Ισπανία Βαρκελωνη 3 μερες

varioAthens

Member
Μπήκα αλλά γράφει η σελίδα δεν υπάρχει άλλαξε το link;
Τι θα ηθελες ακριβως? Αν θες να παρεις μια ιδεα για το πως να χωρισεις τα αξιοθεατα ανα περιοχη ή προτασεις για φαγητο, δες εδω μια μινι ιστορια που εγραψα περσι: Ισπανία - BARCELONA - a short story

NIKOLETA05

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Τι θα ηθελες ακριβως? Αν θες να παρεις μια ιδεα για το πως να χωρισεις τα αξιοθεατα ανα περιοχη ή προτασεις για φαγητο, δες εδω μια μινι ιστορια που εγραψα περσι: Ισπανία - BARCELONA - a short story
Ευχαριστώ πολύ.Ειμαι στη δουλειά τώρα θα το μελετήσω στο σπίτι κ αν έχω απορίες θα σε ρωτήσω.
Εμείς φτάνουμε απόγευμα υπολογίζω κατά τις έξι, την επόμενη εβδομάδα.
Θα μείνουμε μισή εκείνη τη μέρα,δύο επόμενες ολόκληρες και την τελευταία μας μερα πρεπει να φύγουμε απο την πόλη πλος αεροδρόμιο,κατά τις έξι το απόγευμα.
Τι θα προτείνατε να κάνουμε την πρώτη μισή μέρα που φτάνουμε απόγευμα;
Θα είμαστε εγώ κ η κόρη μου που είναι 18 χρόνων.
Επίσης στα ΜΜΜ τι παίζει;Πρέπει να βγάλω κάποια κάρτα;

varioAthens

Member
Κι εγω απογευμα εφτασα και μιας και βρισκοταν το ξενοδοχειο στη Γοτθικη Συνοικια ξεκινησα απο αυτην την οποια λατρεψα και μετα την επισκεπτομουν καθε μερα ανελλιπως… ομως βοηθησε, ξαναλεω, οτι εμενα εκει… εσεις που θα μενετε;

NIKOLETA05

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Κι εγω απογευμα εφτασα και μιας και βρισκοταν το ξενοδοχειο στη Γοτθικη Συνοικια ξεκινησα απο αυτην την οποια λατρεψα και μετα την επισκεπτομουν καθε μερα ανελλιπως… ομως βοηθησε, ξαναλεω, οτι εμενα εκει… εσεις που θα μενετε;
Στο Hostal Sant Pau

varioAthens

Member
Απο εκει που θα μενετε οι πιο ζωντανες γειτονιες ειναι η Gracia και η Eixample αλλα και για τις 2 χρειαζεται περπατημα 30-45’…Αλλιως μετρό… οποτε αν ειναι να μπειτε τελικα μετρο μπορειτε να πατε και οπουδηποτε αλλου…

NIKOLETA05

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Απο εκει που θα μενετε οι πιο ζωντανες γειτονιες ειναι η Gracia και η Eixample αλλα και για τις 2 χρειαζεται περπατημα 30-45’…Αλλιως μετρό… οποτε αν ειναι να μπειτε τελικα μετρο μπορειτε να πατε και οπουδηποτε αλλου…
Ναι απλά ρώτησα γιατί συνήθως εκείνη την ώρα πολλα αξιοθέατα είναι κλειστά ,οπότε πού θα άξιζε να πάμε εκείνη την ώρα, που να είναι ανοιχτά.
Σημείωση.Την πρώτη κ δεύτερη μέρα είναι το καρναβάλι της Βαρκελώνης...φοβάμαι ότι θα γίνεται πανικός...

Last edited:

NIKOLETA05

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Γειά σας πολύτιμοι φίλοι μου κ διοργανωτές όλων μου των ταξιδιών.
Διάβασα πάρα πολύ όλα τα τόπικς για τη Βαρκελώνη και θα ήθελα τις πολύτιμες συμβουλές σας για το δικό μου ταξιδάκι που πλησιάζει. Φτάνουμε Βαρκελώνη Τρίτη 4 Μάρτη το απόγευμα κατά τις έξι και φεύγουμε Παρασκευή πάλι κατά τις έξι από την πόλη.
Έχω φτιάξει αυτό το πρόγραμμα και θα ήθελα αν το δείτε να μου πείτε αν είναι οκ, αν βγαίνει ή να αλλάξω κάτι.
1η μέρα (από απόγευμα κ μετά)-Γοτθική συνοικία-Καθεδρικός Ναός-Placa Catalunya by night.
2η μέρα: Πάρκο Guel,Παλάτι Καταλανικής μουσικής και μετά προς απόγευμα, μιάμιση ώρα πριν δύσει ο ήλιος όπως μου είπατε, Σαγράδα Φαμίλια.
3η μέρα: Πιάνουμε την Passeig de Gracia και βλέπουμε Casa Batlo,Casa Mila,Casa Vicens Gaudi,Casa Leo i Morea.Εδω αν χωρέσει η μικρή μου θέλει να την πάω στο Ενυδρείο,δεν ξέρω αν θα προλάβουμε...
4η μέρα (μέχρι το απόγευμα):Ξεκινάμε από το Μνημείο του Κολόμβου ανεβαίνουμε τη La Rambla,περνάμε από Mercat de La Boqueria και καταλήγουμε πάλι Placa Catalunya,μέρα αυτή τη φορά.
Έχω υψοφοβία οπότε στο Μονζουίκ δεν θα πάω, υπάρχει άλλος τρόπος εκτός απο το τελεφερίκ μήπως?
Πέρα από το πρόγραμμα, έχω απορίες:
Tην 1η μας μέρα είναι μέρα καρναβαλιού και τη δεύτερη είναι η Αsh Wednesday τους, αν και δεν τρελαίνομαι για καρναβάλια, κάνουν κάτι αξιόλογο σε εκδήλωση αυτές τις μέρες? Έψαξα το πρόγραμμα αλλά είναι στα Ισπανικά το pdf.
Υπάρχει κάποια κάρτα για τα ΜΜΜ για τόσο λίγες μέρες ή θα κόβουμε εισιτήρια κάθε φορά?Χτυπώντας την κάρτα μπορώ να μπαίνω στα ΜΜΜ?
Και τέλος. Διάβασα για φαγητό, αλλά χάθηκα με τόσα πολλά και δεν έχουμε και τριψήφιο ποσό για ένα γεύμα, οπότε έχετε κάποια καλά μαγαζιά για φαγητό να προτείνετε με 25-30ευρώ το άτομο το πολύ?
Είμαι όλη μάτια!!!

Last edited:

varioAthens

Member
Μπαρσελονετα; Σιουταντελα; Ελ Μπορν;
Γοτθικη να πατε και μερα!
Για φαγητο δες στη Γοτθικη Συνοικια αυτο που εχω προτεινει και στην ιστορια μου: Bar Mono… ωραιο σημειο, αν εχει καλο καιρο καθεσαι και εξω στην πλατεια, μεσα μοντερνο περιβαλλον, νοστιμοτατα ταπας, τιμες Αθηνας αλλα μπορεις να φας στο μπατζετ που ζητας. Bar Mono

Porfyria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λωζάννη
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού
Έχω υψοφοβία οπότε στο Μονζουίκ δεν θα πάω, υπάρχει άλλος τρόπος εκτός απο το τελεφερίκ μήπως?
Με ταξί, ποδήλατο, πόδια ή λεωφορείο 150 από Plaça Espanya.
Υπάρχει κάποια κάρτα για τα ΜΜΜ για τόσο λίγες μέρες ή θα κόβουμε εισιτήρια κάθε φορά?
T-usual για 1 μήνα όπως πρότεινε ο @panpan η οποία ισχύει και για τη γραμμή L9Sud που πάει αεροδρόμιο.
Διάβασα για φαγητό, αλλά χάθηκα με τόσα πολλά και δεν έχουμε και τριψήφιο ποσό για ένα γεύμα, οπότε έχετε κάποια καλά μαγαζιά για φαγητό να προτείνετε με 25-30ευρώ το άτομο το πολύ?
Δεν έχω μαγαζιά να σου προτείνω αλλά μπορείς να επιλέξεις το μενού της ημέρας (menú del día) που προσφέρουν αρκετά (μη τουριστικά συνήθως) εστιατόρια το μεσημέρι και κοστίζει περίπου έως 15 ευρώ. Είναι συνήθως για τους εργαζόμενους που κάνουν το διάλειμμά τους για φαγητό. Συνήθως αξίζει με το παραπάνω κι είναι παράδοση στην Ισπανία.

linaki

Member
Γειά σας πολύτιμοι φίλοι μου κ διοργανωτές όλων μου των ταξιδιών.
Διάβασα πάρα πολύ όλα τα τόπικς για τη Βαρκελώνη και θα ήθελα τις πολύτιμες συμβουλές σας για το δικό μου ταξιδάκι που πλησιάζει. Φτάνουμε Βαρκελώνη Τρίτη 4 Μάρτη το απόγευμα κατά τις έξι και φεύγουμε Παρασκευή πάλι κατά τις έξι από την πόλη.
Έχω φτιάξει αυτό το πρόγραμμα και θα ήθελα αν το δείτε να μου πείτε αν είναι οκ, αν βγαίνει ή να αλλάξω κάτι.
1η μέρα (από απόγευμα κ μετά)-Γοτθική συνοικία-Καθεδρικός Ναός-Placa Catalunya by night.
2η μέρα: Πάρκο Guel,Παλάτι Καταλανικής μουσικής και μετά προς απόγευμα, μιάμιση ώρα πριν δύσει ο ήλιος όπως μου είπατε, Σαγράδα Φαμίλια.
3η μέρα: Πιάνουμε την Passeig de Gracia και βλέπουμε Casa Batlo,Casa Mila,Casa Vicens Gaudi,Casa Leo i Morea.Εδω αν χωρέσει η μικρή μου θέλει να την πάω στο Ενυδρείο,δεν ξέρω αν θα προλάβουμε...
4η μέρα (μέχρι το απόγευμα):Ξεκινάμε από το Μνημείο του Κολόμβου ανεβαίνουμε τη La Rambla,περνάμε από Mercat de La Boqueria και καταλήγουμε πάλι Placa Catalunya,μέρα αυτή τη φορά.
Πέρα από το πρόγραμμα, έχω απορίες:
Tην 1η μας μέρα είναι μέρα καρναβαλιού και τη δεύτερη είναι η Αsh Wednesday τους, αν και δεν τρελαίνομαι για καρναβάλια, κάνουν κάτι αξιόλογο σε εκδήλωση αυτές τις μέρες? Έψαξα το πρόγραμμα αλλά είναι στα Ισπανικά το pdf.
Υπάρχει κάποια κάρτα για τα ΜΜΜ για τόσο λίγες μέρες ή θα κόβουμε εισιτήρια κάθε φορά?Χτυπώντας την κάρτα μπορώ να μπαίνω στα ΜΜΜ?
Και τέλος. Διάβασα για φαγητό, αλλά χάθηκα με τόσα πολλά και δεν έχουμε και τριψήφιο ποσό για ένα γεύμα, οπότε έχετε κάποια καλά μαγαζιά για φαγητό να προτείνετε με 25-30ευρώ το άτομο το πολύ?
Είμαι όλη μάτια!!!
Γύρισα πριν λίγες μέρες, το φαγητό γενικά δεν μου άρεσε καθόλου.Παεγια φαγαμε στο teleferik είχε 20.00 το άτομο. Το μετρό αν το χρησιμοποιείς δεν συμφέρει να κόβεις εισιτήρια, έχει 2.65 η μια διαδρομή. Έχει διάφορες κάρτες δεν έχω να σου προτείνω , διότι εμείς ρίξαμε πολύ Περπάτημα. Επίσης, να ξέρεις δεν μιλάνε αγγλικά και είναι αρκετά κουραστικό. Παρόλα αυτά είναι πολυ όμορφη η πολη. Καλά να περάσετε!

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.914
Μέλη
39.621
Νεότερο μέλος
Athina Petridou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom