• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταϊλάνδη Aπορίες για Μπανγκονγκ, Πουκέτ

giannoula

Member
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Renata να σε ρωτησω κι εγω σαν καινουρια στις εξορμησεις (μην παρεξηγησεις τις "κουτες μου ερωτησεις" δεν έχω ιδέα απο έξω..... επειδη κι εγω θα πάω οπως η irida στο Πουκετ μετα τα Χριστουγεννα, οταν λές μαυρη αγορα δεν ειναι λιγο επικινδυνο? Μηπως ειναι πιο σιγουρα τα ανταλλακτηρια?
Και που υπάρχουν ανταλλακτήρια? κια ποια ειναι πιο φθηνα, των ξενοδοχειων ή αλλα?
ΚΑι μια τελευταια ερώτηση.. εσεις που ταξιδευετε συχνα εξω.. Τα χρηματα που εχετε για το ταξιδι που τα φυλατε? τα κουβαλατε μαζι σας ολη μερα ή τα ξενοδοχεια ειναι ασφαλή οταν εχουν safety box στο δωμάτιο...?
Σορρυ και παλι αν σας φαινονται χαζες οι ερωτησεις μου αλλά θελω να με βοηθησετε στο 1ο μεγαλο μου ταξιδι..
Ευχαριστω πολυ!;)
εγώ να σου πω την αλήθεια συνάλλαγμα έκανα και από το ξενοδοχείο και από τα ανταλλακτήρια αλλά το σίγουρο είναι ότι στο ξενοδοχείο το βρίσκεις πιο ακριβό.. Τώρα για την φύλαξη αυτό είναι δικό σου θέμα... πάντως εγώ όσες φορές τα έβαλα σε safe box δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα.. Βέβαια καλά θα είναι να έχεις και κάποιο ποσό μαζί σου για κάθε ενδεχόμενο!

speedbird

Member
γεια σας και απο μένα

σκέφτομαι να πάω μπαγκονγκ και πουκέτ γύρω στις 12 δεκεμβρίου με 10 ιανουαρίου(δεν έχω κλείσει εισητήρια κτλπ άλλα έχω βρει φθήνα για τις ημερομηνίες που θέλω να ταξιδέψω..θα είναι η πρώτη μου φόρα που θα ταξιδέψω μόνος μου και όσο να ναι ένα φόβο για το άγνωστο το έχω!δυστυχώς με την παρέα δε βόλεψε και το χρονικό διάστημα είναι μεγάλο οπότε λέω να το κάνω μόνος τώρα που έχω αυτή την ευκαιρία.Θα το εκτιμόυσα πολύ αν θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες όσοι έχετε πάει,ποια μέρη να επισκεφθώ κτλπ..Εχώ διαβάσει κάτι λίγα στο ίντερνετ άλλα θα προτιμούσα να ακούσω 2-3 πραματάκια απο ανθρώπους που έχουν επισκεφθέι αυτά τα μέρη!!Το σκέφτομαι κάπως έτσι 10 μέρες πχ μπαγκονγ και τις υπόλοιπες πουκέτ! Επίσης θα ήταν καλύτερο να έκλεινα τα ξενοδοχεία online η τη δεύτερη επιλογή,ψάχντοτας στα μέρη που θα επισκεφθώ?

ευχαριστώ εκ προτέρων!

varioAthens

Member
σκέφτομαι να πάω μπαγκονγκ και πουκέτ γύρω στις 12 δεκεμβρίου με 10 ιανουαρίου(δεν έχω κλείσει εισητήρια κτλπ άλλα έχω βρει φθήνα για τις ημερομηνίες που θέλω να ταξιδέψω..θα είναι η πρώτη μου φόρα που θα ταξιδέψω μόνος μου και όσο να ναι ένα φόβο για το άγνωστο το έχω!δυστυχώς με την παρέα δε βόλεψε και το χρονικό διάστημα είναι μεγάλο οπότε λέω να το κάνω μόνος τώρα που έχω αυτή την ευκαιρία.Θα το εκτιμόυσα πολύ αν θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες όσοι έχετε πάει,ποια μέρη να επισκεφθώ κτλπ..Εχώ διαβάσει κάτι λίγα στο ίντερνετ άλλα θα προτιμούσα να ακούσω 2-3 πραματάκια απο ανθρώπους που έχουν επισκεφθέι αυτά τα μέρη!!Το σκέφτομαι κάπως έτσι 10 μέρες πχ μπαγκονγ και τις υπόλοιπες πουκέτ! Επίσης θα ήταν καλύτερο να έκλεινα τα ξενοδοχεία online η τη δεύτερη επιλογή,ψάχντοτας στα μέρη που θα επισκεφθώ?

ευχαριστώ εκ προτέρων!
Με τόσες μέρες στη διάθεσή σου, θα πρότεινα να μην κλείσεις τίποτα! Πήγαινε εκέι και διαμόρφωσε το πρόγραμμά σου ανάλογα με τα κέφια σου... μπορεί πηγαίνοντας να σου φανούν πολλές οι 10 μέρες για Μπανγκόκ. Γενικά έχοντας τόσες μέρες θα μπορούσες να κάνεις ένα μεγαλύτερο τουρ της χώρας και να μην περιοριστείς μόνο σε 2 περιοχές!

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Με τόσες μέρες στη διάθεσή σου αξίζει σίγουρα να δεις και το βορά της χώρας, Σουχοτάι, Τσιάνγκ Μάι, Πάι. Μην περιοριστείς μόνο στο πολύ τουριστικό Πουκετ.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Συμφωνω με τη Vario και τη Mariath. ΚΛεισε απο το internet μονο ενα βραδι κατα την αφιξη σου στη Bangkok και μετα το ψαχνεις το θεμα επι τοπου αφου εχεις κανει πρωτα μια ερευνα στο internet για το που να κινηθεις.
Επισης θεωρω οτι εχεις πολυ χρονο ωστε να κινηθεις περισσοτερο μεσα στη χωρα. Θα προτεινα επισης στο Βορρα να προσθεσεις και την περιοχη του Chiang Saen

Chiang Saen District - Wikipedia, the free encyclopedia
Chiang Saen travel guide - Wikitravel
και αν σε βγαινουν οι μερες κανεις και ενα μπασιμο στο Λαος!

speedbird

Member
Εχετε δίκιο και σας ευχαριστώ για της πληροφορίες! Είναι πόλλες οι μέρες και μέχρι τώρα δεν έχω βγάλει ένα πρόγραμμα για το που θα κινηθώ όποτε καλύτερα βλέποντας και κάνοντας:)θα κάτσω να μελετήσω τα μέρη που μου προτείνατε να δω που βρίσκονται στον χάρτη γιατί έχω χαθεί λίγο:p Επίσης κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω ίσως ακουστεί τρελό αλλά μου πέρασε και αυτό από το μυαλό μου! Μιας και θα πάω όπως φαίνεται ταυλάνδη σκέφτηκα να πεταχτώ μέχρι και την αυστραλία που έχω συγγενείς κάτι συγγενείς. Από τι ξέρω πέρνεις τουριστική βίζα για ένα μήνα στην ταυλάνδη! αν εγώ θέλω μετά το τέλος του ταξιδίου μου στην ταυλάνδη θέλω να πεταχτώ μέχρι αυστράλια ας πούμε 2 εβδόμαδες,θα έχω πρόβλημα μέτα επιστρέφοντας μπανκόγκ για μια διανυκτέρευση ώστε να πάρω το αεροπλάνο επιστροφής για ελλάδα? Για αυστραλία χρείαζομαι και εκεί βίζα?

varioAthens

Member
Εχετε δίκιο και σας ευχαριστώ για της πληροφορίες! Είναι πόλλες οι μέρες και μέχρι τώρα δεν έχω βγάλει ένα πρόγραμμα για το που θα κινηθώ όποτε καλύτερα βλέποντας και κάνοντας:)θα κάτσω να μελετήσω τα μέρη που μου προτείνατε να δω που βρίσκονται στον χάρτη γιατί έχω χαθεί λίγο:p Επίσης κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω ίσως ακουστεί τρελό αλλά μου πέρασε και αυτό από το μυαλό μου! Μιας και θα πάω όπως φαίνεται ταυλάνδη σκέφτηκα να πεταχτώ μέχρι και την αυστραλία που έχω συγγενείς κάτι συγγενείς. Από τι ξέρω πέρνεις τουριστική βίζα για ένα μήνα στην ταυλάνδη! αν εγώ θέλω μετά το τέλος του ταξιδίου μου στην ταυλάνδη θέλω να πεταχτώ μέχρι αυστράλια ας πούμε 2 εβδόμαδες,θα έχω πρόβλημα μέτα επιστρέφοντας μπανκόγκ για μια διανυκτέρευση ώστε να πάρω το αεροπλάνο επιστροφής για ελλάδα? Για αυστραλία χρείαζομαι και εκεί βίζα?
Έχεις υπόψιν σου ότι το "πέταγμα" στην Αυστραλία είναι 9-10 ώρες ταξίδι??? :roll:

speedbird

Member
ναι:)είναι αρκετές ώρες δε λέω αλλά δεν έχω πρόβλημα με τα αεροπλάνα άλλωστε τα λατρεύω:) απλά σκέφτηκα μια που θα πάω ταυλάνδη να πεταχτώ και αυστραλία για 2-3 εβδομάδες το πολύ που έχω και αρκετούς συγγενείς εκεί!το προγραμμά μου είναι το εξής 12 δεκεμβρίου αναχώρηση για μπαγκόνκ και συνολίκα παραμονή ταυλάνδη μέχρι 10 ιανουαρίου και μετα ανάχωρηση για μελβούρνή και επιστρόφη μπαγκόνκ στις 24 ιανουαρίου η 31 ιανουαρίου δεν είμαι ακόμα σίγουρος και από εκεί επιστροφή για ελλάδα! αυτά

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αν μπορεις μια χαρα προγραμμα το βρισκω. Στο γυρισμο θα εχεις γινει λιγο κουνουπιδι, αλλα δε βαριεσαι σπιτι σου θα πας και θα ξεκουραστεις!
Για αποριες σχετικα με βιζα ρωτα και στην πρεσβεια της Ταυλανδης. Δεν νομιζω οτι θα εχεις κανενα προβλημα.

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Για την Ταϊλάνδη παίρνεις βίζα επιτόπου και είναι δωρεάν. Άρα το πολύ - πολύ στην επιστροφή να σου ξαναβγάλουν βίζα, δεν σου παίρνει ούτε χρόνο ούτε χρήμα. Για την Αυστραλία ίσως πρέπει να κάνεις καινούργιο ερώτημα έτσι ώστε να το δουν αυτοί που ξέρουν.

speedbird

Member
ναι για την ταυλάνδη το τσέκαρα σου δίνουν στο αεροπλάνο η στο αεροδρόμειο για ένα μηνα! για αυστραλία τώρα που κοίταξα στο site τους είναι πολύ απλά τα πράγματα και.βγάζεις online μια μορφή βίζας την λεγόμενη evisitor έτσι την λένε πρέπει να είσαι εκτός αυστραλίας και να την βγάλεςι τουλάχιστον 2 εβδόμαδες πριν την αναχώρηση σου!επίσης το διαβατήριο σου να ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες και η διάρκεια παραμονής σου είναι για 3 μήνες.Σου την στέλνουν μέσω email και όλα καλά:) οπότε οι πιθανότητες να πεταχτώ και αυστραλία είναι πολύ μεγάλες!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα