Alpha bank bonus

jimp

Member
Μιλήστε με την τράπεζα. Η κάρτα δεν επανέρχεται άμα ακυρωθεί αλλά θα σταματήσουν την αμφισβήτηση δύσκολο να έχει γίνει προχωρήσει σε τελικό αποτέλεσμα τόσο γρήγορα.

Επίσης ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα με την αεροπορική όταν πάτε για check-in ή και νωρίτερα. Θα πρότεινα να μιλήσετε μαζί τους μετά την τράπεζα, κρατήστε αποδείξεις για το τι έγινε και να πάτε αρκετά νωρίτερα στο γκισέ και στην πύλη για παν ενδεχόμενο.

Το ξενοδοχείο αν πληρωθεί θα είστε εντάξει.
Σε όλα έχει έρθει επιβεβαίωση της κράτησης. Και αριθμός εισιτηρίου/κράτησης από την αεροπορική και η κράτηση του ξενοδοχείου

Πρόβλημα γιατί να υπάρξει στην πύλη αν έχει πληρωθεί κανονικά και σταματήσει η αμφισβήτηση;

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
...αυτός είχε ξεχάσει πως θα την κάναμε. Παίρνει στην τράπεζα και ζητάει αμφισβήτηση και κόβει την κάρτα.
....Η συναλλαγή έγινε τώρα Πέμπτη, το ίδιο και θα η αμφισβήτηση.
😲😅 Από μνήμη χρυσόψαρο, όμως από αντανακλαστικά Σουμάχερ! Και δεν ρώτησε καν τι αφορούσαν οι συναλλαγές;
Συγγνώμη που γελάω, πραγματικά εύχομαι καλά ξεμπερδέματα!

poised

Member
Πρόβλημα γιατί να υπάρξει στην πύλη αν έχει πληρωθεί κανονικά και σταματήσει η αμφισβήτηση;
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που κλέβουν πιστωτικές και βγάζουν εισιτήρια σε όνομα αλλού. Υπάρχει πιθανότητα να παραμείνει μαρκαρισμένα η κράτηση ακόμα και αν η τράπεζα ακυρώσει την αμφισβήτηση.

Αν υπάρξει αμφισβήτηση κάποιες αεροπορικές μαρκάρουν την συναλλαγή ως απάτη και περιμένουν στο αεροδρόμιο να εμφανιστείς.

Στον Ελ. Βελ. οι εντολές, όπως το ξέρω από δύο γνωστούς που δούλευαν σε διαφορετικά πόστα ως και πριν τον κόβιντ, είναι να σε αφήσουν να κάνεις check-in και να πας μέχρι και την πύλη. Όταν αρχίσει το boarding και κάνεις προσπάθεια να μπεις στο αεροπλάνο εμφανίζονται οι αστυνομικοί και σε κρατάνε για ανάκριση. Οι βαλίτσες έχουν μαρκαριστεί και δεν έχουν μπει στο αεροπλάνο για να μην καθυστερήσει γιατί σχεδόν σίγουρα την πτήση εσύ τη χάνεις.

Δεν μπορώ να σου πω γιατί το κάνουν έτσι, αν το κάνουν ακόμα ή αν θα σου συμβεί, αλλά εγώ θα έκανα προληπτικά αλληλογραφία με την αεροπορική και θα προετοιμάζουν για το χειρότερο γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη στα συστήματα.

adiaforos

Member
Επίσης ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα με την αεροπορική όταν πάτε για check-in ή και νωρίτερα. Θα πρότεινα να μιλήσετε μαζί τους μετά την τράπεζα, κρατήστε αποδείξεις για το τι έγινε και να πάτε αρκετά νωρίτερα στο γκισέ και στην πύλη για παν ενδεχόμενο.

Το ξενοδοχείο αν πληρωθεί θα είστε εντάξει.
Δεν καταλαβαίνω τι του γράφεις για το αεροδρόμιο, ή θα έχει ακυρωθεί η κράτηση ή όχι. Το ίδιο και η κράτηση του ξενοδοχείου.
Το θέμα τώρα είναι τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Έγινε κανονικά η κράτηση, έχουμε και αεροπορικά και επιβεβαίωση από το ξενοδοχείο.

Αν ζητήσουμε ακύρωση της αμφισβήτησης και πληρώσουμε κανονικά, λες να υπάρξει θέμα; Η συναλλαγή έγινε τώρα Πέμπτη, το ίδιο και θα η αμφισβήτηση.
Κάτσε, τώρα μπλέχτηκα. Εννοείς ότι δεν έχει ζητηθεί η άρση της αμφισβήτησης ακόμα; Καταρχάς, η αμφισβήτηση έγινε με την αποστολή εντύπου προς την Τράπεζα ή δεν απαιτείται πλέον αυτό; Γιατί παλαιότερα σίγουρα δεν έφτανε μόνο η τηλεφωνική αναγγελία, ήταν απαραίτητο να προχωρήσεις σε υποβολή του εντύπου αμφισβήτησης, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει αυτό. Μέχρι την υποβολή του εντύπου δεν εξεταζόταν το αίτημα. Η ακύρωση της κάρτας είναι μη αναστρέψιμη αλλά εφόσον αντικατασταθεί, υπεισέρχεται η νέα κάρτα σε όλες τις συναλλαγές.

Βασικά, θα πρέπει ο κάτοχος της κάρτας να επικοινωνήσει με το τμήμα ασφαλείας της Τράπεζας για τη δυνατότητα άρσης της αμφισβήτησης και πιθανές συνέπειες, αλλά τίθενται περαιτέρω θέματα, αφού αμφισβήτησε ηλεκτρονικές συναλλαγές για τις οποίες μάλιστα απαιτούνταν ισχυρή ταυτοποίηση. Δεν νομίζω να μπορεί κάποιος να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις, πλην της ίδιας της Τράπεζας.

poised

Member
Δεν καταλαβαίνω τι του γράφεις για το αεροδρόμιο, ή θα έχει ακυρωθεί η κράτηση ή όχι.
Να το πω αλλιώς. Δεν ακυρώνεται η κράτηση και όταν φτάσεις στο αεροδρόμιο η αεροπορική ενημερώνει την αστυνομία ότι το εισιτήριο έχει πληρωθεί με κάρτα στην οποία αμφισβητήθηκε η συναλλαγή, όποτε και σε τσιμπάνε, καλύτερο από το να ακυρώσουν την κράτηση, να μην εμφανιστείς ποτέ και να το κάνεις πάλι μέχρι να πετύχει.

Αυτό λοιπόν που λέω είναι ότι ο άνθρωπος μπορεί να ταλαιπωρεί χωρίς λόγο.

jimp

Member
Δεν καταλαβαίνω τι του γράφεις για το αεροδρόμιο, ή θα έχει ακυρωθεί η κράτηση ή όχι. Το ίδιο και η κράτηση του ξενοδοχείου.

Κάτσε, τώρα μπλέχτηκα. Εννοείς ότι δεν έχει ζητηθεί η άρση της αμφισβήτησης ακόμα; Καταρχάς, η αμφισβήτηση έγινε με την αποστολή εντύπου προς την Τράπεζα ή δεν απαιτείται πλέον αυτό; Γιατί παλαιότερα σίγουρα δεν έφτανε μόνο η τηλεφωνική αναγγελία, ήταν απαραίτητο να προχωρήσεις σε υποβολή του εντύπου αμφισβήτησης, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει αυτό. Μέχρι την υποβολή του εντύπου δεν εξεταζόταν το αίτημα. Η ακύρωση της κάρτας είναι μη αναστρέψιμη αλλά εφόσον αντικατασταθεί, υπεισέρχεται η νέα κάρτα σε όλες τις συναλλαγές.

Βασικά, θα πρέπει ο κάτοχος της κάρτας να επικοινωνήσει με το τμήμα ασφαλείας της Τράπεζας για τη δυνατότητα άρσης της αμφισβήτησης και πιθανές συνέπειες, αλλά τίθενται περαιτέρω θέματα, αφού αμφισβήτησε ηλεκτρονικές συναλλαγές για τις οποίες μάλιστα απαιτούνταν ισχυρή ταυτοποίηση. Δεν νομίζω να μπορεί κάποιος να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις, πλην της ίδιας της Τράπεζας.
Έχει γίνει αμφισβήτηση και τηλεφωνικά και με το χαρτί.
Απλά αυτό έγινε την Πέμπτη, τι στο καλό θα προχώρησε τόσο γρήγορα; Θα τους πούμε να μην προσχωρήσει

jimp

Member
Να το πω αλλιώς. Δεν ακυρώνεται η κράτηση και όταν φτάσεις στο αεροδρόμιο η αεροπορική ενημερώνει την αστυνομία ότι το εισιτήριο έχει πληρωθεί με κάρτα στην οποία αμφισβητήθηκε η συναλλαγή, όποτε και σε τσιμπάνε, καλύτερο από το να ακυρώσουν την κράτηση, να μην εμφανιστείς ποτέ και να το κάνεις πάλι μέχρι να πετύχει.

Αυτό λοιπόν που λέω είναι ότι ο άνθρωπος μπορεί να ταλαιπωρεί χωρίς λόγο.
Τα εισιτήρια κλείστηκαν μέσω trip.com. αεροπορική κινέζικη, άντε βγάλε άκρη.

Μίλησα με το πρακτορείο μου είπαν πως είναι πληρωμένη η κράτηση, μου έστειλαν και την απόδειξη. Τους εξήγησα στο τσατ τι έγινε, μου είπαν πως δεν έχουν δει κάτι μέχρι τώρα.

Επίσης δεν θα μπορούσε ένα εισιτήριο να είχε κλειστεί με οποιαδήποτε κάρτα και μετά να γίνει κάτι ύποπτο στην ίδια κάρτα και εσύ να έκανες αμφισβήτηση και να ακυρωνες την κάρτα;

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Έγινε μία συναλλαγή (αεροπορικά και ξενοδοχείο) από κάρτα φίλου, αυτός είχε ξεχάσει πως θα την κάναμε. Παίρνει στην τράπεζα και ζητάει αμφισβήτηση και κόβει την κάρτα.
Για να κάνεις μία πληρωμή με κάρτα θα πρέπει είτε να βάλεις το pin, αν έχεις τη φυσική κάρτα και τη περνάς απο pos, είτε να δώσεις έγκριση μέσω κινητού αν το κάνεις ηλεκτρονικά....

😲😅 Από μνήμη χρυσόψαρο, όμως από αντανακλαστικά Σουμάχερ! Και δεν ρώτησε καν τι αφορούσαν οι συναλλαγές;
....και απορώ! Στην πρώτη περίπτωση δεν θυμόταν οτι είχε δώσει τη κάρτα του σε άλλον; Στη δεύτερη περίπτωση πως έδωσε έγκριση για μια συναλλαγή που δεν θυμόταν οτι θα γινόταν απο κάποιον άλλον που έχει δώσει τα στοιχεία της κάρτας του;... :haha:

jimp

Member
Για να κάνεις μία πληρωμή με κάρτα θα πρέπει είτε να βάλεις το pin, αν έχεις τη φυσική κάρτα και τη περνάς απο pos, είτε να δώσεις έγκριση μέσω κινητού αν το κάνεις ηλεκτρονικά....

....και απορώ! Στην πρώτη περίπτωση δεν θυμόταν οτι είχε δώσει τη κάρτα του σε άλλον; Στη δεύτερη περίπτωση πως έδωσε έγκριση για μια συναλλαγή που δεν θυμόταν οτι θα γινόταν απο κάποιον άλλον που έχει δώσει τα στοιχεία της κάρτας του;... :haha:
Την είχα εγώ στο paypal μου!

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Άρα είναι η δεύτερη περίπτωση και το μόνο που μένει είναι οτι δεν έχει ειδοποίηση στη κάρτα του για να δίνει έγκριση σε συναλλαγές.
Για να μη παρεξηγηθώ, δεν υπονοώ οτι έχεις κάνει κάποιο λάθος εσύ, αλλά αν εγώ είχα δώσει τη κάρτα μου σε κάποιον άλλον, πρώτα θα ρωτούσα αυτόν αν έκανε κάποια συναλλαγή (ακόμα και στη περίπτωση που δεν θυμόμουν οτι έχουμε συμφωνήσει κάτι τέτοιο) και μετά θα έκανα αμφισβήτηση.... Πίστευα οτι τα έχω διαβάσει όλα εδώ στο φόρουμ, αλλά έκανα λάθος! Καλά ξεμπερδέματα εύχομαι!

Δεν μου λες, στη paypal φαίνεται οτι έχουν τραβηχτεί τα χρήματα; Γιατί αν έχουν τραβηχτεί η τράπεζα θα πρέπει να μιλήσει με paypal για να μην απορριφθεί η συναλλαγή.

jimp

Member
Άρα είναι η δεύτερη περίπτωση και το μόνο που μένει είναι οτι δεν έχει ειδοποίηση στη κάρτα του για να δίνει έγκριση σε συναλλαγές.
Για να μη παρεξηγηθώ, δεν υπονοώ οτι έχεις κάνει κάποιο λάθος εσύ, αλλά αν εγώ είχα δώσει τη κάρτα μου σε κάποιον άλλον, πρώτα θα ρωτούσα αυτόν αν έκανε κάποια συναλλαγή (ακόμα και στη περίπτωση που δεν θυμόμουν οτι έχουμε συμφωνήσει κάτι τέτοιο) και μετά θα έκανα αμφισβήτηση.... Πίστευα οτι τα έχω διαβάσει όλα εδώ στο φόρουμ, αλλά έκανα λάθος! Καλά ξεμπερδέματα εύχομαι!
Εντάξει τώρα γίνονται καμιά φορά και τέτοια μικρά λαθάκια 🤭
Εντάξει τόσο δύσκολο είναι να λυθεί και να μην προχωρήσει η αμφισβήτηση; Τι στο καλό, τα έχουμε όλα.

Δεν μου λες, στη paypal φαίνεται οτι έχουν τραβηχτεί τα χρήματα; Γιατί αν έχουν τραβηχτεί η τράπεζα θα πρέπει να μιλήσει με paypal για να μην απορριφθεί η συναλλαγή.
Ναι έχουν τραβηχτεί κανονικά. Και με το trip που μίλησα μου είπαν πως είναι πληρωμένοι.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Εντάξει τώρα γίνονται καμιά φορά και τέτοια μικρά λαθάκια 🤭
Εντάξει τόσο δύσκολο είναι να λυθεί και να μην προχωρήσει η αμφισβήτηση; Τι στο καλό, τα έχουμε όλα.
Μα πραγματικά! :lol:

Ναι έχουν τραβηχτεί κανονικά. Και με το trip που μίλησα μου είπαν πως είναι πληρωμένοι.
Νομίζω οτι καλό είναι να κλείσετε ένα ραντεβού στη τράπεζα και να πάτε μαζί για να κάνετε αμφισβήτηση της αμφισβήτησης.... Δεν νομίζω οτι έχει σημασία που ακύρωσε τη κάρτα. Το θέμα είναι να μην ακυρωθεί η συναλλαγή απο τη τράπεζα.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.980
Μέλη
39.684
Νεότερο μέλος
levilogan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom