babaduma
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- terra incognita
- Ταξίδι-Όνειρο
- α του Κενταύρου
Σωστά όλα αυτά, αλλά...Αν έχεις χρηματοκιβώτιο εκεί που μένεις.....αυτό φυσικά δεν είναι απαραίτητο, αφού στα ταξίδια μας μένουμε και εκτός Hilton κτλ. Όσο για τις χρεώσεις ανάληψης από πιστωτική είναι ελάχιστες....π.χ. εμενα μου κρατούσε 5 ευρώ/ανάληψη από χρεωστική και 8 από πιστωτική. Τα 3 αυτά ευρώ δεν είναι λόγος του να κυκλοφορείς με 1000 ευρώ μετρητά μαζί σου, έτσι δεν είναι?
Πάντως όλα είναι σχετικά, ανάλογα με το μέρος που κινείσαι. Σε πιο τουριστικά μέρη δεν υπάρχει λόγος για μετρητά, αλλά και στα πιο απομακρυσμένα όπου δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα του ΑΤΜ, έχεις κάνει ήδη επί τόπου μετρητά από ΑΤΜ στο αεροδρόμιο π.χ. υπολογίζοντας περίπου πόσα θα χρειαστείς. Άλλο να κυκλοφορείς πάνω σου με 200 ευρώ και άλλο με 1000+. Εγώ προσωπικά από τότε που "ανακάλυψα" τα ΑΤΜ έχω ξεχάσει τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος...
Ξέρεις πόσο είναι το ανώτατο ποσό που σου δίνει ένα ΑΤΜ στη Βιετνάμ; 100 ευρώ. 5 ευρώ στα 100 λίγα είναι; Συν 1 ή 2 ευρώ η χρέωση της τοπικής Τράπεζας.
Απ'ότι είδα, στη Μαλαισία τα ΑΤΜ δίνουν ποσά μέχρι 1000 RM (αν θυμάμαι καλά - δηλ. 200 Ευρώ), αλλά όπως είπα, η κάρτα μου απλά δεν γίνοντα δεκτή απ' το μηχάνημα στο αεροδρόμιο ούτε και σαν VISA (πιστωτική). Κι ας είχε χιλάδες δολλάρια στο λογαριασμό...