Ουγγαρία Bουδαπεστη-tips?

taniakar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vienna, Bratislava!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Πες μας επίσης και ποια λουτρά επισκέφτηκες (αν επισκέφτηκες). Πιστεύετε ότι μέσα στο καταχείμωνο (Νοέμβρη-Δεκέμβρη) μπορεί κανείς να επισκεφτεί τα λουτρά? Έχει και σε κλειστό χώρο ή είναι όλα ανοιχτά?

Bahari

Member
Πες μας επίσης και ποια λουτρά επισκέφτηκες (αν επισκέφτηκες). Πιστεύετε ότι μέσα στο καταχείμωνο (Νοέμβρη-Δεκέμβρη) μπορεί κανείς να επισκεφτεί τα λουτρά? Έχει και σε κλειστό χώρο ή είναι όλα ανοιχτά?
Κάπου πιο πάνω ή σε άλλο τόπικ σχετικό με τη Βουδαπέστη (δε θυμάμαι πού ακριβώς) το έχω ξαναγράψει, αλλά ας το ξαναπώ. Τα λουτρά είναι όλα τα λεφτά!!! :clap: Να μην το χάσεις! Κι εγώ είχα πάει αρχές Νοεμβρίου και έκανε ψοφόκρυο, αλλά η εμπειρία ήταν μοναδική. Είχα πάει στα Szechenyi Bath and Spa Budapest. Έχει εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες. Μου άρεσαν ιδιαίτερα οι εξωτερικές αν και μέχρι να φτάσεις στην "πισίνα" ή όταν ήθελες να βγεις για να πας στις εσωτερικές, έπρεπε να κάνεις το σταυρό σου για να φτάσεις σώος και αβλαβής και να μη γίνεις παγοκολώνα :haha: Να πάρεις μαζί σου πετσέτα γιατί αυτές που νοικιάζουν εκεί είναι υφασμάτινες, κάτι σαν μεγάλα σεντόνια. Αν πας νωρίς να πας και για μασάζ. Εμείς δεν προλάβαμε γιατί πήγαμε για μασάζ κατά τις 6.30-7.00 το απόγευμα και είχαν κλείσει. Μοναδική εμπειρία!

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Εμεινα λιγο, και δεν προλαβα να εντρυφησω σε λεπτομερειες, ηταν ομως αρκετο για να αποκτησω μια καλη πρωτη επαφη με την πολη ..

Διαμονη: New York Palace Hotel: Το να μενει κανεις στο ιδιο ξενοδοχειο,αναπνεοντας τον ιδιο αερα με τον Dalai (ναι, τον γνωστο του Θιβετ), δεν ειναι και λιγο.. Το ξενοδοχειο εντυπωσιακό, ιδιαίτερα στους κοινοχρηστους χωρους και λιγοτερο στα δωματια, τα οποία παντως ειναι διακριτικα πολυτελη και ευρυχωρα (στα μειον για εμενα, οτι η τεραστια τετραγωνη μπανιερα στα δωματια του καινουργιου κτιριου ειναι ορατη απο το κρεβατι-no privacy-), το πρωινο εξαιρετικο, μεγαλη ποικιλια γευσεων και πολυ καλη ποιοτητα υλικων (η πουτιγκα με το σιροπι βυσσινου και η ζεστη σοκολατα, απαιχτα), χαμογελαστο και ευγενικο προσωπικο, free wifi στους κοινοχρηστους χωρους, αριστοκρατικο καφε τυπου μπιστρο (Νew York) και αξιολογο εστιατοριο.. Αρνητικα: η ευρυτερη περιοχη ειναι αρκετα υποβαθμισμενη... Το ξενοδοχειο αδικειται απο τους περιβαλλοντες δρομους, αν και η αποσταση απο το κεντρο δεν ειναι απαγορευτικη και το μετρο ειναι διπλα..

Φαγητο: Οχι, δεν πηγα στα βιολια .. ήμουν σε πιο international mood..

Λοιπον το φαγητο όπως ειπαμε γενικα ειναι φτηνο, τιμες πολυ κατωτερες ελλαδας αλλα καντε μια εξαιρεση για πατε εδω Baraka Restaurant & Lounge. Το εστιατοριο δεν εχει πολυ κοσμο (πηγα παρασκευη , ισως το σαββατο να εχει περισσοτερο), ισως επειδη βρισκεται εκτος των οριων του «τουριστικου» κεντρου αλλα και λογω τιμων, αξιζει ομως καθε φιορινι.. Ο σεφ δημιουργει εξοχους συνδυασμους υλικων και το αποτελεσμα αποζημιωνει .. τα πιατα ειναι ευφανταστα και νοστιμα, το μενου 5 αξεχαστων πιατων στα 13.500 φιορινια

Επισης αν θελετε να φατε ωραια, σε κυριλε περιβαλλον αλλα οχι πολυ επισημα, ουτε απαγορευτικα ακριβα δοκιμαστε να πατε στο μπιστρο του four seasons, δεν προλαβα να παω αλλα εχω απεριοριστη εμπιστοσυνη στον ουρανισκο εκινου που μου το προτεινε Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest - Dining : Gresham Restaurant

Το menza - M E N Z A - ?tterem ?s k?v?z? ειναι ισως το καλυτερο απο τα εστιατορια του αγαπημενου μου δρομου της βουδαπεστης,της Liszt Ferenc. Πηγα μεσημερι για κατι ελαφρυ, δεν ηξερα τι να πρωτοπαρω.. Τα πιατα με το κοτοπουλο ειναι υπεροχα και ακομη πιο ωραιο το ροζε κρασι που τα συνοδευε μονο με 590 φιορινια το ποτηρι..

Μια αλλη περιοχη με ωραια εστιατορια ειναι αυτη γυρω απο τη βασιλικη του Αγιου Στεφανου.Περπατηστε την Sas utca, δειτε μονοι σας και επιλεξτε. Το ιταλικο La Sosta ή το international Mokka ειναι ασφαλεις επιλογες..

elbono

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
?????
τελευταιες αποριες????
συναλλαγμα καλυτερα να κανω εκει ή να εχω χρηματα σε χρεωστικη κ να τραβαω απο ατμ??
ρουχισμο?χοντρο μπουφαν ή λεπτο?χρειαζονται μποτες περιπου 20 βαθμους την ημερα κ 10 τη νυχτα???
εφτασαν οι μερες!!!!!!:clap:

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
τελευταιες αποριες????
συναλλαγμα καλυτερα να κανω εκει ή να εχω χρηματα σε χρεωστικη κ να τραβαω απο ατμ??
ρουχισμο?χοντρο μπουφαν ή λεπτο?χρειαζονται μποτες περιπου 20 βαθμους την ημερα κ 10 τη νυχτα???
εφτασαν οι μερες!!!!!!:clap:
να τραβας απο ΑΤΜ!!!!

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
τελευταιες αποριες????

Εμεις παντως τραβηξαμε απο ATM με cash card. Υπαρχουν ομως απειρα ανταλλακτηρια, καποια απο αυτα εδιναν ισοτιμιες που αγγιζαν τις επισημες και μαλιστα εγγραφαν no comision

Τωρα, τα ρουχα ειναι ενα θεμα: μπουφαν φουσκωτο δε χρειαζεται, αλλα ουτε και καλοκαιρινο.. μποτες ειναι οκ, φορουν αρκετες, εγω δεν τολμησα να φυγω απο ελλαδα με μποτες και απλως πηρα κλειστα παπουτσια (μπαλαρινες, peep toe για το βραδυ και τετοια)

α.. και οταν λεμε βιολια, εννοουμε παραδοσιακα εστιατορια με ουγγαρεζικη κουζινα υπο συνοδεια βιολιων

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
καποια συμπληρωματικα για Βουδαπεστη που νομιζω δεν εχουν αναφερθει:

Περπατηστε την υπεροχη Andrassy, βολταρετε και ξαναβολταρετε στον πεζοδρομο της Lizt Ferenc, χαζεψτε τις βιτρινες των οικων μοδας, τα gadgetkia σας απο την Αpple ή απλα το υπεροχο κτιριο του Alexandra Bookstore και καθιστε για καφε στο ιστορικο αλλα καπως παλιομοδοτικο callascafe.hu διπλα στη λυρικη σκηνη ή απεναντι στο πιο in musvez kavenhaz

Η βολτα στο Δουναβη, καιρου επιτρεποντος, ειναι απολαυση:
Επιβιβαστειτε σε ενα απο τα καραβακια της αποβαθρας, διπλα απο τη γεφυρα των αλυσιδων, και δειτε σε μια ωρα τα κυριοτερα σημεια της πολης, μεσα απο το Δουναβη:

-Τα καραβακια hop on hop off με 2500 φιορινια σας επιτρεπουν να κανετε σταση στο Καστρο ή στο νησι της μαργαριτας ενω με το ιδιο εισητηριο μπορειτε να ξανακανετε βολτα το βραδυ για να χαζεψετε τα φωταγωγημενα κτιρια

-Πιο καινουργια ειναι τα γυαλινα σκαφακια που ξεκινουν απο την Vigadó Square Legenda - Experience Budapest on a boat trip

-Υπαρχει και ενα λεωφορειο-καραβι που βουταει κατευθειαν στο ποταμι για τους πιο extreme Riverride - Bus Boat Tour in Budapest

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom