babaduma
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- terra incognita
- Ταξίδι-Όνειρο
- α του Κενταύρου
Wow! Έχεις δίκηο! Τώρα το είδα. Καλά, δεν κάνει άλλη δουλειά αυτή η κοπέλλα;σχετικά με το comment έχεις δίκιο,εννοούσα οτι ειναι σεσημασμένη χρονικογράφος!
δηλαδή σαν επαγγελματιας κατάλαβες?
Renata, αν είδες το πρόγραμμα, 4 βδομάδες έκανα στη Μαλαισία, 2 στο Σάραβακ και Σαμπάχ και χρειαζόταν άλλες 2! Να μην πώ για τη χερσόνησο - θες άλλον ένα μήνα για κεί.σχετικά με το ταξίδι,έχω σαν αρχή να μην μπερδεύω πολλα.
η μαλαισία πρέπει να γίνει μόνη και πολύ καιρό..τοτε θα μου κάνεις τον χάρτη!
όσο για την ινδονησία θα τον φάω τον μήνα χαλαρά,αλλα την θέλω μόνη της ...εξάλου θα γίνει στις αρχές του χρόνου αυτό.
έχομε να πουμε πάρα πολλα!!
Για την Ινδονησία, μην το ψάχνεις: 3 μήνες και βάλε! Αλλά, όπως είπα και στο προηγούμενο σημείωμα, και για τεχνικούς λόγους (λιγότερες και συντομότερες μετακινήσεις) και λόγω συνάφειας (φυλές που μοιράζονται σε βορρά και νότο στις 2 χώρες), το Βόρνεο μπορεί να γίνει και απο μόνο του (νομίζω) σαν ενιαίος προορισμός. Πιστεύω ότι οι κάτοικοι του Μαλαισιανού τμήματος έχουν περισσότερα κοινά στοιχεία με εκείνους του Ινδονησιακού παρά με τη μητροπολιτική Μαλαισία (τρόπος ζωής, διατροφή, δοξασίες, καταλαβαίνεις τι εννοώ). Ίσως - ίσως πολλοί απ' αυτούς να νοιώθουν και πιο κοντά με τους γείτονες τους.
Το τι θα κάνουμε τελικά, βέβαια, εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες, πολλές φορές και ανεξάρτητους απο τη θέλησή μας...
Εννοείται, φυσικά, ότι για ό,τι χρειαστείς και μπορώ να βοηθήσω, πολύ ευχαρίστως!