήποτε να τα πάρεις. Έχουν τα πάντα για εστιατόρια, μνημεία, μουσεία, περιπάτους, πολιτιστικές δραστηριότητες, μπαρ, τα πάντα. Εξαιρετική δουλειά - δε θα χρειαστείς άλλον οδηγό για Βασιλεία.

Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
Κάτι που να πρέπει να προσέξεις δε μου έρχεται στο μυαλό..Εμείς συνάλλαγμα κάναμε σε τράπεζα στη Βασιλεία, με τιμές που μου φάνηκαν καλές. Έτυχε να βγάλω και από ΑΤΜ με μόνο 5 ευρώ προμήθεια και καλές τιμές. Αν τύχει να ξεμείνειτε τα καταστήματα δέχονται και ευρώ, αλλά θα σας γδύσουν στην ισοτιμία..Πολύ μεγάλη διαφορά.

Για μετακινήσεις δεν έχω πολλή εμπειρία, αλλά από αυτά που παρατήρησα πρέπει να υπάρχουν πυκνές και γρήγορες συνδέσεις για τα μέρη που αναφέρεις, οπότε με τα εισιτήρια δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Α! Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι στο αεροδρόμιο θα βρεις τουλάχιστον 5-6 διαφορετικά βιβλιαράκια για τη Βασιλεία, τα οποία είναι δωρεάν και πρέπει οπωσδήποτε να τα πάρεις. Έχουν τα πάντα για εστιατόρια, μνημεία, μουσεία, περιπάτους, πολιτιστικές δραστηριότητες, μπαρ, τα πάντα. Εξαιρετική δουλειά - δε θα χρειαστείς άλλον οδηγό για Βασιλεία.
Σε ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες... πέσμου για Βασιλεία τι αξίζει κατα την γνώμη σου και αν αξιζει ζοωλογικος και βόλτα με βάρκα στον ποταμό....
Α και κατι ακόμα ... με ενοικιαζόμενο να κάνω βόλτα αν έχει καλό καιρό αξίζει..στα σύνορα με Γερμανία και Γαλλία θέλει κάτι ιδιέτερο?

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Βασιλεία τύχαμε στις γιορτές, οπότε περάσαμε αρκετό χρόνο να κάνουμε βόλτα στα χιονισμένα δρομάκια, να τρώμε λουκάνικα στις χριστουγεννιάτικες αγορές και να χαζεύουμε :) Μας άρεσε αρκετά το μουσείου Tinguley, δεν προλάβαμε να πάμε σε άλλο στις 2 μέρες. Απ'ότι είδα και το μουσείο σύγχρονης τέχνης πρέπει να είναι πολύ ωραίο! Αν μένετε μέσα στη Βασιλεία θα έχετε και δωρεάν πασό για μεταφορές με το τραμ. Εμείς παίρναμε όποιο τραμ βλέπαμε μπροστά μας και γυρίσαμε όλη τη Βασιλεία έτσι. Έχουν εξαιρετικό δίκτυο, σου προτείνω να κάνετε το ίδιο.
Αν δεν είσαι φανατικός ποδοσφαιρόφιλος μη χάσεις χρόνο να πας στο γήπεδο (να το δεις εννοώ), δεν είναι όσο ωραίο φαντάζεσαι.
Να φάτε φοντύ! Εκτός αν δε σου αρέσουν τα τυριά φυσικά...
Αυτά..δε ξέρω κάτι για τα σύνορα..

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
- Σημείωση : ούτε ζωολογικό κήπο πήγαμε ούτε βόλτα στο ποτάμι με βάρκα, οπότε δεν έχω άποψη. Αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά ωραίο από μόνο του το να περπατάς παρόχθια.

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Λοιπόν,

και εμείς πάμε 19/02-23/02 στον προορισμό αυτό.

Το σχεδίο μου είναι:

1' μέρα Στρασβούργο
2' μέρα πάλι Στρασβούργο+ ένα χωριουδάκι κοντά το απόγευμα για φαγητό
3' μέρα ή τα χώρια γύρω σαν οινογαστρονομική εμπειρία ή Μπαντεν-Μπαντεν για τα μπάνια που μας αρέσουν και όχι μόνο (μένουμε νύχτα Στρασβούργο)
4' μέρα Κόλμαρ (μικρή στάση..καφές, φαγητό) και Βασιλεία μέτα (δεν θα μείνουμε πολύ Βασιλεία επειδή θα πάμε Ζυρίχη καποία στιγμή και τότε θα το συνδιάσουμε.

Αρχικά αυτα είναι εκτός αν προκύψει κάτι πιο ενδιαφέρον.

Επειδή κλείσαμε εισιτήρια τέλη Νοεμβρίου, μας βγηκανε 213 ευρω 4 άτομα, μία βαλίτσα (θα'χουμε χειροαποσκευές).

Το αυτοκίνητο κλείσαμε επίσης από το easyjet από το eurocar ή καμία τέτοια εταιρία.... 4 μέρες 145 ευρώ το renault clio, disel για πιο φθηνές βενζίνες, και το έκλεισα αναφέροντας το Μιλούζ σαν αεροδρόμιο, έχει διαφορά αν βάζεις Βασιλεία (ετσι και αλλιώς είναι στο έδαφος της Γαλλίας). Μέσα του Michellin υπολόγισα τα χιλιόμετρα τα οποία είναι να περάσουμε και βγαίνει γύρω στα 50 ευρώ,υπολογίζουμε και 50 παραπάνω για κάθε περίπτωση. Μόνο που θα με ενδιέφερε αν γνωρίζει κανείς τι γίνεται με τους φόρους που δείχνει το site ότι είναι κάτι 28-29 ευρώ, που τα πληρώνεις (είναι βιγνίετες σαν την κεντρική Ευρώπη, ή κλασικά διόδια), το ρωτάω επείδη σύνορα πλέον δεν υπάρχουν. Εμείς μόνο θα μπούμε βασικά στην Βασιλεία, θα παρκάρουμε στο ξενοδοχίο και βόλτα. Τα ξενοδοχία μας βγαίνουν- 80 ευρώ στην Βασιλεία το τετράκληνο με ένα υπνοδωμάτιο και στο Στρασβουργο κλείσαμε διαμέρισμα για 120 ευρώ με δυο υπνοδωμάτια, σαλόνι, και τα λοιπα, πολυτελέστατο, δίπλα στην Εκκλησία,μόνο που είναι χωρίς πάρκινγκ, αλλά και αυτό δεν είναι ακριβό, έξο από την κεντρική ζώνη, αλλά πάλι στο κέντο κάπου στα 8 ευρώ ανά ημέρα. Στην επίσημη ιστοσελίδα της πόλης OT STRASBOURG θα βρείς πληροφωρίες για ημερίσια εισιτήρια για αστική συγκοινωνία και citypass που δίνουν και εκπτώσης για μουσία (δεν είναι και πολύ ακριβά). Oσον αφορα Μπαντεν Μπαντεν, και στο δικό τους θα βρείς πολλές πληροφωρίες και ωραιές τιμές για τα λουτρά. Τα χωρία άφησα για έκπληξη, δεν θα θέλουμε να ταξιδεύουμε από την πολυθρόνα :shock:

Έψαξα και τα τρένα πριν αποφασίσουμε να πάρουμε αυτοκίνητο, αλλά αφου δεν ζούμε το ταξίδι μας χώρις αυτό (διάβασε ελευθερία) και αφού είναι και πιο φθηνό (είμαστε 4) δεν προχώρισα, αλλά είδα ότι έχει τακτικά τρένα και είναι γρήγορα.Tgv trains

Η συμβουλή μου είναι να χαλαρώσεις, μην το ψάχνεις και μέχρι λεπτομέρια και μην αγχόνεσαι, όπως και να είναι, είναι μία εμπειρία, φθηνή κιόλας, αφού αν σκεφτείς με 400 ευρώ το ζυγάρι, πόσο μας κοστίζουν αυτα που ανέφερα (χώρις βενζίνη που δεν θα είναι και "εξοδο") θα πληρώναμε 4 νύχτες στο Αγ.Αθανάσιο στο Καϊμακτσαλάν μόνο διαμονή. Άλλο θέμα που θα ξοδέψουμε αρκετά εκεί, αλλά ελπίζω να αξίζει....

See you στο αεροδρόμιο :D

fou

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Στην Ελβετία δεν υπάρχουν διόδια. Πληρώνεις ένα ποσό με την είσοδό σου στη χώρα, σου δίνουν ένα καρτελάκι που το τοποθετείς στο αυτοκίνητο, έτσι ώστε να φαίνεται πάντα. Νομίζω αυτό ισχύει για 1 χρόνο Το καρτελάκι αυτό γράφει το όνομά σου, ώστε να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει άλλος μετά την έξοδό σου από τη χώρα.
Εμείς είχαμε πάει οδικώς από Ιταλογαλλικά σύνορα. Δεν ξέρω πως γίνεται στα αεροδρόμια, αλλά φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο θα είναι.

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
οταν νοικιαζεις αυτοκινητο απο την ελβετία το αυτοκόλλητο υπαρχει στο αυτοκίνητο..δεν χρειαζεται να το αγοράσεις...

fou

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Ναι, αλλά λέει ότι είναι σε έδαφος της Γαλλίας.

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
άμα ειναι σε εδαφος γαλλίας και μπει στην ελβετία..φυσικά θα το αγοράσει....απλά τα πράγματα..

Eftichia

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
στην ελβετια ,στις πολεις που εχουν αναφερθει δεχονται παντου ευρω εκτος απο τα μηχανηματα του παρκινγκ.
νομιζω πως δεν πρεπει να πας ελβετια ,οταν διπλα σου θα ειναι η αλσατια και ο μελανας δρυμος.ομορφοτερα και σαφως πολυ οικονομικοτερα!
οι πολεις της ελβετιας ειναι ενα αλλο ταξιδι κατα την ταπεινη μου γνωμη παντα.
καλα να περασετε!!!!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα