wotan1975
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Πότε θα κάνει ξαστεριά...
- Ταξίδι-Όνειρο
- Η.Π.Α.
Πασο,εγω δεν το καταλαβα τοτε.
Φίλε Σωκράτη πρώτη φορά σε πιάνω 10 μέτρα οφσάιντ.Μαλλον ειναι γιατι οι καθηγητες φορτωνουν το εισιτηριο τους στα παιδια. Ποιος δεν θελει τσαμπα ταξιδι? Ετσι τα προτρεπουν για ταξιδι στο εξωτερικο. Οταν τα δικα μου εφεραν τιμες για την εκδρομη τους εφριξα, με οποιοδηποτε πρακτορειο η μιση τιμη εβγαινε και μαλιστα με καλυτερα ξενοδοχεια. Στο τελος τα πηραμε και πηγαμε μονοι μας, οι καθηγητες εχουν το μαυρο χρημα απο τα ιδιαιτερα, μην θελουν και τσαμπα ταξιδακια...
Φίλε Σωκράτη πρώτη φορά σε πιάνω 10 μέτρα οφσάιντ.
Με την εμπειρία του γονιού αλλά και του εκπαιδευτικού, εχω να πω ότι:
- Οι "ιδιαιτεραδες" ΔΕΝ πάνε εκδρομές. Χαλάει το πρόγραμμά τους, ή επωφελουνται να ξεκουραστούν ή να βγάλουν κι άλλα χρήματα εκείνες τις μέρες
- Ναι, προτιμούν ( οι καθηγητές) να είναι συνοδοί σε εκδρομές εξωτερικού παρά στη Ρόδο για έναν πολύ απλό λόγο. Οι εκδρομές στο εξωτερικό εχουν ενα σφιχτό καθημερινό προγραμμα περιηγήσεων και το "ξεσάλωμα" γίνεται μόνο στο καράβι ή στο λεωφορείο ( μηδαμινά πράγματα). Αντίθετα οι εκδρομές στη Ρόδο περιλάμβαναν νυχτερινή "διασκέδαση" κάθε βράδι ( κι αντε να φυλαχτεις από "μπόμπες'', απο βουτιές σουρωμένων εφηβων σε πισίνες κλπ κλπ) Σε ξένο κράτος λοιπόν τα παιδιά είναι αρνάκια
- Αλήθεια θα πλήρωνες για να πας συνοδός 80 εφήβων επί 7 μέρες στη Ρόδο; Μια φορά το κανα, δεν κοιμήθηκα ουτε 20 ωρες συνολικά, πήγα δυο φορές στο νοσοκομείο της Ρόδου και επέστρεψα ευτυχής γιατί πήγαν όλα καλά. Δε θα το ξανάκανα όμως ούτε και αν με πλήρωναν. (Κι ενας προχειρος λογαριασμός. Αν το δικό μου κόστος ηταν 500? για 80 παιδιά επι 7 μέρες σημαίνει οτι επιβάρυνα κάθε παιδί με κάτι λιγότερο από 0,9 ? ημερησίως)
- Για τιμές κλπ δεν απαντώ γιατί δεν ηταν δική μου ευθύνη ουτε κι ασχολήθηκα ( η εντύπωσή μου ειναι πως κι εκεί επικρατεί η γνωστή σαπίλα)
- Επίσης δεν επιχειρηματολογώ για το αν πρεπει να γίνονται αυτές οι εκδρομες. Προτεινω να γίνονται με συνοδούς γονείς ( Θα πήγαινες αν σε πλήρωναν
- Φυσιολογικά θα ρωτήσεις: Και γιατί πάτε ρε σεις αφού δεν φχαριστιέστε, λεφτά δεν παίρνετε ούτε μαυρα ούτε άσπρα και διακινδυνεύετε κι από πάνω. Η απάντηση (αν και δεν ειναι μόνο μια) είναι απλή. Κάνεις υποχωρήσεις στα παιδιά σου; Αυτά τα παιδιά λοιπόν τα βλέπεις 5 μερες τη βδομάδα, για 8μήνες, επί 3 τουλάχιστο χρόνια και ειναι φυσικό να ενδίδεις καμια φορά , στα παρακάλια ή τις απαιτήσεις τους, έστω κι αν ρισκάρεις πολλά. Χωρις να παραβλέπω οτι και οι χαρές που παίρνεις απ τα παιδιά ειναι πολλές και οτι και οι σχέσεις βελτιώνονται
- Προσωπικά μετά το δυστύχημα του 2003 στα Τέμπη δεν ξανασυνόδεψα πολυήμερηεκδρομή, παρά μόνο σε προγράμματα Ευρωπαϊκά
- Τα υπόλοιπα μια χαρά τα ειπε η Ερση
Δεν έχεις δίκιο. Πριν δυο χρόνια ο γιος μου που ήταν στη Β Γυμνασίου πήγε με το σχολείο στο Μόναχο και φέτος η κόρη μου, Β Γυμνασίου κι αυτή, θα πάει Ισπανία. Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα τελευταία.δεν πιστευω οτι πανε εκδρομες πενθημερες στην α' λυκειου και μαλιστα εξωτερικο. καλα καλα ταυτοτητα δεν εχουν βγαλει.
οπου ακους πολλα κερασια κρατα μικρο καλαθι.
Ουφ..... πάλι καλά!Χαθηκαμε μες στα στενα και γρηγορα μας ειχε αφησει και εκεινος, αλλα εμεις ουτε που ξεραμε που ημασταν!
Μην τα πολυλογω καπως βγηκαμε στο δρομο πισω και απο κει ρωτησαμε εναν περαστικο που ειναι το ξενοδοχειο και γυρισαμε...
Δεν έχεις δίκιο. Πριν δυο χρόνια ο γιος μου που ήταν στη Β Γυμνασίου πήγε με το σχολείο στο Μόναχο και φέτος η κόρη μου, Β Γυμνασίου κι αυτή, θα πάει Ισπανία. Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα τελευταία.