getxowoman
Member
Traveller δε θα διαφωνησω μαζι σου,αλλα σε μια μικρη πτηση FRA-BIO εγω ως εθελοντης πηρα εισητηριο αξιας 350 ευρω για καποιο αλλο ταξιδι μου και ναι ηρθα αντι απευθειας μεσω BCN.
Και δηλαδή δεν μπορώ να ..."αμυνθώ", αν με κληρώσουν καμιά φορά??? Εγώ έχω 48 ώρες όλες κι όλες για να πεταχτώ σε δουλειά, αν αυτοί μου κόψουν τις 24 ...κάηκα (προτιμώ να δώσω εγώ 250 Ε., που λέει ο λόγος, φιλοδώρημα, αρκεί να είμαι στην ώρα μου)Μιλάμε για ένα πράγμα που μπορεί να μην συμβαίνει κάθε μέρα αλλά δεν είναι και πρωτάκουστο... το overbooking όπως σοφά είπε ο Γιώργος δίνει και παίρνει συνήθως στις υπερατλαντικές... σε τέτοιες περιπτώσεις αμα είσαι frequent είσαι άρχοντας... είσαι πρώτος επιλαχόντας για bussines... αν τα πράγματα στενέψουν για την εταιρία και γεμίσει και την bussines θα ζητήσει εθελοντές... εκεί θα σε κοιμήσουν και θα σε ταίσουν και θα πάρεις και ένα χαρτζηλικάκι 200-250?... αν δεν υπάρχουν εθελοντές τότε τα πράγματα σκουραίνουν... την πατάνε συνήθως οι τελευταίοι... εκεί κάνεις ένα χοντρό καυγά και παζαρεύεις... παζαρεύεις μεγαλύτερο χαρτζιλίκι, bussines στην αυριανή πτήση κ.α... αυτά βέβαια συνήθως συμβαίνουν στις μεγάλες πτήσεις... στις μικρές θα σε στείλουν ή με την επόμενη και θα σε ταίσουν ή με άλλη εταιρία με connection...
ώπα αν δίνεις 250 σε πάω κι εγώ...Και δηλαδή δεν μπορώ να ..."αμυνθώ", αν με κληρώσουν καμιά φορά??? Εγώ έχω 48 ώρες όλες κι όλες για να πεταχτώ σε δουλειά, αν αυτοί μου κόψουν τις 24 ...κάηκα (προτιμώ να δώσω εγώ 250 Ε., που λέει ο λόγος, φιλοδώρημα, αρκεί να είμαι στην ώρα μου)
Απ' ότι παρατηρώ βέβαια εσείς αναφέρεστε, μάλλον, σε "εξωτικές" πτήσεις και όχι τόσο εντός Ε.Ε. Ευχαριστώ όλους.Μία φορά που μου το κάνανε και βιαζόμουν σε μια πτήση Αβάνα-Παναμά τους είπα ότι παντρεύομαι το βράδυ την κοπέλα μου στον Παναμά, ότι έρχεται ΟΛΟ μου το σόι από την Ελλάδα για το γάμο και θα τους κάνω μήνυση και θα τους βάλω να πληρώσουν νέα εισιτήρια Ελλάδα-Παναμά για όλο μου το σόι , ότι η κοπέλα μου δουλεύει στην τηλεόραση και θα τους έκανα ρόμπα για "διάλυση ελληνοπαναμέζικου γάμου". Πέταξα First Class.
Είναι η μόνη άμυνα που μπορώ να σκεφτώ, το να γίνεις σούργελο και να τους κάνεις να τα κάνουν πάνω τους, αλλά είναι καραγκιοζιλίκι κι εγώ δε νιώθω άνετα. Αν δεν είναι κάτι πολύ αναγκαίο, δε βρίσκω το λόγο. Μια άλλη φορά που πετούσα Αβάνα-Κανκούν μου σφύριξαν οι κοπέλες πως με είχαν για over οι υπεύθυνοι της Mexicana και πήγα και τους εξήγησα πως έληγε η βίζα μου εκείνη την ημέρα και θα είχαμε νομικό πρόβλημα αν δεν έφευγα από τη χώρα (αλήθεια ήταν) και μάλλον φορτώσανε κάποιον άλλον. Θεωρητικά μπορείς να πας στο γκισέ, να ρωτήσεις "αν θέλουν εθελοντές", οπότε "ψαρεύεις" αν είναι over, κι αν είναι τότε απλά τους ζητάς ευγενικά να μην το κάνουν σε σένα για κάποιο λόγο ανωτέρας βίας.
Επίσης βοηθά πολύ να είσαι FF. Και δεν κοστίζει και τίποτε.
Traveller δε θα διαφωνησω μαζι σου,αλλα σε μια μικρη πτηση FRA-BIO εγω ως εθελοντης πηρα εισητηριο αξιας 350 ευρω για καποιο αλλο ταξιδι μου και ναι ηρθα αντι απευθειας μεσω BCN.
...για φαντάσου...!!! και εθελοντής ....και ...κερασφόρος....τύχη βουνό!!!Το ερώτημα είναι αν αυτή την αποζημίωση τη δικαιούσαι ως εθελοντής. Από την ώρα που εθελοντικά αποφασίζεις να διευκολύνεις την εταιρεία να μην πετάξεις φαντάζομαι (δεν το ξέρω) πως δεν είναι υποχρεωμένη να σου καταβάλλει το πλήρες ποσό που υποχρεούται από το νόμο όταν με δική της πρωτοβουλία σε αφήνει ξεκρέμαστο γι' αυτό και σε πληρώνει λιγότερο. Σωστή η υπόθεση;
Εγώ πάντως δεν ήμουν εθελοντής. Μου το ανακοίνωσαν και τέλειωσε. Και να σου πω, πως δεν περίμενα από την IBERIA τόσο καλή μεταχείριση. Φέτος η Αλιτάλια για το Μπουένος Άιρες που είχα παρόμοια εμπειρία overbooking, δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ. Σου λέει, τρέχα στα δικαστήρια και τότε θα στα δώσουμε. Που να τρέχεις και πόσο θα σου κοστίσει για να πάρεις 600 ευρώ... Δεν μπήκα καν στον κόπο.Το ερώτημα είναι αν αυτή την αποζημίωση τη δικαιούσαι ως εθελοντής. Από την ώρα που εθελοντικά αποφασίζεις να διευκολύνεις την εταιρεία να μην πετάξεις φαντάζομαι (δεν το ξέρω) πως δεν είναι υποχρεωμένη να σου καταβάλλει το πλήρες ποσό που υποχρεούται από το νόμο όταν με δική της πρωτοβουλία σε αφήνει ξεκρέμαστο γι' αυτό και σε πληρώνει λιγότερο. Σωστή η υπόθεση;