tripakias
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Εκεί
Ασυζητητι, καλυτερα χειραποσκευη...
Ναι, αλλά κάτι διάβασα για 5 κιλά μέγιστο βάρος χειραποσκευής. Και όσο να 'ναι, κοριτσάκι είμαι, πόσα λίγα να πάρω για 5 μέρες;Ασυζητητι, καλυτερα χειραποσκευη...
Βέβαια τα συγκεκριμένα λίγο-πολύ ισχύουν στις περισσότερες πτήσεις. Συνέχεια κάποιος (-οι) θα πηγαίνει να δηλώσει την αργοπορημένη αποσκευή του (συνήθως εγώ ) και συχνά θα υπάρχει at least μία αποσκευή να κάνει βόλτες στον ιμάντα! Δεν ξέρω τι συμβαίνει με την Alitalia, με μπερδέψατε, αλλά δεν είναι ότι τα παραπάνω ισχύουν μόνο με εκείνη (εμένα μου έχει τύχει αρκετές φορές με KLM, όπως επίσης με Delta. Ειδικά με KLM μου έχουν τύχει απλά αδικαιολόγητα σκηνικά).Εγω παντως στο ταξιδι που εκανα πριν 20 μερες περιπου στην επιστροφη και επειδη η δικια βαλιτσα βγηκε τελευταια ειδα 3 κυριες και 1 κυριο που δεν καταφεραν να τις παραλαβαβουν εκεινη την ωρα (ελπιζω να μην τις εχασαν τελειως). Επισης υπηρχε μια βαλιτσα που τριγυρνουσε στον ιμαντα και τελικα δεν την πηρε κανενας (βγηκα τελευταιος απο το χωρο αποσκευων, εκτος βεβαια απο τις κυριες και τον κυριο κι αυτη συνεχιζε να κανει κυκλους). Οταν πηγαινα πηρα τις αποσκευες μου παρα πολυ νωρις γι' αυτο δεν γνωριζω αν υπηρχαν επιβατες που εχασαν τις αποσκευες τους.
Συνήθως αυτό ισχύει με low cost εταιρείες (easy, ryan και λοιπά).Μου εχει συμβει σε αλλο ταξιδι μου στπ εξωτερικο να πληρωσω 20 ευρω για την βαλιτσα μου πριν πεταξω αλλα πηγαινε ελα χωρις να ειναι υπερβαρη απλα δεν συμπεριλαμβανοταν στην τιμη του εισιτηριου.
Δεν διαφωνω πως γινεται και σε αλλες. Αλλα εδω μιλαμε για την Alitalia. Βεβαια εχω κι ενα αχτι με την εταιρεια γιατι πριν πολλα χρονια μου εχασε την αποσκευη, η οποια δεν βρεθηκε ποτε.Βέβαια τα συγκεκριμένα λίγο-πολύ ισχύουν στις περισσότερες πτήσεις. Συνέχεια κάποιος (-οι) θα πηγαίνει να δηλώσει την αργοπορημένη αποσκευή του (συνήθως εγώ ) και συχνά θα υπάρχει at least μία αποσκευή να κάνει βόλτες στον ιμάντα! Δεν ξέρω τι συμβαίνει με την Alitalia, με μπερδέψατε, αλλά δεν είναι ότι τα παραπάνω ισχύουν μόνο με εκείνη (εμένα μου έχει τύχει αρκετές φορές με KLM, όπως επίσης με Delta. Ειδικά με KLM μου έχουν τύχει απλά αδικαιολόγητα σκηνικά).
Όσον αφορά τις διαστάσεις για Alitalia είδα εδώ ότι σαν μέγιστο βάρος έχουν τα 8 κιλά, και σαν μέγεθος 55Χ35Χ25. Το ζήτημα είναι το πόσο strict είναι. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει η αυστηρότητα των low-cost, που κοντεύουν να μας κάνουν όλους ψυχαναγκαστικούς!
Now we're talking!Εκεινο που παρατηρησα ειναι πως στις χειραποσκευες δεν υπαρχει σχεδον κανενας ελεγχος. Ο Καθενας ειχε μαζι του οτι ηθελε. Πρωτη φορα ειδα τοσο ασφιχτικα γεματα ντουλαπια στα αεροπλανα. Ακομη και σε πτηση με αρκετες κενες θεσεις...
Είδα ότι το ερωτηματολόγιο αφορούσε frequent bussiness and luxury travellers... τι ισχύει για την οικονομική;Best Airline CuisineAlitalia
Global Traveler Announces 8th Annual Reader Survey Award Winners - Global Traveler Magazine