100 Χρόνια ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
που τις βρίσκετε αυτές τις φωτογραφίες βρε τρωγλοδύτες????:xmas_cheesygrin:
μπράβο σου παν-παν.ευχαριστούμε.

panpan

Member
Εχω μια συλλογή περιπου 3000 φωτογραφιες,αλλα ειμαι και σε δυο σελιδες στο φβ
που ενημερώνομαι καθημερινά με παλιές και νέες φωτογραφίες της πόλης.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Το κτίριο του Ανατόλια στέγαζε το Τμήμα Θηλέων του σχολείου μέχρι το 1940. Αργότερα στέγαζε τη Σχολή Βαλαγιάννη.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για την έπαυλη του Ραχμή Μπέη, που ήταν δημοτικός σύμβουλος, αλλά και βουλευτής της κυβέρνησης των Νεοτούρκων (αργότερα έγινε νομάρχης της Σμύρνης και κυνήγησε τους εκεί Έλληνες).
Ο Ραχμή αγόρασε το οικόπεδο από τον Αλφρέντο Αλλατίνι, κτίζει το σπίτι και αργότερα το πουλάει στον τραπεζίτη Ζοζέ Αγιάρ.
Τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο το σπίτι επιτάσσεται από τους Άγγλους. Αργότερα περιέρχεται στον μηχανικό Δημητρίου, που με τη σειρά του το πουλάει στην Standard Oil, από την οποία το αγοράζει το American Board of Commissions for Foreign Missions ( που αντιπροσωπεύεται από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια). Εξ ου και το Τμήμα Θηλέων του Κολλεγίου.
Κατεδαφίστηκε το 1970.

koker

Member
Ταξίδι-Όνειρο
μαυρικιος
Οι "9 Μούσες" ήταν μεταγενέστερο μαγαζί, της δεκαετίας του ΄90, και βρισκόταν ακόμη πιο εδώ (καμμιά εκατοστή μέτρα). Πιο πριν, τη δεκαετία του ΄80, στον ίδιο χώρο λειτουργούσε το Εντευκτήριο των υπαλλήλων του ΟΤΕ.
Οι 9 Μουσες ήταν disco που άνοιξε '79-'80 με πίστα και εντός και εκτός (στον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού ο οποίος ήταν ακριβώς δίπλα στη θάλασσα - εκεί που είναι τώρα ή μέχρι πρόσφατα , γιατί έχω πια φύγει απο Καλαμαριά. το Azzuro) και το εντευκτήριο του ΅ΟΤΕ ήταν στον όροφο ακριβώς από πάνω.

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
The Dubliners : Salonika

Ιρλανδέζικο παραδοσιακό τραγούδι από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, όταν πολλοί Ιρλανδοί στρατιώτες πέρασαν από την Θεσσαλονίκη, στον δρόμο για την Καλλίπολη.

Υ.Γ. Κάτω από το video στο youtube αξίζει να ρίξει κανείς μία ματιά τόσο στο κείμενο που συνοδεύει το τραγούδι, όσο και στους στίχους (όλα στα αγγλικά).

Last edited by a moderator:

kabamarou

Member

Σπίτι που βρίσκεται στην Ανω πόλη στην πλατεία Τερψιθέας πίσω από το μαυσωλείο του Μουσά Μπαμπά.

Σπίτι που υπήρχε (μέχρι πέρυσι αν δεν κάνω λάθος)στην Ανω πόλη στην οδό Θεοφίλου. Δυστυχώς γκρεμίστηκε.
Γνωρίζει κανείς κάποια πληροφορία για αυτά;

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Κάποιες πληροφορίες για το 2ο σπίτι βρήκα εδώ από τα σχόλια των χρηστών της σελίδας
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.10150546558152760&type=1
Ένα παρόμοιο, καλοδιαηρημένο όμως σπίτι, έχω ακριβώς απέναντί μου.
Το έχουν καταλάβει διάφοροι νέοι και δε ξέρω πώς παίρνουν ρεύμα κλπ.
Είναι πανέμορφο, χαίρομαι που έχει ζωή από το να είναι εγκαταλελειμμένο,
ειδικά το Φλεβάρη που ανθίζει και μια αμυγδαλιά στον μικρό του κήπο ...

kabamarou

Member
Ναι και εγώ είμαι της άποψης ότι είναι καλύτερα να είναι υπο κατάληψη κάποιο σπίτι παρά να σαπίζει έρημο.Στην ανω πόλη πρέπει να έχουν γίνει αρκετές τέτοιες
ενέργειες.Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να μάθω ποια σπίτια τελούν υπό κατάληψη και ποιοι άνθρωποι ζούνε μέσα αλλά και πως.Προφανώς αυτό που λες εσύ φυσικά δεν μπορείς να το πεις βέβαια φαντάζομαι γιατί είναι σαν να μας λες που μένεις:)

Ενημερωτικά για το 2ο σπίτι που ανέβασα και βρισκόταν στην οδο Θεοφίλου κατέρρευσε κάποιο τμήμα του και για αυτόν το λόγο αποφασίστηκε η κατεδάφιση του φέτος και την ίδια τύχη είχαν και θα έχουν μάλλον και πολλά άλλα σπίτια καθώς οι ιδιοκτήτες τους από ότι ακούγεται φροντίζουν είτε να τα κάψουν είτε να κάνουν ζημιές στο εσωτερικό ώστε να πέσουν κάποια στιγμή "από μόνα τους" και έτσι χρόνο με τον χρόνο χάνονται κομμάτια μιας πανέμορφης περιοχής της Θεσσαλονίκης.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Στα 4 χρόνια που μένω εδώ πάντως δεν πήρε το
μάτι μου άλλα σπίτια υπό κατάληψη. Πάντως έχει
πολλά όμορφα .

kabamarou

Member
Ε εντάξει δεν είναι πάντα και τόσο εύκολο να καταλάβεις αν σε ένα σπίτι έχουν κάνει κατάληψη.Υπάρχουν δηλαδή οι καταλήψεις που γίνονται και χρησιμοποιούν τον χώρο κάποιες κοινωνικές ομάδες αλλά υπάρχουν και οι καταλήψεις από λίγα άτομα που δεν υπάρχει κάποιο πανό από έξω που να το δηλώνει και φαίνεται για κανονικό σπίτι Εχω υπόψιν μου ένα τέτοιο πολύ όμορφο σπίτι κοντά στην μονή του όσιου Δαυίδ.Με εξαίρεση βέβαια κάποιους ρομά που έχουν κάνει κατάληψη σε κάποια σπίτια και εκεί το καταλαβαίνεις αν και πάλι παίζεται γιατί έχω δει ρομά να μένουν σε διαλυμένα σπίτια και μιλώντας μαζί τους έμαθα ότι πληρώνουν και ενοίκιο...

kostinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
άγνωστο
Ταξίδι-Όνειρο
περιήγηση
φωτο μπες τσιναρ

Γειά χαρά,
δεν έχω βρεί καθόλου φωτογραφίες απο το Μπες τσινάρ. Γνωρίζετε σχετικά?
Κώστας

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα