Alpha bank bonus

jimp

Member
Μα πραγματικά! :lol:

Νομίζω οτι καλό είναι να κλείσετε ένα ραντεβού στη τράπεζα και να πάτε μαζί για να κάνετε αμφισβήτηση της αμφισβήτησης.... Δεν νομίζω οτι έχει σημασία που ακύρωσε τη κάρτα. Το θέμα είναι να μην ακυρωθεί η συναλλαγή απο τη τράπεζα.
Το κάνεις και τηλεφωνικά, αν απαιτήσουν ραντεβού θα πάμε τι να κάνουμε.

adiaforos

Member
Τα εισιτήρια κλείστηκαν μέσω trip.com. αεροπορική κινέζικη, άντε βγάλε άκρη.
Γι' αυτό δεν βγάζεις άκρη στα fora με αυτά τα θέματα, πάντα προκύπτουν νέα δεδομένα. Οπότε η συναλλαγή έγινε με ταξιδιωτικό γραφείο, όχι με αεροπορική.
Να το πω αλλιώς. Δεν ακυρώνεται η κράτηση και όταν φτάσεις στο αεροδρόμιο η αεροπορική ενημερώνει την αστυνομία ότι το εισιτήριο έχει πληρωθεί με κάρτα στην οποία αμφισβητήθηκε η συναλλαγή, όποτε και σε τσιμπάνε, καλύτερο από το να ακυρώσουν την κράτηση, να μην εμφανιστείς ποτέ και να το κάνεις πάλι μέχρι να πετύχει.
Ναι, μετά είδα αυτό που έγραψες.Πιθανό να ισχύει αυτό που γράφεις σε κάποιες περιπτώσεις, δεν ξέρω για τη συγκεκριμένη, γιατί πρόκειται για συναλλαγή που δεν έχει εκκαθαριστεί ακόμα. Σε κάποιες αεροπορικές εφόσον δεν έχει επιβεβαιωθεί η πληρωμή μιας κράτησης εντός ενός (μικρού) χρονικού διαστήματος, απλά ακυρώνεται αυτόματα η κράτηση. Εδώ βέβαια δεν έχουμε με αεροπορική, έχουμε πρακτορείο, δεν έχω ιδέα τι γίνεται.

Εντάξει τώρα γίνονται καμιά φορά και τέτοια μικρά λαθάκια 🤭
Εντάξει τόσο δύσκολο είναι να λυθεί και να μην προχωρήσει η αμφισβήτηση; Τι στο καλό, τα έχουμε όλα.
Μα απ' όσο κατάλαβα δεν έχει ζητηθεί καν άρση της αμφισβήτησης (που δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει). Και έχουμε ήδη ως συνέπεια την ακύρωση της κάρτας και εξακολουθεί να υπάρχει το θέμα ότι αμφισβητήθηκε συναλλαγή που έχει εγκριθεί με ισχυρή ταυτοποίηση, που θα προβληματίσει την Τράπεζα ως πιθανή παράβαση των όρων χρήσης της κάρτας εκ μέρους του πελάτη. Ίσως να μην πρόκειται απλά για «μικρό λαθάκι». Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε την εξέλιξη της υπόθεσης.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Θα μπλεξει πολυ ασχημα το ατομο που εχει την καρτα. Ειναι αντικανονικο να παράχωρηθουν σε αλλον οι κωδικοι. Αν πειτε κατι τετοιο στην τραπεζα, τον καψατε.
Γι αυτό του λέω να πάνε μαζί στη τράπεζα. Θα πρέπει και οι δύο μαζί να πούνε τι έγινε!...

jimp

Member
Θα μπλεξει πολυ ασχημα το ατομο που εχει την καρτα. Ειναι αντικανονικο να παράχωρηθουν σε αλλον οι κωδικοι. Αν πειτε κατι τετοιο στην τραπεζα, τον καψατε.
Μα δεν μου έδωσε κανέναν κωδικό, εκτός αν εννοείς τον τριψήφιο.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Μα δεν μου έδωσε κανέναν κωδικό, εκτός αν εννοείς τον τριψήφιο.
Γενικά είχες όλα τα στοιχεία της κάρτας με τα οποία μπορούσες να κάνεις μια συναλλαγή και καλό είναι να πάτε επι τόπου στη τράπεζα να εξηγήσετε τι έγινε και όχι τηλεφωνικά. Η τράπεζα θα μιλήσει με paypal και θα δει οτι το paypal δεν ανήκει σε αυτόν που έκανε την αμφισβήτηση συναλλαγής και δεν θα ακυρώσει την αμφισβήτηση αν μπορεί βέβαια να γίνει κάτι τέτοιο (το αγνοώ το θέμα) όπως είπε και ο @adiaforos

jimp

Member
Γι' αυτό δεν βγάζεις άκρη στα fora με αυτά τα θέματα, πάντα προκύπτουν νέα δεδομένα. Οπότε η συναλλαγή έγινε με ταξιδιωτικό γραφείο, όχι με αεροπορική.

Ναι, μετά είδα αυτό που έγραψες.Πιθανό να ισχύει αυτό που γράφεις σε κάποιες περιπτώσεις, δεν ξέρω για τη συγκεκριμένη, γιατί πρόκειται για συναλλαγή που δεν έχει εκκαθαριστεί ακόμα. Σε κάποιες αεροπορικές εφόσον δεν έχει επιβεβαιωθεί η πληρωμή μιας κράτησης εντός ενός (μικρού) χρονικού διαστήματος, απλά ακυρώνεται αυτόματα η κράτηση. Εδώ βέβαια δεν έχουμε με αεροπορική, έχουμε πρακτορείο, δεν έχω ιδέα τι γίνεται.

Μα απ' όσο κατάλαβα δεν έχει ζητηθεί καν άρση της αμφισβήτησης (που δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει). Και έχουμε ήδη ως συνέπεια την ακύρωση της κάρτας και εξακολουθεί να υπάρχει το θέμα ότι αμφισβητήθηκε συναλλαγή που έχει εγκριθεί με ισχυρή ταυτοποίηση, που θα προβληματίσει την Τράπεζα ως πιθανή παράβαση των όρων χρήσης της κάρτας εκ μέρους του πελάτη. Ίσως να μην πρόκειται απλά για «μικρό λαθάκι». Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε την εξέλιξη της υπόθεσης.
Άρση αμφισβήτησης θα ζητηθεί αύριο, το Σάββατο δεν μπορούσε να γίνει.

Η κάρτα ήταν στο paypal μου.
Η συναλλαγή έγινε έγινε στο trip.
Ο φίλος μπερδεύτηκε, και ζήτησε αμφισβήτηση συναλλαγής και ακύρωση της κάρτας.
Το trip λέει πως έχει πληρωθεί, έχει γίνει η έκδοση εισιτηρίων και η κράτηση ξενοδοχείου κανονικά ( ήταν bundle).
Στο paypal φαίνεται να έχουν φύγει τα χρήματα.

Ακύρωση αμφισβήτησης γίνεται, το διάβασα στο σάιτ της Alpha.

paefstra

Member
Γιατί τον καίνε; Αν πει οτι αυτός παραχώρησε τα στοιχεία της κάρτας του (όχι τηλεφωνικά!) τι πρόβλημα υπάρχει;
Το γραφει στους ορους. Ειναι αντικανονικη χρηση της καρτας. Γιατι νομιζεις οτι ετρεχα να βγαλω προσθετη καρτα στον γιο μου? Για να φαινεται συμφωνη με τους ορους η χρηση απο το αλλο ατομο. Δεν εχω ορεξη να φαω μπαν απο την τραπεζα.

jimp

Member
Ναι. Το λεει στους ορους και γι αυτο κατα τη γνωμη μου θα απορριφθει η αμφισβητηση αν πειτε τι ακριβως εγινε. Αλλα τον καιτε.
Πως τον καίω ακριβώς; Εν γνώση του για μια συναλλαγή, όπως και παλιότερα έδωσε την κάρτα.
Μας πει η Alpha και τους δύο πάρτε τις καταθέσεις και φύγετε, ξέρω γω τις πιστωτικές που χρησιμοποιείται κάθε μήνα με δεκάδες ευρώ;

paefstra

Member
Πως τον καίω ακριβώς; Εν γνώση του για μια συναλλαγή, όπως και παλιότερα έδωσε την κάρτα.
Μας πει η Alpha και τους δύο πάρτε τις καταθέσεις και φύγετε, ξέρω γω τις πιστωτικές που χρησιμοποιείται κάθε μήνα με δεκάδες ευρώ;
Σου λεω τι γραφει η αποστολη του 3ψηφιου και τι λενε οι οροι ορθης χρησης της καρτας. Οτι απαγορευεται να δοθει.Το μπαν σε εκδοση καρτας αν θυμαμαι καλα περιγραφεται στους ορους του συμβολαιου της καρτας. Εσυ δεν μπλεκεις τοσο οσο αυτος που εδωσε το 3ψηφιο, κατα τη γνωμη μου. Μακαρι να κανω λαθος. Αλλα εψαξα πολυ πως να αποφυγω τετοιο σκοπελο για αυτο κατεληξα στην προσθετη καρτα.
Αν δεν γινοταν αμφισβητηση δεν θα το επαιρνε χαμπαρι η τραπεζα. Τωρα θα πρεπει να τα πειτε ολα και ειναι μπλεξιμο.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.980
Μέλη
39.684
Νεότερο μέλος
levilogan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom