• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Η κλασική ερώτηση

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Να πάμε σε μια κοινωνία ισότητας και ισοτιμίας. Με δικαιότερη αναδιανομή του πλούτου, με ταξική πάλη, με κατάργηση των αφεντικών. Όποιος, για παράδειγμα, πηγαίνει 8 ταξίδια τον χρόνο, να πηγαίνει τα δύο και τα άλλα έξι να διανέμονται σε αυτούς που δεν μπορούνε να πάνε κανένα. Ε;
Δεν αφήνεις τις σοφιστείες;... Αντε να τελειώσεις την ιστορία με την Κλάρα! Αναμένουμε την συνέχεια για να ζηλέψουμε!

paefstra

Member
Όταν ζεις σε μια καπιταλιστική κοινωνία με πολλά οικονομικά στρώματα αποδέχεσαι το επίπεδο που βρίσκεσαι, αν είναι εφικτό αναρριχάσαι διαφορετικά παραμένεις εκεί και προσαρμόζει τη ζωή σου ανάλογα με τις δυνατότητές σου.
Χμ, νομιζω οτι εχει αλλαξει αυτο στον Υστερο Καπιταλισμο. Φορτωνεις την καρτα γιατι "μια ζωη την εχουμε" και μετα βλεπουμε. Και φυσικα πολιτικα επιλεγεις ακριβως το οικονομικο συστημα που θα σε κανει φτωχοτερο και θα εμποδισει την αναρριχηση εκτος αν εισαι ομορφος και κανεις κανενα καλο γαμο.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Να πας να κάνεις like αν θες να τη συνεχίσω...
Θα σου πω το πολύ απλό. Φρανκφούρτη δεν έχω πάει, με την ιστορία σου παίρνω μια γεύση και κρίνω αν θα πρέπει να βάλω μια πινέζα εκεί για μελλοντικό ταξίδι.
Το σημαντικό είναι να κυνηγάς οικονομικά ταξίδια. Για παράδειγμα Μάλτα 6 διανυκτερεύσεις με πρωινό, αεροπορικά εισιτήρια με δύο αποσκευές 335 € για 2 άτομα. Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα μουσεία πόσα θες πια για μετακινήσεις και φαγητό;

Marios_Gr

Member
Θα σου πω το πολύ απλό. Φρανκφούρτη δεν έχω πάει, με την ιστορία σου παίρνω μια γεύση και κρίνω αν θα πρέπει να βάλω μια πινέζα εκεί για μελλοντικό ταξίδι.
Το σημαντικό είναι να κυνηγάς οικονομικά ταξίδια. Για παράδειγμα Μάλτα 6 διανυκτερεύσεις με πρωινό, αεροπορικά εισιτήρια με δύο αποσκευές 335 € για 2 άτομα. Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα μουσεία πόσα θες πια για μετακινήσεις και φαγητό;
Δεν με ενδιαφέρει να δω τη Μάλτα. Να φύγω από τη μια φτώχεια να πάω στην άλλη. Το θέμα είναι να βλέπουμε ψηλούς και πλούσιους ανθρώπους. Προτιμώ να βάλω παραπάνω και να πάω π.χ. στο Βέλγιο. Με ενδιαφέρουν κυρίως τα μουσεία.

Extra muros

Member
Δε νομίζω ότι είναι κακό να παραδεχτούμε ότι όσοι γράφουμε ενεργά εδώ μέσα είμαστε οι περισσότεροι πάνω από το μέσο εισοδηματικό όρο της Ελλάδας, με μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ μας φυσικά, κάποιοι στις ανώτερες και κάποιοι στις κατώτερες παρυφές της καμπύλης και πολλοί κάπου στη μέση, (αν υποθέσουμε- αυθαίρετα φυσικά - ότι υπάρχει κανονική κατανομή στα εισοδήματά μας.) Σαφώς μια καλή οργάνωση και ένας "λιτός βίος" που έλεγε κι ένας παλιός ΥπΟικ, εξοικονομούν αρκετά χρήματα, από την άλλη η ίδια οργάνωση, ειδικά όταν περιλαμβάνει κυνήγι προσφορών, μιλίων, πόντων, κουπονιών κλπ. μεταφράζεται σε κανονικές εργατοώρες που επίσης δε διαθέτουν όλοι. Φθηνό χόμπι (γιατί χόμπι είναι, ούτε επένδυση, ούτε ευγενής πνευματική ενασχόληση) δεν είναι τα ταξίδια σίγουρα πάντως, όπως κι αν το πιάσει κανείς.

Προσωπικά το έχω πει ότι χρηματοδοτώ τα ταξίδια κατά βάση από επιπλέον (ημι)εποχική απασχόληση, με τον απλό μισθό μου έβγαινα ως το 2021 για 2 ταξίδια εξωτερικού το χρόνο, τώρα δε θα αρκούσαν ούτε για το ένα καίτοι άτεκνη και με μοιρασμένα έξοδα σπιτιού. Λόγω των διαφορετικών κύκλων που με φέρνουν σε επαφή οι δουλειές μου, βλέπω και τις διαφορές στον τρόπο ζωής - περιλαμβανομένων, αν κι όχι αποκλειστικά- των ταξιδιών, και μου έχουν λυθεί και πολλές απορίες για Αράχωβες, τριήμερα, πληρότητες κι όλη αυτή την ατέρμονη συζήτηση που με μαθηματική ακρίβεια επανέρχεται κάθε γιορτή και σχόλη. Δεν ξέρω κανέναν προσωπικά που με παιδιά και μέσο μισθό δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα μπορεί να κάνει έστω κι ένα ταξίδια εξωτερικό πλέον (δε λέω ότι δεν υπάρχουν, λέω δε γνωρίζω) εδώ και πολλά χρόνια, για το εσωτερικό δε τη βγάζουν με πατρικά και βάουτσερ. Από την άλλη ξέρω αρκετό κόσμο κι εκτός φόρουμ που κάνει πολλά ταξίδια κι εξορμήσεις κάθε χρόνο και κάπως έτσι βγαίνουν μέσοι όροι, κάπως σαν το κατά κεφαλή ΑΕΠ που σα δείκτης μπορεί να λέει πολλά, αλλά και τίποτα απολύτως, ανάλογα με το τι ερώτημα θέτεις.

Εκεί που κι εγώ θα διαφωνήσω κάθετα είναι ότι δεν μπορούμε να χαιρόμαστε με ταξίδια άλλων. Ίσα - ίσα θεωρώ ότι κι ένας λόγος που γράφουμε σε ειδικής θεματολογίας φόρουμ σαν αυτό, είναι και για να μην πρήζουμε κόσμο που δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα, ακριβώς επειδή μοιραζόμαστε την ίδια πετριά και μπορούμε να μιλάμε γι ' αυτή σε ένα 'safe space' για να χρησιμοποιήσω και μια έκφραση του συρμού. Σε ό,τι με αφορά χαίρομαι με ταξίδια που βλέπω εδώ, ακόμα και για μέρη που δε με συγκινούν ιδιαίτερα, κάποιες ιστορίες είναι απολαυστικές ακόμα και σαν τρόπος γραφής, αρκετές φωτογραφίες εξαιρετικές από καθαρά αισθητική σκοπιά, και δε μιλάω βέβαια καν για το χρηστικό κομμάτι που πιστεύω τους περισσότερους μας έχει κάνει ταξιδιωτικά αν όχι σοφότερους, τουλάχιστον πιο υποψιασμένους. Αλλά και irl μου αρέσει πολύ να συζητάω με κόσμο για τα ταξίδια που έκαναν, αντίστοιχα νιώθω ότι όσοι με ρωτάνε για τα ταξίδια (αλλιώς πολύ σπάνια να αναφερθώ μόνη μου σε αυτά) συνήθως χαίρονται πραγματικά κι έχουν ειλικρινές ενδιαφέρον. Έχω δεχτεί και πειράγματα, αλλά κυρίως με καλοπροαίρετη διάθεση . Σίγουρα ενίοτε υπάρχει και φθόνος ή μη κατανόηση/άγνοια για κάποιους προορισμούς, αλλά δεν είναι αυτές οι βασικές αντιδράσεις που εισπράττω. Για να επανέλθω στα του φόρουμ αν νιώθουμε ότι κάποιοι χρήστες μπορεί να φλεξάρουν ή γενικά δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας, μπορούμε να μην αλληλεπιδρούμε ή και να εκφράζουμε κόσμια τη διαφωνία μας, χωρίς γενικεύσεις κι αφορισμούς. Αν μπω στη σελίδα "Φίλοι χασαποταβέρνας "Τα πέντε αδέρφια"" και αρχίσω να γράφω "δολοφόνοι που τρώτε αθώα ζωάκια", το πρόβλημα δεν το έχει ούτε ο βιγκανισμός, ούτε τα πέντε αδέρφια, αλλά εγώ.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Συγγνώμη, βρε παιδιά. Τί εισοδήματα έχετε και πόσο ελεύθερο χρόνο, για να πηγαίνετε ένα ταξίδι κάθε μήνα επί ένα έτος;
Νισαφι πιά. Κάθε χρόνο η ίδια κουβέντα, και με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Όχι, δε θα παρω, ισχύουν όσα είπαμε τις προηγούμενες χρονιες. Όπως είπα περυσι, ήταν η τελευταία χρονιά που έδωσα οικονομικά στοιχεία για τα ταξίδια μου. Παρακαλώ επίσης τα off-topic μηνύνατα που δεν είναι απολογισμοί χρονιάς να διαγραφούν ή να μεταφερθούν αλλού. Δεν έχω όρεξη να ψάχνω σε σελίδες επί σελίδων για να δω τι κάνανε το 2024 όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για το θέμα.

Last edited:

Marios_Gr

Member
Νισαφι πιά. Κάθε χρόνο η ίδια κουβέντα, και με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Όχι, δε θα παρω, ισχύουν όσα είπαμε τις προηγούμενες χρονιες. Όπως είπα περυσι, ήταν η τελευταία χρονιά που έδωσα οικονομικά στοιχεία για τα ταξίδια μου. Παρακαλώ επίσης τα off-topic μηνύνατα που δεν είναι απολογισμοί χρονιάς να διαγραφούν οι να μεταφερθούν αλλού. Δεν έχω όρεξη να ψάχνω σε σελίδες επί σελίδων για να δω τι κάνανε το 2024 όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για το θέμα.
Μα είναι ανυπόφοροι...

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Αλήθεια τώρα, οκτω+ σελίδες μηνυμάτων χωρίς ούτε ένα να αφορά τον απολογισμό κάποιου για το 2024, είμαστε σοβαροί;
@katkats σβήσε σε παρακαλώ με την πρώτη ευκαιρία το δικό μου ποστ, εκτός του ότι προκάλεσε συζητήσεις που σε καμία περίπτωση δεν ήθελα, χάθηκε κι ανάμεσα εκτός θέματος μηνύματα.

Δε κουραστήκατε κάθε 4-5 μήνες με την ίδια ιστορία; Ξέρετε πολύ καλά νομίζω τι εννοώ, η επιλεκτική ανοχή ορισμένες φορές με ξεπερνάει, αλλά στην τελική ποιος είμαι εγώ να κρίνω.

Δε νομίζω ότι είναι κακό να παραδεχτούμε ότι όσοι γράφουμε ενεργά εδώ μέσα είμαστε οι περισσότεροι πάνω από το μέσο εισοδηματικό όρο της Ελλάδας
Μπορεί να είναι αρκετοί και δεν έχει πραγματικά καμιά σημασία, δεν είμαστε όμως όλοι και δε θα δώσουμε λογαριασμό που τα βρήκαμε, πόσο ζοριστήκαμε για να μαζέψουμε και να τα ξοδέψουμε σε ταξίδια ή όχι, λες και τα κλέψαμε.

Τις καλύτερες ευχές μου για το 2025 βρε!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.777
Μέλη
39.509
Νεότερο μέλος
pantelis93

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom