Ναί για να αποφύγεις τις συνήθως τεράστιες ουρές. Εκτός αν πληρώσεις επιτόπου υπερδιπλάσιο εισητήριο για να τις αποφύγεις όπως αναγκάστηκα να πληρώσω εγώ στο uffizi. Επίσης αν βρέχει είναι ιδανική επιλογή η επίσκεψη σε ένα μουσείο. Τι θα κάνεις? Θα γυρνάς υπό βροχή στην πόλη?1) Χρειαζεται να κλεισουμε και εισοδους σε μουσεια απο τωρα; Γιατι λιγο χλωμο να ξερω σημερα με ποια σειρα θα τα παω η αν πχ βρεχει και θελω να παω αλλη μερα..
Τα κλείνεις από τώρα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.τα τρενα απο τη μια περιοχη στην αλλη τα κλεινω κι αυτα τωρα η επιτοπου;
Το αν αξίζει η Φλωρεντία είναι ένα ερώτημα το οποίο στην πραγματικότητα δεν έχει απάντηση διότι είναι θέμα γούστου.Οπότε.. Παράδειγμα εγώ ξετρελάθηκα με την Σιέννα.3) Συναδελφοι που εχουν παει Φλωρεντία ειπαν ο ενας οτι οι 4 νυχτες ειναι πολλες κι η αλλη οτι δεν της αρεσε καθολου. Εβαλα τοσες μπας κι αξιωθουμε και κανουμε μονοημερη Σιενα - Σαν Τζιμινιανο. Αν εκανα βλακεια, να ακυρωσω τη μια νυχτα και να παω πχ Ρωμη απ οπου κι αναχωρουμε;
Η συνάδελφος σου πήγε κάτω απο κακές συνθήκες μάλλον. Η Φλωρεντια είναι όνειρο και θέλει μέρες
Οχι, οχι, οχι. Αν σε ρωταγε καποιος αν αξιζει ο Παρθενωνας ετσι θα απαντουσες? Οτι ειναι θεμα γουστου? Φυσικα και εχει απαντηση το ερωτημα, κατηγορηματικη κιολας: αξιζει κ παρααξιζει! Χωρις Ρωμη, Φλωρεντια, Βενετια δεν εχεις παει Ιταλια. Κι αν νομιζει καποιος οτι εχει παει χωρις αυτες απλα δεν πηρε μυρωδια. Μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Η πολη, ποθος που εκπληρωνεται για δεκάδες εκατομμυρια τουριστων ετησιως ειναι γεματη πολιτισμο και επιβαλλεται η επισκεψη σε αυτη. Αμεσως μετα τη Ρωμη βεβαιως και πριν τη Βενετια.Το αν αξίζει η Φλωρεντία είναι ένα ερώτημα το οποίο στην πραγματικότητα δεν έχει απάντηση διότι είναι θέμα γούστου..
Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, έτσι θα απαντούσα! Με δεδομένο ότι δεν τον γνωρίζω για να ξέρω τις προτιμήσεις του. Δεν θα αναλύσω τους λόγους για να μην βγω εκτός θέματος. Ελπίζω να μπορέσω να το κάνω με κάποια άλλη ευκαιρία.Οχι, οχι, οχι. Αν σε ρωταγε καποιος αν αξιζει ο Παρθενωνας ετσι θα απαντουσες? Οτι ειναι θεμα γουστου?
Δε βαριεσαι, ας τα ακούσω: δε μ' αρεσει και τόσο. Αυτό δε σημαίνει ότι θα την αποφύγω του χρόνου, που κανόνισε το βλαστάρι μου με τους φίλους του να δουν τα επιτεύγματα των Ρωμαίων...Μόνη μου ελπίδα να τους θυμισω τον Πελοποννησιακό πόλεμο και να θελήσουν να βρεθούμε για εποπτεία στη ΣικελίαΕλπιζω να εννοεις για το ταξιδι του θεματος...οτι δεν ταιριαζει κ η Ρωμη..σωστα? Γιατι αν εννοεις κατι αλλο θα τα... ακουσεις...
Άστο έτσι. Το αρχικό σου σκεπτικό είναι σωστό.Ξέρω ότι γίνομαι κουραστική, αλλά βλέποντας τη Βερόνα αναρωτιέμαι αν έκανα πατάτα κλείνοντας μόνο 1 νύχτα. Θα φύγουμε από Βενετία και, αν φτάσουμε πχ μεσημεράκι, ίσα που θα προλάβουμε να δούμε τα βασικά. Την επόμενη αναχωρούμε για Φλωρεντία. Μήπως, λοιπόν, αντί για 1 νύχτα Βερόνα και 4 Φλωρεντία, το σπάσω σε 2 Βερόνα και 3 Φλωρεντία; Είχα βάλει τόσες, γιατί αφενός είναι μεγάλη πόλη με πολλά να δεις, αφετέρου για να κάνουμε καμια εκδρομή Σιένα, χωρίς πίεση. Ίσως όμως, να είναι προτιμότερο να χαλαρώσω 1 βράδυ επιπλέον ενδιάμεσα παρά στο τέλος........... Τα φώτα σας. Μπερδεύομαι........