ΕΡΣΗ
Member
Εξαρταται απο το σημειο εκκινησης του καθενος. Αν ησουνα απο τη βορεια Ελλαδα και σου αρεσε το σκι, το Μπανσκο ειναι μια εξαιρετικα οικονομικη επιλογη, δεδομενου κιολας οτι με την Εγνατια σου βγαινει να πας και μονο για ενα απλο Π/Σ/Κ. Στο Μπανσκο πηγα μια και μονη φορα πριν τεσσερα χρονια. Την ιδια χρονια ειχαμε παει στη Βασιλιτσα. Μειναμε σε ενα ξενωνα στη Σμιξη, το τελευταιο χωριο πριν το χιονοδρομικο, με 80 ευρω με δωματια-τρυπες, οπου δε μπορουσες να γυρισεις σκουντουφλουσες στα επιπλα, και επιπλωση σουηδικη της δεκαετιας του '70. Υπηρχε και καλυτερο ξενοδοχειο στο χωριο με πισινα το οποιο κοστιζε 180 ευρω το οποιο δεν προτιμησαμε. Μετα απο δυο εβδομαδες πηγαμε στο Μπανσκο οπου το δωματιο ειχε 90 ευρω με ημιδιατροφη, πισινες εσωτερικες, εξωτερικες, χαμαμ σαουνες, απιστευτα SPA εντελως δωρεαν, και μασαζ και διαφορες περιποιησεις σωματος, προσωπου κλπ σε πολυ λογικες τιμες. Δεν πηγαινα για να κανω Spa, αλλα καθολου δε με χαλασε που τα βρηκα μπρος μου. Το ξενοδοχειο στο Μπανσκο ηταν απειρως ανωτερο απο αυτο των 180 της Σμιξης. Οι πιστες, κατα τους ειδημονες, καμια σχεση με τις ελληνικες. Οποτε αν καποιος βορειοελλαδιτης ενδιαφερεται για το αθλημα αυτο και δε διαθετει τοσα χρηματα οσα απαιτει το αθλημα στην Ελλαδα, τοτε το Μπανσκο ειναι μια καλη λυση. Λαβε υποψη σου κιολας οτι πολλα φθηνα πακετα απο Θεσσαλονικη για Αυστρια δεν υπαρχουν. Απο εκει και επειτα βεβαια αν καποιος δεν κανει σκι και ειναι απο την νοτια Ελλαδα το θεωρω υπερβολικο να παει στο Μπανσκο. Χαμενος χρονος και χρημα. Αν θελει να θαυμασει βουνο και δασος ας παει Πηλιο, Ζαγορια κλπ. Και συντομοτερα θα φθασει και ωραιοτερα τοπια θα δει. Καθε χρονος που περναει η υπεροχη φυση της Ροδοπης βιαζεται χειροτερα και ολο και παραπανω μεγαθηρια κτιζονται απο αυστριακες εταιρειες που στην χωρα τους δε θα τους επιτρεποταν να βυσοδομησουν εναντιον του φυσικου περιβαλλοντος κατ' αυτον τον τροπο.Πες ότι διαθέτω χρήματα και θέλω να πάω για σκι και να περάσω καλά... το Μπάνσκο θα υπήρχε στις επιλογές μου? Να υποθέσω ότι ούτε μία στις χίλιες...