Triplover
Member
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Λίγα λόγια για την Νέα Υόρκη
- Βασικές πληροφορίες για το ταξίδι
- Ταξίδι & Άφιξη
- Lower Manhattan (Μέρος α’)
- Liberty Island, Ellis Island & Lower Manhattan (Μέρος β’)
- Lower Manhattan (Μέρος γ’)
- World Trade Center (Μέρος α’)
- World Trade Center (Μέρος β’) & Rockefeller Center
- Upper East Side (Μέρος α’)
- Upper East Side (Μέρος β’), Morningside Heights & Roosevelt Island Tramway
- Midtown (Μέρος α’)
- Tudor City & Midtown East (Μέρος α’)
- Midtown East (Μέρος β’)
- Upper Midtown
- Bryant Park, Times Square & Theater District
- High Line
- Meatpacking District, Chelsea, Greenwich Village & Soho
- Little Italy, Chinatown & Civic Center
- Harlem & Upper West Side
- Βοστόνη - Downtown Crossing, Theater District, Chinatown, Financial District & Waterfront (Μέρος α’)
- Βοστόνη - Waterfront (Μέρος β’) & Downtown
- Βοστόνη - Fenway/Kenmore, Harvard & Mid Cambridge
- Βοστόνη – MIT, East Cambridge & αγώνας ΝΒΑ
- Ουάσιγκτον - Ronald Reagan Airport, Arlington & National Mall (Μέρος α’)
- Ουάσιγκτον - National Mall (Μέρος β’)
- Ουάσιγκτον - National Mall (Μέρος γ’), Penn Quarter, Downtown & Foggy Bottom
- Ουάσιγκτον - National Mall (Μέρος δ’) & Capitol Hill
- Ουάσιγκτον - ΝοΜΑ, Chinatown & Penn Quarter
- Φιλαδέλφεια – 30th Station, Logan Square & Philadelphia Museum of Art (Μέρος α΄)
- Φιλαδέλφεια – Philadelphia Museum of Art & Logan Square (Μέρος β’)
- Φιλαδέλφεια – City Center, Chinatown & Old City
- Hunters Point & Ed Koch Queensboro Bridge
- Upper East Side & Central Park
- Upper West Side, Upper Midtown, MoMA & Astoria
- Civic Center, Brooklyn Bridge & Brooklyn
- Garment District, Flatiron District, Gramercy, East Village, NoHo & Williamsburg
- Jersey Gardens και επιστροφή
- Επίλογος
Η Νέα Υόρκη είχε παρεισφύσει για τα καλά στις σκέψεις μας την τελευταία διετία. Μην σας πω ότι εξελισσόταν σε εμμονή. Συζητήσεις επί συζητήσεων. Οι εκπληκτικές σκηνές στις τηλεοπτικές οθόνες και η ανάγκη να ξεφύγουμε από τα στενά πλαίσια της Ευρώπης και να πάρουμε μια υπερβολική δόση σύγχρονου δυτικού τρόπου ζωής, μας οδήγησαν στο Μεγάλο Μήλο.
Και σκάει η μεγάλη προσφορά. 350€ με επιστροφή από Θεσσαλονίκη. Τηλέφωνα στους συναγωνιστές και μπαμ μπαμ η τροϊκα είναι έτοιμη για νέες εξερευνήσεις. Έλα όμως που η αγορά των εισιτηρίων εξελίχθηκε σε θρίλερ. Η μία κάρτα έχει ημερήσιο όριο συναλλαγών 800€, η δική μου υπολείπεται κατά δύο κατοστάρικα από το πολυπόθητο 1.160. Ε και το κερασάκι στην τούρτα, το valeur των τραπεζών. Μου κατατίθενται τα χρήματα το Σάββατο και μου εμφανίζονται στο λογαριασμό όχι την Δευτέρα, αλλά την Τρίτη. Τα viva points δεν δέχονται να εξοφλήσω ένα μέρος του ποσού με κάρτα και το υπόλοιπο σε μετρητά. Εν τω μεταξύ, εξαντλούνται τα εισιτήρια της Viva. Ευτυχώς είμαστε τυχεροί και κλείνουμε με pamediakopes. 14 με 28 Μάρτη και 355€ από Θεσσαλονίκη μέσω Ντίσελντορφ.
Ο καιρός περνάει. Προετοιμασία ασταμάτητη. Με διάβασμα στο διαδίκτυο, ξεψάχνισμα των χαρτών και προετοιμασία προγράμματος. Ανακαλύπτω μια εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ για τη Νέα Υόρκη
, η οποία με βοήθησε να μάθω αρκετά ιστορικά στοιχεία για αυτή τη πόλη με την τόσο σύντομη και συνάμα τόσο βαρυσήμαντη ιστορία. Στο μεσοδιάστημα, κάναμε κρατήσεις για hostel και ξενοδοχεία, για αγώνες του ΝΒΑ, αεροπορικά εισιτήρια, κτελ και μερικά αξιοθέατα με μεγάλη ζήτηση. Κάπου εκεί προστέθηκε στη παρέα και τέταρτος. Κουαρτέτο λοιπόν.
Η αναμονή φτάνει στο τέλος της. Η τόσο όμορφη περίοδος, στην οποία πλάθεις με την φαντασία σου τον προορισμό σου, ανακαλύπτεις νέα στοιχεία και ανυπομονείς να εισπνεύσεις τον αέρα του, τείνει να ολοκληρωθεί. Ο υπνοβάτης ο Κωστάκης, όμως, αναχωρώντας για τη Θεσσαλονίκη από τα ακριτικά Χανιά, ξεχνάει τα δολάριά του (400$) στο σπίτι, όπως επίσης και τον κωδικό της νεοαποκτηθείσας του πιστωτικής κάρτας.
Εδώ κάνω μια παρένθεση για το θέμα των καρτών. Αναζητώντας στις ιστοσελίδες των τραπεζών θα βρείτε ελάχιστες έως μηδενικές πληροφορίες για τις προμήθειες στο εξωτερικό. Η Πειραιώς, αν θυμάμαι καλά, με πληροφόρησε τηλεφωνικά ότι το κόστος ανέρχεται στο 2% ανά συναλλαγή και η ισοτιμία είναι της εταιρίας, στη δική μου περίπτωση της Mastercard. Δεν βρήκα πουθενά τις συναλλαγματικές ισοτιμίες της τελευταίας.
Επίσης, προβληματίστηκα αν θα έπαιρνα την κάρτα του πατέρα μου. Αλλά τελικά μην επιθυμώντας στην απίθανη περίπτωση να τρέχω σε αστυνομίες κτλ για να αποδείξω ότι μου έχει παραχωρηθεί οικειοθελώς από τον πατέρα μου, το απέρριψα. Και καλώς γιατί σε μία αγορά μου με την χρεωστική κάρτα, μου ζήτησαν διαβατήριο για έλεγχο των στοιχείων.
14 Μαρτίου αναχωρούμε για ΗΠΑ. 13 Μαρτίου όμως είναι το καρναβάλι. Με τον συνταξιδιώτη Γιαννάκη ή αλλιώς James Harden της Άνω Πόλης και την λοιπή παρέα, κατευθυνόμαστε στη βροχερή Κοζάνη και στο εξαιρετικό της καρναβάλι. Λίγη διασκέδαση πριν το απαιτητικό και εξαντλητικό πρόγραμμα των Η.Π.Α.
Και σκάει η μεγάλη προσφορά. 350€ με επιστροφή από Θεσσαλονίκη. Τηλέφωνα στους συναγωνιστές και μπαμ μπαμ η τροϊκα είναι έτοιμη για νέες εξερευνήσεις. Έλα όμως που η αγορά των εισιτηρίων εξελίχθηκε σε θρίλερ. Η μία κάρτα έχει ημερήσιο όριο συναλλαγών 800€, η δική μου υπολείπεται κατά δύο κατοστάρικα από το πολυπόθητο 1.160. Ε και το κερασάκι στην τούρτα, το valeur των τραπεζών. Μου κατατίθενται τα χρήματα το Σάββατο και μου εμφανίζονται στο λογαριασμό όχι την Δευτέρα, αλλά την Τρίτη. Τα viva points δεν δέχονται να εξοφλήσω ένα μέρος του ποσού με κάρτα και το υπόλοιπο σε μετρητά. Εν τω μεταξύ, εξαντλούνται τα εισιτήρια της Viva. Ευτυχώς είμαστε τυχεροί και κλείνουμε με pamediakopes. 14 με 28 Μάρτη και 355€ από Θεσσαλονίκη μέσω Ντίσελντορφ.
Ο καιρός περνάει. Προετοιμασία ασταμάτητη. Με διάβασμα στο διαδίκτυο, ξεψάχνισμα των χαρτών και προετοιμασία προγράμματος. Ανακαλύπτω μια εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ για τη Νέα Υόρκη
Η αναμονή φτάνει στο τέλος της. Η τόσο όμορφη περίοδος, στην οποία πλάθεις με την φαντασία σου τον προορισμό σου, ανακαλύπτεις νέα στοιχεία και ανυπομονείς να εισπνεύσεις τον αέρα του, τείνει να ολοκληρωθεί. Ο υπνοβάτης ο Κωστάκης, όμως, αναχωρώντας για τη Θεσσαλονίκη από τα ακριτικά Χανιά, ξεχνάει τα δολάριά του (400$) στο σπίτι, όπως επίσης και τον κωδικό της νεοαποκτηθείσας του πιστωτικής κάρτας.
Εδώ κάνω μια παρένθεση για το θέμα των καρτών. Αναζητώντας στις ιστοσελίδες των τραπεζών θα βρείτε ελάχιστες έως μηδενικές πληροφορίες για τις προμήθειες στο εξωτερικό. Η Πειραιώς, αν θυμάμαι καλά, με πληροφόρησε τηλεφωνικά ότι το κόστος ανέρχεται στο 2% ανά συναλλαγή και η ισοτιμία είναι της εταιρίας, στη δική μου περίπτωση της Mastercard. Δεν βρήκα πουθενά τις συναλλαγματικές ισοτιμίες της τελευταίας.
Επίσης, προβληματίστηκα αν θα έπαιρνα την κάρτα του πατέρα μου. Αλλά τελικά μην επιθυμώντας στην απίθανη περίπτωση να τρέχω σε αστυνομίες κτλ για να αποδείξω ότι μου έχει παραχωρηθεί οικειοθελώς από τον πατέρα μου, το απέρριψα. Και καλώς γιατί σε μία αγορά μου με την χρεωστική κάρτα, μου ζήτησαν διαβατήριο για έλεγχο των στοιχείων.
14 Μαρτίου αναχωρούμε για ΗΠΑ. 13 Μαρτίου όμως είναι το καρναβάλι. Με τον συνταξιδιώτη Γιαννάκη ή αλλιώς James Harden της Άνω Πόλης και την λοιπή παρέα, κατευθυνόμαστε στη βροχερή Κοζάνη και στο εξαιρετικό της καρναβάλι. Λίγη διασκέδαση πριν το απαιτητικό και εξαντλητικό πρόγραμμα των Η.Π.Α.