fotast
Member
Μάλιστα.Η πρώτη ενεργοποίηση λοιπόν αφορά μόνον την ψηφιακή στην οποία έχεις ήδη βάλει pin.Όχι, αυτό προσπαθώ να πω. Η φυσική κάρτα χρειάζεται εκ νέου ενεργοποίηση.
Μάλιστα.Η πρώτη ενεργοποίηση λοιπόν αφορά μόνον την ψηφιακή στην οποία έχεις ήδη βάλει pin.Όχι, αυτό προσπαθώ να πω. Η φυσική κάρτα χρειάζεται εκ νέου ενεργοποίηση.
Οχι. Μονο αν δεν εχει καποιος e banking.Όχι, αυτό προσπαθώ να πω. Η φυσική κάρτα χρειάζεται εκ νέου ενεργοποίηση.
Ακριβώς. Η πρώτη ενεργοποίηση αφορά ΜΟΝΟ την ηλεκτρονική μορφή της κάρτας.Μάλιστα.Η πρώτη ενεργοποίηση λοιπόν αφορά μόνον την ψηφιακή στην οποία έχεις ήδη βάλει pin.
Δεν ξέρω τι ασφάλεια έχει βάλει η άλφα σε μια τέτοια περίπτωση , δηλαδή ενεργοποιημένη βιρτουαλ απενεργοποιημένη φυσική, (πρώτη φορά το συναντώ). Και μου φαίνεται τρελό.Όχι, αυτό προσπαθώ να πω. Η φυσική κάρτα χρειάζεται εκ νέου ενεργοποίηση.
Πως μπορεί κάποιος να ανοίξει το φάκελο και να κάνει αγορές εκτός ΕΕ με μια φυσική πιστωτική κάρτα που δεν έχει ενεργοποιηθεί;Ο οποιοσδήποτε ανοίγει τον φάκελο και αγοράζει έκτος ΕΕ. Τα στοιχειά είναι πάνω στην κάρτα και στον φάκελο.
Βέβαια για να λέμε και τους στραβού το δίκιο και η ρεβολουτ τέτοιο δρόμο ακολουθεί.
Η Αλφα λεει οτι ειναι ενεργοποιημενη.Πως μπορεί κάποιος να ανοίξει το φάκελο και να κάνει αγορές εκτός ΕΕ με μια φυσική πιστωτική κάρτα που δεν έχει ενεργοποιηθεί;
Τα στοιχειά που χρειάζονται για να κάνεις αγορά, υπάρχουν στην κάρτα για την εισαγωγή τους σε ηλεκτρονικά καταστήματα έκτος ΕΕ.Πως μπορεί κάποιος να ανοίξει το φάκελο και να κάνει αγορές εκτός ΕΕ με μια φυσική πιστωτική κάρτα που δεν έχει ενεργοποιηθεί;
Ποτε μα ποτε δεν παω σε ΑΤΜ να ενεργποιησω τη φυσικη. Η ηλεκτρονικη ενεργποιηση καλυπτει την πλαστικη καρτα.Τα στοιχειά που χρειάζονται για να κάνεις αγορά, υπάρχουν στην κάρτα για την εισαγωγή τους σε ηλεκτρονικά καταστήματα έκτος ΕΕ.
Είτε τα περάσεις από βιρτουαλ είτε από πλαστική είναι τα ίδια. Με ενεργοποιημένη την βιρουαλ δεν έχει πλέον σημασία.
Μένει μόνο να δούμε αν το επιτρέπει η άλφα χωρίς την ενεργοποίηση και της φυσικής.
Κι εγώ το ίδιο. Και τη φυσική κάρτα που έλαβα την ενεργοποίησα μέσω ebanking ΕΚ ΝΕΟΥ. Αν όμως δεν το έκανα, δεν θα μπορούσα να τη χρησιμοποιήσω ως φυσική, θα ήταν απλά ένα κομμάτι πλαστικό.Ποτε μα ποτε δεν παω σε ΑΤΜ να ενεργποιησω τη φυσικη. Η ηλεκτρονικη ενεργποιηση καλυπτει την πλαστικη καρτα.
Αυτό που θυμάμαι εγώ στις κάρτες που εξέδωσα είναι το εξής: Η κάρτα εμφανίστηκε στο ebanking και κάτω από την κάρτα υπήρχε το πεδίο με την ένδειξη της ενεργοποίησης. Εγώ πάτησα στο βελάκι δεξιά της κάρτας και πέρασα σε περιβάλλον όπου για να δω τα στοιχεία της, θα έπρεπε να γίνει ταυτοποίηση από την τράπεζα με αποστολή sms code. Έγινε ταυτοποίηση και είδα τα στοιχεία της κάρτας, τα οποία πέρασα στο Apple wallet.Πιστωτική AEGEAN , που αντικαταστάθηκε λόγω φθοράς.
Ενεργοποιήθηκε με e banking και έγιναν αγορές , χωρίς να παραληφθεί η φυσική.
Με τη φυσική κάρτα . όταν παραλήφθηκε με απλό ταχυδρομείο ( προχθές) , έγιναν αγορές χωρίς οποιαδήποτε επιπλέον ενεργοποίηση.
Αν θυμάμαι καλά, υπήρχε η προειδοποίηση ( στη φάση της e ενεργοποίησης) : να μη γίνει ενεργοποίηση χωρίς να προηγηθεί η παραλαβή της φυσικής.