• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΗΠΑ 15 μέρες στην Καλιφόρνια

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Είναι πάρα πολύ εύκολο και το συνηθίζεις μετά το πρώτο μισάωρο. Ο κανόνας είναι ένας: απλά ξεχνάς πως έχεις αριστερό πόδι!!!

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Defkalion, την Μεγάλη Τρίτη πετάω για Λ.Α. Λες να πετάμε μαζί??????
Πάω με Air France και επιστρέφω στις 24.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Κι'εσύ πας;;;; Εγώ έχω δώσει ραντεβού ήδη με τον taver στο vegas την επόμενη εβδομάδα.

Εγώ πετάω Μ. Πέμπτη :)

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Κι'εσύ πας;;;; Εγώ έχω δώσει ραντεβού ήδη με τον taver στο vegas την επόμενη εβδομάδα.

Εγώ πετάω Μ. Πέμπτη :)
Καλησπέρα (Καλημέρα) από το όμορφο Σαν Φρανσίσκο! Καιρός υπέροχος, πόλη υπέροχη... Περισσότερα όταν γυρίσω!!

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Def και οι υπόλοιποι οδηγοί μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν κάποιες διαφορές στον ΚΟΚ σε σχέση με τον ελληνικό:

• Το σημαντικότερο είναι πως στις διασταυρώσεις επιτρέπεται η δεξιά στροφή ακόμη και όταν έχεις κόκκινο αφού πρώτα σταματήσεις και ελέγξεις τον δρόμο. Εκτός και αν υπάρχει ταμπέλα (λευκή με μαύρα γράμματα) ότι απαγορεύεται. Σε κάποιες πολιτείες επιτρέπεται και η αριστερή στροφή αλλά στην Καλιφόρνια ΟΧΙ!
  • Το κίτρινο στην Καλιφόρνια λειτουργεί όπως και στην Ελλάδα: αν σε παίρνει προχώρα αλλά προσοχή γιατί σε άλλες πολιτείες σημαίνει σταμάτα αμέσως.
  • Πράσινο βελάκι σε διασταύρωση δεν βλέπεις συχνά. Για τις αριστερές στροφές ισχύει το στρογγυλό πράσινο (που είναι και για ευθεία) αλλά έχουν προτεραιότητα τα αυτοκίνητα που έρχονται από απέναντι, οπότε σταματάς και περιμένεις να αδειάσει ο δρόμος και μετά στρίβεις.
Φυσικά όπου δεν είσαι σίγουρος καλύτερα να σταματήσεις και να σε βρίζει ο από πίσω παρά να φας καμιά κλήση $400 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη ή ακόμη χειρότερα να εμπλακείς σε ατύχημα.

Επίσης:

• στην Καλιφόρνια βάζεις μόνος σου βενζίνη στο βενζινάδικο. Αν έχεις κάρτα πληρώνεις κατευθείαν στην αντλία αλλιώς πρέπει να αφήσεις το αυτοκίνητο και να πας στο παράθυρο που είναι ο υπάλληλος.
  • Στους αυτοκινητόδρομους γράφουνε, οπότε προσοχή στην ταχύτητα! Μην παρασύρεστε από αυτούς (αρκετούς) που τρέχουν!
  • Και προσοχή στο παρκάρισμα στο δρόμο γιατί όχι μόνο γράφουν αλλά σηκώνουν και αυτοκίνητα. Δύσκολα θα βρεις parking στο δρόμο χωρίς παρκόμετρο, μόνο στις residential areas, στο κέντρο πληρώνεις παντού!

mitsos7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Searching
Εγώ νοίκιασα αυτοκινητο στο Σαν Φρανσίσκο, αγχωμένος επειδή ήταν αυτόματο, έβαλα και την διαδρομή για την Golden Gate Bridge στο gps και ξεκίνησα.

Η πρώτη στροφή αριστερά με έστειλε σε μία από τις ατέλειωτες ανηφόρες τους όπου ανέβαινε και το τραμ. Με έπιασε και φαναρι και αναρωτιόμουν πως ξεκινάμε στις ανηφόρες...

Αφου λοιπον με το πράσινο έκανα εκκίνηση αλα Σουμάχερ (μύρισαν λάστιχα) πήγα να περάσω το επόμενο φανάρι με κοκκινο (και βλέπω ένα κινέζο πεζό δίπλα μου να φωνάζει ... stoooooop...stoooooop) ... Σαν να μην έφτανε αυτό κάνει και στάση το τραμ λίγο παραπάνω και κατεβαίνει κάποιος με την πλάτη στο δρόμο, πήγα να τον πάρω σβάρνα με τον καθρέφτη...

Μετά από αυτά πήγαν όλα καλά :haha:

Α.. στις περισσότερες διασταυρώσεις ήδα ότι έχει σήμα STOP και στις 4 γωνίες... Εκεί απ'ότι κατάλαβα είναι ότι όποιος έχει πλησιάσει την διασταύρωση 1ος περνάει. Και το άλλο το ψαρωτικό ήταν ότι τα φαναρια για τα αυτοκίνητα είναι μετά την διασταύρωση οπότε ουκ ολίγες φορές σταμάταγα πανω στις διαβάσεις :shock:

Πάντως συνηθίζεται αμέσως η οδήγηση με το αυτόματο (το πολύ πολύ να ψάχνεις τον λεβιέ και τον συμπλέκτη) :D η διαδρομή είναι τέλεια... όπως προείπαν προσοχή στα όρια ταχύτητας (55-65 μίλια στα freeways), εγώ όταν έβλεπα πολλούς να με περνάνε έκανα αριστερά και πήγαινε μέχρι 80 ;) Η διαδρομή San Diego - Las Vegas ήταν εφιάλτης.. 55 μίλια ταχύτητα και ατέλειωτες ευθείες...

Θα περάσεις τέλεια και θα ευχαριστηθείς διαδρομή και οδήγηση... :clap:

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ωραίος mpiftex, ευχαριστώ. :)

Μια διευκρίνηση μόνο, τι εννοείς απαγορεύεται η δεξιά στροφή;

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Έκανα ένα λαθάκι στο πρώτο παραπάνω. Αν δεν κατάλαβες το παρακάτω το ξαναλέω:
Το σημαντικότερο είναι πως στις διασταυρώσεις επιτρέπεται η δεξιά στροφή ακόμη και όταν έχεις κόκκινο αφού πρώτα σταματήσεις και ελέγξεις τον δρόμο. Εκτός και αν υπάρχει ταμπέλα (λευκή με μαύρα γράμματα) ότι απαγορεύεται. Σε κάποιες πολιτείες επιτρέπεται και η αριστερή στροφή αλλά στην Καλιφόρνια ΟΧΙ!
Όταν το φανάρι είναι στρογγυλό κόκκινο, επιτρέπεται η δεξιά στροφή αλλά με προσοχή (σαν να έχεις πορτοκαλι που αναβοσβήνει στην ελλάδα). Εκτός και αν υπάρχει ταμπέλα "No right turn on red" όπου σταματάς και περιμένεις το πράσινο. Σε κάποιες πολιτείες, με στρογγυλό κόκκινο μπορείς να στρίψεις και αριστερά (και όχι δεξιά που έγραψα κατά λάθος προηγουμένως) άλλα όχι στην CA.

Σωστά και αυτά που λέει ο Μήτσος!
Είναι μπέρδεμα που τα φανάρια είναι πάνω ή και μετά τη διασταύρωση και όχι πριν όπως την ελλάδα γιατί στην αρχή δεν καταλαβαίνεις που πρέπει να σταματήσεις.

Μεγάλη προσοχή στις διαβάσεις πεζών ακόμη και αν δεν έχει γραμμές στο δρόμο. Να θυμάσαι πως σε κάθε διασταύρωση υπάρχει διάβαση και πρέπει να σταματήσεις για τον πεζό (ακόμη και να μην έχει γραμμές/ζέβρα) εκτός και αν έχει φανάρι και έχεις πράσινο και αυτός κόκκινο.
Προσοχή γιατί πάντα όταν παίρνεις στροφή σε φανάρι ο πεζός έχει πράσινο στο δρόμο που μπαίνεις και πρέπει να σταματήσεις!
Και εδώ οι πεζοί ξέρουν πως έχουν προτεραιότητα και περνάνε χωρίς να περιμένουν να σταματήσεις.. οπότε προσοχή μην ξεχαστείς και χτυπήσεις (χτύπα ξύλο) κανέναν!

Επίσης προσοχή στα σχολικά! Αν το σχολικό σταματήσει για να ανεβοκατεβάσει παιδιά πρέπει να σταματήσεις πίσω του, ακόμα και αν είσαι στη δίπλα λωρίδα αλλά ακόμη και αν είσαι στην άλλη πλευρά του δρόμου (στην αντίθετη κατεύθυνση)! Ότι έχει σχέση με σχολικό είναι πολύ σοβαρό!
awww.pps.k12.or.us_depts_c_transportation_stop_undivided.jpg

Στις διασταυρώσεις που έχουν όλοι stop ή ένα κόκκινο φανάρι που αναβοσβήνει (και αυτό stop είναι) όπως λέει ο Μήτσος, αυτός που έφτασε πρώτος περνάει πρώτος.

Στις πλατείες έχει προτεραιότητα αυτός κινείται ήδη μέσα, όχι αυτός που μπαίνει.

Σε κάποιους αυτοκινητόδρομους η αριστερή λωρίδα είναι car pool lane που σημαίνει πως είναι μόνο για τα αυτοκίνητα με 2 τουλάχιστον άτομα. Το κάνουν για να ενθαρρύνουν το να μοιράζονται οι άνθρωποι τις διαδρομές και να μην παίρνει ο καθένας αυτοκίνητο.

Ακούγονται πολλά αλλά συνηθίζονται εύκολα! Στη χειρότερη οδήγα σαν πάπια για να΄σαι σίγουρος! :D:D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom