ΕΡΣΗ
Member
Μα και εγώ σε αυτό το τετράωρο αναφέρθηκα: Αν λάβεις υπόψη σου οτι ο μέσος χρονος παραμονής του τουρίστα στην Αθήνα είναι ένα τριήμερο (και ίσως πολύ να λέω) τότε το ένα απόγευμα που αφορά το τετράωρο είναι ίσως πολύ για να χαθεί σε κάτι μέτριο και ψιλοαδιάφορο. Δε θέλω να πω οτι η Αθήνα δεν έχει "κρυφές γωνιές" οι οποίες θα ενδιέφεραν κάποιες κατηγορίες τουριστών, αλλά σίγουρα δεν έχει η κάθε γειτονιά τέτοιου επιπέδου "κρυφές γωνιές" οι οποίες θα άξιζαν να αφιερωθεί το ένα έκτο της επίσκεψης ενός τουρίστα. Δε θα το έβλεπα λοιπόν σε επίπεδο γειτονιάς κάτι τέτοιο, αλλά σε επίπεδο πόλης, σε σχέση με ειδικό τουρισμό. Πχ: αν είχα να κουλαντρήσω κάποιον θρησκευόμενο καθολικό θα του έκανα τουρ σε κάποιες απο τις καθολικές εκκλησίες της Αθήνας και θα οργάνωνα επίσκεψη στο καθολικό μοναστήρι που βρίσκεται στην Κυψέλη.Από την άλλη όμως, φαντάζομαι, πως δεν εννοεί η όλη προσπάθεια την απόλυτη αφοσίωσή σου και τις π.χ. 7 ημέρες που ο καθείς ξένος θα είναι στην πόλη. Απ' ότι διάβασα μιλούν για κάποιες ώρες (3-4) τον μήνα, οι οποίες μπορεί να χωριστούν σε 2 ημέρες ή και σε 1. Ε, αυτή την ημέρα το να δει ο άλλος μια γωνιά της πόλης που να μην είχε σκεφθεί, πιστεύω θα τον ενδιέφερε ακόμη κι αν αυτή δεν είχε απαραιτήτως ιστορικό ενδιαφέρον. Άλλωστε όλο το υπόλοιπο πρόγραμμά του, θα το έκανε όπως οι περισσότεροι από εμάς όταν επισκέπτονται μια ξένη πρωτεύουσα.
Τώρα σε ό,τι αφορά τι μπορεί να του αρέσει του άλλου και για τη μαντεψιά, έχεις ένα δίκιο αλλά μέσα από τη διαλογή που θα κάνουν οι υπεύθυνοι, βάση των στοιχείων σου, υποθέτω σου αναθέτουν και το ανάλογο "group", αλλιώς με συζήτηση και κουβέντα...
Τώρα για τους υπεύθυνους...αν είναι όπως όλοι οι υπόλοιποι υπεύθυνοι του ελληνικού τουρισμού...την έκατσαν τη βάρκα οι τουρίστες! Το πιθανότερο θα είναι να μας περίμεναν οι καθολικοί να πάμε και εγώ να έκανα εκ του προχείρου ξενάγηση στα Εξάρχεια καθότι; αντι για τους καθολικούς, όπως θα είχα ειδοποιηθεί, θα αντιλαμβανόμουνα τελευταία στιγμή οτι είχα πέσει σε γκρουπ ευρωπαίων φίλων του maltakia.