happiness
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ...τελικά δεν άργησε :)
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ιαπωνία, Κούβα
Πόσο; Οκ. Το ξέρω ότι τον τελευταίο χρόνο οι απεργίες έχουν πολλαπλασιαστεί λόγω του μνημονίου, αλλά ... hellooo? το ίδιο έχουν κάνει και σε όλες τις άλλες χώρες που "υποφέρουν" από μαζικές αντιεργατικές αλλαγές. Δεν ξέρω εάν αναφέρεσαι στον τελευταίο χρόνο. Και δεν ξέρω εσύ προσωπικά πόσο όψιμα άρχισες να υιοθετείς την κλασική γκρίνια περί "παράνομων και καταχρηστικών" απεργιών, αλλά εγώ την γκρίνια αυτή την θυμάμαι από παιδί, οπότε στοιχεία 15-10 χρόνων πριν προσωπικά μου λένε πολλά γιατί και τότε την ίδια γκρίνια άκουγα γύρω μου. Και εν τέλει, προφανώς έαν είχα βρει πιο πρόσφατα στοιχεία θα τα παρέθετα. Μήπως έχεις εσύ να παραθέσεις κάτι που να μοιάζει με στατιστικό στοιχείο; ή μονο αυτά που υπάρχουν στο κεφάλι σου ;1996-2000. Δηλαδή πριν 15 χρόνια. Πόσο διαφορετικά ήταν τότε τα πράγματα....
Ρε taver, επειδή σε βλέπω που σε παραπληροφορούν, κάνε ένα πείραμα ρε παιδί μου. Έτσι από περιέργεια. Κάνε μία φορά απεργία, ή στάση εργασίας ή μη δουλέψεις υπερωρίες (αν κάνεις και τις πληρώνεσαι μέχρι τώρα), και πες μας μετά εάν πληρώθηκες έστω και μία ώρα από αυτές που δεν δούλεψες. Γιατί εγώ που συνολικά έχω χάσει κανά-δυο χιλιάρικα ευρώ (είμαι νέα ακόμα) από απεργίες και στάσεις εργασίας, θα ήθελα πολύ να ξέρω τα αποτελέσματα του πειράματος.(Αλήθεια, στο strikes περιλαμβάνονται και οι "στάσεις εργασίας", οι "αποχές από υπερωρίες", και οι διάφοροι τρόποι που έχουν εφεύρει οι Ελληνάρες ώστε και να απεργούν και να πληρώνονται ταυτόχρονα???)
Τα στοιχεία είναι αναγμένα ανά 1000 εργάτες της κάθε χώρας. και ούτε στην Ελλάδα οι απεργίες αφορούν ως επί το πλείστον όλη την χώρα. Σε κάθε χώρα οι απεργίες είναι συνήθως κλαδικές και πολύ λιγότερες οι παν-κρατικές. Οι δε ΗΠΑ είναι ειδική περίπτωση, καθώς φαντάζομαι το αντίστοιχο "πανελλαδικό" σε αυτούς μεταφράζεται σε "παν-state". Χλωμό το βλέπω να έχει γίνει ποτέ σε όλα τα states ταυτόχρονη απεργία.Επιπλέον υπενθυμίζω ότι η λίστα δεν είναι ανηγμένη σε αναλογία με τον πληθυσμό κάθε χώρας... (Κι ότι μια απεργία στις ΗΠΑ σχεδόν ποτέ δεν αφορά όλη τη χώρα).
Όχι δεν μας λέει. Αλλά δεν μας το λέει και κανένα άλλο στοιχείο. Μήπως ξέρεις εσύ ποια είναι η συνήθης πρακτική στο εξωτερικό; Κι αν ναι, από ποια πηγή; Μη μου linkάρεις Πρετεντέρη μόνο....Επίσης, η στατιστική δε μας λέει πόσες από τις απεργίες προκυρύσσονται εκβιαστικά στις μέρες με τη μεγαλύτερη επίπτωση στο κοινό. Και δε μας λέει πόσες από τις απεργίες προκυρύσσονται με επαρκή χρόνο προειδοποίησης....