• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενικά 9 μήνες κάπου!

kougis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καλημέρα. Θα έχω άδεια ανατροφής παιδιού 9 μήνες και σκέφτομαι να ζήσω σε μια ξένη χώρα γι αυτούς τους 9 μήνες.
Που θα λέγατε να πάω και γιατί;

jimp

Member
Και το παιδι; Θα παρεις την αδεια και θα την κανεις; Καλη ιδεα. Εσυ αδεια και η μητερα στη δουλεια!!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Και το παιδι; Θα παρεις την αδεια και θα την κανεις; Καλη ιδεα. Εσυ αδεια και η μητερα στη δουλεια!!
Γιατι δεν μπορει να ασχολειται η μητερα με οικοκυρικα?..χωρια που μπορει να μην υπαρχει μητερα..
Θα προτεινα παντως διαμονη σε χωρα οπου λαμβανονται φωτο σαν αυτης του αβαταρ του συμπαθεστατου μελους kougis..

panpan

Member
Δώσε μας λίγη βοήθεια,όπως μπάτζετ,θα πας μόνος,με το παιδί,πόσο χρονών είσαι;κλπ

paefstra

Member
Αν εχεις και μισθολόγιο δημοσίου, εκτός από την άδεια δημοσίου, καλύτερα προσανατολίσου σε χώρες που δεν θα "μπεις μέσα"ως προς το κόστος, όπως Ουγγαρία, Σλοβακία, Πολωνία, Τσεχία, Πορτογαλία και ισως Ισπανία.

jimp

Member
Γιατι δεν μπορει να ασχολειται η μητερα με οικοκυρικα?..χωρια που μπορει να μην υπαρχει μητερα..
Θα προτεινα παντως διαμονη σε χωρα οπου λαμβανονται φωτο σαν αυτης του αβαταρ του συμπαθεστατου μελους kougis..
Μα φυσικα και μπορει. Γι' αυτο ειπα οτι ειναι και καταπληκτικη ιδιεα.

kougis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Είμαι με ταπεινό μισθολόγιο δημοσίου. Έχω και extra εισόδημα 600€.
Είμαι 42 ετών και η γυναίκα μου 32 η οποία δεν εργάζεται.
Σκέφτομαι να πάμε εννοείται όλοι μαζί και αν προκύψει κάποια οποιαδήποτε δουλειά εκεί να την κάνω. Αν δεν προκύψει δεν πειράζει.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Αν το μωράκι είναι νεογέννητο τότε θα πρέπει να λάβεις υπόψιν πού θα κάνεις και τα εμβόλιά του

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Εγώ θα πρότεινα κάτι εξωτικό και ζεστό να ξεφύγετε εντελώς και να είναι οικονομικά σαν κόστος ζωής. Τετοια εποχή η Ευρώπη μου κάνει καταθλιπτική με τη συννεφιά και το κρύο. Κάτι προς ΝΑ Ασία μεριά αν και προκύπτει θέμα βίζας για τόσο διάστημα υποθέτω

kougis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Στο Πουέρτο Ρίκο έχω ένα ξάδελφο.
Ασία θα είναι ωραία και οικονομικά, ίσως να μπορώ να μένω και σε ξενοδοχείο.
Που θα μάθω για πόσο διάστημα διαρκεί η βίζα για το κάθε μέρος;

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Παρε τηλεφωνο στις αρμοδιες πρεσβειες ή προξενεια. Αλλα λιγο χλωμο το βλεπω να μπορεις να μεινεις για τοσο μεγαλο διαστημα σε χωρα εκτος ΕΕ απλα για τουρισμο...

Εδω ειναι η λιστα με τις χωρες που απαιτουν βιζα απο τους Ελληνες πολιτες και με αυτες που δεν απαιτουν καθως και τη διαρκεια που μπορουμε να παραμεινουμε σε καθε χωρα. Οπως βλεπεις για εννια μηνες περα απο ΕΕ , χωρες ΕΖΕΣ και καποιες εξαρτημενες γαλλικες κοινοτητες (οπως η Γαλλικη Πολυνησια, Νεα Καληδονια κλπ) μονο η Γεωργια επιτρεπει σε Ελληνες την παραμονη περισσοτερο απο 9 μηνες.

Το Πουερτο Ρικο φανταζομαι ακολουθει τη λογικη των ΗΠΑ λογω της εξαρτημενης σχεσης του.

Οποτε ή βρισκεις δουλεια στη χωρα που θα επιλεξεις ή προσανατολιζεσαι στην Ευρωπη.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.384
Νεότερο μέλος
Lilla