• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ουγγαρία Bουδαπεστη-tips?

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
makisg αλλά και όποιος άλλος γνωρίζει, θα μπορούσατε να προτείνετε μαγαζί με βιολιά και κάποιες σχετικές πληροφορίες πχ περιοχή, φαγητό, τιμές κλπ. Όσο κι αν ψάχνω δεν μπορώ να βρω κάτι σχετικο. Ευχαριστώ.
www.kiralyrestaurant.hu
www.karpatia.hu
www.matyaspince.hu

αυτά τα 3 μας πρότειναν απο το ξενοδοχείο,εμείς πήγαμε στο τελευταίο επειδή μας είπαν οτι ήταν το καλύτερο καθώς και οτι ήταν 300 μετρα απο το χοτελ.
οι εντυπώσεις ήταν αρκετά καλές,οι μουσικοί περνάν απο όλα τα τραπέζια και παίζουν πάνω απο το κεφάλι σου,μας ρώτησαν και απο που ήμαστε και όταν τους είπαμε μας έπαιξαν τα παιδιά του πειραιά.

funtukaki

Member
Να’μαστε κι εμεις,μολις γυρισαμε απο Βουδαπεστη.. να σας γραψω λοιπον εντυπωσεις για να βοηθησω με πληροφοριες και οσους σχεδιαζουν επικειμενο ταξιδι.Ειχαμε κλεισει στο Gozsdu Court με 45Ε την βραδια το δικλινο,αλλα κατι τους προεκυψε με τις κρατησεις τελευταια στιγμη και τελικα μας εστειλαν στο Karma Boutique Apartment με την ιδια τιμη (μαλλον ειμασταν τυχεροι) το οποιο ειναι ενα ρετιρε στην πλατεια Litsz,τερααααστιο και πολυ περιποιημενο!Παντως και στο Gozsdu Court ηταν ολοι πολυ εξυπηρετικοι και φιλικοι,μας πηραν μαλιστα τηλ να μας καλωσορισουν στην πολη,γιατι δεν πηγαμε στην αφιξη απο την reception στο ξενοδοχειο τους.

Το Karma Boutique Apartment ειχε επισης και το Karma Restaurant απεναντι του,στην ιδια πλατεια,ωραια ατμοσφαιρα και φαγητο (εχει ουγγαρεζικη και ινδικη κουζινα) με 17Ε το ατομο περιπου.Αν πατε Σ/Κ μαλλον θα χρειαστει κρατηση γιατι μετα τις 9 που ειμασταν εμεις γινοταν χαμος. Για φαγητο υπαρχει επισης το TROFEA,ειναι μπουφες με 12Ε τα μεσημεριανα τις καθημερινες και 15Ε περιπου το σ/κ. Εχει ποικιλια σε σαλατες,φαγητα,σουπες,γλυκα,μεχρι κ σουσι ειχε,εχει απιστευτα πολυ κοσμο το σ/κ και χρειαζεται κρατηση σιγουρα.Αλλα υπαρχουν 3 εστιατορια της συγκεκριμενης αλυσιδας στην πολη,και μπορειτε να βρειτε διευθ/σεις απο google.

Εμεις καθοτι αθλητικοι τυποι κινηθηκαμε με ποδηλατο,7Ε την ημερα (νοικιαζουν σε ενα μαγαζακι στον δρομο ακριβως πισω απτην Οπερα,το οποιο ειναι ποδηλαταδικο-βιβλιωπωλειο!Ονομα δεν θυμαμαι δυστυχως αλλα ειναι το μοναδικο εκει) και μας εξυπηρετησε πολυ (ειδικα στο νησακι της Μαργαριτας με το ποδηλατο ηταν τελεια).Χμ..τι αλλα?Ειχε πολυ κρυο,χοντρο μπουφαν κ κασκολακι,ειδικα το βραδυ,αλλα ειχε ηλιο δεν εβρεξε καθολου.. α,και κατι αλλο που αξιζει και δεν το τονιζουν συνηθως οι ταξ. οδηγοι ειναι το «Σπιτι του Τρομου»,αφιερωμενο στα οσα υπεφερε η Ουγγαρια απο τους Ναζι και τους Σοβιετικους,και ο Λαβυρινθος (αν δεν εχετε κλειστοφοβια) ειχε πλακα επισης,εκτινεται υπογεια, κατω απο το Καστρο και χρονολογειται απο την εποχη των Σπηλαιων. Αν θυμηθω κατι αλλο θα σας το γραψω.. :rolleyes:

giota1

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αλασκα και σκανδιναβια
Να’μαστε κι εμεις,μολις γυρισαμε απο Βουδαπεστη.. να σας γραψω λοιπον εντυπωσεις για να βοηθησω με πληροφοριες και οσους σχεδιαζουν επικειμενο ταξιδι.Ειχαμε κλεισει στο Gozsdu Court με 45Ε την βραδια το δικλινο,αλλα κατι τους προεκυψε με τις κρατησεις τελευταια στιγμη και τελικα μας εστειλαν στο Karma Boutique Apartment με την ιδια τιμη (μαλλον ειμασταν τυχεροι) το οποιο ειναι ενα ρετιρε στην πλατεια Litsz,τερααααστιο και πολυ περιποιημενο!Παντως και στο Gozsdu Court ηταν ολοι πολυ εξυπηρετικοι και φιλικοι,μας πηραν μαλιστα τηλ να μας καλωσορισουν στην πολη,γιατι δεν πηγαμε στην αφιξη απο την reception στο ξενοδοχειο τους.

καλως ηρθατε:clap::clap:. και γω στο cozdu court εχω κλεισει για γεναρη με 35Ε το δικλινο. ειναι σε καλη περιοχη ετσι δεν ειναι?

jpsih

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
εμεινες σε ενα απο τα καλυτερα σημεια της πολης... η lizt ηταν καθημερινος σταθμος για καφε/φαγητο...

afroditi

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
...κι εμεις εκει έχουμε κλεισει...σας ευχαριστώ για την αναφορα...
αφροδιτη ,μαλλον πρεπει να πηγες σε υψηλη περιοδο ,γιατι για 4 βραδια το κλεισαμε 200ευρώ το δικλινο....
12-17 οκτώβρη πήγα. αναλυτικά 12/10:58ευρώ, 13 και 14/10: 84ευρώ, 15/10:93ευρώ και 16/10: 120ευρώ! λες να μας πιάσαν κότσο?? οι τιμές στο μπούκινγκ όταν το κλείσαμε ήταν αυτές. δεν πειράζει χαλάλι γιατί ήταν ωραία!

afroditi

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
η βουδαπέστη είναι υπέροχη πόλη! δεν την χορταίνεις!
κ εμείς γυρίσαμε πρόσφατα από την χώρα των μαγυάρων και ανυπομονούμε για την επόμενη φορά! φτάσαμε τρίτη πρωί πρωί (06.30 τοπική ώρα και μας υποδέχτηκε μια βουδαπέστη κρύα και με ομίχλη αλλά φάνταζε πανέμορφη.
μείναμε στο ξενοδοχείο Eurostars Budapest Center. τετράστερο, καινούργιο, στο κέντρο της πόλής. πας παντου με τα πόδια, όπως στην vaci ή στον δούναβη. 1 λεπτο απο το ξενοδοχείο είναι η στάση μετρό astoria της γραμμής Μ2.
πήγαμε στο κοινοβούλιο, υπέροχο από κοντά αλλά πιο υπέροχη η αφεντιά μου η οποία όντας αφηρημένη στο να βγάζω φωτογραφίες πήδηξα τις αλυσίδες που ήταν γύρω γύρω του κοινοβουλιου και μπήκα στον χώρο που δεν επιτρεπόταν και ένας αστυνόμος με σφυρίχτρα μου φώναζε κάτι ακαταλαβίστικα και μόλις κατάλαβα ότι απυθύνεται σε μένα, επιστράτευσα όλη την τσαχπινιά μου και του ζήτησα συγνώμη και στο τέλος βγάλαμε φωτό μαζί! ο γλυκούλης μου! σαν τον καραμανλή ήταν:shock:
πήγαμε στην όπερα, στην βασιλική του αγ. στεφάνου διασχίσαμε την λεοφώρο andrassy και κάναμε στάση στον αριθμό 60(αν δεν κάνώ λάθος), στο terror haza (το μουσείο του τρόμου). αρχηγείο των ναζί και των σοβιετικών. μετα την ξενάγηση στους 2ορόφους, με ασανσέρ σε κατεβάζουν στο υπόγειο όπου βρίσκονται τα μπουντρούμια.. δύσκολη στιγμή.. να βλέπεις από κοντα αυτά τα κολαστήρια όπως ακριβώς ήταν τότε και να σκέφτεσαι "τι γινόταν εδώ που πατάω πριν κάποιες δεκαετίες.." το εισητήριο στα 2.500 HUF( αν θυμάμαι καλά).
επιβλητική η πλατεία hosok στο τέλος της λεοφώρου andrassy, πολύ ωραίο το city park, το περπατήσαμε σχεδόν όλο!
πήραμε το hop on hop off και ακούγοντας ελληνικά κατεβήκαμε στην βουδα. ο προμαχώνας των ψαράδων είναι εντυπωσιακός! εννοείται ότι βγάλαμε πολλές πολλές φωτό εκεί με θέα το κοίνοβούλιο στην απέναντι πλευρα του δούναβη. είδαμε το κάστρο, την εκκλησία ματίας, το άγαλμα του αγ. στεφάνου. στον λόφο gellert η θέα της πόλης σε μαγεύει!
κάναμε κρουαζιέρα στον δούναβη με το ίδιο εισητήριο που είχαμε από το hop on hop off. διασχίσαμε βράδυ την γέφυρα των αλυσίδων και στήναμε την φωτογραφική μηχανή και βγάζαμε τους εαυτούς μας με θέα το κάστρο, το λιοντάρι, το ποτάμι, το intercontinental και οι περαστικοί να μας καμαρώνουν:bleh:
φάγαμε στο menza στη πλατεία liszt ferenc, στο fatal (τέραστιες μερίδες, δυστυχώς δεν μπορώ να σας δείξω την πάπια μου σε έργο τέχνης!), ήπιαμε καφέ στο gerbeau.
τελευταία μέρα πηγαμε στην μεγάλη αγορα και πήραμε σουβενίρς (κάναμε σύγκριση τιμών και ήταν πιο οικονομικά εκεί από ότι στα μαγαζιά στους δρόμους). κλείνει νωρίς το απόγευμα οπότε να πάτε πρωινές ώρες.
κάναμε και μια στάση στο εμπορικό westend city center και ψωνίσαμε ρουχαλάκια.
ο καιρός ήταν πολύ καλός μάζι μας γιατί δεν έβρεξε καθόλου!
η βουδαπέστη είναι πολύ ωραία πόλη και δεν την χορταίνεις σε 5 μέρες (τρομάρα μου έκανα και σχέδια για μονοήμερη σε μπρατισλάβα ή szentendre! δεν το κουνήσαμε!
καλά να περάσετε οσοι πρόκειται να πάτε σύντομα και ευχαριστώ τα παιδιά απο εδώ μέσα για τις πληροφορίες τους γιατί φτάνοντας εκεί ήταν σαν να την ξέρω την πόλη!

Last edited by a moderator:

dmdoc

Member
Ας πω και εγώ τα δικά μου λοιπόν...
-Το Eurostars Budapest Center είναι χλιδάτο,μοντέρνο,πεντακάθαρο και κυρίως στα 100 μέτρα από σταθμό Astoria και Ferenciek ter.Εξυπηρετεί δλδ μπλε και κόκκινη γραμμή.
-Αν αγοράσετε 10άδα εισιτηρίων,θυμηθείτε οτι ΔΕΝ πρέπει να τα κόψετε από το μπλοκάκι τους.Κάθε ένα έχει τον δικό του κωδικό που φαίνεται στο μπροστινό φύλλο.Οι έλεγχοι είναι όντως συνεχείς...στο μετρό δεν μπαίνεις αν δεν ακυρώσεις πρώτα.
-Τα λουτρά.Ok,μπορεί τα Gellert να εδράζονται σε χώρο αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος,αλλά δεν αισθάνεσαι και πολύ άνετα με την καθαριότητα και το προσωπικό είναι λιγουλάκι άξεστο.Είσοδος 2700 φορίνια.
Μακράν εντυπωσιακότερα-και καθαρότερα-είναι τα Szechenyi.Μοναδική εμπειρία το μπάνιο στην εξωτερική πισίνα το καταχείμωνο.Αφεθείτε στο υδάτινο turbulence των πλαινών πισίνων.Είσοδος 3450 φορίνια.
Και στα δύο,η πετσέτα(και όχι "σεντόνι") 600 φορίνια,με deposit 1000 φορίνια.
SOS...έχετε μαζί σας σαγιονάρες.
Τα Szechenyi υπερτερούν και σε αριθμό πισίνων και σε παροχές.Προσέξτε,αν πάτε Κυριακή,μασάζ,λασπόλουτρα κλπ κλπ δεν είναι διαθέσιμα.
Προτιμήστε στα Szechenyi,να μπείτε από την κύρια είσοδο,γιατί κλείνει στις 22:00.Οι 2 άλλες κλείνουν 19:00...έχει σχέση με τα αποδυτήρια της κάθε εισόδου.
-Περί Fatal...αν δεν έχετε ξαναπάει,θα ενθουσιαστείτε με τις μεγάλες μερίδες.Ειδάλλως θα διαπιστώσετε οτι και αυτές τις χτύπησε το ΔΝΤ.
Αν επιθυμείτε ακόμα μεγαλύτερες μερίδες,επισκεφτείτε το Sir Lancelot.(βέβαια θα γελάσετε με το show που έχουν επινοήσει για τους θαμώνες...)
-Περί Menza...ok,είναι hot spot,αλλά το gulash του μοιάζει περισσότερο με το κοκκινιστό της μαμάς(και μάλιστα όχι ουγγαρέζας).
-Gundel ναι ψηφίσαμε και εμείς,αλλά δεν ήταν αντάξιο των προσδοκιών σε σχέση με αυτά που είχαμε διαβάσει...
-Εναλλακτική για να μην πάρετε τον "οδοντωτό" για το κάστρο,είναι το λεωφορείο 16 από Clark Adam ter μέχρι Disz ter και τούμπαλιν.
-Μην χάσετε την Εκκλησία του Σπηλαίου!!!
-Στα οπωσδήποτε και το Vajdahunyad.
-Η πράσινη γέφυρα είναι το βράδυ ίσως η πιο εντυπωσιακή από τις 5.
-Από τα πιο "μαγικά" σημεία της πόλης η-εκτός κέντρου-Batthyany ter.
-Δείτε την εκκλησία των Καλβινιστών και το ταχυδρομείο και θα σας έρθει στο νου ο Gaudi...
-Όταν χρησιμοποιείτε την κίτρινη γραμμή,η κάθοδός σας στον σταθμό πρέπει να γίνεται από την μεριά της κατεύθυνσής σας.Αν όχι θα πρέπει να ξαναβγείτε στην επιφάνει για να αλλάξετε πλατφόρμα.
-Το shuttle bus είναι ίσως η καλύτερη λύση από και προς το αεροδρόμιο.Αν είστε πολλά άτομα,'ισως πετύχετε έξτρα προσφορά.Πχ εμείς 6 άτομα κινηθήκαμε με 66 ? μπρος πίσω.
-Το κάπνισμα επιτρέπεται σχεδόν παντού.Ακόμα και να μην δείτε τασάκι,κάπου θα υπάρχει χώρος καπνιστών.
-Όσοι θα πάτε σύντομα και έχετε το νησί της Μαργαρίτας στα υπόψη,ρωτήστε για την πρόσβαση πριν ξεκινήσετε.Η Szent Istvan Korut ήταν κλειστή και έπρεπε να γυρίσουμε πίσω,να πάρουμε κόκκινη γραμμή για Βούδα,και από εκεί ποδαράτο.Ίσως συμφέρει να μπείτε στο νησί από τα βόρεια.
Αυτά...

Bahari

Member
Και στα δύο,η πετσέτα(και όχι "σεντόνι") 600 φορίνια,με deposit 1000 φορίνια.
Δηλαδή είχαν κανονική πετσέτα; Εγώ πέρσυ που πήγα είδα να νοικιάζουν μόνο ένα πολύ μεγάλο σεντόνι που έπαιζε το ρόλο πετσέτας.

dmdoc

Member
Και κάτι που ξέχασα...
-Το "σπίτι του τρόμου" αξίζει μιας επίσκεψης.Προφυλαχθείτε όμως από την προπαγάνδα της προσπάθειας να αποτινάξει μια χώρα το ναζιστικό και κομμουνιστικό παρελθόν της.

Υ.Γ. Τα παλαιότερα λουτρά δεν είναι τα Gellert όπως λανθασμένα ειπώθηκε...αλλά τα τούρκικα λουτρά Kiraly,Rac και Rudas

dmdoc

Member
Δηλαδή είχαν κανονική πετσέτα; Εγώ πέρσυ που πήγα είδα να νοικιάζουν μόνο ένα πολύ μεγάλο σεντόνι που έπαιζε το ρόλο πετσέτας.
Κανονικότατη...και η αλήθεια είναι οτι τα "σεντόνια" δεν τα είδα πουθενά

afroditi

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Ας πω και εγώ τα δικά μου λοιπόν...
-Αν αγοράσετε 10άδα εισιτηρίων,θυμηθείτε οτι ΔΕΝ πρέπει να τα κόψετε από το μπλοκάκι τους.Κάθε ένα έχει τον δικό του κωδικό που φαίνεται στο μπροστινό φύλλο.Οι έλεγχοι είναι όντως συνεχείς...στο μετρό δεν μπαίνεις αν δεν ακυρώσεις πρώτα.
ωχ αλήθεια? δεν το ξέραμε αυτό! εμείς πάντως που είχαμε πάρει την 10άδα τα κόβαμε κανονικά ένα ένα για να τα επικυρώσουμε και μάλιστα μπροστά στους ελεγκτές- μπράβους (εμένα τέτοιους μου θύμιζαν έτσι όπως στεκόντουσαν:haha:), και δεν μας έλεγαν τίποτα!

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
εμας πριν 1 μηνα περιπου στα Szechenyi σεντονια μας ειχαν δωσει...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom