5 ημερες (Μιλάνο,Κομο,Βερονα,Βενετια) αξιζει?

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Καθεδρικους,πάρκα,αρχιτεκτονική πόλης και ενδιαφέροντα κτήρια,πλατείες, γέφυρες και γήπεδα,σημεια με θέα, και γενικά σημαντικά σημεία εν ολίγοις που έχει μια πόλη και "τραβάνε τουρισμο"
Αυτά με ενδιαφέρουν πιο πολύ 👍
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ απο τα γραφόμενα σου είναι ότι θέλεις να κάνεις βόλτα στις πόλεις και να δεις εξωτερικά τα σημεία ενδιαφέροντος.

Αυτό που μου κάνει πιο πολύ εντύπωση είναι ότι σε κουράζει να αλλάζεις καταλύματα κάθε μέρα, αλλά δεν σε κουράζει να παίρνεις κάθε μέρα το τρένο να πηγαίνεις σε μία πόλη και να ξανά παίρνεις το τρένο το απόγευμα-βράδυ για να γυρίσεις πίσω... Ο χρόνος για να κάνεις ένα check in-check out είναι συνολικά μικρότερος απο το να πάρεις δύο φορές το τρένο σε μία μέρα...

Λες ότι έχεις Ιταλίδα που γνωρίζεις και σου δίνει κατάλυμα. Θα μπορούσες να ζητήσεις απο την Ιταλίδα, για τις μέρες που δεν θα έχεις δουλειά και θέλεις να είσαι εκτός Μπολόνια, να σου κρατήσει τις αποσκευές που δεν χρειάζεσαι και να πάρεις ένα σακίδιο πλάτης με τα άκρως απαραίτητα και να κάνεις με τρένα ένα ωραιότατο city hopping, γιατί αυτό θέλεις να κάνεις και όχι να γνωρίσεις τις πόλεις. Με αυτό το τρόπο θα εξοικονομήσεις περισσότερο χρόνο στις πόλεις που θα επισκεφτείς. Αν το οργανώσεις καλά ίσως σου βγει το ίδιο και οικονομικά.

Για city hopping όλες οι πόλεις του κόσμου είναι καλές για μία μέρα. Αλλά αυτό είναι διαφορετικό απο το να πεις ότι θέλεις να δεις μία πόλη και να τη γνωρίσεις. Ειδικά στην Ιταλία...

stelios18120

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια Ιταλία 🇮🇹
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ απο τα γραφόμενα σου είναι ότι θέλεις να κάνεις βόλτα στις πόλεις και να δεις εξωτερικά τα σημεία ενδιαφέροντος.

Αυτό που μου κάνει πιο πολύ εντύπωση είναι ότι σε κουράζει να αλλάζεις καταλύματα κάθε μέρα, αλλά δεν σε κουράζει να παίρνεις κάθε μέρα το τρένο να πηγαίνεις σε μία πόλη και να ξανά παίρνεις το τρένο το απόγευμα-βράδυ για να γυρίσεις πίσω... Ο χρόνος για να κάνεις ένα check in-check out είναι συνολικά μικρότερος απο το να πάρεις δύο φορές το τρένο σε μία μέρα...

Λες ότι έχεις Ιταλίδα που γνωρίζεις και σου δίνει κατάλυμα. Θα μπορούσες να ζητήσεις απο την Ιταλίδα, για τις μέρες που δεν θα έχεις δουλειά και θέλεις να είσαι εκτός Μπολόνια, να σου κρατήσει τις αποσκευές που δεν χρειάζεσαι και να πάρεις ένα σακίδιο πλάτης με τα άκρως απαραίτητα και να κάνεις με τρένα ένα ωραιότατο city hopping, γιατί αυτό θέλεις να κάνεις και όχι να γνωρίσεις τις πόλεις. Με αυτό το τρόπο θα εξοικονομήσεις περισσότερο χρόνο στις πόλεις που θα επισκεφτείς. Αν το οργανώσεις καλά ίσως σου βγει το ίδιο και οικονομικά.

Για city hopping όλες οι πόλεις του κόσμου είναι καλές για μία μέρα. Αλλά αυτό είναι διαφορετικό απο το να πεις ότι θέλεις να δεις μία πόλη και να τη γνωρίσεις. Ειδικά στην Ιταλία...
Το γνωρίζω την πόλη είναι μεγάλη κουβέντα, και το πως το εννοεί ο καθένας είναι διαφορετικό,οπως και το πως "χρησιμοποιεί" τον χρονο και τι κανει οταν φτανει σε μια νεα πόλη. Το τρένο δεν με κουράζει γιατί βγάζω εισιτήριο,μπαίνω,φτανω προορισμό και ενδιάμεσα χαζεύω, βγάζω φωτογραφίες, κτλπ κτλπ. Το να αλλάξω κατάλυμα όμως κάθε μέρα,σημαίνει μάζεψε πράγματα,πάρε μεταφορικά να πας στο άλλο μέρος (ειδικά αν είναι έστω και λίγο εκτός πόλης τέτοια περίοδο με τέτοιο κρύο εκει) και γενικά να βολευτείς στο νέο σπιτι για μερικές ώρες και μετά αντε πάλι μαζεύεις κτλπ. Επειδή έχω βολευτεί Μπολόνια, ξέρω τα κατατόπια, ξέρω τα μέρη εκεί,το σπιτι που μένω όσες φορές πάω,μου είναι αρκετά πιο εύκολο αυτό απο την αλλαγή σπιτιών και ξενοδοχείων.
Anyway ευχαριστώ για τις ιδέες ,οπως ειπα και πριν θα κοιταξω να μειωσω λιγο τα μερη ωστε να ευχαριστηθω Μιλάνο, Βερόνα, και καμια μικρη πολη του στυλ Φεράρα 👍 όρεξη υπάρχει,περπάτημα παίζει αρκετό, μόνος θα είμαι οπότε κάνω ότι θέλω,όπως το θέλω με το πρόγραμμα και είμαι άνετος για άλλαγες. (Δεν θελω να αφήσω πράγματα στο σπίτι και να φύγω με 🎒 ώστε να κάνω city hopping. Ξέρω κοστίζει παραπάνω ο τρόπος μου σε €€€ αλλά με βολεύει λίγο παραπανω)
Τα αξιοθέατα εννοείται δεν τα βλέπω μονο εξωτερικά, όσα είναι επισκέψιμα με εισιτήριο, αγοράζω και μπαίνω,τα βλέπω εσωτερικά,κάνω πληρης ξενάγηση,και στα δωρεάν το ίδιο,γιατί 1 φορά το βλέπεις οταν πας σε μια πόλη,οπότε αξίζει 👍
Και για να κλείσω,για πραγματικά να δεις μία πόλη,να την γνωρίσεις, να "ζήσεις" οπως ζουν οι ντόπιοι την καθημερινότητα, πιστεύω θέλεις τουλάχιστον ένα 10ημερο να αφιερώνεις σε κάθε πόλη,πράγμα αδύνατο (για εμένα τουλάχιστον 😁)

Last edited:

stelios18120

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια Ιταλία 🇮🇹
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Όπου και να πας κερδισμένος θα βγεις, Ιταλία είναι αυτή. Απλά θα σου έλεγα πως καλύτερα να καταλήξεις σε λιγότερα μέρη για να έχεις πιο πολύ χρόνο να τα απολαύσεις κιόλας από το να είσαι σε ένα συνεχές τρέξιμο ή μέσα σε ένα τρένο.
Λογικά έτσι θα γίνει
Τείνω προς Verona,Milano, και λογικά Ferrara (μισή ώρα μακριά μόνο) και ακόμα καμία μικρή συμπαθητική πόλη

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Και για να κλείσω,για πραγματικά να δεις μία πόλη,να την γνωρίσεις, να "ζήσεις" οπως ζουν οι ντόπιοι την καθημερινότητα, πιστεύω θέλεις τουλάχιστον ένα 10ημερο να αφιερώνεις σε κάθε πόλη,πράγμα αδύνατο (για εμένα τουλάχιστον 😁)
Αυτά είναι ουτοπίες για όσους ταξιδεύουν με "άποψη". Δεν μιλώ για κάτι τέτοιο.

Όλες οι πόλεις έχουν σημεία ενδιαφέροντος μέσα απο τα οποία γνωρίζεις πτυχές της ιστορίας τους και όχι μόνο. Επίσης η περιπλάνηση σε διαφορετικά μέρη μιας πόλης και ειδικά εκτός κέντρου μπορεί να κρύβει εκπλήξεις, ακόμα και για την καθημερινότητα των κατοίκων της. Ολα αυτά βέβαια εξαρτώνται απο τα προσωπικά ενδιαφέροντα του καθενός και είναι σχετικά.

Αν για σένα είναι αρκετή μία μέρα στη Βενετία εμένα δεν μου πέφτει λόγος. Εγώ αφιερώνω μέρες για κάποιες πόλεις γιατί με ενδιαφέρουν όλα αυτά που έχουν να μου δείξουν, τα οποία δεν είναι εμφανή με μία βόλτα στους δρόμους. Όλα είναι θεμιτά. Ζήτησες απόψεις.

stelios18120

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια Ιταλία 🇮🇹
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Αυτά είναι ουτοπίες για όσους ταξιδεύουν με "άποψη". Δεν μιλώ για κάτι τέτοιο.

Όλες οι πόλεις έχουν σημεία ενδιαφέροντος μέσα απο τα οποία γνωρίζεις πτυχές της ιστορίας τους και όχι μόνο. Επίσης η περιπλάνηση σε διαφορετικά μέρη μιας πόλης και ειδικά εκτός κέντρου μπορεί να κρύβει εκπλήξεις, ακόμα και για την καθημερινότητα των κατοίκων της. Ολα αυτά βέβαια εξαρτώνται απο τα προσωπικά ενδιαφέροντα του καθενός και είναι σχετικά.

Αν για σένα είναι αρκετή μία μέρα στη Βενετία εμένα δεν μου πέφτει λόγος. Εγώ αφιερώνω μέρες για κάποιες πόλεις γιατί με ενδιαφέρουν όλα αυτά που έχουν να μου δείξουν, τα οποία δεν είναι εμφανή με μία βόλτα στους δρόμους. Όλα είναι θεμιτά. Ζήτησες απόψεις.
Το ξέρω και σε ευχαριστώ για την άποψή σου
Όσο αφορά την βενετια,επειδή θέλω να πάω και στο Μπουράνο, γ αυτό την έβγαλα από το πλάνο,επειδή δεν φτάνει 1 μέρα.
Άφησα Βερόνα,Μιλάνο και μάλλον ferrara + ακόμα μια μικρή πόλη ώστε να είναι πιο διαχειρισιμο.
Εγω προσωπικα δεν κάνω απλά μια βόλτα στην πόλη,ούτε χαζεύω στους δρόμους και περνάει η ώρα,ουτε καθομαι με τις ωρες στα μαγαζια. Παντα στοχευμενα βλέπω αξιοθέατα (εξωτερικά-εσωτερικά εννοείται)και επισκέπτομαι όσα περισσότερα μπορώ πάντα με πρόγραμμα που εχω κανει αρκετες μερες πριν.
Απόψεις και γνώμες δέκτες,γ αυτό άνοιξα το θέμα ούτως ή άλλως.
Ο καθένας έχει το πρόγραμμα του.

Last edited:

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Άφησα Βερόνα,Μιλάνο και μάλλον ferrara + ακόμα μια μικρή πόλη ώστε να είναι πιο διαχειρισιμο.
Απο τη στιγμή που θέλεις να έχεις βαση τη Μπολόνια και να κάνεις ημερήσιες οι πιο "συμμαζεμενες" πόλεις, κατά τη γνώμη μου, είναι η Φεράρα, η Ραβένα, Πάντοβα, Βερόνα, Μαντοβα, Παβία, Λούκα, Σιένα. Το Μιλάνο θέλει έστω δύο μέρες.

Καλά να περάσεις ότι και αν αποφασίσεις τελικά!

stelios18120

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια Ιταλία 🇮🇹
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Απο τη στιγμή που θέλεις να έχεις βαση τη Μπολόνια και να κάνεις ημερήσιες οι πιο "συμμαζεμενες" πόλεις, κατά τη γνώμη μου, είναι η Φεράρα, η Ραβένα, Πάντοβα, Βερόνα, Μαντοβα, Παβία, Λούκα, Σιένα. Το Μιλάνο θέλει έστω δύο μέρες.

Καλά να περάσεις ότι και αν αποφασίσεις τελικά!
Ευχαριστώ να είσαι καλά 👍🙏

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.904
Μέλη
39.603
Νεότερο μέλος
Georgeva25