• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

τι να κάνω με τις βαλίτσες μου?

marcrafin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα με τρένο από Γερμανία αναρωτιόμουν αν υπάρχει κάποιος τρόπος να στείλω τις (βαριές :() βαλίτσες μου στην Ελλάδα ή τουλάχιστον στην Βενετία -απ'όπου θα πάρω το πλοίο για Πάτρα- ώστε να ταξιδέψω πιο άνετα. Έχει κανείς ταξιδευτής καμιά εμπειρία σ' αυτό το θέμα?
Ευχαριστώ

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Σιγουρα θα πρεπει να υπαρχει τροπος, αλλα μαλλον θα πρεπει να απευθυνθεις στο σταθμο και να ρωτησεις. Εδω ιδιωτικα αυτοκινητα μεταφερονται με τρενο, μια αποσκευη δε θα μεταφερεται; Η μονη παρεμφερης εμπειρια που ειχα ηταν οταν ημουν στη Βερνη και επρεπε να παω στη Ζυριχη και απο εκει να πεταξω για Ελλαδα. Επειδη ειχα προβλημα στη μεση και δε μπορουσα να σηκωνω βαρη, καθισα και το εψαξα και βρηκα οτι μπορουσα να παραδωσω τις αποσκευες σε καποια υπηρεσια του σταθμου καποιες ωρες πριν την αναχωρηση του τραινου και παραλληλα μου εκαναν οι ιδιοι και τσεκ ιν για το αεροπλανο. Πηρα λοιπον την boarding pass απο το σταθμο της Βερνης και τις βαλιτσες τις παρελαβα στην Ελλαδα.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αν τους εμπιστεύεσαι, (μη βάλεις μέσα και τα χρυσαφικά σου...) μπορείς να κανονίσεις με κάποιο Mitfahrzentrale να στις μεταφέρουν. Θα πρέπει να τις ελέγξει μπροστά σου ο οδηγός (μην κουβαλάει και τίποτε ναρκωτικά και μπλέξει) και γενικά οι περισσότεροι δε θέλουν να κουβαλούν αποσκευές χωρίς να είναι ο ιδιοκτήτης τους παρέα. Το καλό είναι ότι το κόστος είναι μικρό και οι 2-3 μεγάλες εταιρείες είναι σοβαρότατες και πολύ επαγγελματίες. Εγώ πάντα έβρισκα κάποιον να πηγαίνει Μόναχο-Αθήνα σχετικά εύκολα, για Ιταλία ακόμη ευκολότερο φαντάζομαι.

marcrafin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία
Έρση και Γιώργο σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε και να μου γράψετε περισσότερες λεπτομέρειες? Έρση αν κατάλαβα καλά παρέδωσες τις βαλίτσες στον σταθμό του τρένου αλλά από που και μετά πόσες μέρες τις πήρες? Γιώργο έψαξα το σάϊτ αλλά απ ότι κατάλαβα μεταφέρουν μόνο αυτοκινητα.
Και πάλι ευχαριστώ πολύ. Το ταξίδι μου θα έχει ενδιάμεσους σταθμούς και είναι μεγάλο πρόβλημα για μένα να ανεβοκατεβάζω βαλίτσες για να προλάβω το επόμενο τρένο.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Γιώργο έψαξα το σάϊτ αλλά απ ότι κατάλαβα μεταφέρουν μόνο αυτοκινητα.

;; Κάτι δεν έγιε καλά. Τα Mitfahrzentrale είναι γραφεία που φέρνουν σε επικοινωνία ανθρώπους που πηγαίνουν οδικώς στον ίδιο προορισμό, με σκοπό να κάνουν προ-κανονισμένο οτοστόπ (το λέω για τους υπόλοιπους, φαντάζομαι πως αν μένεις Γερμανία τα γνωρίζεις). Δηλαδή θες να πας από Μόναχο στην Αθήνα, σου βρίσκουν αυτοί κάποιον που πάει με το αυτοκίνητό του (ας πούμε) μέχρι τη Ρώμη, σε βάζουν σε επαφή μαζί του κι εσύ κανονίζεις πού θα τον συναντήσεις. Έτσι αυτός μοιράζεται τα έξοδα βενζίνης, εσύ δεν πληρώνεις το λεωφορείο, έχει κι αυτός παρέα στο αμάξι (εσένα και όλους τους υπόλοιπους που έχει προ-κανονίσει) και είναι ασφαλέστερο από το να πάρεις τον οποιονδήποτε με οτοστόπ στο δρόμο.

Από την ώρα που πληρώνεις το πολύ μικρό fee για να σε βάλουν σε επικοινωνία με όλα τα άτομα που θα περάσουν από τον προορισμό σου εκείνες τις ημέρες, το τι κάνεις εσύ μαζί τους είναι δικό σου θέμα. Μπορείς λοιπόν να επικοινωνήσεις, να τους δώσεις τη βαλίτσα σου (λογικά θα σου ζητήσουν να την ανοίξεις και να την κλειδώσεις μπροστά τους κατά την παραλαβή) και για ένα μικρό ποσό στην παραδίδουν εκεί που θες. Δεν κατάλαβα πού κολλάει η μεταφορά αυτοκινήτου. Κάνε μια έρευνα στο google για Mitfahrzentrale και βγαίνουν διάφορα, βλέπω μάλιστα ότι έχουν εξελιχθεί από τότε που (ως Gastarbeiter) τα χρησιμοποιούσα κι εγώ στα νιάτα μου (μαμά γερνάω).

Ξαναλέω ότι, επιδή οι καιροί είναι πονηροί, οι περισσότεροι δε θα θέλουν να πάρουν τη βαλίτσα κάποιου άσχετου έτσι στα ξεκούδουνα, εκτός κι αν έχουν κάποιες εγγυήσεις (δεν ξέρω αν το Zentrale αναλαμβάνει να ελέγξει, να κάνει τη συσκευασία κλπ). Δε χάνεις τίποτε να το κοιτάξεις. Αν δ μιλάς Γερμανικά...δύσκολα τα πράγματα, δε φαντάζομαι να έχουν και σάιτ για Αγγλόφωνους, παραείναι γερμανικός θεσμός το Mitfahrt (στην Ελλάδα όποιος το δοκιμάσει χρεωκόπησε στα σίγουρα).

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Έρση αν κατάλαβα καλά παρέδωσες τις βαλίτσες στον σταθμό του τρένου αλλά από που και μετά πόσες μέρες τις πήρες?
Την εδωσα το πρωι στο κεντρικο σταθμο του τρενου της Βερνης, ταξιδευσα με το τρενο το ιδιο απογευμα, το βραδι πηρα την πτηση απο Ζυριχη για Θεσσαλονικη χωρις να παραδωσω στο αεροδρομιο αποσκευες και την παρελαβα το ιδιο βραδι απο το αεροδρομιο της Θεσσαλονικης μαζι με ολους τους υπολοιπους επιβατες της πτησης μου. Εγω πιστευα οτι θα την εβρισκα (αν) καμια εβδομαδα αργοτερα. Αλλα η ελβετικη οργανωση το ειχε ρυθμισει εξαιρετικα το θεμα. Προφανως ειχαν καποιο συστημα μεταφορτωσης στο αεροδρομιο της Ζυριχης απο τον σταθμο του τρενου και επο εκει προς το αεροσκαφος. Εγω πηρα την boarding card απο τον σιδηροδρομικο σταθμο του τρενου με το που εδωσα την βαλιτσα μου. Εντυπωσιαστηκα. Μετα ειχα την αισθηση οτι εφτασα στη Ζιμπαμπουε σε σιδηροδρομικο επιπεδο. Θεωρω οτι σε αντιστοιχο επιπεδο ειναι οι γερμανικοι σιδηροδρομοι. Αν δε βγαλεις ακρη απο το site τους μια επισκεψη στον κεντρικο σταθμο και θα σε βοηθησει. Αν θυμαμαι καλα ηδη απο τα φοιτητικα μου χρονια και στην Ελλαδα μπορουσες να παραδωσεις την αποσκευη σου και να την παραλαβεις απο τον κεντρικο σταθμο με μια καποια μικρη καθυστερηση. Η κορη μου το εκανε αυτο περσι. Παρεδοσε τις αποσκευες της για φυλαξη στην σκευοφορο του τρενου απο Αθηνα και τις παραλαβαμε στη Θεσσαλονικη κανενα μισαωρο μετα την αφιξη του τρενου. Ποσο μαλλον στη Γερμανια, οι οποιοι ειναι οργανωμενοι σε αλλο επιπεδο με τα τρενα.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μάλλον πιο εύκολο είναι αυτό που προτείνει η ΕΡΣΗ.

marcrafin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία
Και πάλι σας ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέτετε για μένα. Δυστυχώς στην Δρέσδη που βρίσκομαι δεν έχουν κανένα τέτοιο σύστημα μεταφοράς αποσκευών. Ρώτησα στον σιδ. σταθμό, τα αγγλικά τους είναι άθλια, ελπίζω να κατάλαβαν τι ζητούσα, πάντως μου απάντησαν πως δεν μπορούν να μεταφέρουν την βαλίτσα ούτε στην Ιταλία ούτε πολύ περισσότερο στην Ελλάδα αλλά μόνο σε άλλες χώρες όπως Αυστρία και Ελβετία - αν κατάλαβα και αν με κατάλαβαν καλά. Θα κάνω μια ακόμη προσπάθεια μήπως βρω κάποιον που μιλά καλλίτερα αγγλικά αλλά μάλλον με βλέπω να σέρνω τη βαλίτσα από τρένο σε τρένο έχοντας επι πλέον κάνει τη βλακεία να αγοράζω ό,τι μου γυάλιζε στο μάτι και να έχω βάρος πιο πολύ απ' ότι ήρθα. Και πάλι σας ευχαριστώ:(

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Και στην Ιταλία μεταφέρουν βαλίτσες αλλά μεχρι το Νότιο Τιρόλο. Η Βενετία δεν ανηκει σε αυτήν, νομίζω. Ισως να σε βολευε να ταξιδεψεις μεχρι μια πολη στο Νοτιο Τιρολο,, δεν μου ερχονται στο μυαλο τωρα ποιες ειναι αυτές, εκει να παρεις τη βαλίτσα σου, και μετά απο εκει να ταξιδευψεις προς Βενετία με την βαλίτσα ανα χειρας.
Ετσι προχειρα που ειδα η διαρκεια μεταφοράς για την Ιταλία ειναι 5 εργάσιμες ημερες και το κοστος για καθε αποσκευή ειναι 15,90Ε για την 1η και 2η αποσκευή
Ετσι γραφει στο γερμανικο σάιτ των γερμανικών σιδηροδρόμων μαζί με αλλες λεπτομέρειες!
Kuriergep
Δεν βρηκα κατι αντιστοιχο στα αγγλικά!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Και στην Ιταλία μεταφέρουν βαλίτσες αλλά μεχρι το Νότιο Τιρόλο.
Καλά, μην το πείς αυτό το Νότιο Τιρόλο σε Ιταλό, μάυρο φίδι που σε έφαγε.... Alto Adige λέγεται επίσημα η περιοχή, με πρωτεύτουσα το Bolzano, και ξεχωρίζει για τη σημαντική Γερμανόφωνη (Αυστριακή) μειονότητα της. Η μειονότητα αυτή (69% του πληθυσμού, σύμφωνα με το Wikipedia), έχει μάλιστα και αποσχιστικές τάσεις (και έχουν εκλέξει και βουλευτές με αυτό το αίτημα).
Όπως κάνουν και κάτι Έλληνες με τις υπερνομαρχίες, οι Ιταλοί τους έχουν "συνενώσει" στην ίδια περιφέρεια με το διπλανό Trentino (πρωτεύουσα Trento)...
Η περιοχή αυτή έχει τους μόνους δρόμους στην Ιταλία με δίγλωσσες πινακίδες(Ιταλικά και Γερμανικά).

marcrafin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία
Πράγματι η διαφορά ανάμεσα στους δυτικούς και πρώην ανατολικούς γερμανούς είναι αισθητή έστω και αν πέρασαν πάνω από 20 χρόνια από την ένωσή τους! Εδώ και το σκουπιδάκι και το αποτσίγαρο θα δεις στους δρόμους, και ο οδηγός θα αδιαφορήσει αν είσαι στο οδόστρωμα και θες να περάσεις τον δρόμο και ελάχιστοι -ακόμα και νέοι άνθρωποι- ξέρουν αγγλικά. Έχουν βέβαια γερμανική οργάνωση και ακριβεια π.χ. στις δημόσιες συγκοινωνίες αλλά ακόμα δεν φτάνουν την πρώην δυτική γερμανία. Πάντως οι πόλεις τους καθε χρόνο γίνονται και καλλίτερες, φαίνεται πως το χρήμα από τους δυτικούς ρέει άφθονο για έργα υποδομής. Παράδειγμα η Λειψία που σήμερα θυμίζει γιαπί από τα πολλά έργα που γίνονται, τα οποία βελτιώνουν κατά πολύ την πόλη. Μακάρι και μεις να τους φτάναμε έστω και στο εκατοστό της προόδου που έχουν κάνει -και συνεχίζουν- σε έργα υποδομής και οργάνωσης!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα