Anastasia3
Member
Πολύ ωραία έθεσες τα θέματα που προκύπτουν και μας ανοίγεις τα μάτια. Συγχαρητήρια. Ωστόσο δεν καταλαβαίνω γιατί πλήρωνες συνδρομή στην GOLD AMEX (by the way έχεις το link που γράφουν για την συνδρομή ή γιατί τους τηλεφωνούσες, αφού στην περίπτωσή μου -βάση όγκου συναλλαγών- δεν μου χρέωσαν ποτέ συνδρομή ούτε σε αυτήν ούτε σε καμία άλλη. Ισως γιατί εγώ την έβγαλα πριν 2 χρόνια. Να υπερθεματίσω για το καλαμπούρι flight delay pass οτι με πάνω από 4 ώρες καθυστέρηση οι αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν σε όλους φαγητό και ενδεχομένως και ξενοδοχείο και να προσθέσω κι ότι στα δωράκια της πλάκας περιλαμβάνεται και το άλλο καλαμπούρι free Global -wifi, που για να το πετύχεις πρέπει να πας σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία κτλ σε κάποιες πόλεις 2-3 σημεία σε όλη την πόλη.Έλαβα κι εγώ σήμερα την Platinum. Ίδια επιστολή με απλό ταχυδρομείο (όχι με τη Speedex που ερχόταν η Amex). Για μένα, είναι αντικατάσταση της American Express Gold, στην οποία πλήρωνα €120 ετήσια συνδρομή (δηλαδή τα πλήρωνα μέχρι πριν κάποια χρόνια, μετά έμαθα και τους έπαιρνα τηλέφωνο και τα αφαιρούσαν κάθε χρόνο βάση όγκου συναλλαγών). Μου γράφουν ότι για ένα χρόνο η συνδρομή θα είναι η ίδια, και μετά θα πάει στα €80.
Απορίες:
- Για ποιό λόγο μου ζητάνε τα επιπλέον €40 την πρώτη χρονιά, από τη στιγμή που για το εν λόγω διάστημα θα μου έχουν δώσει ένα προϊόν που κανονικά τιμολογείται λιγότερο; Τι έξτρα παροχές θα λάβω σε σχέση με τους άλλους κατόχους του ίδιου προϊόντος; Ή απλώς να τους πάρω και φέτος τηλέφωνο να τα αφαιρέσουν;
- Η κάρτα μετατρέπεται από διευκολύνσεως σε πιστωτική, αλλά δεν αναφέρεται κάποιο πιστωτικό όριο στην επιστολή. Να υποθέσω ότι θα είναι άπειρο;
- Εκτός από τα δωράκια μηδαμινής αξίας (flight delay: Συνήθως έχω πρόσβαση σε καλύτερο lounge έτσι κι αλλιώς. Σιγά μη μπώ στη διαδικασία να καταχωρώ μία μία τις πτήσεις μου. Boingo: Πριν από 15 χρόνια ίσως είχε κάποια αξία, αλλά θυμάμαι ήταν ήδη ξεπερασμένο το 2006-2007 που έστηνα business case για σχετική συνεργασία στην εταιρία που τότε δούλευα. Τώρα πια είναι γραφικότητα. Aegean vouchers: τα παίρνω κι από το deals4u με €1), έχετε δει κάποια παροχή που να αξίζει στην κάρτα;
Εννοείται πως δεν την ενεργοποιώ ακόμα, καθώς η Amex μου ανανεώθηκε στις αρχές Απριλίου και δίνει διπλάσιους πόντους (x4/x8/x16) για τους τρείς πρώτους μήνες, προνόμιο που η Platinum δε δίνει. Για τις λίγες μέρες που μου μένουν ακόμα με τους τετραπλούς πόντους, θα περιμένει στο συρτάρι μου.
Η "νέα κάρτα" βρωμάει προχειροδουλειά από παντού. Κρίμα.
Εκτός από προχειροδουλειά η νέα κάρτα όχι μόνο δεν αναβαθμίζει τις προνομιακές παροχές της GOLD AMEX όπως γράφουν, αλλά τις υποβαθμίζει εις βάρος των πελατών και κυρίως αμφιβάλλω για την νομιμότητα όσων κάνουν. Συγκεκριμένα: Αναφέρουν"η ενεργοποίηση της νέας κάρτας σας συνεπάγεται έμπρακτη αποδοχή των όρων που την διέπουν". Το γεγονός οτι κάποιος δεν αποδέχεται τους όρους και δεν την ενεργοποιεί δεν λαμβάνεται υπόψην, καθώς συνεχίζοντας να αυθαιρετούν αναφέρουν " Σε περίπτωση που δεν ενεργοποιήσετε τη νέα σας κάρτα μετά την πάροδο δύο μηνών από την έκδοσή της, το χρεωστικό υπόλοιπο της πιστωτικής American Express κάρτας καθώς και οι τρέχουσες συναλλαγές, θα μεταφερθούν αυτόματα στον λογαριασμό της νέας σας κάρτας." Δηλαδή μας λένε θέλετε δεν θέλετε, θα την πάρετε! Αμ δε! Δε θα πάρουμε.