Ισπανία 4 Μέρες στην Μαδρίτη και πέριξ!

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Τα εισιτήρια κλείστηκαν για τέλος Σεπτεμβρίου. Άφιξη Πέμπτη στις 11μιση και αναχώρηση Δευτέρα στις 12μιση. 4 διανυκτερεύσεις.
Σκέφτομαι να νοικιάσω αυτοκίνητο και να πάμε για 1 διανυκτέρευση στο Τολέδο στο ξενοδοχείο που πρότεινε ο @panpan.
Ερώτηση: Να κάνω ακόμα 1 διανυκτέρευση και κάπου αλλού ή να πάω για 3 διανυκτερεύσεις στην Μαδρίτη??

panpan

Member
ή να πάω για 3 διανυκτερεύσεις στην Μαδρίτη?
Βγαινει και σε 2 μερες χωρις μουσεια. Δεν εχει πολλα αξιοθεατα.
Αυτό. Όσο κρατάνε τα κότσια ακόμα πάνε στα γύρω. Η Μαδρίτη βγαίνει άνετα όταν δεν έχεις μουσεία σε δύο ημέρες.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Βγαινει και σε 2 μερες χωρις μουσεια. Δεν εχει πολλα αξιοθεατα.

Αυτό. Όσο κρατάνε τα κότσια ακόμα πάνε στα γύρω. Η Μαδρίτη βγαίνει άνετα όταν δεν έχεις μουσεία σε δύο ημέρες.
Πού να κάνω διανυκτέρευση μετά το Τολέδο??
Τί διαδρομή να επιλέξω??

Να κάνω αυτό που λέει η @Sassenach77 , δηλαδή να πάω Άβιλα με διανυκτέρευση και μετά μέσω Σεγκόβια να καταλήξω Μαδρίτη??

panpan

Member
Εδώ είναι δίλλημα. Δεν έχω διανυκτερεύσει σε καμία από τις δυο.
Προσωπικά θα έκανα την διαδρομή Τολέδο, στάση στην Άβιλα , βόλτες στην πόλη και κατόπιν
Σεγόβια με διανυκτέρευση. Και ένα καλό τιπ για Άβιλα,
Πας εδώ.. Avila και βλέπεις όλη την πόλη.
υγ.
Λυπάμαι που αργώ να απαντήσω, αλλά είμαι διακοπές.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Εδώ είναι δίλλημα. Δεν έχω διανυκτερεύσει σε καμία από τις δυο.
Προσωπικά θα έκανα την διαδρομή Τολέδο, στάση στην Άβιλα , βόλτες στην πόλη και κατόπιν
Σεγόβια με διανυκτέρευση. Και ένα καλό τιπ για Άβιλα,
Πας εδώ.. Avila και βλέπεις όλη την πόλη.
υγ.
Λυπάμαι που αργώ να απαντήσω, αλλά είμαι διακοπές.

Πρώτα απ'όλα σε εύχομαι καλά να περνάτε.
Δεν βιάζομαι, οπότε μην αγχώνεσαι.
Την Άβιλα την έβαλα για διανυκτέρευση επειδή είναι πιο εύκολη στο περπάτημα όπως είπε η Τάνια, εγώ δεν έχω άποψη.
Ανεξάρτητα όμως από αυτό εάν στο τελικό προγραμματισμό πρέπει μια από τις δύο να παραληφθεί, ποια από τις δύο λες εσύ.
Για την πρώτη διανυκτέρευση στο Τολέδο έκανα κράτηση στο ξενοδοχείο που πρότεινες, φαίνεται πολύ ωραίο.

panpan

Member
Ανεξάρτητα όμως από αυτό εάν στο τελικό προγραμματισμό πρέπει μια από τις δύο να παραληφθεί, ποια από τις δύο λες εσύ.
Όπως είπε και η Τάνια, διαμονή Avila. Αν θέλεις να απολαύσει το κορίτσι σου,αυτό..

mirador-los-cuatro-postes-avila-spain-3.jpg

την ημέρα, ή αυτό το βράδυ..
screenshot-www.google.com-2023.07.15-11_29_20.png

topmar

Member
Το ξενοδοχείο είναι καρα-κέντρο, στην Plaza de España, είναι το Letoh Letoh Gran Vía

Για τις μετακινήσεις μας από αεροδρόμιο προς κέντρο, αλλά και όλες τις μετακινήσεις μας, πήραμε από μια Tourist Travel Pass (Zone A - 4 days) με κόστος 22,5€/έκαστη.

Όλα είναι εύκολα με αυτή την κάρτα, πας παντού στην Μαδρίτη, με λεωφορεία ή μετρό.

Από αεροδρόμιο, στο σταθμό Τ1-Τ2-Τ3 μπήκαμε στην πλατφόρμα Aeropuerto προς Nuevos Ministerios (8), εκεί αλλάξαμε και μπήκαμε στην πλατφόρμα 10 προς Plaza de España, που είναι 150μ από το ξενοδοχείο μας.

Από εχθές το μεσημέρι, έχουμε πάει και δει τα παρακάτω (σε 24 ώρες):

Plaza de España... Royal Palace.... Almudena Cathedral..... Puerta del Sol.... Plaza Mayor....Fuente de Cibeles... Prado Museum... Reina Sofía National Museum... Jardín Vertical Caixaforum....

Το απόγευμα έχει περιήγηση στα υπόλοιπα πολύ λίγα που έμειναν και το βράδυ σε Φλαμένκο Show Bar για διασκέδαση.

Αύριο το πρωί πάμε Toledo (με τραίνο) για περιήγηση στο σπίτι του El Greco και την πόλη.

Κατεβάστε τις 2 χρήσιμες εφαρμογές για μετρό και μετακινήσεις, πολύ εύχρηστες!

Madrid MBC

Citymapper

Χρήσιμες πληροφορίες και εδώ:

Πληροφορίες για τη μεταφορά από το αεροδρόμιο της Μαδρίτης - Welcome

Getting around Madrid by Metro

Tourist Travel Pass

Consorcio Regional de Transportes de Madrid - ¿Cómo se utiliza?
Καλησπέρα σε όλους σας.

Γυρίσαμε την προηγούμενη Κυριακή από το 4ήμερο στην Μαδρίτη - Τολέδο και ήταν όλα φανταστικά.

Ότι θέλει κάποιος να ρωτήσει άφοβα, τώρα που τα έχω φρέσκα στο μυαλό μου.

Βάζω και μερικές φωτογραφίες από κάτω, Μαδρίτης και Τολέδου.

Attachments

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Όπως είπε και η Τάνια, διαμονή Avila. Αν θέλεις να απολαύσει το κορίτσι σου,αυτό..

View attachment 435066
την ημέρα, ή αυτό το βράδυ..
View attachment 435067

Hotel María Pacheco - Hotel Boutique en Ávila

Παναγιώτη τι λέει το ξενοδοχείο αυτό σαν τοποθεσία?? Είναι κεντρικό ή να δω κάπου αλλού??
Οι φωτογραφίες που έστειλες από που είναι τραβηγμένες??

Ή αυτό
https://www.booking.com/hotel/es/be...45;srpvid=85287abc083500a9;type=total;ucfs=1&

Last edited:

jimp

Member
Κ. Μάκη αν μου επιτρέπεται να καταχραστω το τοπικό σας να ρωτήσω κάτι

Άφιξη Τετάρτη στις 4 στη Μαδρίτη και αναχώρηση Κυριακή.

Σκέφτομαι αν φύγω κατευθείαν για Σεγκόβια, την επόμενη διαμονή Τολέδο και τις δύο τελευταίες να μείνω Μαδρίτη.

Πιστεύετε βγαίνει ή να μείνω την πρώτη μέρα Μαδρίτη και να πάω μόνο Τολέδο και να επιστρέψω Μαδρίτη για τις δύο τελευταίες;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Σκέφτομαι αν φύγω κατευθείαν για Σεγκόβια, την επόμενη διαμονή Τολέδο
Θέλει κανένα τρίωρο-τετράωρο αυτό το σενάριο για μετακίνηση απ' τη μία στην άλλη, τουλάχιστον απ' όσο το χα ψάξει εγώ. Αν έχεις αμάξι είναι πιο εύκολο, αλλιώς πρέπει ν' αλλάζεις μέσα στο κέντρο της Μαδρίτης. Αξίζει πολύ όμως.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom