Konstantinb
Member
ΜΟΥΤΣΑΑΑΑΑΑΑΑΤΣΟΣ
Αν θέλουν οι Σαουδάραβες να συνδιοργανωσουμε το Μουντιάλ του 2030, να βάλουμε ως όρο ο MVP να φορέσει φουστανέλα.Με χάλασε η τήβεννος που φόρεσαν στο Μέσι κρύβοντας τα χρώματα και το εθνόσημο της Αργεντινής.
Μέχρι εμμονή το λες! Πάει αποδυτήρια , οι παίκτες έχουν την κουραση τους και τη στεναχώρια τους και κρίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για λόγο. Άσε μας ρε πρόεδρε στο πόνο μας ...εγώ τσαντιστηκα που τον είδα και εκεί να τους ζαλιζειΑπορία, στη Γαλλία τι λένε για την επιμονή του Μακρόν να βγει στι φωτογραφίες με την ομάδα, πανηγυρίζοντας, ενθαρρύνοντας στα αποδυτήρια, παρηγορώντας Εμπαπέ κλπ; Ότι είναι υποστηρικτικός ο πρόεδρος ή άκομψοι οι αθλητές που δεν του έδιναν σημασία;
Είπες τη σωστή λέξη, καφρίλα. Τόσες μέρες παρακολουθώ αυτά που γράφεις για την Ευρώπη της Λ. Αμερικής, όπως αυτοαποκαλούνται. Τόσα και άλλα τόσα θα έγραφα και εγώ, αλλά με κάλυψες.Ναι η διαφορά είναι ότι σε παιχνιδια εθνικών ομάδων η καφρίλα δεν υφίσταται, πλην Αργεντινής. Αυτοί 40 χρόνια τώρα όπου πάνε (πάντα επιδοτουμενοι) τα ίδια κάνουν. Δεν ξέρω άλλη χώρα που να επιδοτεί ρατσιστές και ομοφοβικους κατά χιλιάδες για να ταξιδεύουν σε άλλες ηπείρους. Να το κάνει ιδιωτική εταιρεία (ΚΑΕ, ΠΑΕ) με τον ιδιωτικό στρατο τους ναι (χειρότερη εκστρατεία νομίζω ήταν το ΤΕΛ Αβιβ) αλλά με κρατικό χρήμα δεν το έχω ξαναδεί. Επίσης σε επίπεδο εθνικών ομάδων δεν υπάρχει η σαπίλα των συλλογών και υπάρχει περισσότερο fair play, δεν είμαι συγκρίσιμο μέγεθος τα ντέρμπι των αιωνίων με την εθνική ομάδα κι ένα Μουντιάλ ή Euro που υποτίθεται ότι είναι η γιορτή των λαών, πάνε γυναικόπαιδα, οικογένειες και τέλος πάντων "άμαχος πληθυσμός". Τόσες εθνικότητες είχαν οι κερκίδες στο Κατάρ τέτοιες καφρίλες μόνο οι περιουσιοι έκαναν πάλι, γιατί ειναι και αδικημένοι και "υποφέρουν " . Τόσες ομάδες είχε από τη Λατινική Αμερική κι ήταν όλοι εκδηλωτικοί αλλά κοσμιότατοι, όπως πάντα, οι μόνοι που εκλαμβάνουν τα Μουντιάλ ως ένδειξη φυλετικής υπεροχής είναι οι γνωστοί-άγνωστοι.
Του είπε κάποιος image maker να πάει να τον δούνε ότι συμπαρίσταται και γιορτάζει με την ομάδα, ότι φέρνει ψηφαλάκια και πήγε, εγώ έτσι το είδα. Μου θυμίζει τον Κωστάρα τον Καραμανλή που έκανε ό,τι του έλεγε η Thompson & Thompson και στη χρονιά του "υπάρχει και καλύτερη Ελλάδα" τον είχαν να βάλει να πάει να μιλήσει μπροστά στις κάμερες με κάτι 15χρονους καταληψίες καθισμένος ανάποδα σε μια καρέκλα που υπέφερε και να πετάει "ξέρω γω" σε άσχετα σημεία ("εγώ ξέρω γω δεν είμαι ξέρω γω υπέρ ξέρω γω των ξερω γω καταλήψεων") κι επειδή τους είπε ότι παίζει καλό ποδόσφαιρο φώναξαν τις κάμερες να τον γράψουν κι έσκασε σαν πεπόνι με την κωλάθρα πάνω στη μπάλα, έπαθε διάστρεμμα και στα 2 πόδια ταυτόχρονα και κυκλοφορούσε με πατερίτσες κανά τρίμηνο. Εντάξει, υπήρχε και το σκηνικό πριν τις εκλογές όπου "κρυφή κάμερα" που είχαν στην κρεβατοκάμαρά του κατέγραψε τη Νατάσα ΠΑζαϊτη να του κάνει ένα δώρο "έκπληξη" ένα σκυλάκι που το ονόμασαν Βίκτωρα "από τη νίκη που θα πάρεις στις εκλογές, αγάπη μου" κι έπαιξε και φιλάκι αχ τι ρομαντικό. Πού τα σκέφτονται αυτοί οι image makers και κάνουν τέτοιες πετυχεσιές, αυτό μου θύμισε ο Μακρόν, σου λέει δείξε ότι είσαι κι εσύ ένας καθημερινός φίλαθλος με ανθρώπινο προφίλ και λάτρης του αθλητισμού, δίπλα στα παιδιά που είναι δημοφιλή. Image making από τη δεκαετία του '90 και πάλι καλά το πήγε, φανταστείτε κανένα δικό μας γέλιο που θα έπεφτε.Μέχρι εμμονή το λες! Πάει αποδυτήρια , οι παίκτες έχουν την κουραση τους και τη στεναχώρια τους και κρίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για λόγο. Άσε μας ρε πρόεδρε στο πόνο μας ...εγώ τσαντιστηκα που τον είδα και εκεί να τους ζαλιζει
Ναι, είναι αυτός που φόρεσε τον τήβεννο στον ΜέσσιΝα κάνω μια ερώτηση. Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν καταριανός δεν είναι;
Λες να έχουμε γλέντια;
Πρόκειται για εμμονή. Γνωρίζουν πολύ καλά πως θα είναι για πολλά χρόνια ο καλύτερος και τους ενοχλεί.View attachment 416627
Άντε να φεύγει ο Messi να μισούμε αυτούς τους αντιπαθητικούς καραγκιόζηδες με την ησυχία μας!
Περί εθνικής βλακείας πρόκειται, οι Αργεντίνοι είναι ο λαός που μοιάζει περισσότερο στους Έλληνες και συγκεκριμένα στο χειρότερο εαυτό τους. Δεν έχει να κάνει με τον Εμπαπέ, τα ίδια έκαναν και στο Κόπα Αμέρικα, γενικώς λιγότερο τους ενδιαφέρει να κερδίζουν, περισσότερο να πικάρουν ή να βρίζουν τον αντίπαλο. Το οποίο σύνηθες είναι σε επίπεδο εθνικών πρωταθλημάτων σε πολλά μέρη του κόσμου, το μόνο μέρος που η καφρίλα υπάρχει και σε επίπεδο εθνικής ομάδας είναι η Αργεντινή, κέρδισε Κόπα Αμέρικα η Ουρουγουάη, η Χιλή, η Βραζιλία, κανείς δεν έβριζε τους αντιπάλους του (και ειδικά με ρατσιστικά υπονοούμενα), οι Αργεντίνοι περισσότερο πανηγυρίζουν την ήττα των άλλων, παρά τη δική τους νίκη, τους κάνει να νιώθουν πιο "ανώτεροι" είναι θέμα εθνικής ψυχοσύνθεσης, είναι ο λόγος που σε ρωτάνε συνέχεια και με αγωνία αν η χώρα τους είναι η καλύτερη που έχεις επισκεφθεί (!), που νομίζουν ότι ο Φρανσίσκο έγινε Πάπας επειδή "είναι οι επιλεγμένοι", που γνωρίζεις κάποιον και σου πετάει ατάκες του στιλ "και δε σου είπα το καλύτερο, είμαι Αργεντίνος!", πράγματα που δεν έχω δει να συμβαίνουν σε άλλο λαό, είναι άξιο μελέτης.Πρόκειται για εμμονή. Γνωρίζουν πολύ καλά πως θα είναι για πολλά χρόνια ο καλύτερος και τους ενοχλεί.