Alpha bank bonus

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Κι εγώ το φοβάμαι το θέμα με τον κωδικό. Θα μπορούσατε να πείτε πως ήσασταν μαζί όταν έγινε η συναλλαγή και ο άλλος μπερδεύτηκε, νόμιζε ότι δεν εγκρίθηκε τελικά, νόμιζε ότι είχατε χρησιμοποιήσει άλλη κάρτα ή δεν ξέρω τι άλλο. Αλλά είναι και δύο οι συναλλαγές, για καμία δεν κατάλαβε πως ολοκληρώθηκε; Πάντως σίγουρα δεν πρέπει να ξεστομίσει πως έδωσε κωδικό του, ας το καταλάβουν αλλά να μην το πει.
Και ναι, να πάτε επιτόπου.

jimp

Member
Κι εγώ το φοβάμαι το θέμα με τον κωδικό. Θα μπορούσατε να πείτε πως ήσασταν μαζί όταν έγινε η συναλλαγή και ο άλλος μπερδεύτηκε, νόμιζε ότι δεν εγκρίθηκε τελικά, νόμιζε ότι είχατε χρησιμοποιήσει άλλη κάρτα ή δεν ξέρω τι άλλο. Αλλά είναι και δύο οι συναλλαγές, για καμία δεν κατάλαβε πως ολοκληρώθηκε; Πάντως σίγουρα δεν πρέπει να ξεστομίσει πως έδωσε κωδικό του, ας το καταλάβουν αλλά να μην το πει.
Βασικά ήταν μια η συναλλαγή αεροπορικά+ ξενοδοχείο μαζί, μια συνολική τιμή.

Το θέμα είναι πως όντως έγινε καταλάθος, αντί το paypal μου να χρησιμοποιήσει την κάρτα την δική μου την προεπιλεγμένη, για κάποιον λόγο χρησιμοποίησε την δική του.

adiaforos

Member
Έγινε μέσω wallet, οπότε ταυτοποίηση ζητείται από το wallet (paypal εν προκειμένω, το app ήταν στο κινητό του jimp). Προφανώς, στο παρελθόν είχε εγκριθεί η χρήση της κάρτας στο paypal του jimp.
Για το επί τόπου σε κατάστημα έχω αμφιβολίες, εκτός του ότι μπορεί να μην γίνει δεκτός ο κάτοχος της κάρτας χωρίς ραντεβού, δεν ξέρω αν τα καταστήματα χειρίζονται αυτά τα θέματα χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με άλλο τομέα της τράπεζας.
Πως τον καίω ακριβώς; Εν γνώση του για μια συναλλαγή, όπως και παλιότερα έδωσε την κάρτα.
Μας πει η Alpha και τους δύο πάρτε τις καταθέσεις και φύγετε, ξέρω γω τις πιστωτικές που χρησιμοποιείται κάθε μήνα με δεκάδες ευρώ;
Το κάψιμο είναι σχετική έννοια. Έχουμε εκ μέρους του κατόχου παράβαση των όρων της χρήσης της κάρτας, δεν έχει καμία σημασία αν αυτός συναίνεσε να κάνει τρίτος τη συναλλαγή γιατί δεν είχε δικαίωμα να το κάνει (δεν απαγορεύεται μόνο μεταβίβαση της κάρτας αλλά και κάθε μορφής εκχώρηση του δικαιώματος της κατοχής και της χρήσης της σε οποιοδήποτε τρίτο). Δηλαδή, στο αίτημα άρσης της αμφισβήτησης δεν θα γράψει ότι παραχώρησε την κάρτα σε φίλο του για χρήση. Δεν ξέρω τι συνέπειες μπορεί να έχει (μαύρη λίστα, αφερεγγυότητα προφίλ, περιορισμός πιστωτικού ορίου κ.ο.κ.), οι όροι συνήθως αναφέρουν αόριστα περί αναστολής της χρήσης ή της ακύρωσης της κάρτας ή/και της διακοπής της συναλλακτικής σχέσης του κατόχου με την Τράπεζα.
Βρε @jimp αφού δείχνεις τόσο έμπειρος με τις τραπεζικές συναλλαγές, πραγματικά απορώ πώς την πάτησες.

jimp

Member
Έγινε μέσω wallet, οπότε ταυτοποίηση ζητείται από το wallet (paypal εν προκειμένω, το app ήταν στο κινητό του jimp). Προφανώς, στο παρελθόν είχε εγκριθεί η χρήση της κάρτας στο paypal του jimp.
Για το επί τόπου σε κατάστημα έχω αμφιβολίες, εκτός του ότι μπορεί να μην γίνει δεκτός ο κάτοχος της κάρτας χωρίς ραντεβού, δεν ξέρω αν τα καταστήματα χειρίζονται αυτά τα θέματα χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με άλλο τομέα της τράπεζας.

Το κάψιμο είναι σχετική έννοια. Έχουμε εκ μέρους του κατόχου παράβαση των όρων της χρήσης της κάρτας, δεν έχει καμία σημασία αν αυτός συναίνεσε να κάνει τρίτος τη συναλλαγή γιατί δεν είχε δικαίωμα να το κάνει (δεν απαγορεύεται μόνο μεταβίβαση της κάρτας αλλά και κάθε μορφής εκχώρηση του δικαιώματος της κατοχής και της χρήσης της σε οποιοδήποτε τρίτο). Δηλαδή, στο αίτημα άρσης της αμφισβήτησης δεν θα γράψει ότι παραχώρησε την κάρτα σε φίλο του για χρήση. Δεν ξέρω τι συνέπειες μπορεί να έχει (μαύρη λίστα, αφερεγγυότητα προφίλ, περιορισμός πιστωτικού ορίου κ.ο.κ.), οι όροι συνήθως αναφέρουν αόριστα περί αναστολής της χρήσης ή της ακύρωσης της κάρτας ή/και της διακοπής της συναλλακτικής σχέσης του κατόχου με την Τράπεζα.
Βρε @jimp αφού δείχνεις τόσο έμπειρος με τις τραπεζικές συναλλαγές, πραγματικά απορώ πώς την πάτησες.
Τηλεφωνικά γίνεται ή με αποστολή της σχετικής φόρμας.

Εγώ σκέφτηκα αν μας ρωτήσουν να πούμε πως κάναμε την συναλλαγή και όταν ο φίλος μου είδε πως έχει μια χρέωση από Ολλανδία, δεν κατάλαβε τι ήταν γιατί η χρέωση αφορούσε ταξίδι στην Κίνα. Και έτσι μπερδεύτηκε και ζήτησε την ακύρωση της συναλλαγής.

Εν τω μεταξύ στα συγκεκριμένα εισιτήρια και το ξενοδοχείο είναι εγώ, δεν εμφανίζεται το όνομα του σε κάποια κράτηση. Αυτό είναι σε άλλη κράτηση που είχα πληρώσει με δική μου κάρτα.

Τι να πω ρε φίλε, ήταν να γίνει η μαλακία, ελπίζω να πέσουμε σε καλό υπάλληλο να καταλάβει πόσο τρομπες ήμαστε και να μας λυπηθεί 🤣

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Εγώ σκέφτηκα αν μας ρωτήσουν να πούμε πως κάναμε την συναλλαγή και όταν ο φίλος μου είδε πως έχει μια χρέωση από Ολλανδία, δεν κατάλαβε τι ήταν γιατί η χρέωση αφορούσε ταξίδι στην Κίνα. Και έτσι μπερδεύτηκε και ζήτησε την ακύρωση της συναλλαγής.
Έχει ακυρώσει τη κάρτα (ως απώλεια ή ως κλοπή φαντάζομαι), οπότε κάτι τέτοιο δεν είναι και πολύ πιστευτό, εγώ αν ήμουν υπάλληλος της τράπεζας δεν θα σας πίστευα.

paefstra

Member
1. Τηλεφωνικά γίνεται ή με αποστολή της σχετικής φόρμας.

2. Τι να πω ρε φίλε, ήταν να γίνει η μαλακία, ελπίζω να πέσουμε σε καλό υπάλληλο να καταλάβει πόσο τρομπες ήμαστε και να μας λυπηθεί 🤣
1. Τηλεφωνικα πως? Σε απλο τηλεφωνικο κεντρο δεχονται θεματα ασφαλειας? Μονο με τη φορμα που εχει το e banking για να δωσεις αριθμο αναφορας της συναλλαγης και λεπτομερειες.
2. Αν προσπαθησεις να κλεισεις ραντεβου μεσω του e banking, θα δεις οτι δεν υπαρχει προβλεψη για διαχειριση ασφαλειας καρτων, μονο εκδοση κανουν.Ασε ποτε εχει ραντεβου, αλλο κλαμα. Μονο με private banking παρακαμπτοντας την φορμα των ραντεβου.

paefstra

Member
Έχει ακυρώσει τη κάρτα (ως απώλεια ή ως κλοπή φαντάζομαι), οπότε κάτι τέτοιο δεν είναι και πολύ πιστευτό, εγώ αν ήμουν υπάλληλος της τράπεζας δεν θα σας πίστευα.
Οχι απαραιτητα κλοπη του πλαστικου. Η ακυρωση παει πακετο με την αμφισβητηση συναλλαγης. Η τραπεζα θεωρει την καρτα παραβιασμενη. Εκει μπαινει το θεμα του τριψηφιου γιατι ειναι παραβιαση. Οταν μου την παραβιασαν πραγματικα, ουτε την ειχα χασει ουτε μου την εκλεψαν. Την ακυρωσαν πρωτα και προχωρησα σε αμφισβητηση σε δευτερο σταδιο.

jimp

Member
Απλά την ακύρωσε την κάρτα, δεν σήκωσε απώλεια ή κλοπή.

1. Τηλεφωνικα πως? Σε απλο τηλεφωνικο κεντρο δεχονται θεματα ασφαλειας? Μονο με τη φορμα που εχει το e banking για να δωσεις αριθμο αναφορας της συναλλαγης και λεπτομερειες.
2. Αν προσπαθησεις να κλεισεις ραντεβου μεσω του e banking, θα δεις οτι δεν υπαρχει προβλεψη για διαχειριση ασφαλειας καρτων, μονο εκδοση κανουν.Ασε ποτε εχει ραντεβου, αλλο κλαμα. Μονο με private banking παρακαμπτοντας την φορμα των ραντεβου.
Τηλεφωνικά στο σχετικό τμήμα, και λες τον αριθμό αναφοράς.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Η ακυρωση παει πακετο με την αμφισβητηση συναλλαγης. Η τραπεζα θεωρει την καρτα παραβιασμενη.
Ότι αμφισβήτηση και αν κάνεις; Αν κάνεις αμφισβήτηση για μη παροχή υπηρεσιών απο κάποιον τρίτο πάλι σου ακυρώνουν τη κάρτα; Δεν έχω κάνει αμφισβήτηση ποτέ. Αυτό που θέλω να πω είναι οτι σε αυτήν την αμφισβήτηση που έγινε είναι φανερό οτι δήλωσε οτι έγινε κάποια συναλλαγή εν αγνοία του...

paefstra

Member
Ότι αμφισβήτηση και αν κάνεις; Αν κάνεις αμφισβήτηση για μη παροχή υπηρεσιών απο κάποιον τρίτο πάλι σου ακυρώνουν τη κάρτα; Δεν έχω κάνει αμφισβήτηση ποτέ. Αυτό που θέλω να πω είναι οτι σε αυτήν την αμφισβήτηση που έγινε είναι φανερό οτι δήλωσε οτι έγινε κάποια συναλλαγή εν αγνοία του...
Ναι. Εχω κανει μια φορα με προυποθεση πρωτα ακυρωση κι επανεκδοση λογω παραβιασης. Αλλη μια φορα η τραπεζα επιασε υποπτη κινηση και με πηραν τηλ να μου πουν οτι καποιος προσπαθει να περασει συναλλαγη και μου την ακυρωσαν με δικη τους πρωτοβουλια. Την εποχη κοβιντ που παλευαμε να παρουμε πισω λεφτα απο αεροπορικη οταν επικοινωνησα για να κανω αμφισβητηση, μου ειπαν οτι πρωτα θα ακυρωθει η καρτα και υπαναχωρησα (τελικα πηρα τα λεφτα απο την αεροπορικη). Αυτη ειναι η πολιτικη της Αλφα, δεν ξερω τι κανουν αλλες τραπεζες.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Αλλη μια φορα η τραπεζα επιασε υποπτη κινηση και με πηραν τηλ να μου πουν οτι καποιος προσπαθει να περασει συναλλαγη και μου την ακυρωσαν με δικη τους πρωτοβουλια.
Αυτό μου έχει συμβεί με κάρτα της Eurobank. Ακύρωσαν τη κάρτα και μετά με πήραν τηλέφωνο να μου το πούνε και μου είπαν να περάσω απο κάποιο κατάστημα να βγάλω καινούργια και να παραδώσω τη παλιά που ακύρωσαν. Εγώ δεν είχα καταλάβει το παραμικρό. Δεν ξέρω τι ακριβώς είδαν και την ακύρωσαν...

paefstra

Member
Αυτό μου έχει συμβεί με κάρτα της Eurobank. Ακύρωσαν τη κάρτα και μετά με πήραν τηλέφωνο να μου το πούνε και μου είπαν να περάσω απο κάποιο κατάστημα να βγάλω καινούργια και να παραδώσω τη παλιά που ακύρωσαν. Εγώ δεν είχα καταλάβει το παραμικρό. Δεν ξέρω τι ακριβώς είδαν και την ακύρωσαν...
Με πηραν τηλ γιατι ειδαν χρεωση 0,5 ευρω για νερο στην Πολωνια πριν χρονια 5 λεπτα μετα τη συναλλαγη να με ρωτησουν αν οντως εκανα εγω τη συναλλαγη η ηταν υποπτη, γιατι μου ειπαν οτι ειναι συνηθες πρωτα να χωνονται για 0,5 ευρω και μετα να χρεωνουν ο,τι μπορουν να αφαιρεσουν. Θα την ακυρωναν επι τοπου.

Καποτε τα συστηματα ασφαλειας της τραπεζας λειτουργουσαν καλυτερα κατα τη γνωμη μου.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.980
Μέλη
39.684
Νεότερο μέλος
levilogan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom