• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Η κλασική ερώτηση

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Marios_Gr

Member
Προσωπικά αν ζήλευα(ειδικά με την έννοια της ζηλοφθονίας) τα πολλά ταξίδια ή οτιδήποτε άλλο,απλώς δεν θα διάβαζα το θέμα.

Επίσης το τι μπορεί να"ζηλέψει"(ακόμα κ με την καλή έννοια ο καθένας)είναι σχετικό με τα γούστα,τις επιθυμίες κλπ...

Προσωπικά έχω συγκεκριμένα μέρη ταξιδιωτικούς στόχους,συγκεκριμένες χώρες,τα ελληνικά νησιά,(αν είναι εφικτό)τα λιγότερα και πολυήμερα ταξίδια κλπ...Οπότε για μένα δεν είναι καν ποσοτικό...Πιο πολύ θέλω να δω όλα τα ελληνικά νησιά όπως ο @psilos3, παρά να κάνω πολλά ταξίδια σε λίγο διάστημα και να περνώ πολύ χρόνο σε αεροπλάνο.Όταν ο @psilos3 ανακοίνωσε πως πήγε σε όλα τα ελληνικά νησιά,όχι μόνο δεν λυπήθηκα αλλά χάρηκα κι εύχομαι να βαδίσω στα χνάρια του...

Αν ζήλευα δεν θα διάβαζα το θέμα.Καθένας ζηλεύει κάτι άλλο, δεν θα περιορίσουν οι άλλοι τα ταξίδια τους για αυτό.

Ακόμα κι αν έχω απορία πώς κάποιος έχει τόσο χρόνο ή χρήμα για ταξίδια,δεν θα τον φθονήσω,δεν μπορώ να καταλάβω αν κάποιος δεν βρίσκει καμία χαρά κ δυσανασχετεί γιατί να διαβάσει για τα ταξίδια των άλλων....
Το θέμα του φθόνου, που ξαφνικά έγινε καραμέλα, το έβαλαν άλλοι αυθαίρετα στη συζήτηση, λες και γνωρίζουν προσωπικά τους γράφοντες εδώ μέσα. Εγώ διατύπωσα ένα -εύλογο θεωρώ- ερώτημα, περισσότερο τεχνικής φύσεως, για ένα νήμα που ποτέ δεν παρακολουθώ, αλλά έτυχε να πέσει μπροστά μου σήμερα.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Marios_Gr
Να πάρουμε ένα παράδειγμα:
Έστω ένα ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων ή ένα ζευγάρι συνταξιούχων (που πλήρωναν τις εισφορές και έχουν πάρει κανονική σύνταξη) χωρίς ενοίκιο, άλλες υποχρεώσεις και με παιδιά που έχουν τις δικές τους οικογένειες. Συνολικό εισόδημα 25.000 - 30.000. Βάλε κάτω πόσα οικονομικά ταξίδια των 1000 - 1500 € μπορεί να κάνει μέσα σε ένα χρόνο. Τους υπολογισμούς τους αφήνω σε σένα.

alma

Member
Το θέμα της φθόνου, που ξαφνικά έγινε καραμέλα, το έβαλαν άλλοι αυθαίρετα στη συζήτηση, λες και γνωρίζουν προσωπικά τους γράφοντες εδώ μέσα. Εγώ διατύπωσα ένα -εύλογο θεωρώ- ερώτημα, περισσότερο τεχνικής φύσεως, για ένα νήμα που ποτέ δεν παρακολουθώ, αλλά έτυχε να πέσει μπροστά μου σήμερα.
Νομίζω το έγραψαν, όταν έγραψες πως ΟΥΔΕΙΣ χαίρεται με τα ταξίδια των άλλων.

Marios_Gr

Member
Marios_Gr
Να πάρουμε ένα παράδειγμα:
Έστω ένα ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων ή ένα ζευγάρι συνταξιούχων (που πλήρωναν τις εισφορές και έχουν πάρει κανονική σύνταξη) χωρίς ενοίκιο, άλλες υποχρεώσεις και με παιδιά που έχουν τις δικές τους οικογένειες. Συνολικό εισόδημα 25.000 - 30.000. Βάλε κάτω πόσα οικονομικά ταξίδια των 1000 - 1500 € μπορεί να κάνει μέσα σε ένα χρόνο. Τους υπολογισμούς τους αφήνω σε σένα.
Πόσα ζευγάρια συνταξιούχων με 30.000 ευρώ εισόδημα γνωρίζεις; Πόσα ταξίδια των 1500 ευρώ κάνει ένας άνθρωπος με 13.000 ευρώ εισόδημα το χρόνο; Δύο το πολύ και αν δεν έχει ενοίκιο;

Άλλο να μου πεις. Πόσοι 30ρηδες και 40ρηδες μένουν ακόμα με τη μάνα τους για να τους μένει όλος ο μισθός στην τσέπη.

Marios_Gr

Member
Νομίζω το έγραψαν, όταν έγραψες πως ΟΥΔΕΙΣ χαίρεται με τα ταξίδια των άλλων.
Αυτή είναι η γνώμη μου, ότι οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδεύουν οι ίδιοι, όχι να βλέπουν τα ταξίδια των άλλων. Αυτό δεν σημαίνει ότι μισούν τους άλλους ανθρώπους.

alma

Member
Αυτή είναι η γνώμη μου, ότι οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδεύουν οι ίδιοι, όχι να βλέπουν τα ταξίδια των άλλων. Αυτό δεν σημαίνει ότι μισούν τους άλλους ανθρώπους.
Ε,σε αυτό απάντησαν.Είπες ΟΥΔΕΙΣ χαίρεται κι ενδεχομένως πικραίνεται και να γίνουμε λιγότερο αυτοαναφορικοί για αυτό.Με την ίδια λογική μπορεί να πικραίνεται και με τις ταξιδιωτικές ιστορίες,μπορεί να μην γράφει κανείς τότε ιστορίες....Αν κάποιος δεν θέλει να βλέπει τα ταξίδια των άλλων ας μην τα δει.Δεν είναι απαραίτητο.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Άλλο να μου πεις. Πόσοι 30ρηδες και 40ρηδες μένουν ακόμα με τη μάνα τους για να τους μένει όλος ο μισθός στην τσέπη.
Αυτό είναι άλλο θέμα που καίει την κοινωνία αλλά τι θα πρέπει να γίνει να σταματήσουν τα ταξίδια όσοι έχουν τη δυνατότητα;

Marios_Gr

Member
Αυτό είναι άλλο θέμα που καίει την κοινωνία αλλά τι θα πρέπει να γίνει να σταματήσουν τα ταξίδια όσοι έχουν τη δυνατότητα;
Να πάμε σε μια κοινωνία ισότητας και ισοτιμίας. Με δικαιότερη αναδιανομή του πλούτου, με ταξική πάλη, με κατάργηση των αφεντικών. Όποιος, για παράδειγμα, πηγαίνει 8 ταξίδια τον χρόνο, να πηγαίνει τα δύο και τα άλλα έξι να διανέμονται σε αυτούς που δεν μπορούνε να πάνε κανένα. Ε;

Marios_Gr

Member
Ε,για αυτό δεν γίνεται να μιλάμε εκ μέρους όλων κ να λέμε ΟΥΔΕΙΣ χαίρεται.Μπορούμε να λέμε το πως νιώθουμε εμείς.
Εμένα αυτή είναι η κοινωνική μου αντίληψη. Δεν το απηύθυνα σε κάποιον προσωπικά.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.779
Μέλη
39.514
Νεότερο μέλος
Xanthos87