• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Λεττονία Λιθουανία Φθινοπωρινή βόλτα στη Βαλτική (Βίλνιους – Τρακάι – Ρίγα)

John Davilla

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σε ευχαριστούμε πολύ για την ιστορία! Παρεμπιπτόντως -αν και εσύ πέταξες για Βίλνιους με Ryanair - ξέρει κανείς πότε βγαίνουν οι θερινές πτήσεις της Aegean για Ταλίν;
Για το Ταλίν, εγώ είχα πάει μέσω Ελσίνκι (Ryanair) και μετά πλοίο που είναι και ωραία εμπειρία. Αλλιώς μέσω και της Ρίγας που έχει τις απευθείας η Airbaltic και από κει Ταλίν. Aegean έχει μόνο απευθείας Ταλίν θυμάμαι και κάποια στιγμή έβρισκα και σχετικά καλή επιστροφή.
Πάντως η ευρύτερη περιοχή αξίζει, έχει τα αξιοθέατα της, τις ομορφιές της και αξίζει την επίσκεψη και στις 3 της Βαλτικής.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Aegean έχει μόνο απευθείας Ταλίν θυμάμαι και κάποια στιγμή έβρισκα και σχετικά καλή επιστροφή.
Αυτή τη στιγμή έχει για TLL μέσω Αθήνας έως 29/03/25. Το θέμα είναι αν και πότε θα ανοίξει τις ίδιες πτήσεις απο τον Απρίλιο και μετά.

Pierre_1976

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ταξίδι-Όνειρο
Σεληνη
Πολύ ωραία περιγραφή μπράβο!! Έχω προγραμματίσει το ίδιο ταξίδι για Μάϊο 7ήμερο και θέλω να δω τι μπορώ να βάλω προσγειώνομαι Βίλνιους και αναχωρώ από Ρίγα. Οι τέσσερις μέρες θα αφιερωθουν στην πρωτεύουσα της Λετονίας λόγω αναχώρησης και μιας υποχρεώσης που έχω εκεί. Τι έχει κοντά στη Ρίγα για μια μονοήμερη εκδρομή άραγε;

John Davilla

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πολύ ωραία περιγραφή μπράβο!! Έχω προγραμματίσει το ίδιο ταξίδι για Μάϊο 7ήμερο και θέλω να δω τι μπορώ να βάλω προσγειώνομαι Βίλνιους και αναχωρώ από Ρίγα. Οι τέσσερις μέρες θα αφιερωθουν στην πρωτεύουσα της Λετονίας λόγω αναχώρησης και μιας υποχρεώσης που έχω εκεί. Τι έχει κοντά στη Ρίγα για μια μονοήμερη εκδρομή άραγε;
Ευχαριστώ πολύ. Όσον αφορά το ταξίδι σας, επειδή είναι και αρκετές μέρες, θα πρότεινα στη Λιθουανία το Trakai και το Kaunas και στη Λετονία τη Jurmala, γνωστό θέρετρο της Βαλτικής.

teoxen

Member
Επόμενο Ταξίδι
μηλος
Ταξίδι-Όνειρο
μαλβιδες
Καλησπέρα στην παρέα.
Έχω μπει και εγώ στην διαδικασία να ψάχνω να δω τι λένε οι χώρες της βαλτικης. Έχω δει λίγα πράγματα προς το παρών.
Σαν πρώτο πλάνο για 10ημερο περίπου ταξίδι σκέφτομαι να ξεκινήσω από βιλνιους ριγα ταλιν και επιστροφή από Ελσίνκι.
Πως το βλέπετε σαν σκεπτικό? Καλύτερη περίοδο? Η αλήθεια είναι είναι ότι σκεφτόμουν για Μάιο 2025 αλλά με της φώτο που είδα τα χρώματα του φθινοπώρου είναι αρκετά εντυπωσιακά?
Από θερμοκρασίες βροχές κτλ πως πάμε? Επίσης εκτός από της κύριες πόλεις που ανάφερα αξίζει κάτι άλλο?

John Davilla

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλησπέρα στην παρέα.
Έχω μπει και εγώ στην διαδικασία να ψάχνω να δω τι λένε οι χώρες της βαλτικης. Έχω δει λίγα πράγματα προς το παρών.
Σαν πρώτο πλάνο για 10ημερο περίπου ταξίδι σκέφτομαι να ξεκινήσω από βιλνιους ριγα ταλιν και επιστροφή από Ελσίνκι.
Πως το βλέπετε σαν σκεπτικό? Καλύτερη περίοδο? Η αλήθεια είναι είναι ότι σκεφτόμουν για Μάιο 2025 αλλά με της φώτο που είδα τα χρώματα του φθινοπώρου είναι αρκετά εντυπωσιακά?
Από θερμοκρασίες βροχές κτλ πως πάμε? Επίσης εκτός από της κύριες πόλεις που ανάφερα αξίζει κάτι άλλο?
Την πρώτη φορά που πήγα αρχές Απρίλη πέτυχα το Ελσίνκι χιονισμένο, το Ταλίν όχι αλλά ήταν καλά από θερμοκρασία. Νομίζω ότι φθινόπωρο ή άνοιξη είναι η καλύτερη περίοδος από άποψη θερμοκρασιών. Το χειμώνα θα τον απέφευγα, γιατί δεν θα μπορείς να κινηθείς άνετα έξω από το κρύο. Τώρα για τις βροχές, είναι σχετικό. Τώρα που πέτυχα για μισή ώρα στη Ρίγα, ήταν ανεπαίσθητη.
Εγώ θα πρότεινα όπως είπα το Κάουνας στη Λιθουανία και τη Jurmala στη Λετονία. Ανάλογα το πρόγραμμα σας.

John Davilla

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αν ακούει κάποιος admin, η ιστορία μου έχει τελειώσει, οπότε μπορεί να μεταφερθεί στις ταξιδιωτικές ιστορίες Ευρώπης

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.384
Νεότερο μέλος
Lilla

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom