• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γενικά Aεροπορικες εταιριες

tsolias1979

Member
Επόμενο Ταξίδι
Φιλανδία-Εσθονια-Πολωνια
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΠΕΚΙΝΟ
Ρε παιδια να ρωτησω κατι που εχω μεγαλη απορεια!Ποια ειναι η διαφορα αναμεσα σε καποιες εταιριες π.χ της gulf με την emirates αν ειναι να πας στην π.χ ταυλανδη η στο ντουμπαι????
Εκτος απο την τιμη που μπορει να βρει διαφορα(αν υπαρχει)καποιος για 100-150 η 200 ευρο περιπου!Προσφερουν οι εταιριες κατι εξτρα?
Κατι αλλο αξιζει να κανεις ενα ταξιδι πχ Αμερικη με μια εταιρια που δεν ειναι τοσο γνωστη αλλα θα βρεις πιο φτηνο εισητηριο απο μια πολυ γνωστη για 150 ευρο διαφορα?
Πειτε εσεις που εχετε ταξιδεψει αρκετα ποιες ειναι οι διαφορες που συναντατε!:airplane::airplane::airplane::airplane:απο εταιρια σε εταιρια για καποιο ταξιδι!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Ρε παιδια να ρωτησω κατι που εχω μεγαλη απορεια!Ποια ειναι η :airplane::airplane::airplane::airplane:απο εταιρια σε εταιρια για καποιο ταξιδι!
κοίτα για αυτά εμείς δεν ξέρομε .:roll:
περίμενε να σκάσει μύτη ο traveller.αυτός ξέρει για τα αεροπλάνα.
εμείς πετάμε με οτι και όποτε να ναι...:D

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
ετσι ειναι οπως τα λέει η ρενάτα!:clap:
υπαρχει στο φορουμ ο αεροπλανολόγος,
οπως και αλλες ειδικότητες, Ταυλανδολόγοι, βαρκελωνολόγοι, Λονδινολόγοι...
καθε λογής ειδικοτητες!!!

Σαν κανονικό πανεπιστήμιο!!!:haha:;):cool:

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
ετσι ειναι οπως τα λέει η ρενάτα!:clap:
υπαρχει στο φορουμ ο αεροπλανολόγος,
οπως και αλλες ειδικότητες, Ταυλανδολόγοι, βαρκελωνολόγοι, Λονδινολόγοι...
καθε λογής ειδικοτητες!!!

Σαν κανονικό πανεπιστήμιο!!!:haha:;):cool:
καλοοο!!!:haha:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καλή ερώτηση φίλε. Η δική μου γνώμη είναι ότι η επιλογή εταιρείας είναι τελείως ασήμαντη. Δηλαδή αν μια πιο μέτρια εταιρεία μου δίνει το ίδιο εισιτήριο για 150 ευρώ λιγότερα, φυσικά και την προτιμάω. Το αν το σάντουιτς θα είναι καλό, αν η αεροσυνοδός θα έχει έχει ωραία μπόυτια ή αν η ταινία που δείχνουνε είναι φετινή ή της εποχής προεδρίας Σαρτζετάκη με αφήνει τελείως αδιάφορο. Αν πάω για 3 μήνες στην Αργεντινή, οι 15 ώρες που θα περάσω στο αεροπλάνο σε κάθε leg έχουν τόση σημασία όση και το ταξί που θα με πάει στο αεροδρόμιο, είναι δηλαδή μια καθαρά διεκπεραιωτική διαδικασία. Όπως δε θα επηρεάσει το ταξίδι μου αν ο ταξιτζής φορούσε κολώνια, ήταν ευγενικός ή αν το αμάξι του είχε αστραφτερές ζάντες, έτσι και η πτήση μου είναι αδιάφορη και απολύτως forgettable.

Εξαιρούνται τραγικές περιπτώσεις, όπως εταιρεία που πρόκειται να κλείσει (εισιτήριο με την Alitalia ας πούμε δε θα έπαιρνα τη σήμερον ημέρα) κλπ. Μια μικρή -και καθαρά προσωπική- λίστα με παραμέτρους που με αφορούν με σειρά προτεραιότητας είναι οι εξής:
- τιμή
- πρόγραμμα μιλίων
- μικρό penalty για τυχόν αλλαγές (ταξιδεύω για πολύ καιρό και κάνω συχνά αλλαγές)
- προσγείωση σε αεροδρόμιο που με βολεύει (σχετικά...)
΄
Άλλοι δίνουν σημασία σε παραμέτρους όπως το φαγητό, η άνεση των καθισμάτων, το entertainment, οι στολές των αεροσυνοδών, το χρώμα των καθισμάτων, οι ώρες προσγείωσης-απογείωσης, το αν σου δίνουν ξενοδοχείο για το stop-over, η ευγένεια, η συχνότητα overbooking κλπ. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Εγώ τρώω πάντα το δικό μου σαντουιτσάκι, διαβάζω το βιβλίο μου και από αυτά εξαρτάται αν η πτήση θα είναι ανθρώπινη ή όχι.

Το θέμα της ασφάλειας είναι για μένα παρατραβηγμένο. Έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να πας από αυτοκινητιστικό στο δρόμο για το αεροδρόμιο ή να φας πιάνο στο κεφάλι περπατώντας στην Ομόνοια, παρά να πέσει το αεροπλάνο σου.

tsolias1979

Member
Επόμενο Ταξίδι
Φιλανδία-Εσθονια-Πολωνια
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΠΕΚΙΝΟ
Δηλαδη οι διαφορες αναμεσα σε εταιριες ειναι οι ανεσεις που σου προσφερουν μεσα στο αεροπλανο???????οταν οι τιμες ειναι περιπου ιδιες?

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Πολλά τα κριτήρια, η βαρύτητα του καθενός διαφορετική για τον καθένα:

1. Κόστος του ταξιδού. Εδώ υπολόγισε το συνολικό κόστος από την αφετηρία ως τον προορισμό σου: Εισητήρια, αν θα χρειαστείς φαγητό υπολόγισε το αν το προσφέρει ή όχι, αν χρειάζεσαι μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο υπολόγισε και το κόστος της, αν χρειάζεται διανυκτέρευση σε ενδιάμεσο σταθμό υπολόγισε κι αυτό το κόστος, κ.ο.κ.

2. Ασφάλεια. Δε μιλάω για το αν θα πέσει το αεροπλάνο ή τίποτα τέτοιο, πλέον οι περισσότερες, για να μην πω όλες, οι εταιρίες είναι ασφαλέστατες. Μιλάω για το κατά πόσον είσαι σίγουρος ότι θα ξεκινήσεις και θα φτάσεις εγκαίρως στον προορισμό σου, χωρίς ακυρώσεις, αναβολές, καθυστερήσεις, απεργίες κλπ.

3. Βολικό πρόγραμμα. Ειδικά αν ταξιδεύεις για δουλειές, θέλεις ο συνδυασμός των πτήσεων να μη σε κρατάει πολλές ώρες σε αεροδρόμια, να είναι εύκολο και γρήγορο το μπες/βγες στα αεροδρόμια, το αεροδρόμιο να είναι κοντά στον προορισμό σου, και οι ώρες άφιξης και αναχώρησης να ταιριάζουν με τις υπόλοιπες δουλειές σου.

4. Άνεση/χλιδή. Αεροσυνοδοί, καθίσματα, φαγητό, ταινίες, ευγένεια, χώροι στο αεροδρόμιο ...

5. Καθαριότητα και ησυχία.

6. Ψώνια (στο αεροδρόμιο, στο αεροπλάνο)

7. Μίλια.

Traveller

Member
Τα πάντα είναι σχετικά...

Ασφαλώς το θέμα της τιμής είναι κεφαλαιώδες αλλά όχι το μοναδικό... Το θέμα είναι να πετύχεις την χρυσή τομή σε σχέση τιμή προς απόδοση... Για κοντινές διαδρομές ασφαλώς και δεν τίθετε θέμα. Για μια ώρα πτήση το θέμα αεροπορική εταιρία ελάχιστο ρόλο παίζει... Για μεγαλύτερες αποστάσεις όμως το θέμα αεροπλάνου και εταιρίας παίζει και παραπαίζει ρόλο...
Αν θελήσω να ταξιδέψω στο Λονδίνο π.χ κοντά στις 4 ώρες πτήση και έχω να διαλέξω ανάμεσα σε μια loco και στην Βritish ή την Ο.Α και η διαφορά τιμής είναι 50-60? τότε αναμφισβήτητα θα διαλέξω την British ή την Ο.Α... Aσφαλώς θέμα ασφάλειας δεν υπάρχει, είναι ασφαλέστατες και οι τρεις, αλλά υπάρχει θέμα άνεσης... Γιατί για 50-60? να μην φτάσω κύριος στον προορισμό μου και να στριμώχνομαι στα στενά καθήσματα της loco, να παίζω ξύλο για την θέση μου και να μένω νηστικός? Για διακοπές πάω , να ξεφύγω και να περάσω καλά, γιατί να υποστώ την ταλαιπορία της loco για λίγα ευρώ παραπάνω?... Aν όμως η διαφορά είναι πάνω από 50-60? τότε αξίζει να υποστώ αυτή την ταλαιπορία... το σχετικό του θέματος που λέγαμε παραπάνω...

Πάμε τώρα στις μεγάλες πτήσεις, στα μεγάλα ταξίδια... εδώ εκτός της τιμής, ρόλο παίζει το connection, ο τύπος του αεροσκάφους και ασφαλώς τα δρομολόγια... Αν π.χ θελήσω να πάω στην Αμερική και η επιλογή μου είναι μια απευθείας πτήση ή μια με connection και η διαφορά της τιμής ήταν μέχρι 100? τότε πιστεύω ότι η απευθείας πτήση θα με κέρδιζε... Διακοπές πάω και θέλω να κερδίσω χρόνο και ταλαιπορία...

Μια άλλη περίπτωση τώρα, αν θελήσω να πάω π.χ στην ΒΚΚ και η επιλογές μου είναι μια εταιρία του κόλπου ακριβότερη κατά 100? από μια Αφρικανική τότε ασφαλώς και θα ταξιδέψω με αυτή του κόλπου, γιατί και καλύτερο service έχει και ανετότερα αεροπλάνα... Πρόσφατα διαβάσαμε ότι μια loco ξεκίνησε πτήσεις από Λονδίνο προς Κουάλα Λουμπούρ... Η διαμόρφωση του αεροσκάφους σύμφωνα με τα δικά μου στάνταρντ είναι τραγική... Μόνο αν η διαφορά της τιμής ήταν πάνω από 200? θα προτιμούσα την συγκεκριμένη εταιρία. Σφηνώνεσαι για περίπου 10 ώρες στη θέση σου και η μετάβαση καταντά μαρτύριο... Διακοπές πάω δεν θα σωθώ με 100?, το αεροπορικό ταξίδι είναι μέρος της απόλαυσης του γενικότερου ταξιδιού και ναι θέλω όλες οι αναμνήσεις του να είναι οι καλύτερες δυνατές... Ναι, πιστεύω ότι η εταιρία και ο τύπος του αεροπλάνου κάνουν το ταξίδι πιο ευχάριστο και άνετο και πάντα αποφασίζω σύμφωνα με την χρυσή τομή κόστους/απόδοσης...

GTS

Member
Τα πάντα είναι σχετικά...

Ασφαλώς το θέμα της τιμής είναι κεφαλαιώδες αλλά όχι το μοναδικό... Το θέμα είναι να πετύχεις την χρυσή τομή σε σχέση τιμή προς απόδοση... Για κοντινές διαδρομές ασφαλώς και δεν τίθετε θέμα. Για μια ώρα πτήση το θέμα αεροπορική εταιρία ελάχιστο ρόλο παίζει... Για μεγαλύτερες αποστάσεις όμως το θέμα αεροπλάνου και εταιρίας παίζει και παραπαίζει ρόλο...
Αν θελήσω να ταξιδέψω στο Λονδίνο π.χ κοντά στις 4 ώρες πτήση και έχω να διαλέξω ανάμεσα σε μια loco και στην Βritish ή την Ο.Α και η διαφορά τιμής είναι 50-60? τότε αναμφισβήτητα θα διαλέξω την British ή την Ο.Α... Aσφαλώς θέμα ασφάλειας δεν υπάρχει, είναι ασφαλέστατες και οι τρεις, αλλά υπάρχει θέμα άνεσης... Γιατί για 50-60? να μην φτάσω κύριος στον προορισμό μου και να στριμώχνομαι στα στενά καθήσματα της loco, να παίζω ξύλο για την θέση μου και να μένω νηστικός? Για διακοπές πάω , να ξεφύγω και να περάσω καλά, γιατί να υποστώ την ταλαιπορία της loco για λίγα ευρώ παραπάνω?... Aν όμως η διαφορά είναι πάνω από 50-60? τότε αξίζει να υποστώ αυτή την ταλαιπορία... το σχετικό του θέματος που λέγαμε παραπάνω...

Πάμε τώρα στις μεγάλες πτήσεις, στα μεγάλα ταξίδια... εδώ εκτός της τιμής, ρόλο παίζει το connection, ο τύπος του αεροσκάφους και ασφαλώς τα δρομολόγια... Αν π.χ θελήσω να πάω στην Αμερική και η επιλογή μου είναι μια απευθείας πτήση ή μια με connection και η διαφορά της τιμής ήταν μέχρι 100? τότε πιστεύω ότι η απευθείας πτήση θα με κέρδιζε... Διακοπές πάω και θέλω να κερδίσω χρόνο και ταλαιπορία...

Μια άλλη περίπτωση τώρα, αν θελήσω να πάω π.χ στην ΒΚΚ και η επιλογές μου είναι μια εταιρία του κόλπου ακριβότερη κατά 100? από μια Αφρικανική τότε ασφαλώς και θα ταξιδέψω με αυτή του κόλπου, γιατί και καλύτερο service έχει και ανετότερα αεροπλάνα... Πρόσφατα διαβάσαμε ότι μια loco ξεκίνησε πτήσεις από Λονδίνο προς Κουάλα Λουμπούρ... Η διαμόρφωση του αεροσκάφους σύμφωνα με τα δικά μου στάνταρντ είναι τραγική... Μόνο αν η διαφορά της τιμής ήταν πάνω από 200? θα προτιμούσα την συγκεκριμένη εταιρία. Σφηνώνεσαι για περίπου 10 ώρες στη θέση σου και η μετάβαση καταντά μαρτύριο... Διακοπές πάω δεν θα σωθώ με 100?, το αεροπορικό ταξίδι είναι μέρος της απόλαυσης του γενικότερου ταξιδιού και ναι θέλω όλες οι αναμνήσεις του να είναι οι καλύτερες δυνατές... Ναι, πιστεύω ότι η εταιρία και ο τύπος του αεροπλάνου κάνουν το ταξίδι πιο ευχάριστο και άνετο και πάντα αποφασίζω σύμφωνα με την χρυσή τομή κόστους/απόδοσης...
Τα στρίμωξε τα πράγματα η AirAsia ε? Πάντως, με τα ίδια λεφτά πετάς με Etihad από Λονδίνο....βρίθει προσφορών το νετ....

Κι εγώ σε μακρινό ταξίδι με μικρή διαφορά τιμής προτιμώ την άνεση, τα connection, τις ώρες...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Φίλε η ερώτησή σου μάλλον ήταν λιγότερο εξειδικευμένη από ό,τι νομίζαμε. Αν κατάλαβα καλά ρωτάς το εξής: σε ορισμένες πτήσεις οι διαφορές στην τιμή είναι μεγάλες... τι προσφέρουν οι ακριβότερες και κοστίζουν τόσο παραπάνω; Η απάντηση είναι (κατά τη γνώμη μου) "λεπτομέρειες" και σε πολλές περιπτώσεις ούτε καν αυτές. Ούτε μασάζ θα σου κάνει κανείς, ούτε κρεβάτι θα σου δώσουν (πλην πολύ ειδικών περιπτώσεων τώρα τελευταία) ούτε καν ένα playstation να περάσει η ώρα. Κάτι παραπάνω σε άνεση (μερικές φορές...) και ψιλο-φρου φρου, που όσο λιγότερες ώρες είναι η πτήση, τόσο πιο ανεπαίσθητα γίνονται.

tsolias1979

Member
Επόμενο Ταξίδι
Φιλανδία-Εσθονια-Πολωνια
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΠΕΚΙΝΟ
Ακριβως φιλε μου,αλλα εμαθα και αλλα που ειναι πολυ χρησιμα!
Απλα δεν μπορουσα να καταλαβω γιατι π.χ η ολυμπιακη κανει 400 ευρο για Γαλλια και η air france 200(οι τιμες ειμαι εντελως στην τυχη δεν ξερω μπορει να ειναι και αναποδα)

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
επειδη εχθες ηρθα ελλαδα με loco, αν δεν ημουν 1.93 δεν θαχα κανενα προβλημα για 3.15' πτηση.ολα ηταν αψογα.βεβαια επιστρατευτηκε ο 8χρονος γιος μου να κατσει διπλα μου για να απλωθω...
το α/φ ηταν ολοκαινουργιο(ειδα μονο MFD οθονες στο cockpit...) ,eixe 4 αεροσυνοδους και ηταν απολυτα ακριβες στη τηρηση του χρονοδιαγραμματος.
σχετικα με το φαγητο μπορουσες να εχεις παρει ενα σαντουιτς .μη νομιζετε οτι της british το φαγητο ειναι οτι το καλυτερο...
του χρονου λονδινο και μονο λογω της ιδιαιτεροτητος μου θα παω με aegean h me BA.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom