alitalia και προπληρωμένη κάρτα απορία

Panos22

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Γειά σας! Για πρώτη φορά αποφάσισα να κλείσω αεροπορικά εισητήρια /ξενοδοχεία μέσω ίντερνετ και ψάχνοντας λίγο αποφάσισα να χρησιμοποιήσω προπληρωμένη κάρτα.

Όλα πήγαν ρολόι και αφού τακτοποίησα τις εκρεμμότητες μου είχα ένα υπόλοιπο (55 ευρώ) στην κάρτα το οποίο ήθελα να αναλήψω πράγμα που δεν συνέβη γιατί όπως με ενημέρωσαν από την eurobank τα 55 ευρώ είναι εικονικά διότι η alitalia μου τράβηξε το ποσό των 145 ευρώ (κόστος εισητηρίων) και μου δέσμευσε άλλα 145 ευρώ με απότελεσμα μου λένε να φαίνεται σαν να έχω 0 υπόλοιπο και να οφείλω στην κάρτα ακόμη 90 ευρώ!
(145-55=90) Αυτό λέει αφορά την τακτική της εταιρείας και η αποδέσμευση γίνεται εντός 30 ημερών.

Θέλω να ρωτήσω για ποιό λόγο από την στιγμή που η alitalia πήρε τα 145 ευρώ που κόστισαν τα εισητήρια μου δέσμευσε άλλα τόσα? Και αν όντως θα μου τα χρεώσει στην κάρτα ή θα βρεθώ να χρωστάω κιόλας!?

Ευχαριστώ
 

fitziano

Member
Μηνύματα
1.934
Likes
533
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Θα έγινε δύο φορές η κράτηση καταλάθος... Πάρε τηλέφωνο την Alitalia...
 

Panos22

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Δεν νομίζω να έγινε κάτι τετοιο γιατί

α)στο e-mail επιβεβαίωσης η απόδειξη γραφει καθαρά 145 ευρώ για 2 εισητήρια και τίποτα παραπάνω (δε γράφει πχ 2x145)

και

β) δεν μου αφαίρεσαν 145+145 , μου αφαίρεσαν 145 και μου πάγωσαν άλλα 145 , δηλαδή το υπόλοιπο μου φαίνεται 55 ευρώ απλά είναι παγωμένο

επικοινώνησα και μου είπαν χωρίς να ζητήσουν στοιχεία ότι το ξεπάγωμα γίνεται εντός μια βδομάδας, άντε να δουμε.. περισσότερο έκανα το ποστ γιατί αναρωτήθηκα τον λόγο που έκαναν κάτι τέτοιο
 

swift96gr

Member
Μηνύματα
188
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Ότι κάτσει
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη (ξανά)
Είχα το ίδιο θέμα με την KLM. Τα χρήματα αποδεσμεύτηκαν σε 20 μέρες περίπου. Με τα γραφεία της KLM στην Αθήνα που επικοινώνησα δεν είχαν να μου δώσουν κάποια σοβαρή εξήγηση και στην δίκη μου την περίπτωση ήταν 780 ευρώ. Η αποδέσμευση γίνεται αυτόματα από την τράπεζα αν δεν ζητηθούν τα χρήματα από αυτόν που τα έχει δεσμεύσει μετά από κάποιο διάστημα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.530
Μηνύματα
899.342
Μέλη
39.248
Νεότερο μέλος
Georgetsn

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom