• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

80's music

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Παρτε και τους αγαπημενους μου! Προσφατα εκαναν μια συναυλια στο Λονδινο και 2 τρελες 30αρες φιλες μου πηγαν μονο για να τους δουν και να πραγματοποιησουν το εφηβικο τους ονειρο. Αλλωστε ποτε δεν ειναι αργα!

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
next...

Last edited by a moderator:

Dancing Queen

Member
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Τι βλεπω…τι βλεπω … ένα θεμα που με ενδιαφερει ισαξια με τα ταξιδια… καλη και απολαυστικη μουσικη, τι άλλο δηλαδη από 80ς μουσικη!!! Λοιπον ξεκινω με καποια γενικα σχολια για τη δεκαετια του 80 και θα επανελθω τελος Αυγουστου (εχω μια δευτερη δοση διακοπων) με αναλυτικα σχολια για τραγουδια και τραγουδιστες της τοτε μουσικης σκηνης.
1ον Καταρχην φιλε μελος idem για να σε ενδιαφερει η 80ς μουσικη πρεπει να σου πω ότι αυτοματως προδιδεις και την ηλικια σου. Όχι ότι υπαρχει καποιο προβλημα βεβαια, απλως συνηθως τις περισσοτερες φορες οταν βρισκομαι σε μπαρ και τυχει να βαλουν 80ς κι εγω φυσικα ξεσηκωνομαι και αρχιζω τους χορους αμεσως ολοι καταλαβαινουν ότι ειμαι 30+. Και είναι λογικο: σκεψου ότι εχω γνωστους που γεννηθηκαν το 1982 (όταν ο Michael Jackson εβγαλε το αλμπουμ «Thriller» και μενα μου το φερε σαν δωρο ο ξαδερφος μου από Αμερικη) ή γεννηθηκαν το 1983 όταν η Madonna εβγαλε το πρωτο της αλμπουμ «Μadonna» με τις μεγαλες επιτυχιες «Ηoliday» και «Borderline» ή γεννηθηκαν το 1984 όταν οι Wham κυκλοφορησαν το αλμπουμ τους «Μake it big» με τη τεραστια επιτυχια τους «Careless whisper» και παει λεγοντας. Και τωρα ολοι αυτοι γνωριζουν τους παραπανω μουσικους από τις τελευταιες τους επιτυχιες και μη σου πω ότι πολλα πιτσιρικια γνωρισαν τωρα τον Michael Jackson εξαιτιας του θανατου του, και της τηλεορασης που ξετρυπωσε όλα τα ξεχασμενα βιντεο του. Τυχεροι λοιπον οσοι γεννηθηκαμε τη δεκαετια του 70 και ειχαμε τη χαρα να βιωσουμε στο πετσι μας τη δεκαετια του 80.
2ον Αποψη μου είναι ότι θα μπορουσαμε να κανουμε στο social foroum ένα εκτενεστερο αφιερωμα στην δεκαετια του 80 –ηδη υπαρχει θεμα για τις αγαπημενες μας παιδικες εκπομπες στο οποιο συμμετειχαν αρκετοι και αναφερθηκαν σε όλα τα κινουμενα σχεδια της τοτε εποχης που βλεπαμε μετα μανιας. Δευκαλιωνα θυμαμαι ότι καποτε εκανες ερευνα αγορας για το τι χομπυ εχουμε προκειμενου να δημιουργησεις νεα ιστοσελιδα… μηπως να το σκεφτεις για καμια ιστοσελιδα με αφιερωμα στα 80ς? πιστεψε με θα εχει ανταποκριση
3ον Μιας όμως που το συγκεκριμενο θεμα αφορα αποκλειστικα την μουσικη της δεκαειας 80, και εκανες πολύ καλα και το ανοιξες idem, νομιζω θα ηταν καλυτερο από το να βαζουμε απλως βιντεακια από το youtube με τις αντιστοιχες μεγαλες επιτυχιες (πραγμα το οποιο «βαραινει» τη σελιδα) να αναφερομαστε με σχολια σε αγαπημενα μας συγκροτηματα, τραγουδιστες και τραγουδια και να αναφερουμε αναμνησεις της τοτε αθανατης εποχης. Καπου ακουσα την ατακα «80ς η δεκαετια που ολοι μας λατρευουμε να μισουμε» Εγω προσωπικα δε τη μισησα ποτε, μακαρι η σημερινη γενια να ειχε τις αναμνησεις τις δικες μας, τα παιχνιδια που παιζαμε ανεμελοι χωρις το φοβο ότι καποιος «κακος» θα μας κλεψει… ή ότι θα μας πατησει το αυτοκινητο, το ντυσιμο και το γενικοτερο στυλ ηταν μοδατο και πρωτοποριακο για την εποχη του (ακομα και οι αντρες κανανε «μες» στα μαλλια τους) και οσοι σημερα κατακρινουν τις τοτε στυλιστικες ιδεες μας είναι οι ιδιοι που θα κατακρινουν αυριο αυτά που φοραμε σημερα.
Θεωρω ότι η δεκαετια του 80 ηταν το τελος ας πουμε της «αθωοτητας» - δεν υπηρχαν ακομη bar και καφε για τα σχολιαροπαιδα, το βραδυ δεν επρεπε να αργησουμε να γυρισουμε σπιτι, μαθαιναμε ολοι μια ξενη γλωσσα την αγλλική ενώ τωρα …γερμανικα , ισπανικα, καρατε, γυμναστηριο, κολυμβητηριο, θεατρικο παιχνιδι, κλπ. πραγματικα δεν ξερω κατά ποσο όλα τα παραπανω βοηθουν το παιδι να αποκτησει αντοχες και ανεξαρτησια και δυναμισμο ή το μετατρεπουν σε ένα μουροχαβλο παιδι της μαμας κλεισμενο μεσα σε έναν τροπο ζωης με κανονες, υποχρεωσεις και περιορισμους. Τελος παντων αυτό σηκωνει μεγαλη συζητηση, δεν είναι επι του θεματος ας μη ξεφευγω καλυτερα . Η δεκαετια του 80 λοιπον ηταν για μενα μαζι το τελος της αθωότητας και η αρχη μιας νεας εποχης εχοντας σαν αφετηρια την αναπτυξη της τεχνολογιας. Ειμασταν από τους πρωτους στην πολη μου εγω κι ο αδερφος μου που ειχαμε υπολογιστη στο σπιτι στην αρχη ένα ATARI και στη συνεχεια έναν AMSTRAD. Το pacman και η MSDOS πηγαιναν συννεφο. Επισης ηταν η εποχη που η Ελλαδα γνωρισε για πρωτη φορα μεγαλες αθλητικες επιτυχιες, και αναφερομαι βεβαιως στο eurobasket του 1987 με την Ελλαδα να βγαινει πρωτη – απιστευτες αναμνησεις και το Final countdown των Europe να ακουγεται απο ακρη σε ακρη και να μετατρεπεται στη μεγαλύτερη επιτυχια της χρονιας. Σταματω λοιπον καπου εδώ τη γενικοτερη αναφορα μου στη δεκαετια 80 και θα αναφερθω σε πολλα αλλα κατά τελος Αυγουστου (εχω άλλη μια δοση Μυκονο και Χαλκιδικη) με αγαπημενα τραγουδια της δεκαετιας. (από ποιο να πρωτοξεκινησω δεν ξερω….) Περιττο να πω ότι οσα κομματια θα αναφερω μελλοντικα και πολλα, πολλα ακομα –εχω γυρω στα 500- τα ακουω στο αυτοκινητο μου και στο κινητο μου, δεν ακουω σχεδον τιποτε άλλο παρα μονο 80ς, εκτος από καποια αγαπημενα των τελευταιων ετων.

idem

Member
Επόμενο Ταξίδι
???????
Ταξίδι-Όνειρο
ο γυρος του κοσμου
μια γυναικα πολυ sexy για την εποχη την τοτε.......

Dancing Queen

Member
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία

Ας ξεκινησω λοιπον πρωτη με καποιες λιστες οι οποιες αφορουν φυσικα καθαρα δικα μου γουστα, μπορειτε να γραφετε κι εσεις τις δικες σας λιστες και να θυμηθουμε ετσι παλια αγαπημενα κομματια. Μακαρι να ειχα χρονο να εγραφα κι άλλες όμως θελει πολλη σκεψη να ξεχωρισεις τα καλυτερα γιατι πραγματικα τα περισσοτερα ηταν υπεροχα.

Top 5 - Slow Songs
Ας ξεκινησω με μια λιστα με τα αγαπημενα slow κομματια , θυμαστε εκεινα τα μπλουζ που τα χορευαμε στις disco τα φωτα χαμηλωναν και ολοι γινομασταν ζευγαρια.
  • Wham – Careless Whisper (για μενα ηταν, είναι και θα είναι το αγαπημενο μου slow κομματι ισως λογω των ιδιαιτερων αναμνησεων που εχω…. Ο George Michael στα καλυτερα του αν κι εγω ημουν παντα ερωτευμενη με τον Andrew Ridgeley)
  • Lionel Richie – Hello
  • Bonnie Tyler – Total eclipse of the heart
  • Foreigner – I’ve been waiting for a girl like you
  • Prince – Purple rain (τρομερος ο Prince …κι ας φοραει παπουτσια με τακουνια για να δειχνει ψηλος, βγαζει κατι το αλητικο αυτος ο τυπος)

Top 5 – Sensual songs
  • Prince – Kiss
  • Barry White – Let the music play
  • Barry White – Never, never gonna give you up
  • Barry White – Iam gonna love you just a little bit more, baby
  • Sade – Smooth Operator (η Sade και ο Barry White για μενα ειχαν τις καλυτερες φωνες ever…)

Top 3 – Christmas Songs
(για να ειμαστε και μες στο κλιμα…. Σημερα ακουγα στο διαπασων στο αυτοκινητο ερχομενη στη δουλεια το Last Christmas…. Ετσι για να προετοιμαζομαι για Μυκονο)
  • Wham – Last Christmas (τα λογια είναι περιττα που λεει και η Μαρινελα… δεν εχει βρεθει ακομη Χριστουγεννιατικο τραγουδι να το εκτοπισει από την πρωτοκαθεδρια του, αρχιζουν οι dj να μας τα πρηζουνε από τελος Νοεμβρη και το ακουμε συνεχεια ως τα Χριστουγεννα και βαλε… εγω παντως το ακουω στο αυτοκινητο μου με ανοιχτα παραθυρα και νταλα κατακαλοκαιρο…)
  • Band Aid – Do they know its Christmas (η ευρωπαικη απαντηση στην αμερικανικη εκδοχη του We are the world)
  • USA for Africa – We are the world (βγηκαν ολοι οι τοτε μεγαλοι αστερες της αμερικανικης μουσικης σκηνης –Michael Jackson, Diana Ross, Bruse Springstin και ειπαν ένα τραγουδακι για να κοιμουνται ησυχα το βραδυ και να μη νιωθουν τυψεις, να πιστευουν ότι κατι συνεισεφεραν και αυτοι για την καταπολεμηση της φτωχειας στην Αφρικη… προσωπικα προτιμω την Βρετανικη εκδοχη δηλαδη το Do they know its Christmas)

getxowoman

Member
[URL="
- New Kids on the Block - Step By Step[/URL]
Παρτε και τους αγαπημενους μου! Προσφατα εκαναν μια συναυλια στο Λονδινο και 2 τρελες 30αρες φιλες μου πηγαν μονο για να τους δουν και να πραγματοποιησουν το εφηβικο τους ονειρο. Αλλωστε ποτε δεν ειναι αργα!

Εγω ξερω και αλλο τρελο 30αρη που πηγε να τους δει! Αρα οι φιλες σου δεν ειναι οι μονες τρελαρες!! :D

Dancing Queen

Member
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Θα ηθελα επισης να αναφερθω και στο Michael Jackson αλλα πραγματικα δεν εχω χρονο. Αναφερω μονο ότι στη Μυκονο που ημουνα τον μισο Ιουλιο όλα τα μπαρ παιζανε το billy jean και γινοτανε φυσικα χαμος. Συγκεκριμενα στο Ναμος στη Ψαρου τη Δευτερα 6 Ιουλιου καποιος ειχε γενεθλια και ξαφνικα εκει που τρωγαμε κοπαναει ο dj μετα το κλασσικο “happy birthday to you” το Billy Jean και εγινε το ελα να δεις…. Ανεβηκαμε σχεδον το μισο ρεστωραν στα τραπεζια και αρχισαμε να χορευουμε σαν τρελλοι, στη συνεχεια εβαλε λιγα ακομη 80ς , αλλα μετα μας τα χαλασε αφου επανηλθε με τις φετινες καλοκαιρινες επιτυχιες. Αξεχαστη φαση… περιττο να πω ότι ημουν από τις πρωτες που ξεσηκωθηκαν για χορο. Καλη συνεχεια σε ολους σας στο υπολοιπο των διακοπων σας και από τελος Αυγουστου παλι εδώ ειμαστε πρωτα ο Θεος. Ελπιζω ως τοτε να εχουν γραφτει αρκετα σε αυτό το θεμα.

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Εγω παντως ευχαριστως θα πηγαινα! Μη μου πεις οτι δεν τους ακουγες!
Ασχετο, μηπως ξερει κανεις να μου στειλει με πμ πως να αναβαζω βιντεακια, χωρις να χρειαζεται ο καημενος ο σπορος να τα διορθωνει συνεχεια?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom