• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Εκπομπή Travelstories - επεισόδιο 7 - Ταξίδια και φαγητό

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.456
Likes
17.526
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Νέο επεισόδιο στην εκπομπή μας σήμερα, και αυτή τη βδομάδα φιλοξενώ @Yorgos και @Traveller και μιλάμε για ταξίδια και φαγητό. 🍲 😋

Ποιοι είναι οι καλύτεροι προορισμοί για φαγητό, πού απογοητευτήκαμε και πού μας εξέπληξε η τοπική κουζίνα, και πολλά άλλα...

Όσοι δε το έχετε κάνει ακόμα κάντε μια εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube εδώ.

Τα προηγούμενα 2 επεισόδια θυμίζω: Νέα Ζηλανδία ΕΔΩ και Βανουάτου ΕΔΩ.

Φύγαμε:

 

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.866
Likes
7.098
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
και αυτή τη βδομάδα φιλοξενώ @Yorgos και @Traveller
Α εσύ δεν τρόλαρες, το 'πες και το 'κανες!!

Ενδιαφέρουσες οι απόψεις!
Συμφωνώ απόλυτα με τα περί Ταϊλάνδης, είναι και για μένα από τις αγαπημένες μου κουζίνες. Επίσης το Αιθιοπικό το βρίσκω κι εγώ πολύ καλό (δεν το έχω δοκιμάσει στην Αιθιοπία, αλλά στην Ελλάδα).
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.805
Likes
7.812
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Πολύ ωραία εκπομπή. Μπραβο σας!
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.980
Likes
15.751
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Η ρωσική κουζίνα μόνο σε μένα αρέσει; Τελος πάντων, ωραίο επεισόδιο, θα έλεγα κάθε φορά και καλύτερο. Συμφωνώ για τη λαοτιανή κουζίνα, και την γαλλική φυσικά!
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.200
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Ενδιαφέρον επεισόδιο. Σίγουρα στο φαγητό παίζει πάρα πολύ ρόλο ο υποκειμενικός παράγοντας, όπως είπατε στο τέλος. Σε πολλούς για παράδειγμα ο παράγοντας "να έχει κρέας το πιάτο" ΄ή το αντίθετο παίζει ρόλο. Σε άλλους αρέσουν τα απλά πιάτα με καλά υλικά και η ποικιλία.

Εμένα μου αρέσουν, με τυχαία σειρά: Ινδική, Ελληνική, Κορεάτικη, Λιβανέζικη, Περουβιανή.

Ειδικά στην Κορέα έφαγα καλά, φτηνά και πολύ. Bibimbap τοπ έδεσμα: συνδιασμός καφτερών, ξινών, αρμυρών, γλυκών υλικων με ριζάκι και αυγό/κρέας, τι καλύτερο; Μου άρεσε επήσς η κουλτούρα φαγητού, με άπειρα εστιατόρια συνεχώς γεμάτα, παρέες κάθονται σε ξύλινο πάτωμα ξυπόλητοι, ζευγάρια που βγαίνουν για Soju και μπάρμπεκιου, ποιοτικά φαστ-φουντ κτλ. Ειδού μερικές αποδείξεις:

CAM00350.jpg

CAM00353.jpg
CAM00349.jpg

CAM00376.jpg
CAM00395.jpg
CAM00397.jpg
CAM00400.jpg
 

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.633
Οι εκπομπές travelstories μακράν το πιο ευχάριστο τοπικ μακριά απο τα κορονοτοξικά, προσωπική άποψη. Και όσο προχωράτε θα το εξειδικεύετε φαν tάζομαι. Και ενδιάμεσο επεισόδιο στη βδομάδα εμεις οι αργόσχολοι θα το παρακολουθουσαμε..
 
Last edited:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.980
Likes
52.500
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ενδιαφέρον επεισόδιο. Σίγουρα στο φαγητό παίζει πάρα πολύ ρόλο ο υποκειμενικός παράγοντας, όπως είπατε στο τέλος. Σε πολλούς για παράδειγμα ο παράγοντας "να έχει κρέας το πιάτο" ΄ή το αντίθετο παίζει ρόλο. Σε άλλους αρέσουν τα απλά πιάτα με καλά υλικά και η ποικιλία.

Εμένα μου αρέσουν, με τυχαία σειρά: Ινδική, Ελληνική, Κορεάτικη, Λιβανέζικη, Περουβιανή.

Ειδικά στην Κορέα έφαγα καλά, φτηνά και πολύ. Bibimbap τοπ έδεσμα: συνδιασμός καφτερών, ξινών, αρμυρών, γλυκών υλικων με ριζάκι και αυγό/κρέας, τι καλύτερο; Μου άρεσε επήσς η κουλτούρα φαγητού, με άπειρα εστιατόρια συνεχώς γεμάτα, παρέες κάθονται σε ξύλινο πάτωμα ξυπόλητοι, ζευγάρια που βγαίνουν για Soju και μπάρμπεκιου, ποιοτικά φαστ-φουντ κτλ. Ειδού μερικές αποδείξεις:

View attachment 311691
View attachment 311692 View attachment 311690
View attachment 311693 View attachment 311694 View attachment 311695 View attachment 311696
Συμφωνώ απολύτως, έχει πολύ ωραία κουλτούρα φαγητού η Κορέα (όχι η ηρωική, η άλλη). Πήγαμε να κάνουμε μια αναφορά αλλά δε μας άφησε ο παρουσιαστής με το βουρδουλα.
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Μπράβο σας πολυ καλό, πάντα λατρεύω τις εκπομπές για φαγητό.
Συμφωνώ απολύτως, έχει πολύ ωραία κουλτούρα φαγητού η Κορέα (όχι η ηρωική, η άλλη). Πήγαμε να κάνουμε μια αναφορά αλλά δε μας άφησε ο παρουσιαστής με το βουρδουλα.
Νομίζω για μένα τα τοπ μου είναι το κορεάτικο μπάρμπεκιου η βιετναμέζικη κουζίνα και η πάπια σε όλες τις βερσιόν της (γαλλική, καντονέζικη κ.λπ) ☺
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.456
Likes
17.526
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Οι εκπομπές travelstories μακράν το πιο ευχάριστο τοπικ μακριά απο τα κορονοτοξικά, προσωπική άποψη. Και όσο προχωράτε θα το εξειδικεύετε φαν tάζομαι. Και ενδιάμεσο επεισόδιο στη βδομάδα εμεις οι αργόσχολοι θα το παρακολουθουσαμε..
Πολύ χαίρομαι , αυτός ήταν ο αρχικός σκοπός της εκπομπής.

Τώρα για έξτρα επεισόδια προς το παρόν είναι δύσκολο, με το ζόρι βρίσκονται άτομα και χρόνος για να γίνουν αυτά που βγαίνουν. Αν όμως βρούμε 2-3 άτομα ακόμα που ενδιαφέρονται να βγαίνουν τακτικά, ίσως μπορέσουμε να αυξήσουμε τη συχνότητα. :)
 

GTS

Member
Μηνύματα
7.062
Likes
20.473
ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΥΘΟΣ, παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές. Εύγε και στους δυο, τον συνονόματο και τον Νικόλα (όνομα και του γιου μου), τους αγαπώ ιδιαιτέρως <3
Δύο μόνο ενστάσεις, μία για τον καθένα: έχω πάει και Λάος και Αιθιοπία, τις θεωρώ μετριότατες κουζίνες και τις δύο. Στην Αιθιοπία δε, αυτή η ιντζέρα, μετά από τις 2 πρώτες μέρες δε τρωγόταν με τίποτα, προτιμούσα να φάω χαρτόνι ειλικρινά. Γενικά είναι ένα ζήτημα το να τρως εθνικές κουζίνες μακριά από το τόπο τους, δεν έχουν σχέση. Το να φας Αιθιοπικό στην Αθήνα ή τη Μελβούρνη, δεν έχει σχέση με την πραγματική κατάσταση του φαγητού στην Αιθιοπία, όπως το νας φας στο Τεξ-Μεξ της γειτονιάς σου δεν έχει σχέση με το φαγητό στο Μεξικό, το οποίο είναι τεράστια απογοήτευση.
Και δύο τελευταία λόγια, ένα για τον καθένα: Γιώργο, να πας Βιετνάμ, συγκρίνεται στα ίσια με τη μεγάλη Ταυλάνδη σε φαγητό, ίσως είναι και καλύτερο, είναι μεγάλοι μάστορες και μαθητές της μεγάλης Κίνας with a twist που λένε και στο χωριό μου.
Νικόλα, η Γαλλική είναι καταφανώς ανώτερη της (υπέροχης) Ιταλικής, δε περίμενα από σένα τέτοια προδοσία, θα συζητηθεί στην επόμενη Κεντρική Επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής...

ΥΓ Γιώργο, κάνω γαμάτες φακές, ελληνικές ξιδάτες και ρίχνω μέσα κόκκινα φασόλια. Να γλείφεις και τα μουστάκια σου...
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.490
Likes
9.494
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Νικόλα, η Γαλλική είναι καταφανώς ανώτερη της (υπέροχης) Ιταλικής,
Περι γουστου ουδεις λογος..θυμιζω μονο η συγκριση αφορα χωρες οχι κουζινες μεμονωμενα ξεκαρφωτες, αναφερθηκε σαφως στην εισαγωγη απο το Def..
Βαλε ενα γαλλο σεφ η σε αναγκη το Yorgos (που τα φτιαχνει ολα σπιτι του οπως ειπε...) με 3 υλικα μονο,παστα ,πιπερι κ τυρι να δημιουργησουν...
Μετα πηγαινετε Ρωμη να μαθετε να τρωτε..
κ την καλυτερη ψαροσουπα του κοσμου..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μηνύματα
906.213
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom