• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

8 Μαρτίου

varioAthens

Member
Είμαι κατά των Ημερών τύπου "Ημέρα Γυναίκας", "Ημέρα Ερωτευμένων" κ.λ.π.... ωστόσο, θα ήθελα ευχηθώ σε μας τις γυναίκες να έχουμε δύναμη!
Δύναμη για να ανταπεξέλθουμε σε όλους τους ρόλους μας!
Δύναμη να αλλάξουμε ότι δεν μας αρέσει!
Δύναμη για να είμαστε διαφορετικές και να να μην μπούμε στα καλούπια που θέλουν να μας βάλουν!
Ειδικά για το τελευταίο -και με αφορμή την απόλυτα trash εκπομπή "Τhe Real Housewives of Athens"- έχω να πώ πως βαρέθηκα να βλέπω να αποθεώνεται το απόλυτο "τίποτα" ως γυναικείο πρότυπο! Έλεος!

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Μα γιατί βρε κουτό trash? Εμένα η μαμά μου, θυμάμαι, πριν απλώσει τη μπουγάδα έριχνε κι έναν διαλογισμό! Άσε τη γιόγκα που έκανε πριν βάλει το αρνάκι στο φούρνο.... κι όσο ψηνόταν το αρνάκι, θυμάμαι, το έριχνε στις καταδύσεις!! :haha::haha::haha::haha::haha:

(όχι, δεν την είδα την εκπομπή, είδα όμως το trailer και αυτό μου έφτασε!! :bleh:)

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Κι ομως για να τη βαζουν αυτην την εκπομπη, παει να πει πως καποιοι (μην πω καποιες) θα τη βλεπουν...
Επισης τουλαχιστον οι μισες απο σας θα πανε σημερα σε μαγαζια με strip show ή σε οτιδηποτε αλλο για να γιορτασουν τη μερα με αλλες γυναικες.
Το κακο δεν ειναι που αφιερωθηκε μια μερα προς τιμην σας, το κακο ειναι που τη γιορταζετε με τον πιο ηλιθιο τροπο...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ας βαλω ενα φιλμακι απο το you tube για το πως οι καλλιτεχνες ειδαν τη γυναικεια μορφη στο διαβα των αιωνων.

Last edited by a moderator:

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Καλά ειδικά οι real housewifes of Athens, είναι όνομα και πράγμα...Πραγματικές. Η μέση νοικοκυρά άλλωστε πάει για botox, πλαστικές, γιόγκες, ψώνια στις μπουτίκ κι άλλα τέτοια καθημερινά πράγματα. (Όχι, δεν το είδα- στο Ράδιο Αρβύλα είδα το βίντεο υπερπαραγωγή).
Να μαστε γερές και δυνατές και να γιορτάζουμε όποτε μας κάνει κέφι κι όχι απαραίτητα σήμερα είτε σε στριπτιτζάδικα- του ελέους- είτε σπίτια μας.
Προσωπικά δεν έχω γιορτάσει ποτέ τη μέρα, καθώς η αυριανή της γιορτής μου, παίρνει τη λαίλαπα της προηγούμενης..:D

NATASA 09

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λαος Καμποτζη Βιετναμ
Η 8η του Μάρτη προτάθηκε πριν 101 χρόνια από την γερμανίδα Κλάρα Τσέτκιν -που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του παγκόσμιου επαναστατικού εργατικού κινήματος- και υιοθετήθηκε στην Β΄Συνδιάσκεψη των σοσιαλιστριών γυναικών να γιορτάζεται κάθε χρόνο αυτή η μέρα ως επέτειος για την ηρωική θυσία των απεργών εργατριών γυναικών που έγινε στις 8 Μάρτη 1857 στη Νέα Υόρκη. Η ημερομηνία αυτή έχει καθοριστική σημασία για την πορεία του γυναικείου κινήματος που είναι αναπόσπαστο τμήμα του γενικότερου εργατικού επαναστατικού κινήματος και καμία σχέση δεν έχει με την γιορτή των ερωτευμένων.

ANEL

Member
να προσθέσω στα παραπάνω πως στις 8 Μάρτη 1010, ένα χρόνο δηλ.πριν καθιερωθεί η ημερομηνία αυτή ως ημέρα αφιερωμένη στα δικαιώματα των γυναικών ,έγιναν 2 σημαντικά βήματα για τη γυναικεία χειραφέτηση:
1) Η http://el.wikipedia.org/wiki/ΓαλλίαΓαλλίδα ηθοποιός Elise Deroche (1886 - 1919) γίνεται η πρώτη γυναίκα, που βγάζει δίπλωμα πιλότου και το χρησιμοποιεί φυσικά...
2) Ο βασιλιάς της Ισπανίας παρέχει στις γυναίκες το δικαίωμα φοίτησης στο Πανεπιστήμιο.

varioAthens

Member
Η 8η του Μάρτη προτάθηκε πριν 101 χρόνια από την γερμανίδα Κλάρα Τσέτκιν -που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του παγκόσμιου επαναστατικού εργατικού κινήματος- και υιοθετήθηκε στην Β΄Συνδιάσκεψη των σοσιαλιστριών γυναικών να γιορτάζεται κάθε χρόνο αυτή η μέρα ως επέτειος για την ηρωική θυσία των απεργών εργατριών γυναικών που έγινε στις 8 Μάρτη 1857 στη Νέα Υόρκη. Η ημερομηνία αυτή έχει καθοριστική σημασία για την πορεία του γυναικείου κινήματος που είναι αναπόσπαστο τμήμα του γενικότερου εργατικού επαναστατικού κινήματος και καμία σχέση δεν έχει με την γιορτή των ερωτευμένων.
Αυτό κατάλαβες από τα γραφόμενά μου?:roll:

NATASA 09

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λαος Καμποτζη Βιετναμ
Αυτό κατάλαβες από τα γραφόμενά μου?:roll:
Είναι βρε κορίτσι που έβαλες τις μέρες δίπλα-δίπλα και πρόσθεσες και ένα κλπ . Αντελήφθην το σκεπτικό στο υπόλοιπο μήνυμα. Απλώς είπα να το εμπλουτίσω λίγο. Λυπάμαι αν θεώρησες κάτι άλλο! ;)

varioAthens

Member
Είναι βρε κορίτσι που έβαλες τις μέρες δίπλα-δίπλα και πρόσθεσες και ένα κλπ . Αντελήφθην το σκεπτικό στο υπόλοιπο μήνυμα. Απλώς είπα να το εμπλουτίσω λίγο. Λυπάμαι αν θεώρησες κάτι άλλο! ;)
No worries!!! ;)

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
εγω ξερω οτι μας ειχαν εκατομμυρια χρονια υπο τον ανδρικο ζυγο και μας αφιερωνουν μονο μια μερα που στην τελικη κανενας δε τιμαει
ουτε κι οι ιδιες οι γυναικες

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα