Τυνησία Πεινασμένοι στην Τυνησία - Ραμαζάνι 2023

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.375
Likes
3.817
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Επίλογος

Κ κάπως έτσι τελείωσε το ταξίδι μας στην Τυνησία. Κάνοντας ενα μινι απολογισμό, μπορώ να πώ οτι ακολουθήσαμε το στάνταρ δρομολόγιο που κάνουν όσοι έχουν στη διάθεση τους το χρόνο που είχαμε κ μεις. Παραλείψαμε τα αρχαιολογικά σημεία της Carthage & Dougga, ίσως μετάνιωσα που δεν αφιερώσαμε εκεί την τελευταία μας μέρα κ τραβηχτήκαμε μέχρι την συμπαθητική Bizerte που όμως υπο το καθεστώς του ραμαζανιου, δεν μπορέσαμε να τη χαρούμε κ πολύ.

Γενικά το ραμαζάνι επηρρεάζει πάρα πολύ το vibe κ την εμπειρία ενος ταξιδευτή. Τα μαγαζιά είναι κλείστα, οι συνήθειες κ η κυκλοφορία του κόσμου αλλάζει, κ το να έχεις έναν συνεχή προβληματισμό για το που θα φάς ή θα πιείς ενα καφέ, είναι εξαιρετικά κουραστικό - ούτε να φανταστώ μπορώ πως τη παλεύουν οι ντόπιοι – θέλω να πιστεύω οτι η νέα γενιά δεν το ακολουθεί κ τόσο φανατικά.

Εαν μπορούσαμε να προσγειωθούμε κατευθείαν στην Τοζέρ κ να παραλείψουμε τις πόλεις του Βορρά, θα ήταν το ιδανικό για μας. Τα highlight της χώρας βρίσκονται αναμφισβήτητα σε αυτήν την περιοχή κ ευχαρίστως θα παραλείπαμε τις πόλεις κ τα ρωμαϊκά μνημεία. Όμοια τους άλλωστε έχουμε δει αρκετά.

Σίγουρα θα θέλαμε κανα 2-3 μέρες παραπάνω να γυρίσουμε λίγο περισσότερο με την άνεσή μας κ να βάζαμε κ μια διανυκτέρευση στην έρημο άλλα πάλι καλά να λέμε που μπορέσαμε κ ξεκλέψαμε μια ολόκληρη εβδομάδα μακριά απο τη μικρή Δ. η οποία ομολογώ μας έλειψε πολύ καθώς ήταν η πρώτη φορά που την αφήναμε κάπου τόσες μέρες. :rolleyes-80:

Εαν μου δινόταν η ευκαιρία να ξανασχεδιάσω το ταξίδι για τον ίδιο αριθμό ημερών θα έκανα τις εξής επιλογές :
* Θα «έκαιγα» την Καϊρουάν κ μετά την Τύνιδα θα επισκεπτόμουν την όμορφή Sousse.
* Απο εκεί θα κατέβαινα στην Τοζέρ κ θα ακολουθούσα το πρόγραμμα που έκανα ήδη μέχρι την Ματμάτα.
* Θα επισκεπτόμουν Ταταουίν κ οτι πέριξ προλάβαινα με διανυκτέρευση.
* Μιας κ η πτήση της Aegean ήταν (κ είναι ?) αργά το βράδυ, θα το έπερνα σερι για το αεροδρόμιο με ενδιάμεση στάση το El Jem (όπου μπορούσες να πιείς κ ενα καφέ κ να βρείς lunch)

The End
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.529
Μηνύματα
899.333
Μέλη
39.248
Νεότερο μέλος
Georgetsn

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom